Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης μπορούν από σήμερα να αγοράζουν εισιτήρια χρησιμοποιώντας την τραπεζική τους κάρτα ή μέσω ανέπαφης συναλλαγής με το κινητό τους.

Η εισαγωγή 104 σύγχρονων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων με ενσωματωμένα POS επιτρέπει μια πιο ομαλή και ψηφιακή διαδικασία, απομακρύνοντας την ανάγκη για μετρητά, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μέχρι σήμερα στο νέο μετρό της πόλης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν νέα εισιτήρια ή να επαναφορτίζουν τις υπάρχουσες κάρτες τους, αξιοποιώντας τεχνολογίες που διευκολύνουν τις καθημερινές μετακινήσεις.

Η εγκατάσταση των συστημάτων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι την Παρασκευή, ακριβώς πριν από την έναρξη των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο, τα μηχανήματα θα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό σε μια περίοδο αυξημένης κίνησης. Σύμφωνα με την ενημέρωση, κάθε σταθμός του μετρό θα διαθέτει τα σχετικά τερματικά, συνολικά 104, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των επιβατών χωρίς καθυστερήσεις.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων εκδοτηρίων είναι η υποστήριξη έξι διαφορετικών γλωσσών, που καθιστά την υπηρεσία φιλική προς τους τουρίστες και τους ξένους επισκέπτες. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με πολλούς τρόπους: είτε εισάγοντας την τραπεζική κάρτα στην ειδική υποδοχή, είτε μέσω ανέπαφης τεχνολογίας NFC, η οποία επιτρέπει συναλλαγές τόσο από τραπεζικές κάρτες όσο και από κινητά τηλέφωνα, μια ευελιξία που ενισχύει την ταχύτητα και την ασφάλεια των διαδικασιών, μειώνοντας τον χρόνο που δαπανάται σε ουρές.

Πάντως σε σύγκριση με το μετρό της Αθήνας, η Θεσσαλονίκη δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει τη λειτουργία Tap2Ride, η οποία επιτρέπει την άμεση είσοδο στους σταθμούς με απλή σάρωση της τραπεζικής κάρτας ή του κινητού στα επικυρωτικά μηχανήματα. Αυτό σημαίνει ότι, για την ώρα, το ανέπαφο σύστημα εφαρμόζεται αποκλειστικά στα σημεία έκδοσης εισιτηρίων και όχι στις πύλες εισόδου κάτι που θα γίνει στο μέλλον. Οι επιβάτες πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριό τους πριν προχωρήσουν προς τις πλατφόρμες, διατηρώντας μια πιο παραδοσιακή ροή.
 


View full article

Δημοσ.

ε μη τα θέλουμε και όλα άμεσα. Εδω κάνανε 15 χρόνια για 10 χιλιόμετρα γραμμών και...  δεν πάει στο αεροδρόμιο.

Βέβαια το Tap2Ride είναι ακόμη πιο βολικό αλλά δεν έχουμε τους ρυθμούς της Αθήνας

  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ντρεπονται λιγο,εχουμε ετοιμη τεχνογνωσια και αντι να πανε κατευθειαν στο ταπ ,περνανε ολα τα σταδια που εχουν ηδη ξεπεραστει στην ελλαδα...ε να μην βγαλουν λιγα ακομα ολοι οι μεσαζοντες? ειναι πιο συντομα να πας στο 3 συστημα ,το πιο νεο, ξεκινωντας απο το 1,παρα κατευθειαν στο 3..μονο στην ελλαδα.

Επεξ/σία από mike15
  • Like 20
  • Thanks 1
Δημοσ.
  1.  Δεν το υποστηρίζουν όλα τα μηχανήματα
  2.  Άμα αγοράσεις ένα εισιτήριο, μπορείς να το επαναφορτώσεις μόνο με το ίδιο πακέτο
  3.  Επιλέγεις να μην εκτυπώσει απόδειξη αλλά εκτυπώνει 

Έχει ακόμα δρόμο, βέβαια σε λίγο θα το ξανακλείσουν αλλα δεν βαριέσαι, μια 3ετία ακόμη λογικά τη θέλει για να είναι εντελώς έτοιμο.

  • Like 4
Δημοσ.

Αν παρηγορεί τους ερωτικούς συμπρωτευουσιάνους μας, δεν έχω δει τουρίστα να καταφέρνει να κάνει tap&pay με revolut στο λεωφορείο αεροδρομίου. Έχουμε κι εμείς δρόμο για τον απόλυτο πολιτισμό.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Αν παρηγορεί τους ερωτικούς συμπρωτευουσιάνους μας, δεν έχω δει τουρίστα να καταφέρνει να κάνει tap&pay με revolut στο λεωφορείο αεροδρομίου. Έχουμε κι εμείς δρόμο για τον απόλυτο πολιτισμό.

Με revolut δεν έχω δοκιμάσει  αλλά με gpay και άλλες UK (monzon - chase uk )κάρτες απο πίσω του ναι.Στο Χ93 τουλάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Να δω ποτε θα μπει η athena card στο google wallet να περναμε ανεπαφα με το κινητο 

Είναι εξαιρετικά δυσκολη διαδικασια με τα τωρινα συστηματα...θα πρεπει να δημοπρατηθει νεο εργο αξιας τουλαχιστον 10m για να εγκατασταθουν νεες μπαρες οι οποιες θα ειναι ακριβως οι ιδιες με μια αναβαθμιση του 5λεπτου αλλα αντε να το αποδειξεις...

Επεξ/σία από panagiotis1988
  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Αν παρηγορεί τους ερωτικούς συμπρωτευουσιάνους μας, δεν έχω δει τουρίστα να καταφέρνει να κάνει tap&pay με revolut στο λεωφορείο αεροδρομίου. Έχουμε κι εμείς δρόμο για τον απόλυτο πολιτισμό.

Με παρηγορεί πάντως σίγουρα το ερωτικούς 🤣🙂

  • Haha 2
Δημοσ.

Είμαστε φοβεροί ασυναγώνιστοι δεν μας πιάνει κανεις. Μέτρο Θεσσαλονίκης vs metro των υπολοίπων χωρών σημειώσατε 1. 

  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Να δω ποτε θα μπει η athena card στο google wallet να περναμε ανεπαφα με το κινητο 

Γίνονται δοκιμές αλλά όχι με wallets, εσωτερικά παίζει με εφαρμογή wallet του ΟΑΣΑ και μάλιστα σε iOS :)

Από ότι καταλαβαίνω άρχισαν να αλλάζουν τα εκδοτήρια του μετρό ώστε να είναι το ίδιο σύστημα με αυτό της Αθήνας και με αυτό που έχουν εδώ και καιρό τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Άραγε σύντομα θα έχουμε επιτέλους και κοινό εισιτήριο για λεωφορείο - μετρό;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...