spinemm Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Oyt1s said: Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου. 🤣 Στη δεύτερη πρόταση φαντάζομαι εννοείς να φροντίσω να μη μείνω πίσω, αλλά να ενημερώνομαι όσο διάστημα κάθομαι. Αυτό εννοείται, θα κάνω courses και κανένα project να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το δεχτεί ένας εργοδότης. Μήπως να μην πω την αλήθεια, αλλά να το δικαιολογήσω δήθεν για λόγους υγείας; Το έχει κάνει κανένας για αρκετό διάστημα έχοντας παραιτηθεί να μου πει την εμπειρία του; Ρεεε πατε καλα τα νεα παιδια...εσυ ο ιδιος εγραψες οτι θες να κανεις career break (μου μαθατε και και το καριερ μπρεϊκ) με τροπο να τους κανεις να σε απολυσουν για να παρεις και την αποζημιωση!!! Αυτοακυρωνεσαι με λιγες ωρες διαφορα!!!!! 7 minutes ago, Oyt1s said: Καμιά αποζημίωση δε θέλω (που σιγά την αποζημίωση), απλά απάντησα στο φίλο που υπαινίχθηκε career break μέσω απόλυσης. Μπράβο σου που το τόλμησες και χαίρομαι που σου βγήκε σε καλό. Μπόρεσες σχετικά εύκολα να επιστρέψεις στην αγορά εργασίας; Πώς δικαιολόγησες τους 7 μήνες κενό στο βιογραφικό σου; Καλή ιδεά, ίσως θα μπορούσα να προτείνω να αλλάξει το συμβόλαιό μου σε ημιαπασχόληση με τα μισά λεφτά. Μετά όμως δε νομίζω ότι μπορώ να τους πω να ξανα-αλλάξει το συμβόλαιο σε πλήρη 🤣 Επεξ/σία Σάββατο στις 10:23 μμ από spinemm 6
Oyt1s Δημοσ. Σάββατο στις 10:34 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:34 μμ 5 λεπτά πριν, spinemm είπε Ρεεε πατε καλα τα νεα παιδια...εσυ ο ιδιος εγραψες οτι θες να κανεις career break (μου μαθατε και και το καριερ μπρεϊκ) με τροπο να τους κανεις να σε απολυσουν για να παρεις και την αποζημιωση!!! Αυτοακυρωνεσαι με λιγες ωρες διαφορα!!!!! Έχεις θέμα κατανόησης του γραπτού λόγου; Το "τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση" δε σημαίνει ότι ο σκοπός είναι να πάρω την αποζημίωση. Υπονοεί ότι πρέπει να κάνω κάτι ακραίο που θα έχει συνέπειες για μένα και μία από αυτές θα είναι να χάσω και την αποζημίωση. Αλλά η αποζημίωση θα είναι το μικρότερό μου πρόβλημα. Και ναι, έμαθα και το career break στα 34 μου, εσένα τι σε νοιάζει; Αν εσένα σου αρέσει η δουλειά σου, δούλευε ασταμάτητα χωρίς άδεια, μαγκιά σου. Αλλά το τι θέλω να κάνω εγώ με τη δουλειά μου που με έχει κουράσει δε σε αφορά. 1
spinemm Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ (επεξεργασμένο) To ποιος εχει θεμα κατανοησης εχει φανει!!! αστο.... εαν δεν μπορεις να καταλαβεις τι εχεις γραψει ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τοτε το προβλημα φαινεται να ειναι βαθυτερο!!! Μου μαθατε ολα τα νεουδια με το παραμικρο "καριερ μπρεικ"...αδειες δεν παιρνεις??? ή μηπως θες και εσυ να σε κανουν με το καλημερα προισταμενο, τμχη ή δντη για να μην "κουραζεσαι".... Απο τη στιγμη που μας "δηλωνεις" το οτι η δουλεια σου, (λες και μονο εσυ δουλευεις ολοι οι αλλοι το κανουμε απο χομπυ), σε κουραζει και μπλα μπλα μπλα, θα ασχοληθω!!!! Επεξ/σία Σάββατο στις 10:46 μμ από spinemm 3 3
Oyt1s Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 μμ 2 λεπτά πριν, spinemm είπε To ποιος εχει θεμα κατανοησης εχει φανει!!! αστο.... εαν δεν μπορεις να καταλαβεις τι εχεις γραψει ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τοτε το προβλημα φαινεται να ειναι βαθυτερο!!! Μου μαθατε ολα τα νεουδια με το παραμικρο "καριερ μπρεικ"...αδειες δεν παιρνεις??? ή μηπως θες και εσυ να σε κανουν με το καλημερα προισταμενο, τμχη ή δντη για να μην "κουραζεσαι".... Απο τη στιγμη που μας "δηλωνεις" το οτι η δουλεια σου, (λες και μονο εσυ δουλευεις ολοι οι αλλοι το κανουμε απο χομπυ), σε κουραζει και μπλα μπλα μπλα, θα ασχοληθω!!!! Εντάξει, μου αρέσει που έκατσα και σου έκανα ανάλυση τι έγραψα.. Είπα εγώ ότι θέλω να γίνω προϊστάμενος; Από που κι ως πού οι προϊστάμενοι δεν κουράζονται; Είπα εγώ ότι οι άλλοι δε δουλεύουν; Απλά ίσως εγώ έχω μερικά λεφτά παραπάνω για να κάτσω μερικούς μήνες. Τέλος πάντων, αναρωτιέμαι τι κάθομαι και ασχολούμαι με εξυπνάκηδες "μεγάλους" στα όρια του αυτισμού που μου κουνάνε το δάχτυλο χωρίς να με ξέρουν, για να μην πω τίποτα παραπάνω από σεβασμό προς τα χρόνια σου. Δεν απαντάω σε άλλο τέτοιο μήνυμα προσωπικής κριτικής, το τι ζήτησα στο πρώτο μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. 1
Raylan Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 μμ Στις 5/9/2025 στις 5:36 ΜΜ, Oyt1s είπε Καλησπέρα, Έχει κάνει κανένας από εσάς διάλειμμα από τη δουλειά μερικούς μήνες; Αν ναι, πώς πήγε και επανήλθατε εύκολα στην αγορά εργασίας; Μετά από 10 χρόνια στο web development νιώθω αρκετά εξαντλημένος και φλερτάρω με την ιδέα να το τολμήσω, αλλά δεν ξέρω. Ευχαριστώ. Ενδιαφέρον ακούγεται, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να σκεφτείς κάτι τέτοιο? 1
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 μμ 47 λεπτά πριν, Oyt1s είπε Καλή ιδεά, ίσως θα μπορούσα να προτείνω να αλλάξει το συμβόλαιό μου σε ημιαπασχόληση με τα μισά λεφτά. Μετά όμως δε νομίζω ότι μπορώ να τους πω να ξανα-αλλάξει το συμβόλαιο σε πλήρη 🤣 Δύσκολο να τους προτείνεις πάλι επαναφορά στα παλιά, εκτός άμα έχουν περάσει χρόνια με αυτό το καθεστώς. Ίσως αν μειωθούν οι ώρες να βρεις κάποια άλλη παράλληλη απασχόληση που να σου αρέσει πιο πολύ και να βγάλεις και κάτι από εκεί. 1
Oyt1s Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ 2 λεπτά πριν, Raylan είπε Ενδιαφέρον ακούγεται, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να σκεφτείς κάτι τέτοιο? Ότι έχω κουραστεί από τη δουλειά μου κυρίως ψυχικά και, μιας που έχω αρκετές οικονομίες στην άκρη, σκέφτομαι ότι ίσως με βοηθούσε να καθίσω μερικούς μήνες ώστε να επανέλθω ανανεωμένος στην αγορά εργασίας.
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ 24 λεπτά πριν, spinemm είπε To ποιος εχει θεμα κατανοησης εχει φανει!!! αστο.... εαν δεν μπορεις να καταλαβεις τι εχεις γραψει ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τοτε το προβλημα φαινεται να ειναι βαθυτερο!!! Μου μαθατε ολα τα νεουδια με το παραμικρο "καριερ μπρεικ"...αδειες δεν παιρνεις??? ή μηπως θες και εσυ να σε κανουν με το καλημερα προισταμενο, τμχη ή δντη για να μην "κουραζεσαι".... Απο τη στιγμη που μας "δηλωνεις" το οτι η δουλεια σου, (λες και μονο εσυ δουλευεις ολοι οι αλλοι το κανουμε απο χομπυ), σε κουραζει και μπλα μπλα μπλα, θα ασχοληθω!!!! Θα σχολιάσω μόνο αυτό το μήνυμα διότι γίνεσαι επικριτικός. Ναι μάθανε το "καρεερ μπρικ" και πολυ καλως το μάθανε για εμένα. Διότι πάρα πολλές δουλειές δεν προσφέρουν ποιότητα ζωής και επιφέρουν πέραν της καθαρά σωματικής εξάντλησης και ψυχική, αλλά και προβλήματα υγείας. Και δεν μιλαω καν για δουλειές που απαιτούν σωματική κόπωση όπως η οικοδομή, αλλά δουλειές γραφείου η κατι πιο χαλαρό. Κάποιος λοιπόν που έχει όλα αυτά τα θέματα και δεν διαβλέπει κάποια βελτίωση, πολύ καλά θα κάνει να διακόψει την εργασία του άμα κρίνει ο ίδιος ότι αυτό τον οφελει. Τώρα ο ts από ότι κατάλαβα ψάχνει πέραν από τα παραπάνω αν υπάρχει τρόπος να πάρει και αποζημίωση. Αυτο μπορεί να συμβεί μόνο στην απόλυση, όχι στην παραίτηση. Για να τους κάνεις να σε απολύσουν όμως, πρέπει να τους δώσεις το δικαίωμα για κάτι. Αυτό μπορεί να το καταφέρει, παρόλα αυτά, θα πρέπει να σκεφτεί πως δεν μπορούμε να έχουμε πάντα και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Σε τυχόν περιπτωση που μπορεί να το πετύχει, ενδέχεται να μην έχει καλές συστάσεις σε τυχόν επόμενο εργοδότη και να του μείνει μια ρετσινιά. Σε ορισμένα εργασιακά αντικείμενα που ο χωρος είναι πολύ μικρός, η ρετσινιά δεν ξεθωριάζει αμα κανεις πατάτα. Ας τα σκεφτεί όλα αυτά και να αποφασίσει, δεν του πέφτει λόγος κανενός άλλου ούτε θα μας πάρει τα λεφτά μέσα από το δικό μας πιάτο. 13
spinemm Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, Oyt1s said: Εντάξει, μου αρέσει που έκατσα και σου έκανα ανάλυση τι έγραψα.. Είπα εγώ ότι θέλω να γίνω προϊστάμενος; Από που κι ως πού οι προϊστάμενοι δεν κουράζονται; Είπα εγώ ότι οι άλλοι δε δουλεύουν; Απλά ίσως εγώ έχω μερικά λεφτά παραπάνω για να κάτσω μερικούς μήνες. Τέλος πάντων, αναρωτιέμαι τι κάθομαι και ασχολούμαι με εξυπνάκηδες "μεγάλους" στα όρια του αυτισμού που μου κουνάνε το δάχτυλο χωρίς να με ξέρουν, για να μην πω τίποτα παραπάνω από σεβασμό προς τα χρόνια σου. Δεν απαντάω σε άλλο τέτοιο μήνυμα προσωπικής κριτικής, το τι ζήτησα στο πρώτο μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Να ξερεις με εκανες κομματια με τα περι ηλικιας, αυτισμου κλπ....δεν θα μπορεσω να βγω σημερα να πιω το ποτακι μου καθως με επιασε καταθλιψη.... Δεν κουναω κανενα δαχτυλο...αλλοι επρεπε να στο ειχαν κουνησει καιρο τωρα... Το τι εισαι και ποιος εισαι το καταλαβαμε μην ανησυχεις.... Τωρα....καταλαβε ΕΣΥ πρωτα τι γραφεις, συνειδητοποιησε τι θεση εχεις στη "διατροφικη αλυσιδα" του εργασιακου χωρου και....τεσπα δεν γραφω αυτο που θα ηθελα να γραψω....με καλυψε ο mariosnik_ Επισης, απαντησεις δεν απαντησεις.... mariosnik_ Θα συμφωνησω σε ολα οσα εγραψες...ακομα και στο επικριτικος, αλλα θα διαφωνησω σε αυτο: 12 minutes ago, mariosnik_ said: ........Ναι μάθανε το "καρεερ μπρικ" και πολυ καλως το μάθανε για εμένα..... Επεξ/σία Σάββατο στις 11:31 μμ από spinemm 1 1
Raylan Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ 22 λεπτά πριν, Oyt1s είπε Ότι έχω κουραστεί από τη δουλειά μου κυρίως ψυχικά και, μιας που έχω αρκετές οικονομίες στην άκρη, σκέφτομαι ότι ίσως με βοηθούσε να καθίσω μερικούς μήνες ώστε να επανέλθω ανανεωμένος στην αγορά εργασίας. Αν δεν έχεις οικογένεια και υποχρεώσεις θα είναι ένα καλό διάλειμμα. Αν θες ημιαπασχόληση η απόλυση και επίδομα ανεργίας όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, εσύ ξέρεις καλύτερα. 2
Sta Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 μμ (επεξεργασμένο) Πέρα από τα ελαφρά προγκηγματα που σου κάναμε και τα οποία τα δικαιούσαι λόγω του σχολίου για πρόκληση απόλυσης, το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι αν «φταίει» η συγκεκριμένη δουλειά ή συντρέχουν κάποιοι δικοί σου λόγοι που νιώθεις εξαντλημένος. Η διαχείριση θα είναι διαφορετική ανάλογα με την απάντηση. Ο χώρος της πληροφορικής έχει γενικά καλές συνθήκες και αρκετές ευκαιρίες ακόμα οπότε ένα διάλειμμα κάποιων μηνών δε θα σε αφήσει πίσω. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για αυτό. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:59 μμ από Sta 2
jimmy213 Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 πμ Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, παραιτήσου, πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι να καθαρίσεις το μυαλό σου και επέστρεψε στην αγορά. Γνώμη μου, μην το πας ύπουλα για απόλυση. Είναι μικρός ο χώρος κι εύκολα μπορεί να το βρεις μπροστά σου μελλοντικά. Επίσης, σκέψου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) μήπως το πρόβλημά σου είναι η εταιρεία που δουλεύεις και μια αλλαγή ξαναβρείς την όρεξη σου. 4
lector Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 πμ Αν η εταιρεια που δουλευει ειναι προβληματικη, ή οι συνθηκες ειναι κακες, που ειναι το προβλημα στο να επιδιωκει να παρει αποζημιωση; Ξερετε αν τους χρωσταει ή του χρωστανε πριν κραξετε; 3 1
csontheline Δημοσ. Κυριακή στις 01:35 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:35 πμ Όπως σου είπαν, αν δεν έχεις ευθύνες, οπότε και διακινδυνεύεις, κάνε το, αλλά ψάξε λίγο γιατί το θες το διάλειμμα. Είναι μια χαρά ένα καλό διάλειμμα ανά κάποια χρόνια και δεν είναι καθόλου κατακριτέο. Μην περιμένεις να σε καταλάβουν άνθρωποι που δεν έχουν δώσει την ψυχή τους πάνω σε project για μήνες και λίγο πριν πάει παραγωγή να τους το κόψουν οι από πάνω (προϊστάμενοι, ceo, πελάτες) και να μένουν με τον τσίου στο χέρι. Και αυτό για συναπτά έτη. 4
Oyt1s Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, jimakos00 είπε Πολλοί έχουν κάνει "Career break" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (απόλυση). Επειδή έχει γίνει παρεξήγηση, να ξεκαθαρίσω ότι η αναφορά μου σε αποζημίωση απόλυσης έγινε σαν απάντηση σε αυτό το σχόλιο. Πήρα την πρόταση αυτή σαν υπονοούμενο να τους προκαλέσω να με απολύσουν και προφανώς ο μόνος λόγος για να κάνεις κάτι τέτοιο αντί απλώς να παραιτηθείς είναι να πάρεις την αποζημίωση. Οπότε κι εγώ του απάντησα ότι αν προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου την απόλυση, όχι μόνο την αποζημίωση θα χάσω, αλλά θα έχω και μακροπρόθεσμες συνέπειες για το όνομά μου όπως πολύ σωστά προανέφερε ο @mariosnik_. Φυσικά μπορεί ο φίλος να μην υπονόησε τίποτα τέτοιο και να παρανόησα εγώ. Δεν αποβλέπω σε καμιά αποζημίωση που έτσι κι αλλιώς 2 μήνες θα μου κάλυπτε στην καλύτερη. Και λόγω ενσήμων των τελευταίων 2 ετών δυστυχώς δε δικαιούμαι ταμείο ανεργίας, μιας και ασκούσα ελεύθερο επάγγελμα για ένα διάστημα μέχρι πέρσι. 2 ώρες πριν, jimmy213 είπε Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, παραιτήσου, πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι να καθαρίσεις το μυαλό σου και επέστρεψε στην αγορά. Γνώμη μου, μην το πας ύπουλα για απόλυση. Είναι μικρός ο χώρος κι εύκολα μπορεί να το βρεις μπροστά σου μελλοντικά. Επίσης, σκέψου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) μήπως το πρόβλημά σου είναι η εταιρεία που δουλεύεις και μια αλλαγή ξαναβρείς την όρεξη σου. Σίγουρα η τωρινή εταιρεία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το burnout μου, αλλά θα μου κάνει καλό και ένα διάλειμμα πριν πάω στην επόμενη. Βέβαια έχει και κάποια θετικά όπως η μικρή απόσταση από το σπίτι, ότι ακολουθεί υβριδικό μοντέλο 3 μέρες γραφείο - 2 σπίτι, ότι το project μου δεν έχει τόσα meetings κλπ που αλλού μπορεί να μην τα έχω, αλλά μπορεί από την άλλη να ξαναβρώ την ηρεμία μου. Είναι αρκετά περίπλοκο το όλο θέμα. Το ερώτημα είναι πως δικαιολογείς τους 6 μήνες που καθόσουν στον επόμενο υποψήφιο εργοδότη; Θα το δεχθεί ότι είχα ανάγκη ένα διάλειμμα ή καλύτερα να πω ψέματα προφασιζόμενους λόγους υγείας, ότι δήθεν έκανα freelancing κλπ; Επεξ/σία Κυριακή στις 02:21 πμ από Oyt1s 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα