Hommer Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ξέρει κανείς πως αποκτάς πρόσβαση στο API του Viber; Ξεκίνησα μία εφαρμογή όπου αρχικά χρησιμοποίησα το API του WhatsApp για να στέλνω αυτοματοποιημένα μηνύματα. Η πρόσβαση στο API του whatsapp είναι σχετικά εύκολη, απλά πρέπει να φτιάξεις έναν λογαριασμό developer (σου βγάζουν λίγο την πίστη μετά αλλά οκ). Στη συνέχεια όμως, αποφάσισα να στέλνω και στο viber, μιας και οι περισσότεροι στην Ελλάδα έχουν viber. Προς έκπληξή μου όμως ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να βρω πουθενά πως να αποκτήσω πρόσβαση στο API τους, πέρα από κάποιους partners που έχουν έτοιμες εφαρμογές. Μετά από πολύ ψάξιμο και συμπλήρωμα μίας ξεχασμένης φόρμας σε κάποια ξεχασμένη υποσελίδα τους, τελικά έστειλα email στο οποίο δεν περίμενα να μου απαντήσουν. Τελικά βέβαια μου απαντήσανε, και άμεσα κιόλας, όμως και εκεί με παρέπεμψαν στους partners οι οποίοι έχουν φτιάξει τις δικές τους εφαρμογές με το API. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξανασυνατήσει αυτό. Είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να βρω πως (και αν) μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε κάποιο API, συνήθως είναι πολύ εύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα