Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Προσφατα πηρα το πρώτο μου μεταχειρισμένο αμάξι ενα i20 του 17' και θελει αλλαγη στα ελαστικά. Αρχικά δε ξέρω αν θα πρεπει να παρω 4 εποχών ή χειμερινα και θερινά. Αν κανω το δευτερο, να παρω χειμερινα να με βγάλει μέχρι άνοιξη και μετα θερινά?
Τέλος αν εχετε και κάποια πρόταση για εταιρία καλοδεχούμενη. Δε με πειράζει το budget θα κοιτάξω να κοψω απο αλλου.
Όσοι είναι από θεσσαλονίκη και ξέρουν με τις συνθήκες εδώ, θα περίμενα την αποψη τους λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

θερινα μονο,τζαμπα εξοδα..ουτε κρυα εχουμε ουτε χιονια.ειδικα τα τελευταια χρονια.δεν χρειαζεται ουτε βροχινα,σπανιζει το νερο απο τον ουρανο πλεον ξεραιλα.

παρε μονο καποιο να εχει μια καλη επιδοση σε σταματημα σε βρεγμενο,μια μετρια επιδοση,οχι βροχινο.για i20 που δεν ειναι σουβ οτιδηποτε αλλο θα ειναι overkill και 

θα καις τζαμπα καυσιμο.

Δημοσ.

Όπως είπε κι ο φίλος θερινά. Αν δεν ζεις κάπου (βόρεια ή ορεινά) με συχνούς παγετούς δεν αξίζει τον κόπο. Όσο για τα 4 εποχών όταν το έψαχνα από όσο κατάλαβα πάλι δεν αξίζει τον κόπο γιατί δεν συγκρίνονται σε απόδοση ούτε με τα θερινά ούτε με τα χειμερινά.

Δημοσ.

Εδώ εμείς που κινούμαστε Πτολεμαΐδα - Φλώρινα - Κοζάνη πλέον σκεφτόμαστε τα 4 εποχών αφού χιόνι σχεδόν δεν βλέπουμε.

Από την άλλη τα 4 εποχών είναι χειρότερα και από τα θερινά και από τα χειμερινά σε γενικά πλαίσια.

Αν οδηγάς σαν άνθρωπος και όχι σαν τους πιθήκους που βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις δεν θα έχεις κανένα θέμα με ότι επιλογή και να κάνεις.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια και εγω για θερινα κλεινω απλα ειπα τα χειμερινα γιατι μου ειπαν πως αν θελω να παω καπου ορεινα δε θα τσουλαει το αμαξι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερινά με καλή απόδοση στο βρεγμένο. Αυτό χρειάζεσαι για Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές. Εκτός και αν κάνεις συχνά ταξίδια σε χιόνι.. αλλά και πάλι εκεί χρειάζεσαι αλυσίδες.

Δεν ξέρω γιατί πολλοί μάστορες προτείνουν 4 εποχών και χειμερινά...

Εγώ πρόσφατα πήρα τα good year efficient grip (τα παρήγγειλα Online και πήγα σε κατάστημα στην Θεσσαλονίκη για εγκατάσταση) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Παλιότερα έβαζα michelin και αυτά καλά είναι. Δεν αξίζουν όμως το +50 ευρώ από τα good year.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 hour ago, minouskas said:

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια και εγω για θερινα κλεινω απλα ειπα τα χειμερινα γιατι μου ειπαν πως αν θελω να παω καπου ορεινα δε θα τσουλαει το αμαξι

θερινά κανονικά και αν κάνεις συχνά εξορμήσεις παίρνεις ενα σετ 4 εποχών για τον χειμόνα.. προσωπικά πήγα σε brigestone turanza all season 6 για τον χειμώνα λόγο πολύ καλού  κράτηματος σε βρεγμένο και καλό σε χιόνι/πάγο.  3 χρόνια τωρα  δεν χρειάστικα αλυσίδες ποτέ, ακόμη και σε πάγο που συνάντησα σε χιονοδρομικό κέντρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...