Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κανά δυο χρόνια να ασχοληθώ με virtual machines και linux. Είμαι αρχάριος και στα δύο. Παλιά όλα ρολόι πήγαιναν στην εγκατάσταση της Ubuntu με Vmware Player. Τώρα μόνον προβλήματα. Μου βγάζει το παρακάτω μνμ κατά την εγκατάσταση και μένει εκεί.

Ubuntu.png.40c83c3693d77a245dafc8a03099e917.png

Με virtual box κολάει ενώ βάζω την 24κάτι εκδοση γιατί διάβασα πως η 25 έκδοση της ubuntu έχει θέμα με το Virtual Box, μου βγάζει πως υπάρχει ένα bug και μένει εκεί.

Εκτός αυτών αν πάω να την εγκαταστήσω σε HDD και όχι σε SSD, κάνει σίγουρα 20 λεπτά για να εγκατασταθεί.

Δεν ξέρω που κάνω λάθος...

Δημοσ.

Όχι Yes στο Netboot

Screenshot_20250905-222319.png

Τώρα είδα το No medium found

¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Κατέβηκε σωστά; Κάνε έλεγχο του md5, sha το έχει τέλος πάντων για επιβεβαίωση πως κατέβηκε σωστά το iso

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sotos_panag είπε

Όχι Yes στο Netboot

Screenshot_20250905-222319.png

Τώρα είδα το No medium found

¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Κατέβηκε σωστά; Κάνε έλεγχο του md5, sha το έχει τέλος πάντων για επιβεβαίωση πως κατέβηκε σωστά το iso

Να το βάλω "No"; Δηλαδή να μην επιλέξω το Yes που το έχει ως Default. Θα ξανακετάβασω το Iso. Δεν τα κατεβάζω με torrent. Μέσω του site κατεβάζω τις εκδόσεις. 

Δημοσ.

Κατέβασα ξανά την 24 και 25 έκδοση. Τελικά η εγκατάσταση της 25 με το vmw έγινε κανονικά και γρήγορα! σε wd blue 64mb 7200rpm. Με το vmw δε μου έβγαλε κανένα σφάλμα. Κάθομαι τώρα και προσαρμόζομαι για να δω πόσο κατάλληλη είναι για browsing που τη θέλω και για youtube. 

Εκεί που θα ζοριστώ είναι στο libre office να περάσω τις γραμματοσειρές της MS και τα Ελληνικά. Με βοήθεια και από εδώ πιστεύω θα τα καταφέρω. Πριν 2 χρόνια τα είχα καταφέρει.

Τα Win 11 όπως τα έκαναν δεν είναι πρακτικά. Καλύτερα σε μία φιλική για αρχάριους έκδοση.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, alex89 είπε

Ξέρει κανείς πως μπορώ να ορίσω να αλλάζει η γλώσσα από Αγγλικά σε Ελληνικά με Alt Shift;

συνήθως είναι winkey και space  αλλά μπορείς να το ορίσεις μέσω της εφαρμοργής 
gnome-tweaks

θα πας στο app center 
image.png.1b04fa17f66acc458fc5051e8f3731e8.png
και θα ψάξεις το gnome-tweaks 

image.png.8b9d7b4114785ffea36bd5afc066c65f.png

και απο το gnome-tweaks θα πας keyboard > additional layouts > swtiching to another layout 

• Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία. Ευχαριστώ jemadux!! 

Στα "εύκολα". Διάβασα εδώ πως να βάλω τις γραμματοσειρές του MS Office στο Libbre Office αλλά τίποτα...Δεν εμφανίζονται οι Calibri και Time New Romans. 

Το τερματικό αυτά γράφει....

UbuntuLibreOffice.png.c6f975bfd41e7d37f63dc994c04a3f99.png

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, PCrasta είπε

Μετά θέλει και

sudo fc-cache -fv

για να ανανεώσει την cache και να φαίνονται οι γραμματοσειρές παντού.

Θα ξέρει να τα κάνει αυτά; 🤔

Δεν τα έκανα με τον τρόπο που πρότεινε ο φίλος γιατί δεν ξέρω να τα κάνω. 

Αν θυμάμαι καλά τις γραμματοσειρές του MS Office στο Libreoffice τις πρόσθεσα από εδώ με τις παρακάτω εντολές:

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

sudo apt-get install fontforge

wget https://gist.github.com/maxwelleite/10774746/raw/ttf-vista-fonts-installer.sh -q -O - | sudo bash

wget https://gist.githubusercontent.com/maxwelleite/913b6775e4e408daa904566eb375b090/raw/cbfd8eb70184fa509fcab37dad7905676c93d587/

@PCrasta Έδωσα και τη δική σου εντολή. Νομίζω είμαι κομπλέ. 

Τώρα την παλεύω να έχω ένα κοινό cloud drive. Το google drive θέλει διαδικασία. Το dropbox υποστηρίζει μία συσκευή. Θα δοκιμάσω με το One Drive...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...