Moderators Malthador Δημοσ. 31 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου Έχω ένα M1 Mac με 256GB σκληρό και μου δείχνει την παρακάτω εικόνα το tool του OS: Το πρόβλημά μου είναι ότι η library του Photos είναι σε εξωτερικό δίσκο (η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από 48GB), δεν καταλαβαίνω γιατί δεσμεύει χώρο στον εσωτερικό δίσκο. Σκάναρα και με το OmniDiskSweeper και δεν εμφανίζει τέτοιο αρχείο πουθενά, ο συνολικός χώρος που δείχνει δεσμευμένος μάλιστα είναι περίπου 150 GB, πολύ λιγότερα από τα 243 που δείχνει το OS: Καμιά ιδέα, κανείς;
tsoukalasKaminia Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στον Pictures folder υπάρχει κάποιο αρχείο Photos Library.photoslibrary ? 1
micos000 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Malthador είπε ο συνολικός χώρος που δείχνει δεσμευμένος μάλιστα είναι περίπου 150 GB Όχι. Εγώ όπως το βλέπω ο δεσμευμένος χώρος είναι 149.9GB+ και το plus στο τέλος μάλλον σημαίνει ότι για κάποιον λόγο δεν μπόρεσε να μετρήσει σωστά τους 5 πάνω φάκελους, γιατί τον φάκελο applications τον βγάζει κανονικά 21.3 GB. 1
atheatos Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Time Machine backup ενεργοποιημένο ? Συνήθως αν έχει ελεύθερο χώρο φτιάχνει snapshot συστήματος . 1
technology_guy Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Αφαίρεσε ό,τι εξωτερικό δίσκο έχεις συνδεδεμένο, κάντου μια επανεκκίνση και ξεκίνα το ψάξιμο μέσω terminal. Δες αρχικά από εκεί τι φωτογραφίες/βίντεο έχει ο δίσκος στο file system και μετά πήγαινε δες τι περιλαμβάνουν τα system data που πιάνουν 94gb. Για όλα αυτά χρησιμοποιήσε εντολές cd, ls, grep κτλ αν τις γνωρίζεις, διαφορετικά ρώτα το chatgtp (που απαντάει σε πολύ καλό βαθμό για τέτοιες εντολές). Συγκεκριμένα για την εκκαθάριση των system data (με βοήθεια από το τσατ) δες τι περιλαμβάνει εκεί μέσα και διέγραψε ό,τι δεν χρειάζεσαι. Πολύ πιθανό να δεις images από containers, caches εφαρμογών, ακυρωμένες λήψεις (?) κτλ.
epinki Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Αν τυχόν δεν έχεις επιλύσει το θέμα, προτείνω να κατεβάσεις το free trial της DaisyDisk. Θα σε βοηθήσει να δεις επακριβώς τι τρέχει μ’ αυτή την ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα