Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Τον Ιανουάριο αλλάχτηκαν τα ρολόγια του ρεύματος στην πολυκατοικία των γονιών μου με καινούργια ψηφιακά.

Μετά από 1-2 μήνες άλλαξε και η αποστολή λογαριασμών της ΔΕΗ σε μηνιαίους. Από τον πρώτο μηνιαίο λογαριασμό είδαμε μία αναλογική μικρή αύξηση στον λογαριασμό που την αποδώσαμε στην αυξημένη τιμή της κιλοβατώρας.

Το αποκορύφωμα ήρθε πριν από 3 μήνες. Οι γονείς μου έφυγαν για το χωριό.. Στον προτελευταίο λογαριασμό ο οποίος ήταν έναντι χρεώθηκαν περίπου 400 κιλοβατώρες.  Επικοινώνησα με την ΔΕΗ και μου είπαν ότι δεν έγινε επιτόπια καταμέτρηση αλλά έβαλαν την κατανάλωση τυχαία και στον επόμενο εκκαθαριστικό θα έμπαιναν οι σωστές κιλοβατώρες και θα βγεί ο "σωστός" λογαριασμός.

Ώσπου σήμερα παίρνω τον λογαριασμό και γράφει για περίοδο 2 μηνών, κατανάλωση 1500 κιλοβατώρες (επιτόπια μέτρηση), πράγμα το οποίο δεν δυνατόν, καθώς απουσίαζαν  και η μόνη συσκευή που λειτουργεί είναι το ψυγείο.

Υπάρχει κάποια συμβουλή από πού να αρχίσω; Υπάρχει περίπτωση την ημέρα που έγινε η αλλαγή των ρολογιών, να έγινε λάθος στους μετρητές και έβαλαν μετρητές λάθος κατά αντιστοιχία στα διαμερίσματα; 

Δημοσ.

κατεβαζεις διακοπτες βλεπεις αν γραφει.ανεβαζεις διακοπτες και τσεκαρεις

58 minutes ago, Insomniaa2024 said:

Καλησπέρα στην ομάδα,

Τον Ιανουάριο αλλάχτηκαν τα ρολόγια του ρεύματος στην πολυκατοικία των γονιών μου με καινούργια ψηφιακά.

Μετά από 1-2 μήνες άλλαξε και η αποστολή λογαριασμών της ΔΕΗ σε μηνιαίους. Από τον πρώτο μηνιαίο λογαριασμό είδαμε μία αναλογική μικρή αύξηση στον λογαριασμό που την αποδώσαμε στην αυξημένη τιμή της κιλοβατώρας.

Το αποκορύφωμα ήρθε πριν από 3 μήνες. Οι γονείς μου έφυγαν για το χωριό.. Στον προτελευταίο λογαριασμό ο οποίος ήταν έναντι χρεώθηκαν περίπου 400 κιλοβατώρες.  Επικοινώνησα με την ΔΕΗ και μου είπαν ότι δεν έγινε επιτόπια καταμέτρηση αλλά έβαλαν την κατανάλωση τυχαία και στον επόμενο εκκαθαριστικό θα έμπαιναν οι σωστές κιλοβατώρες και θα βγεί ο "σωστός" λογαριασμός.

Ώσπου σήμερα παίρνω τον λογαριασμό και γράφει για περίοδο 2 μηνών, κατανάλωση 1500 κιλοβατώρες (επιτόπια μέτρηση), πράγμα το οποίο δεν δυνατόν, καθώς απουσίαζαν  και η μόνη συσκευή που λειτουργεί είναι το ψυγείο.

Υπάρχει κάποια συμβουλή από πού να αρχίσω; Υπάρχει περίπτωση την ημέρα που έγινε η αλλαγή των ρολογιών, να έγινε λάθος στους μετρητές και έβαλαν μετρητές λάθος κατά αντιστοιχία στα διαμερίσματα; 

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Insomniaa2024 είπε

Υπάρχει κάποια συμβουλή από πού να αρχίσω;

Κατέβα στο ρολόι σου και σημείωσε την σημερινή ένδειξή του.

Δες στον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό την τελευταία καταμετρημένη ένδειξη.

Πόση διαφορά έχουν?

Δημοσ.

https://www.etaireiesreumatos.gr/enanti-logariasmos-reymatos/

Διαβαστε ξανα εναντι vs εκκαθαριστικο.   δεν ειναι τυχαια νουμερα ουτε στο εναντι..

Αν δεν ανοιξει καποιος την πορτα σε πολ.κια θα συνεχισουν να ερχονται εναντι..  

Αρα βρισκεις τους τελευταιους  εκκαθαριστικους..κατεβαινεις βρισκεις ρολοι σ κ βλεπεις kw του τελευταιου εκκαθαριστικου ..στο διαστημα αυτο κατεβαζεις γενικο κ βλεπεις αν συνεχιζει να αλλαζει νουμερα..

https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/neoi-ilektronikoi-metrites/

• Like 1
Δημοσ.

Aγνόησε τον έναντι. Κοίτα στον εκκαθαριστικό τις ενδείξεις της τελευταίας καταμέτρησης. Πήγαινε μετά στο ρολόι και κοίτα τις ενδείξεις 1.8.1 (ημερήσιο) και 1.8.2 (νυχτερινό). 

Από αυτό θα συμπεράνεις αν έλαβε λάθος ενδείξεις ο ΔΕΔΔΗΕ (παραπάνω)... ή αν όντως τις έκαψες τότε είτε α) μετράει ότι να'ναι ο μετρητής ή β) υπάρχει κάποια ενεργοβόρα συσκευή προβληματική πχ θερμοσίφωνας.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που λενε οι απο πανω. Ειναι αρχικα εκκαθαριστικος ο λογαριασμος? Αν ναι, κανεις αυτο που εγραψε ο @poulinos Αν ειναι παλι εναντι, λαμβανουν υποψη καταναλωση προηγουμενου ετους για τους ιδιους μηνες

• Like 1
Δημοσ.

Εκκαθαριστικός είναι. Μετά από μέτρηση κανονική.  Κοίταξα προηγούμενους λογαριασμούς μέχρι και 2 έτη πριν. 

1500 κιλοβατώρες κατανάλωση δεν είχαν οι γονείς μου, ούτε όταν ο ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ερχόταν ανά 4μηνο. 

Να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω. Μίλησα με την δεδδηε και μου είπαν ότι μήπως υπάρχει "διαρροή" πριν τον μετρητή. Αυτό μπορώ να το ελέγξω ή χρειάζεται ηλεκτρολόγος;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Insomniaa2024 είπε

Εκκαθαριστικός είναι. Μετά από μέτρηση κανονική.  Κοίταξα προηγούμενους λογαριασμούς μέχρι και 2 έτη πριν. 

1500 κιλοβατώρες κατανάλωση δεν είχαν οι γονείς μου, ούτε όταν ο ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ερχόταν ανά 4μηνο. 

Να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω. Μίλησα με την δεδδηε και μου είπαν ότι μήπως υπάρχει "διαρροή" πριν τον μετρητή. Αυτό μπορώ να το ελέγξω ή χρειάζεται ηλεκτρολόγος;

καπου μπλεξαν τα μπουτια τους. δες αρχικα οτι ολα τα στοιχεια οπως αριθμος παροχης κτλ ειναι σωστα. μετα κλεισε διακοπτες να δεις αν γυρναει και επισης δες οτι οι μετρησεις τους ειναι οντως σωστες.

διαρροη τι σημαινει? πριν τον μετρητη δεν σε ενδιαφερει αν υπαρχει κατι.. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kage είπε

Διαβαστε ξανα εναντι vs εκκαθαριστικο.   δεν ειναι τυχαια νουμερα ουτε στο εναντι..

Τυχαια ειναι, απλα υποτιθεται οτι προσεγγιζουν τα πραγματικα κατ'εκτιμηση. Απλα ακουγεται ασχημα να τα αποκαλουν "τυχαια" γι'αυτο χρησιμοποιουν ευφημισμους.

Ευτυχως τουλαχιστον υπαρχουν οι εκκαθαριστικοι και μπαλωνουν λιγο αυτο το ανεκδιηγητο φαινομενο να χρεωνεσαι "κατ'εκτιμηση".

• Like 1
Δημοσ.

Να δηλώνετε κάθε μήνα εσείς την μέτρηση είτε στο 8009001000 ειτε μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και αφήστε τι θα κάνουν οι υπάλληλοι καταμετρησης, άμα ήρθαν αμα δεν ήρθαν, άμα πήραν λάθος μέτρηση και ένα σωρό. Τώρα σας έβγαλαν έναντι, όταν να γίνει η σωστή εκκαθάριση θα διορθωθεί το πρόβλημα. Εάν τα έχετε πληρώσει, θα σας βγει πιστωτικό υπόλοιπο. 

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, SabotazNic said:

Αυτο που λενε οι απο πανω. Ειναι αρχικα εκκαθαριστικος ο λογαριασμος? Αν ναι, κανεις αυτο που εγραψε ο @poulinos Αν ειναι παλι εναντι, λαμβανουν υποψη καταναλωση προηγουμενου ετους για τους ιδιους μηνες

ας ελπισουμε να γινουν καποτε ολα αυτοματα και να μην χρειαζεται ανθρωπινη παρεμβαση για την καταμετρηση ωστε και λαθη να μην γινονται αλλα ουτε δεν υπηρχε προσβαση στον μετρητη κτλ

Δημοσ.

Αφήνω μικρό ενδεχόμενο για κάποιο λόγο να γράφουν παραπάνω οι ψηφιακοί μετρητές. Παρακολουθώ μηνιαία επί χρόνια την κατανάλωση, σε πολλά σημεία. Μετά την αλλαγή σε ψηφιακό, είδα ένα 50% πάνω στις μετρήσεις. Δεν έχω καταλήξει με ασφάλεια γιατί γίνεται αυτό ακόμα. 

Ακούγεται ψεκασμένη ιστορία κ όντως μπορεί να είναι. Θα δείξει στην πορεία. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Παρακολουθώ μηνιαία επί χρόνια την κατανάλωση, σε πολλά σημεία.

Μετά την αλλαγή σε ψηφιακό, είδα ένα 50% πάνω στις μετρήσεις.

Εγώ δεν είδα τέτοια χαοτική διαφορά.

Βέβαια, λέγεται ότι, οι παλιοί αναλογικοί μετρητές ενδεχομένως "χάνουν" στροφές λόγω συσσωρευμένης φθοράς.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.

Και εγώ υπέθεσα στην αρχή ότι η αύξηση θα μπορούσε να είναι από την αλλαγή του καινούργιου μετρητή. Ο μετρητής ο παλιός υποθέτω ότι είναι από την δεκαετία του 1970 που έγινε η πολυκατοικία. 

Αλλά 1500 κιλοβατώρες σε άδειο σπίτι είναι υπερβολικό μεγάλο νούμερο.

Επικοινώνησα με τον δεδδηε για έλεγχο του μετρητή.

Δημοσ.
18 minutes ago, Insomniaa2024 said:

Αλλά 1500 κιλοβατώρες σε άδειο σπίτι είναι υπερβολικό μεγάλο νούμερο.

Επικοινώνησα με τον δεδδηε για έλεγχο του μετρητή.

Eσύ έλεγξες με τα μάτια σου αν οι τελευταίες ενδείξεις του εκκαθαριστικού συμβαδίζουν με τις τωρινές ενδείξεις του μετρητή;

Ποιες είναι οι τελευταίες ενδείξεις του εκκαθαριστικού;

Πότε έγινε η καταμέτρηση;

Τι γράφει τώρα ο μετρητής στο 1.8.1 και 1.8.2;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...