QuantumWanderer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) https://www.dnews.gr/eidhseis/auto-moto/544688/tekmiria-primodotisi-sta-yvridika-kai-ta-mikra-aftokinita Και τα ηλεκτρικά πριμοδοτούνται, που δεν αναφέρει στον τίτλο. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από QuantumWanderer
basilis_k6 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Αναφορά σε κείμενο Πλήρως πριμοδοτούνται και τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς όσα έχουν προ φόρων λιανική τιμή έως 50.000 ευρώ διατηρούν μηδενικά τεκμήρια, ενώ για τα ακριβότερα το ποσό μειώνεται από 4.000 σε 2.000 ευρώ
lector Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Πραγμα που αποδεικνυει το αυτονοητο, οτι το "τεκμηριο" δεν ειναι τεκμηριο αλλα ευφημισμος για μια ακομα ληστεια. 5
panosno1com Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δηλαδη το κορσα μου του 2011 με 1229 cc, 123 gr εκπομπες ρυπων, θα εχει παραπανω τεκμήριο (123×30=3690€ ) αντι του 2000€ που εχει τωρα λογω του 50% για ανω των 10 ετων ?? Καλα, καλυπτω το τεκμήριο αλλα λεω 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δεν καταλαβαίνω γιατί χαιρόμαστε. Εξάλλου πόσοι έχουν αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτουν το σχετικό εισόδημα για να το λειτουργήσουν; Ας έκανε αλλαγές στο ΦΠΑ επί της λιανικής τιμής, να πέσει καμιά τιμή, μπας και πάρουμε τίποτα, χωρίς να χρεοκοπήσουμε, αν κόπτεται για το πρασίνισμα.
lector Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Εξάλλου πόσοι έχουν αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτουν το σχετικό εισόδημα για να το λειτουργήσουν; Μια χαρα μπορει να εχουν το σχετικο εισοδημα, το θεμα ειναι αν το κρατος το ξερει αυτο. 1
cmaniac Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Εάν ο φόρος πολυτελείας ακολουθήσει το τεκμήριο, όπως γίνεται μέχρι τώρα, τότε ένα Corolla Cross δίλιτρο με 119γρ CO2, θα έχει τεκμήριο 119*20=2380 και φόρο πολυτελείας 2380*0,05=120 Ευρώ (κατ'έτος, στην πρώτη 5ετία). Interesting. Edit: Το άρθρο έχει λάθος. Αναφέρει ότι 1-122γρ είναι 20 ευρώ/γραμμάριο. Το σωστό είναι μέχρι 1-122γρ CO2, 2000 Ευρώ. Δηλαδή εάν συνεχίσει να ισχύει αυτό το 5% για έως 2500 κυβικά, τότε ο ΦΠ θα είναι 2000*.05=100 Ευρώ κατ'έτος. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από cmaniac
Neptu Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Στις 9/9/2025 στις 9:59 ΜΜ, panosno1com είπε Δηλαδη το κορσα μου του 2011 με 1229 cc, 123 gr εκπομπες ρυπων, θα εχει παραπανω τεκμήριο (123×30=3690€ ) αντι του 2000€ που εχει τωρα λογω του 50% για ανω των 10 ετων ?? Καλα, καλυπτω το τεκμήριο αλλα λεω τελικά δεν έχω καταλάβει. Σε αυτό το παράδειγμα για αυτοκίνητο αυτής της χρονιάς και ρύπων, το τεκμήριο αυξάνεται στα 3690€ ή έχουμε και μείωση πάνω σε αυτό λόγο χρονολογίας. Κι αν το συγκεκριμενο αυτοκίνητο είναι του 2010? Λίγους μήνες πριν δηλαδή; Ισχύει το παλιό σύστημα; 2000€ τεκμήριο;
panosno1com Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Neptu είπε τελικά δεν έχω καταλάβει. Σε αυτό το παράδειγμα για αυτοκίνητο αυτής της χρονιάς και ρύπων, το τεκμήριο αυξάνεται στα 3690€ ή έχουμε και μείωση πάνω σε αυτό λόγο χρονολογίας. Κι αν το συγκεκριμενο αυτοκίνητο είναι του 2010? Λίγους μήνες πριν δηλαδή; Ισχύει το παλιό σύστημα; 2000€ τεκμήριο; Το δικο μου συγκεκριμενα ειναι 05 του 2011 το χα παρει καινούριο και οταν περασε η δεκαετια εμφανιζε (αν θυμάμαι καλά) 2000 το τεκμηριο, προφανως ειχε 4000 και θυμαμαι να μειωνεται 30% απο τα 5 ως τα 10 ετη..
dsi44 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου δηλαδη τεκμηριο πιο πολυ απο την αξια του αυτοκινητου,λες και αγοραζεις ενα αυτοκινητο καθε χρονο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα