Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.
Καθώς δεν είμαι ειδικός στον ήχο, έχω ένα πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω εδώ την κοινότητα αν γνωρίζει κάποιος.
Έχω τον ακόλουθο ενισχυτή (DENON AVR-S770H) με 5.1 ηχεία συνδεδεμένα σε υπολογιστή.
Εκεί βλέπω τα blu-rays/UHDs μου.

-Όταν ο ήχος στο δίσκο είναι Dolby Digital, DTS-HD MA, Dolby TrueHD κτλ., το track αυτό στέλνεται και αποκωδικοποιείται από τον ενισχυτή.
Βλέπω την αντίστοιχη ένδειξη στο front panel του ενισχυτή αναμμένη, δε μπορώ να ακούσω άλλον ήχο από τον υπολογιστή ταυτόχρονα (μου λέει ότι the audio device is in use),  και ούτε μπορώ να αυξομειώσω την ένταση από τα διάφορα players (MPC, VLC, PowerDVD κτλ) αλλά μόνο από τον ενισχυτή.
Μέχρι εδώ μια χαρά.

-Όταν ο ήχος στο blu-ray είναι LPCM, το track αυτό ΔΕΝ αποκωδικοποιείται από τον ενισχυτή αλλά από τα Windows.
Δεν ανάβει η φωτεινή ένδειξη όπως περιγράφεται εδώ: https://support.denon.com/app/answers/detail/a_id/14872/~/pcm-defined
Αυξομειώνω την ένταση απο τα players, μπορώ να ακούσω και άλλα ηχητικά αρχεία ταυτόχρονα.

Τί πρέπει να κάνω για να περνάει το LPCM από τον ενισχυτή;

Καταρχάς όπως λέει στο manual , υποστηρίζεται. (δεν υποστηρίζεται το mono όμως)
spacer.png

Η ΑΙ μου λέει αυτό:

Αναφορά σε κείμενο

If your receiver isn't handling LPCM tracks, it could be due to an incompatibility between the high bandwidth of LPCM (which is uncompressed audio) and the device's capabilities, an issue with the cable or connection, incorrect receiver settings, or an outdated firmware. To troubleshoot, try using different cables, adjusting audio settings on your source device and receiver, checking for firmware updates for your receiver, or testing the LPCM signal with a different playback device to confirm the receiver is the problem.

Δημοσ.

Το LPCM δεν περνάει από "bitstreaming" με την παραδοσιακή μορφή, είναι ασυμπίεστος ήχος (σαν να λέμε wav) και ως εκ τούτου δεν κλειδώνει το volume στο PC/players.

Όταν έχεις κωδικοποιημένο ήχο (π.χ. Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio, κλπ.) γίνεται bitstreaming, και ως εκ τούτου:

1) Η συσκευή ήχου (ενισχυτής) και το player (πρόγραμμα αναπαραγωγής) μπαίνουν σε exclusive mode, οπότε δεν μπορείς να ακούσεις ταυτόχρονα ήχο από άλλη εφαρμογή

2) Λόγω της συμπιεσμένης μορφής και του bitstreaming, δεν λειτουργεί σε player το volume γιατί δεν επιτρέπεται να γίνεται παρέμβαση στα digital audio data

Σωστά δουλεύουν δηλαδή τα μηχανήματα σου στο προκειμένο θέμα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...