Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται για ένα σταθερό υπολογιστή (οθόνη και περιφερειακά υπάρχουν) για βαρύ gaming, δηλαδή καινούργια παιχνίδια όπως assassin's creed shadows και spider-man 2 σε άνω των 100 fps σε μια ανάλυση 1440p ή 2160p και για σχεδιασμό 3D προϊόντων. Με την βοήθεια του claude και δικό μου ψάξιμο, βρήκα αυτό το build.

Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti 16GB - €879,90
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 32GB 6400MHz - €122,89
Intel Ultra 7 265K - €297,91
🔄 ASUS PRIME Z890-P WiFi Motherboard (LGA 1851) - ~€180
🔄 Arctic Liquid Freezer III 280 AIO Cooler - ~€120
Corsair RMe 1000W PSU - €159,54
Lian Li O11 Vision Compact Case - €132,88
🔄 2x Arctic P14 140mm Case Fans - ~€25
Samsung 990 EVO Plus 1TB SSD - €81,99

Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό το build για τα πράγματα που το θέλει, γιατί δεν ξέρω τόσα από υπολογιστές, οπότε είπα να ρωτήσω και εδώ μια γνώμη.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν ο επεξεργαστής παίζει ρόλο στον σχεδιασμό και αν έχουν πλεονέκτημα οι intel ή οι AMD.
Αφήνοντας αυτό στην άκρη, για το κομμάτι gaming σε αυτά τα λευτά, οι AMD έχουν την καλύτερη επιλογή του 7800x3d με μια μικρή διαφορά τιμής.

GPU, μνήμες, μητρική, AIO, κουτί και ανεμιστηράκια, όλα δείχνουν μια χαρά.

Το τροφοδοτικό είναι αρκετά watt παραπάνω απ'ότι χρειάζεται η 5070ti. Ακόμη και με τους πιο ενεργοβόρους επεξεργαστές της intel, 850w θα είναι υπεραρκετά και πολλές καλές επιλογές θα είναι περίπου σε 30% χαμηλότερη τιμή.

Το ίδιο και στον SSD. Πολύ ακριβός ο Samsung χωρίς πραγματικές διαφορές σε απόδοση και αξιοπιστία από άλλα μοντέλα.
Εδώ βέβαια, αντί να κατεβείτε χρηματικά, θα πρότεινα να βάλετε τα ~50 ευρό απ'την διαφορά του τροφοδοτικού για έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας ssd με 2tb περίπου στα 120-130, σαν αυτόν.

Έτσι βγαίνει το σύνολο στα ίδια ακριβώς χρήματα αλλά με λίγο περισσότερη ισορροπία στα επιμέρους κομμάτια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Δεν γνωρίζω αν ο επεξεργαστής παίζει ρόλο στον σχεδιασμό και αν έχουν πλεονέκτημα οι intel ή οι AMD.
Αφήνοντας αυτό στην άκρη, για το κομμάτι gaming σε αυτά τα λευτά, οι AMD έχουν την καλύτερη επιλογή του 7800x3d με μια μικρή διαφορά τιμής.

GPU, μνήμες, μητρική, AIO, κουτί και ανεμιστηράκια, όλα δείχνουν μια χαρά.

Το τροφοδοτικό είναι αρκετά watt παραπάνω απ'ότι χρειάζεται η 5070ti. Ακόμη και με τους πιο ενεργοβόρους επεξεργαστές της intel, 850w θα είναι υπεραρκετά και πολλές καλές επιλογές θα είναι περίπου σε 30% χαμηλότερη τιμή.

Το ίδιο και στον SSD. Πολύ ακριβός ο Samsung χωρίς πραγματικές διαφορές σε απόδοση και αξιοπιστία από άλλα μοντέλα.
Εδώ βέβαια, αντί να κατεβείτε χρηματικά, θα πρότεινα να βάλετε τα ~50 ευρό απ'την διαφορά του τροφοδοτικού για έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας ssd με 2tb περίπου στα 120-130, σαν αυτόν.

Έτσι βγαίνει το σύνολο στα ίδια ακριβώς χρήματα αλλά με λίγο περισσότερη ισορροπία στα επιμέρους κομμάτια.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Ναι, το είδα και εγώ στο claude χάρη στο μήνυμά σου, ότι το τροφοδοτικό είναι overkill. Ένα τροφοδοτικό 850w είναι μια χαρά. Υπάρχει βέβαια και ένα ενδεχόμενο να πάρει τα εξαρτήματα με τιμολόγιο λόγω επιχείρησης (οπότε να μπορέσει να πάει σε κάποια καλύτερη gpu), αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μιλήσαμε πολύ και έτσι δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Για το SSD, ίσως για οικονομικούς λόγους είναι καλύτερα να πάει σε 1TB, έτσι κι αλλιώς τα single player παιχνίδια, αφού τα τερματίσεις, διαγράφονται.

Επεξ/σία από Nate
Δημοσ.

Τα 850w θα είναι αρκετά ακόμη και για την 5080 στο 99.99% των περιπτώσεων.

Στους ssd συνήθως στα 2tb έχουμε περισσότερες επιλογές με καλά μοντέλα που όμως έχουν και καλή τιμή ανά GB. Γενικά, είναι αστείο το πόσο εύκολα γεμίζουν ακόμη και τα 2tb πλέον.
Για μοντέλα πάντως στο 1tb, μερικές τίμιες επιλογές είναι τα Crucial p310, Kingston nv3 ή Adata Legend 900.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, flikifloki είπε

Τα 850w θα είναι αρκετά ακόμη και για την 5080 στο 99.99% των περιπτώσεων.

Στους ssd συνήθως στα 2tb έχουμε περισσότερες επιλογές με καλά μοντέλα που όμως έχουν και καλή τιμή ανά GB. Γενικά, είναι αστείο το πόσο εύκολα γεμίζουν ακόμη και τα 2tb πλέον.
Για μοντέλα πάντως στο 1tb, μερικές τίμιες επιλογές είναι τα Crucial p310, Kingston nv3 ή Adata Legend 900.

Θα κοιτάξω τους ssd που πρότεινες, ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...