doubtful Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Kαλησπερα. Με μια γρηγορη ερευνα φαινεται οτι ειναι καλυτερη η αποδοση των ηχειων οταν ειναι συνδεδεμενα στην πριζα σε συγκριση με τον ειναι σε USB port στο PC. Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Τι και αν παρω με usb συνδεσιμοτητα αλλα το συνδεσω πρωτα σε κατι που μετα καταληγει σε πριζα? Θα ειναι το ιδιο δυνατο οπως θα ηταν ΑΝ συνδεοταν απευθειας σε πριζα?
@topos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Ίσως, ίσως και όχι. Γενικά εξαρτάτε σε ποια USB θύρα του pc θα το συνδέσεις. Αλλά γενικά να ξέρεις ότι ηχείο που παίρνει ρεύμα από USB A δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυνατο(δεν φτάνει το ρεύμα -ρεαλιστικα αυτά πρέπει να είναι 5v 1-2amp max aka 5-10watt) 2
FilipposTechGR Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, doubtful είπε Kαλησπερα. Με μια γρηγορη ερευνα φαινεται οτι ειναι καλυτερη η αποδοση των ηχειων οταν ειναι συνδεδεμενα στην πριζα σε συγκριση με τον ειναι σε USB port στο PC. Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Τι και αν παρω με usb συνδεσιμοτητα αλλα το συνδεσω πρωτα σε κατι που μετα καταληγει σε πριζα? Θα ειναι το ιδιο δυνατο οπως θα ηταν ΑΝ συνδεοταν απευθειας σε πριζα? Αν το ηχείο είναι φτιαγμένο για πρίζα, πάντα θα αποδίδει καλύτερα έτσι γιατί έχει σταθερό ρεύμα. Το USB από PC δίνει πολύ λιγότερο λίγα watt, όσο για μικρές συσκευές. Αν όμως βάλεις το USB του ηχείου σε φορτιστή κινητού ή hub που μπαίνει σε πρίζα, τότε πρακτικά είναι το ίδιο σαν να το βάλεις απευθείας στην πρίζα. 1
doubtful Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, FilipposTechGR είπε Αν όμως βάλεις το USB του ηχείου σε φορτιστή κινητού ή hub που μπαίνει σε πρίζα, τότε πρακτικά είναι το ίδιο σαν να το βάλεις απευθείας στην πρίζα. Σιγουρα ετσι ? Καλος ευχαριστω !!
@topos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, doubtful said: Σιγουρα ετσι ? Καλος ευχαριστω !! Όχι, απαραίτητα. Η τέλος πάντων ίσως να μην μπορεί η θύρα του pc να του δώσει τα 5-10watt που χρειαζετε. Λογικά εάν το "κουμπωσεις" σε "μπλε/κόκκινη/πρασινη" USB 3.0+ θα ναι οκ. Δοκίμασε το και δες και στο pc και σε κάποιον φορτιστή κινητού 2amp->10watt. Εγώ θα το άφηνα στο pc. Τώρα δεν έχω δει ποτέ σετακι ηχείων που να έχει δυνατότητα ειτε να μπει στην μπροστά(ac) είτε να μπορεί να δεχτεί ρεύμα από USB. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από @topos 1
FilipposTechGR Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 15 ώρες πριν, doubtful είπε Σιγουρα ετσι ? Καλος ευχαριστω !! Ναι, ισχύει 🙂 Το USB port του PC περιορίζεται σε λίγα watt. Αν όμως το τροφοδοτήσεις μέσω φορτιστή κινητού ή hub που συνδέεται στην πρίζα, τότε παίρνει κανονικά ρεύμα από την πρίζα. Οπότε πρακτικά δεν έχει διαφορά σε σχέση με το να ήταν εξαρχής σχεδιασμένο για πρίζα.
TopCLR Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Στις 6/9/2025 στις 9:27 ΜΜ, doubtful είπε Kαλησπερα. Με μια γρηγορη ερευνα φαινεται οτι ειναι καλυτερη η αποδοση των ηχειων οταν ειναι συνδεδεμενα στην πριζα σε συγκριση με τον ειναι σε USB port στο PC. Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Τι και αν παρω με usb συνδεσιμοτητα αλλα το συνδεσω πρωτα σε κατι που μετα καταληγει σε πριζα? Θα ειναι το ιδιο δυνατο οπως θα ηταν ΑΝ συνδεοταν απευθειας σε πριζα? Όχι! Στις 7/9/2025 στις 3:24 ΠΜ, @topos είπε Ίσως, ίσως και όχι. Γενικά εξαρτάτε σε ποια USB θύρα του pc θα το συνδέσεις. Αλλά γενικά να ξέρεις ότι ηχείο που παίρνει ρεύμα από USB A δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυνατο(δεν φτάνει το ρεύμα -ρεαλιστικα αυτά πρέπει να είναι 5v 1-2amp max aka 5-10watt) Δεν έχει ίσως, είναι "όχι". Στις 7/9/2025 στις 5:16 ΠΜ, FilipposTechGR είπε Αν το ηχείο είναι φτιαγμένο για πρίζα, πάντα θα αποδίδει καλύτερα έτσι γιατί έχει σταθερό ρεύμα. Το USB από PC δίνει πολύ λιγότερο λίγα watt, όσο για μικρές συσκευές. Αν όμως βάλεις το USB του ηχείου σε φορτιστή κινητού ή hub που μπαίνει σε πρίζα, τότε πρακτικά είναι το ίδιο σαν να το βάλεις απευθείας στην πρίζα. Όχι φίλε μου (εξηγώ παρακάτω). Στις 7/9/2025 στις 10:35 ΜΜ, @topos είπε Όχι, απαραίτητα. Η τέλος πάντων ίσως να μην μπορεί η θύρα του pc να του δώσει τα 5-10watt που χρειαζετε. Λογικά εάν το "κουμπωσεις" σε "μπλε/κόκκινη/πρασινη" USB 3.0+ θα ναι οκ. Δοκίμασε το και δες και στο pc και σε κάποιον φορτιστή κινητού 2amp->10watt. Εγώ θα το άφηνα στο pc. Τώρα δεν έχω δει ποτέ σετακι ηχείων που να έχει δυνατότητα ειτε να μπει στην μπροστά(ac) είτε να μπορεί να δεχτεί ρεύμα από USB. Όχι ακριβώς (εξηγώ παρακάτω). Στις 8/9/2025 στις 2:18 ΠΜ, FilipposTechGR είπε Ναι, ισχύει 🙂 Το USB port του PC περιορίζεται σε λίγα watt. Αν όμως το τροφοδοτήσεις μέσω φορτιστή κινητού ή hub που συνδέεται στην πρίζα, τότε παίρνει κανονικά ρεύμα από την πρίζα. Οπότε πρακτικά δεν έχει διαφορά σε σχέση με το να ήταν εξαρχής σχεδιασμένο για πρίζα. Για δεύτερη φορά, όχι. Εξηγούμαι, αν και δεν είμαι τεχνικός νομίζω το παρακάτω είναι πολύ λογικό. Όταν ο κατασκευαστής των ηχείων αποφασίσει να τα τροφοδοτεί από USB, δεν μπορεί να γνωρίζει αν εσύ θα τα κουμπώσεις σε USB 2.0 (= μικρή παροχή ισχύος), USB 3.0/USB 3,2 (= ανώτερη παροχή από USB 2 αλλά και πάλι περιορισμένη) κλπ. ή σε φορτιστή πρίζας που μπορεί να δίνει αρκετά Αmpere. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να βάλει κύκλωμα με μεγάλες απαιτήσεις ισχύος και (το πιθανότερο) θα το περιορίσει στις προδιαγραφές του USB 2.0 (= οι χαμηλότερες προδιαγραφές όλων των USB θυρών). Άλλωστε λόγω μικρής ισχύος μιλάμε για budget προϊόντα που δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλέξουν κάποιο "έξυπνο" κύκλωμα που θα αναγνώριζε τι παροχή έχει για να αποδίδει τα μέγιστα (πράγμα που θα ήταν "φάουλ" γιατί θα έδινε ελάχιστα σε χρήστες που το κουμπώνουν σε USB 2.0). Όλα αυτά δεν υφίστανται σε ηχεία που τροφοδοτούνται κανονικά από πρίζα (φυσικά και εκεί έχει προϊόντα χαμηλής ισχύος και κατανάλωσης). 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Στις 8/9/2025 στις 12:18 ΠΜ, FilipposTechGR είπε Ναι, ισχύει 🙂 Το USB port του PC περιορίζεται σε λίγα watt. Αν όμως το τροφοδοτήσεις μέσω φορτιστή κινητού ή hub που συνδέεται στην πρίζα, τότε παίρνει κανονικά ρεύμα από την πρίζα. Οπότε πρακτικά δεν έχει διαφορά σε σχέση με το να ήταν εξαρχής σχεδιασμένο για πρίζα. δεν παίρνει απο την πρίζα ρευμα αλλά απο τον φορτιστή,άρα εξαρτάται τι ισχύ έχει ο φορτιστής.
FilipposTechGR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 17 ώρες πριν, TopCLR είπε Όχι! Δεν έχει ίσως, είναι "όχι". Όχι φίλε μου (εξηγώ παρακάτω). Όχι ακριβώς (εξηγώ παρακάτω). Για δεύτερη φορά, όχι. Εξηγούμαι, αν και δεν είμαι τεχνικός νομίζω το παρακάτω είναι πολύ λογικό. Όταν ο κατασκευαστής των ηχείων αποφασίσει να τα τροφοδοτεί από USB, δεν μπορεί να γνωρίζει αν εσύ θα τα κουμπώσεις σε USB 2.0 (= μικρή παροχή ισχύος), USB 3.0/USB 3,2 (= ανώτερη παροχή από USB 2 αλλά και πάλι περιορισμένη) κλπ. ή σε φορτιστή πρίζας που μπορεί να δίνει αρκετά Αmpere. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να βάλει κύκλωμα με μεγάλες απαιτήσεις ισχύος και (το πιθανότερο) θα το περιορίσει στις προδιαγραφές του USB 2.0 (= οι χαμηλότερες προδιαγραφές όλων των USB θυρών). Άλλωστε λόγω μικρής ισχύος μιλάμε για budget προϊόντα που δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλέξουν κάποιο "έξυπνο" κύκλωμα που θα αναγνώριζε τι παροχή έχει για να αποδίδει τα μέγιστα (πράγμα που θα ήταν "φάουλ" γιατί θα έδινε ελάχιστα σε χρήστες που το κουμπώνουν σε USB 2.0). Όλα αυτά δεν υφίστανται σε ηχεία που τροφοδοτούνται κανονικά από πρίζα (φυσικά και εκεί έχει προϊόντα χαμηλής ισχύος και κατανάλωσης). Σωστά τα λες 👍. Ουσιαστικά όλα τα USB ηχεία σχεδιάζονται με το χαμηλότερο κοινό παρονομαστή, δηλαδή USB 2.0 power περίπου 2.5W. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν τα βάλεις σε φορτιστή με πολλά Ampere, το κύκλωμα τους δεν θα τραβήξει παραπάνω, γιατί είναι περιορισμένο by design. Με λίγα λόγια: USB = budget λύση, χαμηλή ισχύς. Αν θέλει κάποιος πραγματικά ένταση/ποιότητα, χρειάζεται ηχεία που παίρνουν ρεύμα από πρίζα. 😉 16 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε δεν παίρνει απο την πρίζα ρευμα αλλά απο τον φορτιστή,άρα εξαρτάται τι ισχύ έχει ο φορτιστής. Σωστό, το ρεύμα περνάει μέσω του φορτιστή. Αλλά το ηχείο δεν θα τραβήξει παραπάνω απ’ ό,τι έχει σχεδιαστεί USB 2.0 spec 2.5W. Δηλαδή κι αν το βάλεις σε φορτιστή 30W, θα μείνει στο ίδιο χαμηλό όριο. 😉 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα