Witcher1st Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Έχω το speedport plus της cosmote, 300αρα ταχύτητα και το deco m4. Εδώ και τόσα χρόνια το έχω στην προκαθορισμένη ρύθμιση το deco να λειτουργεί ως ρούτερ, οπότε παίρνει δικές του ip και οι συσκευές συνδέονται με αυτό. Στην ουσία είναι ρούτερ μέσα στο ρούτερ;; Διαβάζω για πιθανά προβλήματα με double Nat, double firewall και τα λοιπά. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τόσα χρόνια. Επίσης το wifi του speedport το έχω μόνιμα κλειστό. Το ανοίγω μόνο εάν θέλω να συνδεθώ με τον εκτυπωτή, καθώς δεν συνδέεται με το deco για κάποιο λόγο. Χρησιμοποιώ Ethernet για τον υπολογιστή και την τηλεόραση του speedport.Επίσης έχω και τηλέφωνο. Τέλος έχω και ένα δεύτερο deco μέσα στο υπνοδωμάτιο. Το σπίτι είναι μεγάλο, για αυτό και αγόρασα τα deco για να έχω παντού σήμα. Ερωτήσεις : 1.Υπάρχει κάποιος λόγος να αλλάξω το setup σε κάτι άλλο από τη στιγμή που δεν έχω προβλήματα; 2.Μπορώ να βάλω στο ράφι το speedport και να τα κάνω όλα με το deco; Λογικά όχι και ς το deco δεν υποστηρίζει τηλεφωνία. 3.Είναι καλύτερα να αλλάξω το deco σε access point; Θα χάσω αρκετές λειτουργίες βέβαια μετά μέσα από την εφαρμογή του. Κάτι άλλο που έχετε να προτείνετε ; Όλες αυτές οι απορίες επειδή διάβαζα έναν οδηγό για να δω την κάμερα tp link που έχω μέσω vlc στον υπολογιστή και θέλει η κάμερα και ο υπολογιστής να είναι στο ίδιο δίκτυο.( Για να μην μπλέξεις με επιπλέον ρυθμίσεις ) Αλλά στην ουσία τώρα είναι σαν να έχω δύο δίκτυα, στο ένα συνδέεται ο υπολογιστής ( και ο εκτυπωτής με την τηλεόραση ) και το κεντρικό deco (??) και στο άλλο όλες οι υπόλοιπες συσκευές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα