Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, 

έχει χρησιμοποιήσει κάποιος και τις δύο να μας πει γνώμη ; 

θέλω μια κάμερα για ταξίδι. Δεν θέλω να αλλάζω φακούς , πλέον βαριέμαι να κουβαλάω . Από το κινητό βγάζω αλλά η μπαταρία τελειώνει γρήγορα. Οπότε θέλω μια μικρή και αξιόπιστη , καλή κάμερα , με ωραία χρώματα ώστε να γλιτώσω και την επεξεργασία μετά. 

αγαπώ τις Fuji αλλά αυτή που έχω πιάνει χώρο και πλέον δεν μπορώ να κουβαλάω τόσα πράγματα μαζί μου.

ευχαριστω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, παρόλο που οι δύο κάμερες έχουν ίδιο μέγεθος σένσορα, έχουν σημαντικές διαφορές που κάνουν την επιλογή ευκολότερη.

Επιγραμματικά:

1. 40mp η μία, 24mp η άλλη (σκέψου ότι τα 40mp παράγουν και μεγαλύτερα αρχεία με ότι αυτό συνεπάγεται)

2. Η μια είναι μεγαλύτερη και 2 φορές βαρύτερη, η άλλη μπαίνει και σε τσέπη 

3. Η μια αρκετά ακριβότερη από την άλλη 

4. Η μια εχει viewfinder, η άλλη όχι (υπάρχει νομίζω ως extra

5. Η μία τραβάει μέχρι 4K video, η άλλη μέχρι 1080p

6. Η μία έχει καλύτερο image stabilization, από την άλλη, αλλά έχουν και οι δύο

7. Η μία έχει 23mm f/2 (35mm δλδ), η άλλη 18.3 f/2.8 (28mm δλδ)

8. Η μία έχει τα film simulations, η άλλη όχι (και άρα ίσως χρειάζονται οι φωτογραφίες περισσότερη επεξεργασία)

Με λίγα λόγια η X100vi είναι καλύτερη, αλλά ακριβότερη και πιο ογκώδης και βαριά.

Ανάλογα τις ανάγκες σου και τις προτιμήσεις σου επιλέγεις.

Επεξ/σία από m4is
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, m4is είπε

Καλημέρα, παρόλο που οι δύο κάμερες έχουν ίδιο μέγεθος σένσορα, έχουν σημαντικές διαφορές που κάνουν την επιλογή ευκολότερη.

Επιγραμματικά:

1. 40mp η μία, 24mp η άλλη (σκέψου ότι τα 40mp παράγουν και μεγαλύτερα αρχεία με ότι αυτό συνεπάγεται)

2. Η μια είναι μεγαλύτερη και 2 φορές βαρύτερη, η άλλη μπαίνει και σε τσέπη 

3. Η μια αρκετά ακριβότερη από την άλλη 

4. Η μια εχει viewfinder, η άλλη όχι (υπάρχει νομίζω ως extra

5. Η μία τραβάει μέχρι 4K video, η άλλη μέχρι 1080p

6. Η μία έχει καλύτερο image stabilization, από την άλλη, αλλά έχουν και οι δύο

7. Η μία έχει 23mm f/2 (35mm δλδ), η άλλη 18.3 f/2.8 (28mm δλδ)

8. Η μία έχει τα film simulations, η άλλη όχι (και άρα ίσως χρειάζονται οι φωτογραφίες περισσότερη επεξεργασία)

Με λίγα λόγια η X100vi είναι καλύτερη, αλλά ακριβότερη και πιο ογκώδης και βαριά.

Ανάλογα τις ανάγκες σου και τις προτιμήσεις σου επιλέγεις.

Αναλυτικότατος!!!Τα πες όλα!!!

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα, χωρίς να έχω καμία από τις δύο, είχα την x100s και περιμένω από MPB την X-E4, θα πρότεινα την x100VI γιατί οι Fujifilm είναι έρωτας. Πρόκειται για αρκετά δημοφιλείς και αγαπητές μηχανές και οι δύο. 

Υπάρχουν και πρακτικοί/τεχνικοί λόγοι που προαναφέρθηκαν μόλις

πχ προτιμάω τα 35mm από τα 28mm.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ! Αν ήταν η Fuji πιο μικρή την είχα πάρει με κλειστά τα μάτια ! 

σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ElCha είπε

Καλημέρα σας, 

έχει χρησιμοποιήσει κάποιος και τις δύο να μας πει γνώμη ; 

θέλω μια κάμερα για ταξίδι. Δεν θέλω να αλλάζω φακούς , πλέον βαριέμαι να κουβαλάω . Από το κινητό βγάζω αλλά η μπαταρία τελειώνει γρήγορα. Οπότε θέλω μια μικρή και αξιόπιστη , καλή κάμερα , με ωραία χρώματα ώστε να γλιτώσω και την επεξεργασία μετά. 

αγαπώ τις Fuji αλλά αυτή που έχω πιάνει χώρο και πλέον δεν μπορώ να κουβαλάω τόσα πράγματα μαζί μου.

ευχαριστω 

Πέραν των όσων ορθά ειπώθηκαν παραπάνω 2 παρατηρήσεις που ίσως καθόριζαν την επιλογή μου.

Όταν λέμε ότι η Ricoh μπαίνει σε τσέπη είναι κυριολεκτικό. Μπορεί σε κριτικές να ακούγεται σα "δεδομένο" αλλά αν πέραν των ταξιδιών θες να έχεις μια μηχανή οπουδήποτε και αν πας (βόλτα, σουπερμάρκετ και εγώ δεν ξέρω τι) δεν υπάρχει εναλλακτική. 

Από την άλλη επειδή έχω διαβάσει και για ζητήματα σκόνης στον αισθητήρα από το μπες - βγες του φακού και - πολύ σπάνια - πρόβλημα στον μηχανισμό εισόδου - εξόδου του φακού (όπως εκείνα των bridge compact) ίσως να ήμουν λίγο επιφυλακτικός. Με τη λογική πως δεν αποσπάται ο φακός για να μπορείς να καθαρίσεις κάτι στο εσωτερικό.

Αν ήθελα να βγω έξω, είτε για βόλτα είτε για ταξίδι, χωρίς να πάρω κάποια τσάντα π.χ. τώρα το καλοκαίρι με μια cargo βερμούδα και να έχω μια μηχανή μαζί μου η Ricoh θα ήταν ξεκάθαρα η επιλογή μου. Μάλλον η ΙΙΙΧ βέβαια λόγω του φακού αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα διάλεγα τη Fujifilm καθώς σαν πρώην χρήστης του συστήματος ξέρω τι να περιμένω αλλά και για τα δικά μου δεδομένα είναι πιο ευχάριστη κατά τη χρήση. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 2
Δημοσ.

Ειναι και η Sony rx100 vii μία πολύ καλή επιλογή για compact. Δεν έχεις τόσο ανοιχτά διαφράγματα όπως οι άλλες, αλλά έχει τρελό ζουμ. Βέβαια λόγω αυτού έχει και μικρότερο αισθητήρα. Πρέπει να σκεφτείς και το τι σ αρέσει να φωτογραφίζεις. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, qrstuv είπε

Καλημέρα, χωρίς να έχω καμία από τις δύο, είχα την x100s και περιμένω από MPB την X-E4, θα πρότεινα την x100VI γιατί οι Fujifilm είναι έρωτας. Πρόκειται για αρκετά δημοφιλείς και αγαπητές μηχανές και οι δύο. 

Υπάρχουν και πρακτικοί/τεχνικοί λόγοι που προαναφέρθηκαν μόλις

πχ προτιμάω τα 35mm από τα 28mm.

Απο τις διαφορες X100 που είχα, η X100s που είχα, ήταν αυτή που αγάπησα περισσότερο, τρομερή μηχανή…

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...