Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, περιμενουμε ισως.. φετος, το spotify να γινει lossless, αν και, οταν γινει, εκτος του οτι δε θα ξεπερναει τα 24 bit - 44.1 kHz (καθολου ασχημα σε σχεση με το mp3), δεν ξερουμε και κατα ποσο θα παιζει πραγματικα lossless και οχι ονομαστικα, οπως πχ το apple music (windows), amazon, deezer, και παρομοια που ειναι μονο στα "χαρτια" lossless, για την ωρα ειμαστε σταθεροι στο tidal και τον βασιλια qobuz ο οποιος τελευταιος δεν παιζει επισημα στην Ελλαδα. θα μου πειτε ουτως η αλλως μεσω bluetooth προς το παρον τιποτα δεν ειναι lossless, ομως... υπαρχει αισθητη διαφορα, εστω μεσω παραμετροποιησης φιλτρων του streaming απο τις εταιρειες, μιλαω παντα προσωπικα και οχι ειδικα μια και ειμαι ενας απλος θνητος audiophile που κανει συνεχως λαθη ψαχνοντας το απολυτο (εαν υπαρχει).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ως ανθρωπος που ασχολειται με τον ηχο παρα πολλα χρονια θα σου πω το εξης. Ο ρυθμος δειγματοληψιας στα 44.1kHz ειναι μια χαρα, εχεις τον αερα στα ψηλα που αλλωστε δεν ακους αλλα νοιωθεις.

Τα επιπεδα κβαντισης παιζουν ρολο οταν θελεις να εχεις μεγαλο δυναμικο ευρος. Ετσι οπως ειναι παλιοσυμπιεσμενη η μουσικη μας σημερα δεν υπαρχει δυναμικο ευρος. Δεν τα χρειαζεσαι τα 24bit. Πολυ λιγα κομματια εχουν δυναμικο ευρος 140+ dB για να χρειαζεσαι τοσα επιπεδα κβαντισης. Επισης ο θορυβος κβαντισης ακομα και στα 16bit δεν ειναι αντιληπτος απο τον μεσο ακροατη ή και τον καλο ακροατη.

Ενα mp3 192kbps ειναι σχεδον αδυνατο να το ξεχωρισει καποιος απο ενα 32bit float wav. Εγω και εσυ ισως να μπορουμε. Το 99% του κοσμου το καλυτερο πραγμα που εχει ακουσει ειναι spotify απο αυτοενισχυομενα bookshelf τηλεφωνα. 

Οποτε μην τρελενεσαι μια χαρα ειναι τα mp3 και ολα τα lossy formats.

Οσον αφορα το απολυτο δεν υπαρχει και αν δεν υπηρχε δε θα σου αρεσε, στους ανθρωπους που ειμαστε ατελη οντα μας αρεσει το ατελες. 

Ακομα γραφω και ακουω cd γιατι αραγε? Ακομα ακουω κασέτες γιατι αραγε?

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...