cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:55 μμ (επεξεργασμένο) Στο νου μου έχω μόνο την εργασία με συγκεκριμένα προγράμματα που θα θέλω να δουλέψω. Καμίες δόσεις αυτήν την φορά. Αναρωτιέμαι εάν είναι συμβατά τα μέρη μαζί όταν έρθει η ώρα να τα στείλω σε ένα μαγαζί να τα φτιάξουν. Δεν είμαι και τόσο πολύ έμπειρος στην τεχνολογία. Βεβαίως στο προηγούμενο thread είχαν όλοι δίκαιο με την επένδυση χρημάτων σε δόσεις για ένα high-end laptop, για αυτόν τον σκοπό αποφάσισα να βρω budget specs που ικανοποιούνε αυτά που ζητάνε τα συγκεκριμένα software. CPU: Intel Core i7-14700 2.1GHz Επεξεργαστής 20 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr GPU: MSI GeForce GT 1030 4GB GDDR4 4GHD4 LP OC Graphics Card V812-037R | Skroutz.eu RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 32GB RAM με 2x16GB Modules και Ταχύτητα 2133 για Desktop F4-3600C18D-32GVK | Skroutz.gr Motherboard: Gigabyte B660M DS3H DDR4 (rev. 1.x) Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr Power Supply: Corsair CX Series CX450 450W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze | Skroutz.gr Cooling Fan: CoolerMaster Hyper 212 Black Edition Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/115x/AM3/AM3+ | Skroutz.gr Tower: Darkflash B351 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr Monitor: MSI Pro MP245V VA Monitor 23.8" FHD 1920x1080 with Response Time 4ms GTG | Skroutz.eu Storage (Hard Drive): Western Digital Blue 1TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 64MB Cache για Desktop WD10EZEX | Skroutz.gr Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:03 μμ από cactus19
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ Στη θεωρία είναι συμβατά, δε βλέπω κάτι που αν το βάλεις στον υπολογιστή δε θα παίξει ΑΛΛΑ... Φαίνεται οτι έχεις κάνει κάποιες όχι τόσο ιδανικές επιλογές. Για παράδειγμα δε βλέπω πουθενά nvme (άντε στη χειρότερη ssd που δεν έχει νόημα να τον προτιμήσεις στις μέρες μας), ενώ πετάς χρήματα σε μια κάρτα γραφικών που επίσης μάλλον δεν έχει νόημα, καθώς τα ενσωματωμένα του 14700 μάλλον σου αρκούν και είναι κοντά σε επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, έχεις ανοίξει το νήμα σε λάθος section. Μπες εδώ και άνοιξε νήμα, αντέγραψε - επικόλλησε και συμπλήρωσε αναλυτικά την φόρμα, για να μπορέσει ο κόσμος του φόρουμ να σε βοηθήσει πραγματικά και στοχευμένα 3
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nickol-us είπε Στη θεωρία είναι συμβατά, δε βλέπω κάτι που αν το βάλεις στον υπολογιστή δε θα παίξει ΑΛΛΑ... Φαίνεται οτι έχεις κάνει κάποιες όχι τόσο ιδανικές επιλογές. Για παράδειγμα δε βλέπω πουθενά nvme (άντε στη χειρότερη ssd που δεν έχει νόημα να τον προτιμήσεις στις μέρες μας), ενώ πετάς χρήματα σε μια κάρτα γραφικών που επίσης μάλλον δεν έχει νόημα, καθώς τα ενσωματωμένα του 14700 μάλλον σου αρκούν και είναι κοντά σε επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, έχεις ανοίξει το νήμα σε λάθος section. Μπες εδώ και άνοιξε νήμα, αντέγραψε - επικόλλησε και συμπλήρωσε αναλυτικά την φόρμα, για να μπορέσει ο κόσμος του φόρουμ να σε βοηθήσει πραγματικά και στοχευμένα Έγινε εκτιμώ την απάντηση σας 👍 Σε Staff: Μπορείτε να σβήσετε αυτό το νήμα. Έχω δημιουργήσει ένα άλλο στο σωστό subforum. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:43 μμ από cactus19
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:35 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:35 μμ Το budget πέφτει κάπου στα 800 ευρώ συνολικά: CPU: Intel Core i7-14700 2.1GHz Επεξεργαστής 20 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr GPU: MSI GeForce GT 1030 4GB GDDR4 4GHD4 LP OC Graphics Card V812-037R | Skroutz.eu RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 32GB RAM με 2x16GB Modules και Ταχύτητα 2133 για Desktop F4-3600C18D-32GVK | Skroutz.gr Motherboard: Gigabyte B660M DS3H DDR4 (rev. 1.x) Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr Power Supply: Corsair CX Series CX450 450W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze | Skroutz.gr Cooling Fan: CoolerMaster Hyper 212 Black Edition Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/115x/AM3/AM3+ | Skroutz.gr Tower: Darkflash B351 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr Monitor: MSI Pro MP245V VA Monitor 23.8" FHD 1920x1080 with Response Time 4ms GTG | Skroutz.eu Storage (Hard Drive): Western Digital Blue 1TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 64MB Cache για Desktop WD10EZEX | Skroutz.gr
