basilis_k6 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Οι μαρκες δεν εχουν σημασια, οι σειρες εχουν. Προσεξε με το μικροκυμάτων γιατι ενα κλασσικο λαθος που κανουν στις κουζινες ειναι να το βαζουν ψηλα για ομορφια και μετα να ταλαιπωρούνται στο βάλε βγάλε ειδικα με σουπες κτλ. Να ειναι σε υψος παγκου και λιγο πιο πανω, οχι στο ύψος του στηθους. 2
Dimitris.S Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 22 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Οι μαρκες δεν εχουν σημασια, οι σειρες εχουν. Προσεξε με το μικροκυμάτων γιατι ενα κλασσικο λαθος που κανουν στις κουζινες ειναι να το βαζουν ψηλα για ομορφια και μετα να ταλαιπωρούνται στο βάλε βγάλε ειδικα με σουπες κτλ. Να ειναι σε υψος παγκου και λιγο πιο πανω, οχι στο ύψος του στηθους. Ναι, σωστά το λές, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Ευχαριστώ!
vasilllis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Εγω παλι οποτε πληρωσα ακριβη συσκευη την πατησα.Φουρνος siemens 20ετιας τρυπησε στα 3 χρονια. οτι ηλεκτρικο εχει το εχω αλλαξει .Οι εστιες κεραμικες,εμεινα ευχαριστημενος.Πλυντηριο 45ρι miele .Δεν εβγαζε ουτε τα μισα σερβιτσια καθαρα.Πληρωσα αντλιακι ,πληρωσα αντισταση .Τελευταια ηθελε 300€ μονο για τα λαστιχα.Το πεταξα ,εβαλα ενα πιτσος (350€) και ησυχασα 3 χρονια τωρα.Ειδα κατι NEF me 700€ εστια....Τωρα πηρα εναν Gorenje φουρνο και επαγωγικες δεν εκαναν 700€. ΥΓ. Ειμαι απο τους χρηστες που χρησιμοποιουμε τις συσκευες.
majunior Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Γενικά η τάση είναι να γεμίζουν τις λευκές συσκευές με γκάντζετ βλακείες γιατί αυτό θέλουν οι καταναλωτές. Φυσικά και οι εταιρείες βολεύονται να χαλάνε συνέχεια οι συσκευές και να πληρώνει ο καταναλωτής service ή αντικατάσταση. Αν ανοίξεις ένα σετ επαγωγικές εστίες θα δεις πιο πολύ πλακέτα και από motherboard, conveniently στριμωγμένο ανάμεσα σε πηγές θερμότητας. Πόσο να αντέξει; Τέσπα εγώ προτείνω: 1. Με καμία εταιρεία δεν «ξενοιάζεις». Σε Miele αξίζει η επέκταση της εγγύησης κατά 8 χρόνια αλλά κοστίζει λίγο πάνω από €300 2. Δώσε χώρο και αερισμό στις επαγωγικές. Αν γίνεται όχι τοποθέτηση πάνω από το φούρνο. 3. Μην πάρεις φούρνο με μαγείρεμα ατμού εκτός αν πας σε κάποια από τις κορυφαίες σειρές. Είναι το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό που δημιουργεί υγρασία που περιγράφηκε σε προηγούμενο ποστ (αλλά στο πουλάνε ως feature!) 4. Πάρε 60άρι πλυντήριο αν μπορείς 5.Μην εντοιχίσεις το φούρνο μικροκυμάτων αν έχεις χώρο. Οι free standing είναι πολύ φθηνότεροι και αερίζονται καλύτερα. 1
Dimi00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα! Εγω ανακαινισα περυσι. Εκανα πραγματικα ωραίες αγορές υστερα απο πολύ ψαξιμο. Φουρνος bosch μαυρος όπως τον ζητας, σεταρισμενος με το μικροκυματων του (μοντελο HBG7742B1/D3). Εστιες NEFF Επαγωγικες Τ68YYY4C0/53. 80cm. Πλυντηριο πιατων αν μπορεις 60 αρι παρε. Εαν ειστε νεαρο ζευγαρι και ερθουν παιδάκια αργοτερα θα χρειαστεί μεγάλο. Εαν οχι, στο θεμα μικρο πλυντήριο πιατων δεν ξερω ποιο. Αλλα σιγουρα να παρεις bosch, το εχω 8 χρονια με καθημερινα πλυσιματα, είναι αρμα. Τωρα,σχετικα με το θεμα πληκτρα αφής.δεν εχω συναντήσει καποιο προβλημα ποτέ ειναι λειτουργικοτατα και εχουν ηδη πολυχρησιμοποιηθει μιας και το μαγειρεμα παει συννεφο με 3 παιδια. Θελουν απλα προσοχή και καθαριοτητα.ετσι κι αλλιως θελει καθαρισμα το μαυρο γυαλι για να λαμπει. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από Dimi00 1
Dimitris.S Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, majunior είπε Γενικά η τάση είναι να γεμίζουν τις λευκές συσκευές με γκάντζετ βλακείες γιατί αυτό θέλουν οι καταναλωτές. Φυσικά και οι εταιρείες βολεύονται να χαλάνε συνέχεια οι συσκευές και να πληρώνει ο καταναλωτής service ή αντικατάσταση. Αν ανοίξεις ένα σετ επαγωγικές εστίες θα δεις πιο πολύ πλακέτα και από motherboard, conveniently στριμωγμένο ανάμεσα σε πηγές θερμότητας. Πόσο να αντέξει; Τέσπα εγώ προτείνω: 1. Με καμία εταιρεία δεν «ξενοιάζεις». Σε Miele αξίζει η επέκταση της εγγύησης κατά 8 χρόνια αλλά κοστίζει λίγο πάνω από €300 2. Δώσε χώρο και αερισμό στις επαγωγικές. Αν γίνεται όχι τοποθέτηση πάνω από το φούρνο. 3. Μην πάρεις φούρνο με μαγείρεμα ατμού εκτός αν πας σε κάποια από τις κορυφαίες σειρές. Είναι το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό που δημιουργεί υγρασία που περιγράφηκε σε προηγούμενο ποστ (αλλά στο πουλάνε ως feature!) 4. Πάρε 60άρι πλυντήριο αν μπορείς 5.Μην εντοιχίσεις το φούρνο μικροκυμάτων αν έχεις χώρο. Οι free standing είναι πολύ φθηνότεροι και αερίζονται καλύτερα. Χρήσιμα τα παραπάνω, ευχαριστώ πολύ! Η Miele όντως ωραιά και καλή αλλά φεύγουν πολύ ψηλά τα νούμερα και δεν ξέρω κατα πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Περισσότερο κοιτάζω Bosch, Neff, και AEG. Με την τελευταία έζησα τα τελευταία 20+ χρόνια και δεν έκανε κιχ. Επαγωγικές θα είναι αλλού, όχι πανω από τον φούρνο. Για τον μικροκυμάτων απλά το σκεφτόμουν ώστε να είναι κάπως όλα μαζί μαζεμένα. Λές να είναι τόσο θέμα να τον βάλω κάτω απο τον κανονικό φούρνο? Πάντως μια γρήγορη ματιά που έριξα είναι όντως αρκετά ακριβότεροι. 60άρι πλυντήριο έχω ήδη ένα παλιό άλλα λέω μιας και θα αλλάξω να πάω σε μικρότερο μιας και δεν μας χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο. 2 ώρες πριν, Dimi00 είπε Καλησπερα! Εγω ανακαινισα περυσι. Εκανα πραγματικα ωραίες αγορές υστερα απο πολύ ψαξιμο. Φουρνος bosch μαυρος όπως τον ζητας, σεταρισμενος με το μικροκυματων του (μοντελο HBG7742B1/D3). Εστιες NEFF Επαγωγικες Τ68YYY4C0/53. 80cm. Πλυντηριο πιατων αν μπορεις 60 αρι παρε. Εαν ειστε νεαρο ζευγαρι και ερθουν παιδάκια αργοτερα θα χρειαστεί μεγάλο. Εαν οχι, στο θεμα μικρο πλυντήριο πιατων δεν ξερω ποιο. Αλλα σιγουρα να παρεις bosch, το εχω 8 χρονια με καθημερινα πλυσιματα, είναι αρμα. Τωρα,σχετικα με το θεμα πληκτρα αφής.δεν εχω συναντήσει καποιο προβλημα ποτέ ειναι λειτουργικοτατα και εχουν ηδη πολυχρησιμοποιηθει μιας και το μαγειρεμα παει συννεφο με 3 παιδια. Θελουν απλα προσοχή και καθαριοτητα.ετσι κι αλλιως θελει καθαρισμα το μαυρο γυαλι για να λαμπει. Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Ερώτηση μιας και δεν γνωρίζω, φούρνος Bosch με Neff εστίες συνεργάζονται? Δεν πρέπει να είναι ίδιας εταιρείας? Για το πλυντήριο όπως είπα παραπάνω δεν μας χρειάζεται κατι μεγάλο. Δυστυχώς δεν είμαστε μικροί, κάθε άλλο. Η ''μικρή'' μας ζεί πλέον στο δικό της σπίτι, οπότε ξε-μείναμε οι δυο μας. Αν όμως έχεις να προτείνεις κάποιο όντως καλό πλυντήριο ακόμα και 60αρι να είναι πές να το δω. Φούρνο μικροκυμάτων δεν βρήκα ποιον λές. Εστίες τις βρήκα, λίγο ακριβές δεν είναι? Αξίζουν τόσα χρήματα λές? Και τον φούρνο τον βρήκα, ωραίος και καλός φαίνεται. 13 ώρες πριν, vasilllis είπε Εγω παλι οποτε πληρωσα ακριβη συσκευη την πατησα.Φουρνος siemens 20ετιας τρυπησε στα 3 χρονια. οτι ηλεκτρικο εχει το εχω αλλαξει .Οι εστιες κεραμικες,εμεινα ευχαριστημενος.Πλυντηριο 45ρι miele .Δεν εβγαζε ουτε τα μισα σερβιτσια καθαρα.Πληρωσα αντλιακι ,πληρωσα αντισταση .Τελευταια ηθελε 300€ μονο για τα λαστιχα.Το πεταξα ,εβαλα ενα πιτσος (350€) και ησυχασα 3 χρονια τωρα.Ειδα κατι NEF me 700€ εστια....Τωρα πηρα εναν Gorenje φουρνο και επαγωγικες δεν εκαναν 700€. ΥΓ. Ειμαι απο τους χρηστες που χρησιμοποιουμε τις συσκευες. Καλημέρα. Έχω διαβάσει παρόμοιες περιπτώσεις, παραπάνω απο όσες θα περίμενα δυστυχώς. Ελπίζω απλά να ήταν κάποιες αστοχίες υλικού, τι να πω. Δεν ξέρεις τι να υποθέσεις πλέον. Πλυντηριο Pitsos ποιό πήρες για πές. Μιας και είσαι ευχαριστημένος όπως λές, να το δω άν ειναι. Ευχαριστώ πολύ!
kax54638 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Εντοιχιζόμενο φούρνο μικροκυμάτων θεωρώ ότι είναι πεταμένα λεφτά. Είχαν πάρει οι γονείς μου πριν χρόνια έναν πανάκριβο με 400 ευρώ και δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το δικό μου τον πάμφθηνο Kenwood των 100 ευρώ (ήταν ο πιο μικρός που μπορούσα να βρω για να μην πιάνει πολύ χώρο). Κατά τα άλλα εγώ τα έχω όλα siemens εδώ και 8 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αλλά γενικά ειδικά τον φούρνο τον χρησιμοποιώ ελάχιστα. 1
kostasbm Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου να πω κάτι από εμπειρία προσωπική -οικογενιακη....... η κουζίνα υγραερίου δεν παίζεται.....αμεσο ζέσταμα και μαγείρεμα κορυφαίο στα ψητά αν δεν είναι πρόβλημα στην εγκατάσταση(θέλεις τεχνικό να ξέρει) έλυσες το πρόβλημα εφ άπαξ...και είναι και οικονομικές.......
turbakiasss Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Καλημέρα, να σου δώσω ένα ακόμα tip μιας και εγώ πρόσφατα αγόρασα συσκευές για κουζίνα. Για φούρνο, να προτιμήσεις να διαθέτει πρόγραμμα πυρόλυσης και ας μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ. Οι συγκεριμένοι φούρνοι, για να αντέχουν τις θερμοκρασίες της πυρόλυσης έχουν πιο χοντρά μέταλλα και καλύτερη στεγάνωση. Αυτό το διαπιστώνεις εύκολα αν δεις το βάρος ενός φούρνου στην έκδοση με πυρόλυση και χωρίς. πχ https://www.miele.gr/e/compare/000000000012432430,000000000012432450 2
Dimitris.S Δημοσ. Παρασκευή στις 01:33 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 01:33 μμ Ευχαριστω πολυ παιδιά!
Papakaliati Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ On 11/09/2025 at 09:44, kax54638 said: Εντοιχιζόμενο φούρνο μικροκυμάτων θεωρώ ότι είναι πεταμένα λεφτά. Είχαν πάρει οι γονείς μου πριν χρόνια έναν πανάκριβο με 400 ευρώ και δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το δικό μου τον πάμφθηνο Kenwood των 100 ευρώ (ήταν ο πιο μικρός που μπορούσα να βρω για να μην πιάνει πολύ χώρο). Κατά τα άλλα εγώ τα έχω όλα siemens εδώ και 8 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αλλά γενικά ειδικά τον φούρνο τον χρησιμοποιώ ελάχιστα. Το ντιζάιν πληρώνεις, όχι τις δυνατότητες. Για μένα είναι σημαντικότερη η εμφάνιση της κουζίνας απο το να γλυτώσω καποια λεφτά, προσωπικές επιλογές είναι.
Dimi00 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:12 μμ (επεξεργασμένο) Στις 11/9/2025 στις 9:16 ΠΜ, Dimitris.S είπε Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Ερώτηση μιας και δεν γνωρίζω, φούρνος Bosch με Neff εστίες συνεργάζονται? Δεν πρέπει να είναι ίδιας εταιρείας? Για το πλυντήριο όπως είπα παραπάνω δεν μας χρειάζεται κατι μεγάλο. Δυστυχώς δεν είμαστε μικροί, κάθε άλλο. Η ''μικρή'' μας ζεί πλέον στο δικό της σπίτι, οπότε ξε-μείναμε οι δυο μας. Αν όμως έχεις να προτείνεις κάποιο όντως καλό πλυντήριο ακόμα και 60αρι να είναι πές να το δω. Φούρνο μικροκυμάτων δεν βρήκα ποιον λές. Εστίες τις βρήκα, λίγο ακριβές δεν είναι? Αξίζουν τόσα χρήματα λές? Και τον φούρνο τον βρήκα, ωραίος και καλός φαίνεται. Bosch και neff στην ιδια εφαρμογη ειναι στο κινητο!με το Home connect!Μεταξυ τους επικοινωνία ομως οχι. Συστεγαζονται απλα στην εφαρμογη για τηλεχειρισμο Λοιπον το μικροκυματων ειναι το BEL7321B. Το πλυντήριο πιατων μου δεν υπάρχει στην αγορα πλεον ειναι μοντελο του 16. Ομως ιδιο βρισκω αυτό SMS4HTI00. Σκεψου οτι χωραει και κατσαρολα και ταψι,και πιατα και ποτηρια και οοοολα. Μεχρι και τα φιλτρα του απορροφητηρα.Ειναι απλά ανετο το 60αρι. Τωρα αν δεν εχεις χωρο σαφως το μικρο. οι εστιες ειναι ακριβες ναι . αλλά,πιστεψε με αξιζει,πρωτη φορα βλεπω τοσο καλό υλικό !σέρνεις και κατσαρολα πανω και δε χαραζεται. Συν οτι μου βραζει 8 λιτρα νερο σε 10λιτρη κατσαρολα σε 5 λεπτα..ισως και λιγο λιγότερο. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:14 μμ από Dimi00 1
Havik Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 πμ Ερώτηση: απορροφητήρα δεν είναι καλύτερα όχι 60άρις; 70cm και πάνω; Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μου φαίνεται ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν λίγο μεγαλύτερος από τις εστίες. Επίσης προσοχή ο σωλήνας να μην έχει πολλές γωνίες, μικρή κλίση προς τα έξω, πολύ λίγο, ίσα ίσα να μην επιστρέφουν υγροποιημένοι υδρατμοί προς τον απορροφητήρα, συστολή αν δεν είναι απαραίτητη καλύτερα να μην μπει, οι πλαστικοί σωλήνες είναι καλύτεροι.
Dimi00 Δημοσ. Σάββατο στις 09:33 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:33 πμ 8 ώρες πριν, Havik είπε Ερώτηση: απορροφητήρα δεν είναι καλύτερα όχι 60άρις; 70cm και πάνω; Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μου φαίνεται ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν λίγο μεγαλύτερος από τις εστίες. Επίσης προσοχή ο σωλήνας να μην έχει πολλές γωνίες, μικρή κλίση προς τα έξω, πολύ λίγο, ίσα ίσα να μην επιστρέφουν υγροποιημένοι υδρατμοί προς τον απορροφητήρα, συστολή αν δεν είναι απαραίτητη καλύτερα να μην μπει, οι πλαστικοί σωλήνες είναι καλύτεροι. Ισα με την εστια να ναι καλα ειναι. Κοιτα,απο εμπειρια δικια μου σαν γυναίκα,ολοι οι απορροφητηρες θα σταξουν κατι (ακομα και με τελεια εγκατασταση σωληνα)αν εχεις κλειστα παραθυρα στην κουζινα.παντα μαγειρεμα με ανοιχτα παραθυρα!!
TheKing77 Δημοσ. Σάββατο στις 11:29 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:29 πμ Πλυντήριο 60ρι είναι must ειδικά αν υπάρχει οικογένεια. Τα αφής όντως απέφυγε τα ειδικά στις εστίες. Για μάρκες η Miele πλέον δεν είναι αυτό που ήταν μέχρι το 2000. Bosch για ένα σχετικό vfm και στο φούρνο απαραίτητα πυρόλυση. Αλλιώς όλη μέρα θα είσαι χημικά κ ένα πανί να τρως σαβουρα. Απορροφητήρας προσοχή στην σωλήνα να είναι φ125 μέχρι έξω και μακρυά από σπιράλ. Μάρκες εδώ έχει πολλές ότι σου αρέσει παίρνεις. Και μια ερώτηση Κ από εμένα αν έχει κάποιος εστίες για φυσικό αέριο ας προτείνει κάτι. Η Teka σε γνωστό μου βγήκε σκουπίδι. .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα