Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση κοντά στα 2100-2150€ (με ΦΠΑ).

Κάποια πράγματα που πρέπει να αναφέρω:

1) Προορίζεται για gaming και θα ήθελα να είναι λευκό όσο το δυνατόν περισσότερο.

2) Αν και θα μπορούσα να πάω σε 7700X, επέλεξα να πάω με τα Lian Li Reverse fans για intake, και να χρησιμοποιήσω τα προεγκατεστημένα ίδια αλλά exhaust fans της AIO για πιο consistent εικόνα.

3) Όλα τα κομμάτια τα έχω επιλέξει από το e-shop, καθώς πολλά από αυτά τα βρήκα αρκετά καλή τιμή συγκριτικά με Skroutz & επειδή θα κόψω τιμολόγιο βολεύει να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα να το συναρμολογήσει κιόλας μιας και έχω χρόνια να καταπιαστώ.

4) Το λευκό κουτί που έχω στο παρακάτω link είναι το μόνο προϊόν που δεν έχουν, επομένως θα το αγοράσω και θα τους το πάω😋.

Case: Lian Li O11 Vision Compact Midi Tower [Link] ==> ~130€
CPU: AMD Ryzen 5 7600X [Link] ==> ~170€
AIO Cooler: Lian Li GALAHAD II 360 SL-INF [Link] ==> ~190€
MoBo: Gigabyte Socket AM5 B850 ELITE WIFI7 ICE [Link] ==> ~210€
GPU: PowerColor RX 9070 XT Spectral White 16GB [Link] ==> ~810€
RAM: Kingston Fury Beast EXPO 32GB DDR5 CL30 6000MHz [Link] ==> ~130€
M.2 SSD: Samsung 990 PRO SSD 2TB M.2 [Link] ==> ~160€
PSU: Corsair RM750x White Full Modular [Link] ==> 144€ ή Corsair RM850x White Full Modular [Link] ==> 144,99€
2x 3-pack Fans: Lian Li UNI FAN SL-INF 120 Reverse 3-pack [Link] ==> 2x100€ = 200€

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής

1) Αρχικά αν έχω κάνει κάποιο τραγικό σφάλμα και δεν ταιριάζει ή γνωρίζετε αν δε συνεργάζεται καλά κάποιο part με τα υπόλοιπα.

2) Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο build το τροφοδοτικό 750W είναι οκ, αλλά βλέπω έχουν την έκδοση των 850W μόνο 0,99€ παραπάνω, οπότε; Go for it? Επίσης γνωρίζετε αν η συγκεκριμένη σειρά PSU είναι κομπλέ/αξίζει τα παραπάνω χρήματα συγκριτικά με ένα RM850E [Link] για παράδειγμα; Επίσης αν ούτε τα 850W είναι αρκετά, αυτό είναι οκ;

3) Η κάρτα απ' ότι είδα τροφοδοτείται με 3x8-pin PCI, είμαι καλυμμένος απο καλώδια του PSU;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panoschr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση κοντά στα 2100-2150€ (με ΦΠΑ).

Κάποια πράγματα που πρέπει να αναφέρω:

1) Προορίζεται για gaming και θα ήθελα να είναι λευκό όσο το δυνατόν περισσότερο.

2) Αν και θα μπορούσα να πάω σε 7700X, επέλεξα να πάω με τα Lian Li Reverse fans για intake, και να χρησιμοποιήσω τα προεγκατεστημένα ίδια αλλά exhaust fans της AIO για πιο consistent εικόνα.

3) Όλα τα κομμάτια τα έχω επιλέξει από το e-shop, καθώς πολλά από αυτά τα βρήκα αρκετά καλή τιμή συγκριτικά με Skroutz & επειδή θα κόψω τιμολόγιο βολεύει να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα να το συναρμολογήσει κιόλας μιας και έχω χρόνια να καταπιαστώ.

4) Το λευκό κουτί που έχω στο παρακάτω link είναι το μόνο προϊόν που δεν έχουν, επομένως θα το αγοράσω και θα τους το πάω😋.

Case: Lian Li O11 Vision Compact Midi Tower [Link] ==> ~130€
CPU: AMD Ryzen 5 7600X [Link] ==> ~170€
AIO Cooler: Lian Li GALAHAD II 360 SL-INF [Link] ==> ~190€
MoBo: Gigabyte Socket AM5 B850 ELITE WIFI7 ICE [Link] ==> ~210€
GPU: PowerColor RX 9070 XT Spectral White 16GB [Link] ==> ~810€
RAM: Kingston Fury Beast EXPO 32GB DDR5 CL30 6000MHz [Link] ==> ~130€
M.2 SSD: Samsung 990 PRO SSD 2TB M.2 [Link] ==> ~160€
PSU: Corsair RM750x White Full Modular [Link] ==> 144€ ή Corsair RM850x White Full Modular [Link] ==> 144,99€
2x 3-pack Fans: Lian Li UNI FAN SL-INF 120 Reverse 3-pack [Link] ==> 2x100€ = 200€

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής

1) Αρχικά αν έχω κάνει κάποιο τραγικό σφάλμα και δεν ταιριάζει ή γνωρίζετε αν δε συνεργάζεται καλά κάποιο part με τα υπόλοιπα.

2) Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο build το τροφοδοτικό 750W είναι οκ, αλλά βλέπω έχουν την έκδοση των 850W μόνο 0,99€ παραπάνω, οπότε; Go for it? Επίσης γνωρίζετε αν η συγκεκριμένη σειρά PSU είναι κομπλέ/αξίζει τα παραπάνω χρήματα συγκριτικά με ένα RM850E [Link] για παράδειγμα; Επίσης αν ούτε τα 850W είναι αρκετά, αυτό είναι οκ;

3) Η κάρτα απ' ότι είδα τροφοδοτείται με 3x8-pin PCI, είμαι καλυμμένος απο καλώδια του PSU;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων!

Λάθος σε επίπεδο συμβατότητας δεν έχεις κάνει αλλα...Πετάς λεφτά σε ανούσια πραγματα.Πρωτη φορά βλέπω το cpu cooler να είναι πιο ακριβό από το ίδιο το cpu πχ..εκτος του είναι τελείως overkill για τον 7600x.Τα 200 ευρο για fans απλά τρέλα,όταν μπορείς να βάλεις τα λευκά arctic p12 για 6 ευρο το ένα.Με λίγα λόγια ρίχνεις  για μένα υπερβολικο βάρος στην εμφάνιση, εκεί που θα μπορούσες να βάλεις όντως καλύτερο hardware μέσα.Απο τροφοδοτικό εγώ θα επέλεγα 850w rmx(καθαρά λόγω μεγαλύτερης εγγύησης) .Εννοειται σε καλώδια σε καλύπτουν όλα.Εγώ πάντως σε σύστημα των 2000 θα έβαζα ένα καλύτερο cpu  και  θα έδινα τα 70-80 ευρο παραπάνω για την λευκή 5070ti που εχει το κατάστημα, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνω . Ειδικα στο κομματι της cpu. Αμα σε ενδιαφερει το gaming , εγω θα εκανα υποχωρησεις στο αισθητικο κομματι στο θεμα μαρκας (πιο φθηνα λευκα fans πχ) και μια πιο οικονομικη aio αμα θες να μεινεις σε υδροψυξη και θα πηγαινα καρφωτος για 7800x3d.

Τωρα για m2 τα λεμε σε καθε ποστ . Ακριβος χωρις ιδιαιτερο οφελος ο evo. Με 60 ευρω λιγοτερα παιρνεις αντιστοιχα εναν 2tb ssd gen4. πχ adata, lexar , silicon κτλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, niko13 είπε

Λάθος σε επίπεδο συμβατότητας δεν έχεις κάνει αλλα...Πετάς λεφτά σε ανούσια πραγματα.Πρωτη φορά βλέπω το cpu cooler να είναι πιο ακριβό από το ίδιο το cpu πχ..εκτος του είναι τελείως overkill για τον 7600x.Τα 200 ευρο για fans απλά τρέλα,όταν μπορείς να βάλεις τα λευκά arctic p12 για 6 ευρο το ένα.Με λίγα λόγια ρίχνεις  για μένα υπερβολικο βάρος στην εμφάνιση, εκεί που θα μπορούσες να βάλεις όντως καλύτερο hardware μέσα.Απο τροφοδοτικό εγώ θα επέλεγα 850w rmx(καθαρά λόγω μεγαλύτερης εγγύησης) .Εννοειται σε καλώδια σε καλύπτουν όλα.Εγώ πάντως σε σύστημα των 2000 θα έβαζα ένα καλύτερο cpu  και  θα έδινα τα 70-80 ευρο παραπάνω για την λευκή 5070ti που εχει το κατάστημα, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

13 ώρες πριν, Windfur είπε

Συμφωνω . Ειδικα στο κομματι της cpu. Αμα σε ενδιαφερει το gaming , εγω θα εκανα υποχωρησεις στο αισθητικο κομματι στο θεμα μαρκας (πιο φθηνα λευκα fans πχ) και μια πιο οικονομικη aio αμα θες να μεινεις σε υδροψυξη και θα πηγαινα καρφωτος για 7800x3d.

Τωρα για m2 τα λεμε σε καθε ποστ . Ακριβος χωρις ιδιαιτερο οφελος ο evo. Με 60 ευρω λιγοτερα παιρνεις αντιστοιχα εναν 2tb ssd gen4. πχ adata, lexar , silicon κτλπ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας!

Έχετε δίκιο, ίσως παρασύρθηκα λίγο με την εμφάνιση και έβαλα ακριβότερη AIO και fans. Ακολουθώντας τις προτάσεις σας βρίσκω τα παρακάτω για αλλαγή:

CPU: AMD Ryzen 5 7700X [Link] ==> ~253€ ή AMD Ryzen 7 7800X3D [Link] ==> ~354€ (+83€ ή +184€ εδώ συγκριτικά με τον 6700X)

AIO Cooler: ARCTIC LIQUID FREEZER III PRO 360 [Link] ==> ~110€ (-80€ εδώ συγκριτικά με την αντίστοιχη Lian Li)

GPU: GIGABYTE RTX 5070TI 16GB EAGLE OC ICE [Link] ==> ~900€ (+90€ εδώ συγκριτικά με την αντίστοιχη 9070XT)

2x 3-pack Fans: ARCTIC BUNDLE 3-PACK P12 3-pack [Link] ==> 2x27,5€ = 55€ (-145€ εδώ συγκριτικά με τα Lian Li)

FAN Hub Controller: FAN Hub Controller ARCTIC [Link] ==> ~5€

Επομένως πριν ήμασταν στα ~2145€ ενώ τώρα αν υποθέσουμε ότι αλλάζω όλα τα παραπάνω και πρέπει να επιλέξω επεξεργαστή πάει:

i) 2100€ με τον 7700X

ii) 2200€ με τον 7800x3D

Τι προτείνετε να κάνω αξίζουν τα 100€ παραπάνω για τον 7800x3D ή να τα κρατήσω και να συμπληρώσω για μια 2K οθόνη που θέλω να πάρω;

Επίσης η συγκεκριμένη έκδοση της 5070 Ti είναι καλή απ' ότι είδα. Επίσης για M.2 ssd έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Θεωρείτε ότι μπορώ να κόψω και από εκεί budget; 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω αμα δεν επαιρνα τον 7800x3d απλα θα εμενα σε 7600/7600x. Δεν αξιζει 250 ευρω ο 7700x. Σιγουρα πρεπει να κοψεις απο τον m2 . Δε κερδίζεις κατι φοβερο. Απλα οποιον διαλεξεις να ειναι gen4 ( πχ εχει crazy sunday αυτον https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p400lp2kgm28h-viper-p400-lite-2tb-nvme-m2-2280-pcie-gen4-x4-p-PER.323729 )

αλλα γενικα εχει πολλους γυρω στα 100 ευρω +- 5. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Windfur είπε

Εγω αμα δεν επαιρνα τον 7800x3d απλα θα εμενα σε 7600/7600x. Δεν αξιζει 250 ευρω ο 7700x. Σιγουρα πρεπει να κοψεις απο τον m2 . Δε κερδίζεις κατι φοβερο. Απλα οποιον διαλεξεις να ειναι gen4 ( πχ εχει crazy sunday αυτον https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p400lp2kgm28h-viper-p400-lite-2tb-nvme-m2-2280-pcie-gen4-x4-p-PER.323729 )

αλλα γενικα εχει πολλους γυρω στα 100 ευρω +- 5. 

Αν κόψω και απο τον m2 τότε σίγουρα επιλέγω τον 7800x3d και πάω στο αρχικό μου budget κοντά στα 2150€. 7800x3d & 5070Ti για 2K δεν έχουμε bottleneck κλπ, σωστά; Επίσης PSU 850W είμαι καλυμμένος ε;

• Like 5
Δημοσ.
11 hours ago, panoschr said:

Αν κόψω και απο τον m2 τότε σίγουρα επιλέγω τον 7800x3d και πάω στο αρχικό μου budget κοντά στα 2150€. 7800x3d & 5070Ti για 2K δεν έχουμε bottleneck κλπ, σωστά; Επίσης PSU 850W είμαι καλυμμένος ε;

Ναι, μια χαρά θα είσαι.

Spoiler

-Ειχα και εγώ να πω πολλά για ανεμιστηρακια και υδρόψυξεις αλλά τα ειπανε οι υπόλοιποι.

170ευρω για cpu και ~400ευρω για ανεμιστηρακια? Παλι καλά που σε προλάβαμε.

Τώρα όσο αφορά την gpu, θεωρώ εφάμιλλο vfm 5070ti vs 9070xt -90ευρω.

Και οι 2 θα τα πάνε μια χαρά σε 2κ 165hz monitor.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, @topos είπε

Ναι, μια χαρά θα είσαι.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

-Ειχα και εγώ να πω πολλά για ανεμιστηρακια και υδρόψυξεις αλλά τα ειπανε οι υπόλοιποι.

170ευρω για cpu και ~400ευρω για ανεμιστηρακια? Παλι καλά που σε προλάβαμε.

Τώρα όσο αφορά την gpu, θεωρώ εφάμιλλο vfm 5070ti vs 9070xt -90ευρω.

Και οι 2 θα τα πάνε μια χαρά σε 2κ 165hz monitor.

Thanks! Λέω να πάω με την 5070TI τελικά να μπορώ να τρέξω τοπικά και κάποια AI models για τη δουλειά. Μη πάνε τζάμπα οι Cuda cores.

Δημοσ.
Just now, panoschr said:

Thanks! Λέω να πάω με την 5070TI τελικά να μπορώ να τρέξω τοπικά και κάποια AI models για τη δουλειά. Μη πάνε τζάμπα οι Cuda cores.

Μια χαρά, εφόσων σκέφτεσε κ για τέτοια κόλπα σίγουρα αξίζει τα παραπάνω ευρώ η 5070ti.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήθελα επίσης να ρωτήσω αν χρειάζεται να ψάξω για διαφορετική RAM για τον 7800x3D ή τα 6000 MHz, CL30 είναι και εδώ sweet spot για τον συγκεκριμένο.

Ακόμα ήθελα να ρωτήσω, επειδή έτσι κ αλλιώς δεν θα χρησιμοποιήσω stock cooler, ποια άλλη διαφορά έχει η συσκευασία box Vs tray; Κάτι για εγγύηση κατασκευαστή διάβασα. Πχ:

AMD Ryzen 7 7800X3D Box [Link]

AMD Ryzen 7 7800X3D Tray [Link]

Και ένα τελευταίο, θεωρείτε ότι αξίζει σε μητρική να ανέβω από αυτή την B850 σε αυτή την X850 για περίπου 60€;

Επεξ/σία από panoschr
Δημοσ.

- μνήμη ίδια. 

- ο 7800X3D δεν έχει cooler ούτε στη box συσκευασία. Η διαφορά box vs tray είναι μόνο αυτό: 3 έτη εγγύηση από AMD vs 2 έτη μόνο από αυτόν που σου τον πούλησε. 

- καμμία διαφορά σε επιδόσεις. Η μόνη διαφορά είναι σε τυχόν θύρες και σε τυχόν κυκλώματα τροφοδοσίας/VRM/ψύκτρες. 

• Like 3
Δημοσ.
11 hours ago, panoschr said:

Ήθελα επίσης να ρωτήσω αν χρειάζεται να ψάξω για διαφορετική RAM για τον 7800x3D ή τα 6000 MHz, CL30 είναι και εδώ sweet spot για τον συγκεκριμένο.

Ακόμα ήθελα να ρωτήσω, επειδή έτσι κ αλλιώς δεν θα χρησιμοποιήσω stock cooler, ποια άλλη διαφορά έχει η συσκευασία box Vs tray; Κάτι για εγγύηση κατασκευαστή διάβασα. Πχ:

AMD Ryzen 7 7800X3D Box [Link]

AMD Ryzen 7 7800X3D Tray [Link]

Και ένα τελευταίο, θεωρείτε ότι αξίζει σε μητρική να ανέβω από αυτή την B850 σε αυτή την X850 για περίπου 60€;

To x870 είναι μόνο εάν θες περισσότερες διασυνδέσεις(pci-e/nvme/ίσως και sata).

Επίσης η αναζήτηση και λοιπές συζητήσεις για vrm έχουν να κάνουν μόνο με το εάν θέλεις να βάλεις cpu 150watt (πρακτικά πλέον 9950x).

Οπότε μην χολοσκατε τόσο.

Μια τίμια ψυκτρουλα μόνο να πάρεις και όλα θα ναι οκ.(Αν δεν είχες το white build ως δεδομένο θα σου έλεγα να πας καρφί για την be quiet pure rock pro 3 στο ~40ευρω και θα σουν υπερκαλυμμενος)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...