Προς το περιεχόμενο

3 στον αέρα Podcast S09E01: Techtember, IFA 2025,Apple, AI και…Trump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Έναρξη της 9ης σεζόν, σε ένα μήνα που είναι γεμάτος ανακοινώσεις νέων τεχνολογικών προϊόντων.

Αυτό είναι και το πρώτο θέμα συζήτησής των “3 στον αέρα”, όπου συζητάμε για όλες τις παρουσιάσεις που περιμένουμε να δούμε αυτό το μήνα, όπως αυτές των Samsung και Apple. Πολλές ανακοινώσεις περιμένουμε φυσικά αυτή την εβδομάδα όταν και θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η μεγαλύτερη ευρωπαική έκθεση τεχνολογίας, η IFA 2025. 

Η εκπομπή θα βρίσκεται στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα για να σας μεταφέρει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις με σχετικά πλάνα από τους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών. Συζητάμε ακόμα για AI, τα “περίεργα” deals της αμερικανικής κυβέρνησης με αμερικανικές εταιρείες όπως την Intel και την Nvidia ενώ κλείνουμε με την καθιερωμένη αναφορά σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

00:00 - Εισαγωγή
02:00 - Techtember
08:36 - Σχόλια
22:38 - IFA 2025
29:36 - AI
33:30 - Apple
36:32 - Gamescom
37:02 - Trump
42:52 - TV & Movies

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως Anchor και Apple Podcasts, ενώ μπορείτε να το παρακολουθήσετε με βίντεο στο YouTube Music και το Spotify!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Thresh είπε

Και καλό χειμώνα!

μα είναι 34 Αυγούστου! (άλλο κλισέ κι αυτό!!!!) χαχαχα

Καλή σαιζόν, σας ακούω από τη πρώτο πρώτο επεισόδιο, πέρασαν τόσα χρόνια.... κρατήστε τη παρέα και την όρεξη σε αυτό το επίπεδο και θα είμαστε μαζί σας! :) 

Επεξ/σία από mants118
  • Like 1
Δημοσ.

Σε σχέση με τα συμβόλαια κινητής γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να πάνε οι χρήστες σε αυτά έναντι των καρτοκινητών. Αλλά το selling point των δεύτερων τουλάχιστον για την ώρα είναι η μεταφορά data από μήνα σε μήνα που στα συμβόλαια δεν υπάρχει, όπως επίσης κάποια επιπλέον πακέτα data που προσφέρουν ανά περιόδους σε πολύ καλές τιμές.

Αξίζει να πούμε ότι δεν είναι οι συνταξιούχοι μόνο που έχουν καρτοκινητά, αλλά και πολλοί νέοι, έφηβοι, μαθητές και δεν είναι η ομιλία η προτεραιότητα αλλά τα δεδομένα.

Οι εταιρείες αυτές επιθυμούν την χρονική δέσμευση (συμβόλαιο) και ένας καταναλωτής που μπορεί να αλλάξει αγαθό όποτε θέλει αποτελεί πρόβλημα σε μεσο-μακροχρόνιους προγραμματισμούς.

Επίσης να αναφέρω ότι έκανα και εγώ συμβόλαιο κατόπιν εσκεμμένα λάθος υποδείξεων από πωλητή κινητής εταιρείας, αναμένω να τελειώσει αυτό το βάσανο και να πάω πάλι σε καρτοκινητή.

Και για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος μου πρότειναν συμβόλαιο με απεριόριστη ομιλία, πολλά SMS (αδιάφορο), και 3 giga το μήνα data. Όταν τους είπα ότι ξοδεύω πλέον των τριών giga μηνιαίως μου είπαν ότι έχουν κάποια shake it δώρα κάθε μήνα και θα φτάνω τα 5 giga ίσως και παραπάνω και θα κάνω δουλειά μου. Τελικά το bonus που είναι τζόγος μέσα από διάφορες προσφορές που έχουν, μου έχει δώσει κάθε μήνα μία μέρα δωρεάν απεριόριστα data!

Μετά από 8 μήνες με κάλεσαν για να αλλάξω πακέτο γιατί “είδαν” ότι έχω μεγάλη κατανάλωση στα data! Με ενημέρωσαν και όντως η νέα πρόταση ήταν στα μέτρα μου. Όταν ζήτησα να μάθω για την διάρκεια του συμβολαίου, ήταν πάλι για 2 χρόνια!

Κατανοώ ότι είναι επιχειρήσεις, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι στην Ελλάδα οι πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους έναντι του καταναλωτή και δεν υπάρχει η κουλτούρα να συσπειρωθούμε σαν καταναλωτές και να μποϊκοτάρουμε εταιρείες που λειτουργούν εναντίον του συμφέροντος μας και να περάσουμε μηνύματα με τις δικές απαιτήσεις, ανάγκες και δυνατότητες.  

Τέλος έχω ζητήσει και στο παρελθόν χωρίς να πάρω απάντηση, αν έχετε την ευχέρεια να μάθετε για FTTH στις Αφίδνες, όπου έχει περαστεί κεντρικά οπτική ίνα, αλλά η προσπάθεια κάπου εκεί σταμάτησε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...