Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :

€1000-€1200

Χρήση υπολογιστή :

Gaming. Fortnite, PalWorld, CS Go

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχουμε Samsung Odyssey G5 27 inch 165 Hz 1 Ms

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Προτιμώ από ένα μαγαζί για να κάνουν την συναρμολόγηση

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Προτιμώ από ένα μαγαζί για να κάνουν την συναρμολόγηση

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Windows

Ο γιος μου εχει φτιάξει την παρακάτω σύνθεση. Βλέπετε κατι που δεν ταιριάζει, η κατι που λείπει?  Έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε την τιμή?

Ευχαριστώ για οποία βοήθεια που μπορείτε να προφέρετε.

image.png.419b8bec05704daf18315b734effe0dd.png

Δημοσ.

Βλεπω οτι το budget εχει φτασει στα 1300 με αυτα που εχει βαλει ο γιος. Στοχος μου θα ηταν να κοψουμε λιγο απο ολα για να παει σε καλυτερη καρτα. Καλη χρυση η 7800xt αλλα η amd δε θα βαλει το fsr4 στη 7000 σειρα με τα σημερινα δεδομενα. Θα προσπαθουσα να χωρεσω μια 5070 απλη.

Κουτι δε θα πω τιποτα γιατι δε ξερω περι rgb κτλπ αν ενδιαφερει το γιο σου για αυτο διαλεξε το συγκεκριμενο, Σιγουρο θα μπορουσε να κινηθει σε κατι φθηνοτερο (30-40 ευρω πιο κατω)

Εγω θα πηγαινα σε 2tb ssd σε φθηνοτερο μοντελο με τα ιδια λεφτα . πχ https://www.e-shop.gr/ssd-adata-legend-860-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-sleg-860-2000gcs-p-PER.332063

Δε ξερω για mobo . Εχει καποια φτηνα μοντελα b850 . Θα αφησω αλλους να απαντησουν.

Μνημες ισως να γλυτωσουμε ενα 20αρι με φθηνοτερη μαρκα παλι σε cl30/6000. πχ  https://www.e-shop.gr/ram-patriot-viper-venom-rgb-32gb-2x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-dual-channel-pvvr532g600c30k-p-PER.323878

Ρ 

Το έφτιαξα ενδεικτικα στο eshop

Screenshot_26.jpg

• Like 4
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Windfur είπε

Βλεπω οτι το budget εχει φτασει στα 1300 με αυτα που εχει βαλει ο γιος. Στοχος μου θα ηταν να κοψουμε λιγο απο ολα για να παει σε καλυτερη καρτα. Καλη χρυση η 7800xt αλλα η amd δε θα βαλει το fsr4 στη 7000 σειρα με τα σημερινα δεδομενα. Θα προσπαθουσα να χωρεσω μια 5070 απλη.

Κουτι δε θα πω τιποτα γιατι δε ξερω περι rgb κτλπ αν ενδιαφερει το γιο σου για αυτο διαλεξε το συγκεκριμενο, Σιγουρο θα μπορουσε να κινηθει σε κατι φθηνοτερο (30-40 ευρω πιο κατω)

Εγω θα πηγαινα σε 2tb ssd σε φθηνοτερο μοντελο με τα ιδια λεφτα . πχ https://www.e-shop.gr/ssd-adata-legend-860-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-sleg-860-2000gcs-p-PER.332063

Δε ξερω για mobo . Εχει καποια φτηνα μοντελα b850 . Θα αφησω αλλους να απαντησουν.

Μνημες ισως να γλυτωσουμε ενα 20αρι με φθηνοτερη μαρκα παλι σε cl30/6000. πχ  https://www.e-shop.gr/ram-patriot-viper-venom-rgb-32gb-2x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-dual-channel-pvvr532g600c30k-p-PER.323878

Ρ 

Το έφτιαξα ενδεικτικα στο eshop

Ευχαριστώ για της προτάσεις.

Η αήθεια είναι ότι το budget εχει ξεφύγει. Αρχικά ψάχναμε στα €1000 αλλά από ότι κατάλαβα δύσκολα βγαίνει κατι καλο σε αυτά τα λεφτά. Αν γίνετε τουλάχιστον να μείνουμε κάτω από τα €1200

Για GPU. Ο γιός μου προτείνει να κατεβάσουμε την gpu σε RX 9600 XT 16GB, επειδή δεν τον ενδιαφέρει πολύ το gaming σε 1440p μόνο η VRAM να είναι καλά για να μπορεί να σηκώσει games σε 3 χρόνια και. Ούτε τον ενδιαφέρει το καλύτερο ray tracing της NVIDIA. Μου είπε ότι δεν τον πειράζει να παίζει παιχνίδια στα 60 FPS. Το RX 9600 XT είναι καλο GPU?

Για το κουτι. Θα είναι κάτω από το γραφείο του οπότε η εμφάνιση δεν είναι τόσο συμαντικη. Αρκεί να έχει καλό air circulation και να είναι στιβαρο. Το συγκεκριμένο το είχε βρεί online με καλά review. Αν υπάρχει φθηνότερο χωρίς τα RGB του κανει.

Για SSD. Θέλει ενα καλο γρήγορο για πρώτο SSD. Για αποθηκευτικό εχω ένα παλιο 2TB που μπορώ να του δώσω.

Για MOBO δεν ξέρουμε πολλά, αλλά το WIFI θα ήταν χρήσιμο. Επίσης αν είναι κάπως future proof για αναβαθμίσεις.

• Λύση
Δημοσ.

Ωραια . Με τα λεγόμενα σου τοτε ισως αξιζει να κινηθει σε μια καλη βαση (καλη mobo, psu, 32gb μνημες 30cl 6000mhz) και να παρει καλα πραγματα που θα καλύπτουν τις αναγκες του. Μπορουμε λοιπον να ριξουμε αρκετα το κοστος του pc χωρις να κανουμε τρομακτικες υποχωρήσεις.

Τι εννοώ; 

Αμα τον ενδιαφερει το 1080p gaming μπορει να παει στην 9060xt 16gb ή 5060ti 16gb και να κανει καλη δουλιτσα και να χαρει gaming. Εδω εγω θα επελεγα την 5060 ti παρολο που ειναι 50-60 ευρώ ακριβότερη. Οχι γιατι ειναι καλύτερη αλλά γιατι όταν αποφασισει να κανει το updgrade μενοντας στην ιδια πλατφορμα (πχ upgrade απο τον 7600 σε 7800x3d (τωρα κάνει 350 και ειναι οριακα ο,τι καλυτερο για gaming, οταν βγει η am6 μπορει να κανει μια καλη πτωση οπως εκανε ο 5700x3d) μπορει να πουλησει την gpu και συνηθως η NVIDIA κραταει καλυτερη μεταπωλητικη αξια στις gpu.

Spoiler

Ενδεικτικά permormance , για μπουσουλα.

Screenshot_27.jpg.38d51daf470565eeaa50b3af5a46ce1f.jpg

Ενδεικτικα μια συνθεση απο eshop .

Εβαλα 9060 xt 16gb ,υπολογισε 60-70 ευρω πανω αμα πατε σε 5060 ti 16gb

Screenshot_28.jpg.9e897ce89132d0cebc43782d29ab133f.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Καλυτερα 2ΤΒ ssd για να ειναι καλυμμενος και για να μην ταλαιπωρηθεί ο δίσκος με συχνά σβησίματα γραψιματα

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...