Προς το περιεχόμενο

επεκταση δισκου C

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα 

ο Δίσκος C έχει σχεδόν γεμίσει είναι φυσιολογικό εκτός του adobe και του spotify όλα τα υπόλοιπα προγράμματα είναι μικρά και τα αρχεία μου τα έχω σε άλλους δίσκους, όπως επίσης είχα χωρίσει τον ssd 2 μέρη έτσι ώστε αν πάθαιναν κάτι τα windows να μην κατέβαζα πάλι όλα τα προγράμματα μου. Τελικά όμως ο δισκος C με 100 gb έχει σχεδόν γεμίσει μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω επέκταση σε ολόκληρο τον ssd δίσκο στα 250 gb  όλα στον C ;  Είναι φυσιολογικά να θέλει τόσο χώρο για windows ? 
Έχω windows 10 pro αγορασμένα

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tselotrelo
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tselotrelo είπε

Καλησπέρα 

ο Δίσκος C έχει σχεδόν γεμίσει είναι φυσιολογικό εκτός του adobe και του spotify όλα τα υπόλοιπα προγράμματα είναι μικρά και τα αρχεία μου τα έχω σε άλλους δίσκους, όπως επίσης είχα χωρίσει τον ssd 2 μέρη έτσι ώστε αν πάθαιναν κάτι τα windows να μην κατέβαζα πάλι όλα τα προγράμματα μου. Τελικά όμως ο δισκος C με 100 gb έχει σχεδόν γεμίσει μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω επέκταση σε ολόκληρο τον ssd δίσκο στα 250 gb  όλα στον C ;  Είναι φυσιολογικά να θέλει τόσο χώρο για windows ? 
Έχω windows 10 pro αγορασμένα

Ευχαριστώ

Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται στο βίντεο πρώτα. 

https://youtu.be/7YYMNifd7EI

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tselotrelo είπε

δεν  βγάζει πάνω από ένα Gigabyte

Spoiler

image.jpeg.8024608ee995a7d8c43a440e38fdc17b.jpeg

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tselotrelo είπε

αλλά 0.5 gigabyte μου εμφανίζει

έχεις κλικαρει τα κουτάκια πρέπει η ότι έβαλε το σύστημα  ? Μπορείς να βάλεις φωτο 

Αυτή  %SystemRoot%\explorer.exe %temp%\   η εντολη αν την τρέξεις από cmd  εμφανίζει τα προσωρινά αρχεία
  πατα Ctrl + A ιδιότητες να δεις ποσα gb ειναι
και αυτή  del %temp%\*.* /s /q τα διαγράφει. Θα παραλείψει ότι αρχείο χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή

Αν δεν φοβάσαι προχωράς 

Δημοσ.
Στις 6/9/2025 στις 11:24 ΜΜ, hp8 είπε

έχεις κλικαρει τα κουτάκια πρέπει η ότι έβαλε το σύστημα  ? Μπορείς να βάλεις φωτο 

Αυτή  %SystemRoot%\explorer.exe %temp%\   η εντολη αν την τρέξεις από cmd  εμφανίζει τα προσωρινά αρχεία
  πατα Ctrl + A ιδιότητες να δεις ποσα gb ειναι
και αυτή  del %temp%\*.* /s /q τα διαγράφει. Θα παραλείψει ότι αρχείο χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή

Αν δεν φοβάσαι προχωράς 

Λίγο πάνω απο 250 mb ..  me control +a  -> ιδιοτητες..

Στις 7/9/2025 στις 12:25 ΠΜ, micos000 είπε

Τσεκαρισε όλα τα κουτάκια.

ουτε μισό giga

κενός χώρος.png

Δημοσ.

Λοιπόν, πρώτα πάρε ένα backup, ιδίως από τον D αλλά και από τον C για σιγουριά.

Μετά κατέβασε αυτό (η porteble έκδοση είναι μια χαρά) και τρέξτο. Μη φοβάσαι να παίξεις με το πρόγραμμα καθώς δεν κάνει καμία απολύτως αλλαγή αν δεν πατήσεις Apply.

Αφού έχεις έχεις πάρει backup από τον D, διέγραψε τον.

Μετέφερε το μικρό partition στο τέλος.

Μεγέθυνε τον C ώστε να πιάσει όλο τον ελεύθερο χώρο.

Αφού έχεις σιγουρευτεί για το backup που έχεις πάρει και ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλεις πάτα Apply και περίμενε. Μάλλον θα σου ζητήσει να κάνει επανεκκίνηση για να εφαρμόσει τις αλλαγές. Κάντο.

Τέλος.-

• Like 2
Δημοσ.

η διαγραφεις το διαμέρισμα αποκαταστασης μεσω diskpart & επεκτεινεις το C και ξαναφτιαχνεις το διαμερισμα αποκαταστασης Ητο κανεις με καποιο προγραμμα Η ξαναπερνας windows απ την αρχη χωρις να χωρησεις τον δισκο ωστε να παει το διαμερισμα αποκαταστασης στο τελος και μετα κανεις συρικνωση 

Δημοσ.
Στις 6/9/2025 στις 7:21 ΜΜ, tselotrelo είπε

Τελικά όμως ο δισκος C με 100 gb έχει σχεδόν γεμίσει μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω επέκταση σε ολόκληρο τον ssd δίσκο στα 250 gb  όλα στον C ;  Είναι φυσιολογικά να θέλει τόσο χώρο για windows ? 

Δεν είναι μόνο τα windows αλλά και τα αρχεία που έχεις στους προσωπικούς σου φάκελους, τα προσωρινά αρχεία από τους browsers και τα προγράμματα σου.

Μόλις τώρα, hp8 είπε

Ητο κανεις με καποιο προγραμμα

Αυτό ακριβώς περιγράφω παραπάνω.

Δημοσ.

Θα κατεβάσω αύριο το προγραμμα , για back up όμως πως κανω δεν εχω ξανά κανει ο D εχει απλα αρχεία τα τραβάω στους 2 TB και τέλος.  Σωστό back up όμως πως παρακαλώ έτσι ώστε ότι και να γίνει μπορώ να κάνω ανάκτηση ή εγκατάσταση στον ssd τα windows 

Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...