chios Δημοσ. Δευτέρα στις 09:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:40 μμ (επεξεργασμένο) Δεν έχεις βάλει δίσκο για το λειτουργικό, επίσης η κάρτα γραφικών που έβαλες είναι άχρηστη. το τροφοδοτικό θα το άλλαζα σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/19523639/Be-Quiet-System-Power-9-CM-700W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Bronze.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:41 μμ από chios 1
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 μμ (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, chios είπε Δεν έχεις βάλει δίσκο για το λειτουργικό, επίσης η κάρτα γραφικών που έβαλες είναι άχρηστη. το τροφοδοτικό θα το άλλαζα σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/19523639/Be-Quiet-System-Power-9-CM-700W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Semi-Modular-80-Plus-Bronze.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Η κάρτα γραφικών σε τι θεωρείται άχρηστη? Σε ταχύτητα, VRAM ή σύμβαση? Έχω βρει εναλλακτικά όπως: A) Biostar Radeon RX 560 4GB GDDR5 Graphics Card VA5615RF41-TBHR1-BS2 | Skroutz.eu Β) Sapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP Graphics Card 11315-01-20G | Skroutz.e Τον δίσκο για το λειτουργικό το έχω σημειώσει: Western Digital Blue 1TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 64MB Cache για Desktop WD10EZEX | Skroutz.gr Επίσης, για τον δίσκο, θα χρειαστώ ένα flash drive με τουλάχιστον 10 GB και το laptop μου να βάλω το αρχείο .iso του Windows για να την εγκατάσταση? Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:00 μμ από cactus19
chios Δημοσ. Δευτέρα στις 10:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:53 μμ 49 λεπτά πριν, cactus19 είπε Τον δίσκο για το λειτουργικό το έχω σημειώσει: Western Digital Blue 1TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 64MB Cache για Desktop WD10EZEX | Skroutz.gr Θα φτιάξεις καινούργιο υπολογιστή και θα βάλεις μηχανικό δίσκο;; Χαράς την υπομονή σου, θα σέρνεται το σύμπαν. Για αρχή εγώ δεν θα έβαζα κάρτα γραφικών. Θα έριχνα τα λεφτά κάπου αλλού πχ nmve για τα windows . 1
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, chios είπε Για αρχή εγώ δεν θα έβαζα κάρτα γραφικών. Θα έριχνα τα λεφτά κάπου αλλού πχ nmve για τα windows . Γιατί? Λειτουργεί σωστά ένα desktop χωρίς GPU εκτός web browsing? Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:07 μμ από cactus19
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ 3 λεπτά πριν, cactus19 είπε Γιατί? Λειτουργεί σωστά ένα desktop χωρίς GPU εκτός web browsing? H συγκεκριμένη gpu δεν κάνει για τίποτε παραπάνω. Σου ζήτησα να αντιγράψεις την φόρμα και να την συμπληρώσεις ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι ζητάς (για να μην μαντέυουμε...). Αν επιζητάς gaming υπολογιστή, η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι πέταμα χρημάτων. Όπως σου είπα, τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή θα κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά χωρίς να πετάξεις 75€. Ο μηχανικός σκλήρός σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για μέσω αποθήκευσης και τίποτε άλλο. Nvme πρώτος σε προτιμήσεις με τις σημερινές τιμές για os και εφαρμογές. Η μητρική επίσης πολύ ακριβή για αυτά που προσφέρει... Γενικά οι επιλογές δεν δείχνουν καλές, ανέλυσε τι ζητάς για να σου γίνει κατάλληλη και ολοκληρωμένη πρόταση... 2
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 μμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε H συγκεκριμένη gpu δεν κάνει για τίποτε παραπάνω. Σου ζήτησα να αντιγράψεις την φόρμα και να την συμπληρώσεις ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι ζητάς (για να μην μαντέυουμε...). Αν επιζητάς gaming υπολογιστή, η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι πέταμα χρημάτων. Όπως σου είπα, τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή θα κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά χωρίς να πετάξεις 75€. Ο μηχανικός σκλήρός σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για μέσω αποθήκευσης και τίποτε άλλο. Nvme πρώτος σε προτιμήσεις με τις σημερινές τιμές για os και εφαρμογές. Η μητρική επίσης πολύ ακριβή για αυτά που προσφέρει... Γενικά οι επιλογές δεν δείχνουν καλές, ανέλυσε τι ζητάς για να σου γίνει κατάλληλη και ολοκληρωμένη πρόταση... After effects, Premiere, Zbrush, Blender (oxi rendering) αυτα μονο θα ηθελα. Ειναι πολυ CPU/RAM intensive. Αλλα θελουν και εξτρα VRAM οπως 4+ GB στα recommendations Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:17 μμ από cactus19
chios Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 μμ 11 λεπτά πριν, cactus19 είπε Γιατί? Λειτουργεί σωστά ένα desktop χωρίς GPU εκτός web browsing? Τα γραφικά του επεξεργαστή είναι μια χαρά για αρχή σε σχέση με την άθλια κάρτα που έβαλες. 1
cactus19 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, chios είπε Τα γραφικά του επεξεργαστή είναι μια χαρά για αρχή σε σχέση με την άθλια κάρτα που έβαλες. Δεν πιστεύω να κάνω gaming. Άρα VRAM και ταχύτητα έξω. Τα προγράμματα που έχω στο νου μου ζητάνε 32GB+ RAM και CPU με 12 Core και 5 GHZ ταχυτητα. Μητρηκη και αλλα βάζω τα λιγότερα χρήματα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:22 μμ από cactus19
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 μμ Πρέπει να ισορροπήσει λίγο το σύστημα. Έχεις ρίξει όλο τα budget στον επεξεργαστή και έχεις αφήσει το υπόλοιπο γυμνό. Η 1030 είναι πραγματικά πέταμα χρημάτων και δε θα βοηθήσει όσο νομίζεις επειδή φέρει τα 4gb vram. Γενικά οι κάρτες που αναφέρεις δεν κάνουν. Επίσης δε νομίζω οτι χρειάζεσαι τόσους πολλούς πυρήνες παρά γρήγορους. Απέχω αρκετό καιρό από αναζήτηση τιμών και δε μπορώ να κάνω ολοκληρωμένη πρόταση. Ανέμενε την συμβολή των συμφορουμιτών... 2
@topos Δημοσ. Τρίτη στις 03:29 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:29 πμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, cactus19 said: Δεν πιστεύω να κάνω gaming. Άρα VRAM και ταχύτητα έξω. Τα προγράμματα που έχω στο νου μου ζητάνε 32GB+ RAM και CPU με 12 Core και 5 GHZ ταχυτητα. Μητρηκη και αλλα βάζω τα λιγότερα χρήματα. 4 hours ago, nickol-us said: Πρέπει να ισορροπήσει λίγο το σύστημα. Έχεις ρίξει όλο τα budget στον επεξεργαστή και έχεις αφήσει το υπόλοιπο γυμνό. Η 1030 είναι πραγματικά πέταμα χρημάτων και δε θα βοηθήσει όσο νομίζεις επειδή φέρει τα 4gb vram. Γενικά οι κάρτες που αναφέρεις δεν κάνουν. Επίσης δε νομίζω οτι χρειάζεσαι τόσους πολλούς πυρήνες παρά γρήγορους. Απέχω αρκετό καιρό από αναζήτηση τιμών και δε μπορώ να κάνω ολοκληρωμένη πρόταση. Ανέμενε την συμβολή των συμφορουμιτών... Κανένα νόημα η 1030(ούτε οι άλλες που έβαλες), 4gb vram είναι αστεία ποσοτητα για premier.Γενικα να ξέρεις ότι πολλά προγράμματα editing πλέον δουλεύουν περισσότερο την GPU παρά το cpu.Οποτε είναι κομβικό κομμάτι του pc και ας μην παίζεις παιχνίδια. Εφόσων δεν υπάρχει budget τώρα ξεκινά με την ενσωματωμένη του cpu και μόλις βρεις ευχέρεια βάλε μια 5070 super (θα βγει σε κανένα 3μηνο ~600ευρω), μια 5060 ti 16gb εάν την θες πιο αμμεσα (~450) η τέλος μια b580 στα ~250ευρω εάν δεν βγαίνει το budget. Επίσης ούτε για πλάκα μην σκεφτείς να βάλεις μηχανικό δίσκο για boot drive σε καινούργιο μηχάνημα. Δεν βγάζει κανένα νόημα, ειδικά από την στιγμή που έχει τα ίδια χρήματα με 1tb nvme. Τέλος εφόσων θα πας σε ddr4 για εξοικονόμηση χρημάτων, πήγαινε σε 64gb ram εξαρχής γιατί 32gb δεν φτάνουν για τα προγράμματα που θέλεις να δουλέψεις και όσο περνάει ο καιρός θα ακριβαινει/γινετε πιο δύσκολα να βρεις. Αλλά σε ταχύτητα 3200/3600. Τώρα εάν δεν βγαίνουν και τα παραπάνω, πέσε σε 14400 στα ~150 ευρώ αλλά προσπάθησε για 64gb ram + μόλις μπορέσεις σε αξιοπρεπή κάρτα γραφικών. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:35 πμ από @topos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα