Προς το περιεχόμενο

Career break

Oyt1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Κοπηκες ηδη.

Αν δεν εχεις καποιο θεμα οπως καταθλιψη η κατι τετοιο,αυτη η δηλωση ειναι τρομακτικη.

Έπαθα υπερκόπωση.. το έγραψα.. Και λέω ότι είμαι περήφανη γιατί για πρώτη φορά έβαλα προτεραιότητα την υγεία μου

• Like 7
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 hours ago, StamTheMan said:

Κοπηκες ηδη.

Αν δεν εχεις καποιο θεμα οπως καταθλιψη η κατι τετοιο,αυτη η δηλωση ειναι τρομακτικη.

Ζεις στο μικρόκοσμο σου νομίζω. Δηλαδή αν δεν έχεις κατάθλιψη δεν μπορείς να αποφασίσεις να σταματήσεις την δουλειά προσωρινα; Χίλιοι δύο λόγοι. Αν τον παίρνει κάποιον οικονομικά μια χαρα επιλογή ειναι. 

• Like 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gakost είπε

Ζεις στο μικρόκοσμο σου νομίζω. Δηλαδή αν δεν έχεις κατάθλιψη δεν μπορείς να αποφασίσεις να σταματήσεις την δουλειά προσωρινα; Χίλιοι δύο λόγοι. Αν τον παίρνει κάποιον οικονομικά μια χαρα επιλογή ειναι. 

Αυτο καταλαβες;

13 ώρες πριν, StamTheMan είπε

είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη στη ζωή μου... 

Σε αυτο αναφερομαι.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Oyt1s είπε

Το ερώτημα είναι πως δικαιολογείς τους 6 μήνες που καθόσουν στον επόμενο υποψήφιο εργοδότη; Θα το δεχθεί ότι είχα ανάγκη ένα διάλειμμα ή καλύτερα να πω ψέματα προφασιζόμενους λόγους υγείας, ότι δήθεν έκανα freelancing κλπ;

Αν και δεν ασπαζομαι την "υποχρεωση" να δωσει καποιος λογαριασμο, θα μπορουσες να προφασιστεις προβλημα υγειας συγγενικου προσωπου το οποιο χρειαζοταν συνεχη φροντιδα απο εσενα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2025 στις 6:27 ΜΜ, Oyt1s είπε

Πρέπει να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος για άδεια άνευ αποδοχών, δε νομίζω ότι σου τη δίνουν έτσι απλά.

Νομιζω οτι σου τη δινουν ετσι απλα και ειναι νομιζω μεχρι 12-24 μηνες. Δημοσιο και ιδιωτικο... Ξερω ελληνικη μεγαλη εταιρεια που σου δινει τη δυνατοτητα να φυγεις να εργαστεις μεχρι 6 μηνες στον ανταγωνισμο και εαν δεν σου αρεσει να επιστρεψεις χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Νομιζω οτι σου τη δινουν ετσι απλα και ειναι νομιζω μεχρι 12-24 μηνες.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Χωρίς να με ρωτήσουν το λόγο;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Νομιζω οτι σου τη δινουν ετσι απλα και ειναι νομιζω μεχρι 12-24 μηνες. Δημοσιο και ιδιωτικο... Ξερω ελληνικη μεγαλη εταιρεια που σου δινει τη δυνατοτητα να φυγεις να εργαστεις μεχρι 6 μηνες στον ανταγωνισμο και εαν δεν σου αρεσει να επιστρεψεις χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Σαν ανεκδοτο με τον Τοτό ακούγεται αυτό.

• Haha 1
Δημοσ.

Κάνετε κάτι ερωτήσεις όμως....

έχεις τα φράγκα, τη βγάζεις; Κάνεις ότι γουστάρεις. Δε τα έχεις; Κάθεσαι και δουλεύεις.

Επίσης οι απαντήσεις που δίνετε μερικοί είναι εκτός πραγματικότητας. Δε ξέρω τι παίζει, κάνετε πλάκα, κάνετε μπάφο;

• Like 4
  • Haha 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σαν ανεκδοτο με τον Τοτό ακούγεται αυτό.

Δεν εχεις ιδεα...αυτο ειναι απο τα λιγοτερα στη συγκεκριμένη εταιρεια...

51 λεπτά πριν, Oyt1s είπε

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Χωρίς να με ρωτήσουν το λόγο;

Να με ρωτησουν δεν ξερω αλλα ξερω κοπελα που εχει παρει ανευ για 3 μηνες γιατι ηθελε να κατσει να διαβασει για μεταπτυχιακο και στις αδειες της εταιρειας μου γραφει για δικαιωμα αδειας ανευ αποδοχων 99 ημερων (πρεπει να ειναι συστημικος ο περιορισμος του 99)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

έχεις τα φράγκα, τη βγάζεις; Κάνεις ότι γουστάρεις. Δε τα έχεις; Κάθεσαι και δουλεύεις.

Εμ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα δυστυχώς, γιατί πρέπει να σκεφτείς και λίγο μακροπρόθεσμα την εικόνα του βιογραφικού, πόσο μάλλον στην οπισθοδρομική ελληνική κοινωνία όπου το career break είναι ταμπού. Το καταλαβαίνεις και από τα σχόλια εδώ μέσα τι μυαλά υπάρχουν. Όσα λεφτά και να έχεις, άμα θεωρητικά μετά δεν ξαναβρίσκεις δουλειά, θα τελειώσουν.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/09/2025 at 12:55, Oyt1s said:

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου. 🤣 

Grow some balls και άσε τις πονηριές. Εσύ θες το αραλίκι επειδή τάχα μου κουράστηκες, δε σου φταίει ο εργοδότης.

1 hour ago, Neptu said:

Κάνετε κάτι ερωτήσεις όμως....

Επίσης οι απαντήσεις που δίνετε μερικοί είναι εκτός πραγματικότητας. Δε ξέρω τι παίζει, κάνετε πλάκα, κάνετε μπάφο;

Πιθανότατα και τα 2 μαζί μάλλον!!

16 hours ago, Oyt1s said:

Έχεις θέμα κατανόησης του γραπτού λόγου; Το "τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση" δε σημαίνει ότι ο σκοπός είναι να πάρω την αποζημίωση. Υπονοεί ότι πρέπει να κάνω κάτι ακραίο που θα έχει συνέπειες για μένα και μία από αυτές θα είναι να χάσω και την αποζημίωση. Αλλά η αποζημίωση θα είναι το μικρότερό μου πρόβλημα. Και ναι, έμαθα και το career break στα 34 μου, εσένα τι σε νοιάζει; Αν εσένα σου αρέσει η δουλειά σου, δούλευε ασταμάτητα χωρίς άδεια, μαγκιά σου. Αλλά το τι θέλω να κάνω εγώ με τη δουλειά μου που με έχει κουράσει δε σε αφορά.

Αδερφέ, επειδή τώρα διάβασα αυτό, αν και σου έχω ήδη απαντήσει πιο πάνω.

Αν εσύ θες career break, pausa di carriera, Karrierepause ή pausa en la carrera ή σε όποια άλλη γλώσσα και αν θες να το πεις, δε σημαίνει ότι έρχεται μόνο με δικαιώματα και όχι με τυχόν υποχρεώσεις ή γενικότερη συνέπεια. 

Η μία συνέπεια λοιπόν, είναι ότι προφανώς παραιτείσαι από οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημίωσης είτε φυσικά απ'τον τωρινό εργοδότη είτε απ'τον επόμενο. Κοινώς και 10 χρόνια να δούλευες, εάν κάνεις "Karrierepause" το 'χασες το δικαίωμα. 

Η άλλη συνέπεια είναι ότι ο επόμενος εργοδότης, εάν θέλει μπορεί να σε ρωτήσει το γιατί, και να είναι ΚΑΙ αυτό κριτήριο μη πρόσληψης. 

Προσωπικά ως εργοδότης δεν ήμουν αρνητικός σε κάποιον που είχε κάνει 6μηνη παύση καριέρας, ή τουλάχιστον έτσι μου είπε γιατί μπορεί και απολυμένος να ήταν και να μην ήθελε να το μοιραστεί, δικαίωμα του. Το βιογραφικό του και η εμπειρία του ήταν συμβατή με τις ανάγκες μας, και τον έχουμε ακόμα και τώρα εδώ και 3 χρόνια. ΑΛΛΑ αυτό δε σημαίνει ότι και εσύ θα σταθείς το ίδιο "τυχερός". Μπορεί όντως κάποιος να μην το εκτιμήσει. 

Αν θες την άποψή μου, ξαναλέω με POV εργοδότη, δε χρειάζεται να πεις όλη την αλήθεια, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μπορείς απλά να πεις ότι είχε συμβεί ένα οικογενειακό γεγονός που ήθελε 100% την προσοχή σου. Θεωρώ πιο πολύ θα εκτιμηθεί, απ'το να πεις "κουράστηκα και ήθελα ένα διάλλειμα". Ναι είναι ακόμα ταμπού όπως είπες, και δεν ξέρω αν είναι εποχές για ηρωισμούς, με την έννοια να ρισκάρεις να σπάσεις εσύ αυτό το ταμπού. 

Πάρε το "break" σου, και απλά προσπάθησε να κάνεις ελαχιστοποίηση του ρίσκου σου. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

35χρονια αδιάλειπτης εργασιας .Απειρες φορές σκεφτηκα να τα βροντήξω χαμω και να κανω ενα διαλειμα.Δεν με αφηναν οι υποχρεωσεις ομως.Το δανειο το παιδι η γυναικα η δεη η ευδαπ η εφορια...ο φοβος αν θα ξαναβρω αμεσα δουλεια τα χρηματα στην ακρη που θα επρεπε να τα κρατησω σε μια πραγματικη αναγκη για την οικογενεια και οχι να τα φαω γαι την παρτη μου κλπ.κλπ.Εσυ μαλλον τα εχεις λυμενα αυτα μιας και εισαι μονο για την παρτη σου.Αυριο που θα ερθουν οι πραγματικες υποχρέωσεις τι θα κανεις.  

Εγω θα σου προτεινα να ξαναδεις τη ζωη σου και τι  θες για το μελλον σου.Να βαλεις το κεφαλι κατω και να γίνεις ποιο δυνατος.Ετσι και αλλιώς το δειαλειμα παντα τελειωνει και επιστρέφεις εκει που ήσουνα.

59 λεπτά πριν, Oyt1s είπε

Εμ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα δυστυχώς, γιατί πρέπει να σκεφτείς και λίγο μακροπρόθεσμα την εικόνα του βιογραφικού, πόσο μάλλον στην οπισθοδρομική ελληνική κοινωνία όπου το career break είναι ταμπού. Το καταλαβαίνεις και από τα σχόλια εδώ μέσα τι μυαλά υπάρχουν. Όσα λεφτά και να έχεις, άμα θεωρητικά μετά δεν ξαναβρίσκεις δουλειά, θα τελειώσουν.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι το sabbatical είναι ταμπού, αυτό μόνο στην Ελλάδα με το τοξικο εργασιακό περιβάλλον …….

Αν νιώθεις ότι δεν τραβάει άλλο και θα έχεις προβλήματα τότε καν το και μην ακούς κανέναν που το παίζει βαρύς και ασήκωτος…… 

Επεξ/σία από militarist
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...