Neptu Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε για την ελληνική snappi (της Πειραιώς). Απ ότι είδα δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα. Εγώ γράφτηκα από περιέργεια διότι πάντα μ αρέσει να ψάχνω εναλλακτικές. Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο της payzy. Σε κάποια σημεία κερδίζει, σε κάποια χάνει. Δε χρειάζεται να το βλέπουμε vs, η μια μπορεί να συμπληρώνει την άλλη. Καταρχήν δε την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά στα θετικά της εντοπίζω τα εξής: Δωρεάν εισερχόμενα και εξερχόμενα εμβάσματα. Η payzy χρεώνει τα εξερχόμενα. IRIS. αυτό είναι το μεγάλο συν σε σχέση με την payzy. Περιμένω να δω τι είναι αυτό το Pay Later, μάλλον κάτι αντίστοιχο της Klarna Προσωπικά δεν θα την έχω για καθημερινή χρήση από τη στιγμή που δε κερδίζω τίποτα (χωρίς cashback δε βρίσκω λόγο) αλλά το ότι έχει δωρεάν εμβάσματα και είναι στο Iris σημαίνει ότι σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Και κάτι που μόλις τώρα είδα. έχει επιτόκιο κατάθεσης 3% για ποσά μέχρι 1000€ και δωρεάν φυσική κάρτα. Στο site γράφει μέχρι 31/8 η δωρεάν κάρτα, αλλά μόλις την παρήγγειλα και δεν έβγαλε χρέωση
ashoka21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Την δοκιμαζα τωρα κι εγω, ελαβα απο revolut και εστειλα σε revolut κανονικα, με μηδενικη προμηθεια και κυριως αμεση παραδοση. Πολυ τιμιο. Notification για τα εισερχομενα δεν ειχε, επρεπε να μπω να δω οτι ηρθαν τα χρηματα. το 3% μεχρι 1000€ δεν εχω βρει καπου σε τι μεταγραζεται αν ξεπερασεις τα 1000€, ουτε καθε ποτε αποδιδονται οι τοκοι (πχ revolut, trading212 τα αποδιδουν καθημερινα)
Neptu Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, ashoka21 είπε Την δοκιμαζα τωρα κι εγω, ελαβα απο revolut και εστειλα σε revolut κανονικα, με μηδενικη προμηθεια και κυριως αμεση παραδοση. Πολυ τιμιο. Notification για τα εισερχομενα δεν ειχε, επρεπε να μπω να δω οτι ηρθαν τα χρηματα. το 3% μεχρι 1000€ δεν εχω βρει καπου σε τι μεταγραζεται αν ξεπερασεις τα 1000€, ουτε καθε ποτε αποδιδονται οι τοκοι (πχ revolut, trading212 τα αποδιδουν καθημερινα) Η έλλειψη Notification είναι θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό. Λες και θα μου στέλνουν κάθε μέρα εμβάσματα και θα χάσω τη μπάλα. Έστειλα μια χαρά με iris. Περιμένω και την φυσική κάρτα δωρεάν. Για το επιτόκιο (2,5% καθαρό) ξεκινάει από σήμερα 08/09. Απλά αν ξεπεράσεις τα 1000€, δε λαμβάνονται υπόψην.΄Άρα το μέγιστο να λάβεις ~25€/ χρόνο. Που δε θα τα λάβεις διότι αμφιβάλλω ότι θα κρατήσει για 1 χρόνο. Θα δούμε. Οι τόκοι νομίζω κάθε μήνα. Ψίχουλα αλλά φασούλι φασούλι. Από το να τα έχω ανοιχτά σε μια άλλη ελληνική τράπεζα γιατί όχι σε αυτούς. 1 1
ashoka21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, Neptu είπε Η έλλειψη Notification είναι θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό. Λες και θα μου στέλνουν κάθε μέρα εμβάσματα και θα χάσω τη μπάλα. Έστειλα μια χαρά με iris. Περιμένω και την φυσική κάρτα δωρεάν. Για το επιτόκιο (2,5% καθαρό) ξεκινάει από σήμερα 08/09. Απλά αν ξεπεράσεις τα 1000€, δε λαμβάνονται υπόψην.΄Άρα το μέγιστο να λάβεις ~25€/ χρόνο. Που δε θα τα λάβεις διότι αμφιβάλλω ότι θα κρατήσει για 1 χρόνο. Θα δούμε. Οι τόκοι νομίζω κάθε μήνα. Ψίχουλα αλλά φασούλι φασούλι. Από το να τα έχω ανοιχτά σε μια άλλη ελληνική τράπεζα γιατί όχι σε αυτούς. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ετσι λεγαμε για το 1% payzy αλλα το εχει ακομα. Ισως κινηθουν επιθετικα στην συνεχεια, αν δουν και τους εξω σαν ανταγωνιστες.
ringboy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Για χρηση σε οικογενεια, σαν το Payzy δεν υπαρχει δευτερο. Με 25000 εως 30000 εξοδα τον χρονο, (δλδ χοντρικα δυο μισθους) εχεις επιστροφη 250 εως 300 ευρω. Και ερχεται ο αλλος και λεει θα σου δωσω 25 ευρω. Πλακα μας κανουν?
Neptu Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, ringboy είπε Για χρηση σε οικογενεια, σαν το Payzy δεν υπαρχει δευτερο. Με 25000 εως 30000 εξοδα τον χρονο, (δλδ χοντρικα δυο μισθους) εχεις επιστροφη 250 εως 300 ευρω. Και ερχεται ο αλλος και λεει θα σου δωσω 25 ευρω. Πλακα μας κανουν? Κι εγώ payzy χρησιμοποιώ και θα συνεχίσω να το κάνω. ένα χιλιαρικάκι όμως γιατί να το έχω σε ελληνική τράπεζα και να μη το πάω στην snappi και να τσιμπίσω τα 25€; Μου κοστίζει κάτι; Είναι λίγα; Ναι, είναι. Αλλά 25€ από αυτούς, 1% από τους άλλους, κάτι άλλα ψιλά από εκείνους..... Κι εγώ έτσι έλεγα πριν χρόνια, όταν κάθισα όμως κάτω και υπολόγισα τα "κέρματα" που άλλοι δε καταδέχοταν, μια χαρά ποσό είχε μαζευτει. Μάζευε κι ας είναι ρόγες 2
OmeletaMAN Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δύο αρνητικά. Δεν ξέρω γιατί αποστασιοποιείται από την Τράπεζα πειραιώς, με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι χωρίς λόγο (ως πελάτης Πειραιώς μεταξύ εμβασμάτων). Και δεύτερον δεν έχει ΑΤΜ. Η αντίστοιχη εφαρμογή της Εθνικής είναι απλά ένα νέο ψηφιακό προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις ήδη μια τράπεζα και παρόλα αυτά κάνεις μια καινούργια. Όλα όσα προσφέρει θα μπορούσαν να αποτελούν προϊόν της Πειραιώς.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, OmeletaMAN είπε Δύο αρνητικά. Δεν ξέρω γιατί αποστασιοποιείται από την Τράπεζα πειραιώς, με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι χωρίς λόγο (ως πελάτης Πειραιώς μεταξύ εμβασμάτων). Και δεύτερον δεν έχει ΑΤΜ. Η αντίστοιχη εφαρμογή της Εθνικής είναι απλά ένα νέο ψηφιακό προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις ήδη μια τράπεζα και παρόλα αυτά κάνεις μια καινούργια. Όλα όσα προσφέρει θα μπορούσαν να αποτελούν προϊόν της Πειραιώς. Είναι στην ΔΙΑΣ αρα δεν έχει έξοδα για ΑΤΜ,νομιζω
itheodo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Neptu είπε Η έλλειψη Notification είναι θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό. Λες και θα μου στέλνουν κάθε μέρα εμβάσματα και θα χάσω τη μπάλα. Έστειλα μια χαρά με iris. Περιμένω και την φυσική κάρτα δωρεάν. Για το επιτόκιο (2,5% καθαρό) ξεκινάει από σήμερα 08/09. Απλά αν ξεπεράσεις τα 1000€, δε λαμβάνονται υπόψην.΄Άρα το μέγιστο να λάβεις ~25€/ χρόνο. Που δε θα τα λάβεις διότι αμφιβάλλω ότι θα κρατήσει για 1 χρόνο. Θα δούμε. Οι τόκοι νομίζω κάθε μήνα. Ψίχουλα αλλά φασούλι φασούλι. Από το να τα έχω ανοιχτά σε μια άλλη ελληνική τράπεζα γιατί όχι σε αυτούς. Τα πρώτα €1.000,00 αποδίδουν καθαρή απόδοση 2.55% μετά φόρου, που αντιστοιχεί σε ΣΕΠΑ 2.58% λόγω μηνιαίου εκτοκισμού.
ringboy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Neptu είπε Κι εγώ payzy χρησιμοποιώ και θα συνεχίσω να το κάνω. ένα χιλιαρικάκι όμως γιατί να το έχω σε ελληνική τράπεζα και να μη το πάω στην snappi και να τσιμπίσω τα 25€; Μου κοστίζει κάτι; Είναι λίγα; Ναι, είναι. Αλλά 25€ από αυτούς, 1% από τους άλλους, κάτι άλλα ψιλά από εκείνους..... Δεν εχεις αδικο αλλα ακομα και στο payzy δεν βαζω λεφτα περισσοτερα απο οσα θελω να ξοδεψω αμεσα γιατι ειμαι παντα αρκετα σκεπτικος για τις εγγυησεις καταθεσεων και τα τοιαυτα στις τηλεφωνικες τραπεζες . Ποσο μαλλον να παγωσω ενα χιλιαρικο στη τσεπη του τραπεζιτη για 25 ευρω τον χρονο που ουτως η αλλως ειναι ψωροφραγκα, ειδικα σε σχεση με το Payzy Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από ringboy
thermaikos4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 12 ώρες πριν, ringboy είπε γιατι ειμαι παντα αρκετα σκεπτικος για τις εγγυησεις καταθεσεων και τα τοιαυτα στις τηλεφωνικες τραπεζες . τοτε δεν εχει νοημα να σε προτεινουμε κατι για το οποιο εισαι αρνητικος. Για εμας εχει μεγαλη σημασια και τα 25ευρω και αυτο προτιμαμε να εχουμε τα λεφτα μας εκει που αποδιδουν και να μην τα τρωει ο πληθωρισμος. τα υπολοιπα τα συζηταμε στο
ComX Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Εκανα account day 1 και εχω ζητησει αλλαγη ενος στοιχειου του profile μου και μου ειπαν κανε υπευθυνη δηλωση μεσω gov.gr (!) και στειλ τη μας με email. Ακομα περιμενω και η απαντηση σε emails ειναι οτι το «επεξεργαζεται η ομαδα» και δεν ξερουν ποτε θα αλλαξει! Σαν να μιλας με δημοσιο, καμια σχεση με neobank! Μετα για να κλεισω το λογαριασμό θελει αλλη υπευθυνη δηλωση με email μου ειπαν 😆 Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από ComX
tzavardin Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 8/9/2025 στις 9:32 ΜΜ, OmeletaMAN είπε Δύο αρνητικά. Δεν ξέρω γιατί αποστασιοποιείται από την Τράπεζα πειραιώς, με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι χωρίς λόγο (ως πελάτης Πειραιώς μεταξύ εμβασμάτων). Και δεύτερον δεν έχει ΑΤΜ. Η αντίστοιχη εφαρμογή της Εθνικής είναι απλά ένα νέο ψηφιακό προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις ήδη μια τράπεζα και παρόλα αυτά κάνεις μια καινούργια. Όλα όσα προσφέρει θα μπορούσαν να αποτελούν προϊόν της Πειραιώς. Κάνει καινούρια γιατί δεν είναι χαζή να χαλάσει το παραδοσιακό μαγαζί που οι γέροι θα παραμείνουν να πληρώνουν χρεώσεις. Τα ATM τι να τα κάνει. Οι λεγόμενες neobanks είναι στη λογική μόνο πλαστικό χρήμα και η λογική είναι να αντικαταστήσουν για τη μαρίδα το παλιό τραπεζικό σύστημα, όντας ταυτόχρονα broker και διαχειριστής πόρων. Ουσιαστικά η neobank θα είναι η εφαρμογή που θα μπαίνεις και θα χειρίζεται ότι έχει σχέση με τους πόρους σου, και θα σου πουλάει και αντίστοιχα προϊόντα ανάλογα τα δεδομένα που θα τσιμπάει για την πάρτη σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει με τον ίδιο τρόπο και για τους πλούσιους. Τους πραγματικά πλούσιους που παίρνουν πίστη για επενδύσεις. Η λογική είναι ότι πιθανότατα θα υπάρχουν άλλες τράπεζες για αυτούς και άλλες για τους φτωχούς. Είμαστε πολλά χρόνια μετά την εποχή του breton woods με το αντίκρισμα σε assets κλπ, η παλιά μορφή της τράπεζας δεν βολεύει πλέον. Άργησε κάποια χρόνια η ψηφιοποίηση των συναλλαγών εντός της κοινωνίας, αλλά από τον covid και μετά οι αλλαγές αυτές είναι πιο εύκολες. Οι προβλέψεις λένε πως σε δέκα χρόνια θα είναι ελάχιστα τα ιδρύματα τύπου Πειραιώς στο δυτικό κόσμο με φυσικά καταστήματα, μετρητά κλπ. Δεν λεω αν ειναι καλό για εμάς ή οχι. Και όλα αυτά με ένα ευρύτερο φόντο κοινωνίες ai με μεγάλη ανεργία, ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα κλπ τα οποία δεν είναι και γραμμένα στην πέτρα, πολλοί τα οραματίζονται και τα ορέγονται, όπως ο sam altman με το worldcoin αλλά δεν ξέρουμε και αν θα προχωρήσει το ai όντως προς super intelligence για να γίνουν. Είναι μεγάλη η μάχη για να κριθεί ποιος θα έχει τους πιο πολλούς πελάτες στην Ευρώπη καθώς καθιερώνεται αυτό το μοντέλο με Revolut, Trade Republic, Wise και διάφορες άλλες. Δυστυχώς, αν πάνε τα πράγματα άσχημα απο άποψη γεωπολιτική σταθερότητας μας βλέπω όσους είμαστε άτυχοι και διαλέξουμε αυτόν που έχει θέμα, να συνεννοούμαστε με τα chat bots για τα 10,20,30 χιλιάρικα που για αυτούς δεν θα ειναι τιποτα, αλλά για εμάς η επιβίωσή μας. Πάντως η λύση δεν είναι ακριβώς να τα έχει κάποιος στις συστημικές. Ειδικά απο τη στιγμη που τα μισά assets τους είναι κόκκινα δάνεια και τις πληρώνουμε για να υπάρχουν. Ακόμα και η snappi πιο αξιόπιστη φαίνεται. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από tzavardin
Neptu Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) εντωμεταξύ πήγα να κάνω top up με την κάρτα της σναπι και μου εριξε ακυρο σε aircash και vivid. εχε γούστο να μην επιτρέπει τετοιες συναλλαγές. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από Neptu
kostasbm Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου On 11/09/2025 at 01:13, tzavardin said: Οι προβλέψεις λένε πως σε δέκα χρόνια θα είναι ελάχιστα τα ιδρύματα τύπου Πειραιώς στο δυτικό κόσμο με φυσικά καταστήματα, μετρητά κλπ. Δεν λεω αν ειναι καλό για εμάς ή οχι. έτσι έλεγαν πριν 10 χρόνια αλλού(Αυστραλία) αλλά ακόμη υπάρχουν....και το ωραίο είναι ότι έχουν αρχίσει όλο και περισσότεροι να χρησιμοποιούν μετρητά.......έλεγαν θα κλείσουν τα ταμεία αλλά τελικά δε πέρασε......στην έτε προχτές άτομα μέσα περίμεναν να κάνουν ανάληψη.....διάφορες ηλικίες....μπορεί κάποτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα