highpriest Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 31 λεπτά πριν, Nik1239 είπε αφία του. Οπότε οι επιλογές είναι οι δυο αρχικές ή αν έχετε να προτείνετε κάποιο σετ από mpb μέχρι 200-250€ ιδανικά με δύο παρόμοιους με αυτούς που προτάθηκαν μπορώ να πάω και μέχρι 300€ βαριά. Στο mpb οι τιμές είναι περίπου 30-35% πιο πάνω απο την αγορά μεταχειρισμένων απο ιδιώτη. Αλλά δίνουν και 12 μήνες εγγύηση. Δεν θα βρεις σετ με 2 φακούς και μηχανή στα 250 ευρώ. Υπολόγισε πάνω απο 300. Αλλά η εγγύηση διασφαλίζει πως δεν θα σου χαλάσει η εμπειρία και θα είσαι καλυμένος. Σαν πρόταση μονο κοίταξε όποιον φακό επιλέξεις, να μην έχει μέσα μυκητες. Το αναφέρουν αν έχει. Μην τσιμπάς απο την κατάσταση που λένε Good ή well Used ή excellent. Μιλάνε αποκλειστικά για εξωτερική κατάσταση. Τα γυαλιά σε έναν well used μπορεί να είναι κορυφαία. 1
Nik1239 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Βρίσκομαι Κρήτη οπότε η αγορά μεταχειρισμένου με δυνατότητα να το δω από κοντά μειώνεται δραματικά σε σχέση με της Αθήνας. Αυτές του Σκρουτζ είναι με παζάρι αλλά δεν έχω την δυνατότητα να την δω από κοντά μόνο αφού την παραγγείλω και παραλάβω αν δεν μου κάνει μπορώ να την επιστρέψω μέσα σε 2 μέρες 1
highpriest Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Βρίσκομαι Κρήτη οπότε η αγορά μεταχειρισμένου με δυνατότητα να το δω από κοντά μειώνεται δραματικά σε σχέση με της Αθήνας. Αυτές του Σκρουτζ είναι με παζάρι αλλά δεν έχω την δυνατότητα να την δω από κοντά μόνο αφού την παραγγείλω και παραλάβω αν δεν μου κάνει μπορώ να την επιστρέψω μέσα σε 2 μέρες Απο την στιγμη που και στο σκρουτζ έχεις δικαίωμα επιστροφής, ξεκίνα απο εκει. 2
babisskg Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Nik1239 είπε Βρίσκομαι Κρήτη οπότε η αγορά μεταχειρισμένου με δυνατότητα να το δω από κοντά μειώνεται δραματικά σε σχέση με της Αθήνας. Αυτές του Σκρουτζ είναι με παζάρι αλλά δεν έχω την δυνατότητα να την δω από κοντά μόνο αφού την παραγγείλω και παραλάβω αν δεν μου κάνει μπορώ να την επιστρέψω μέσα σε 2 μέρες Ένα αντικείμενο , φαίνεται ακόμη και εξωτερικά , αν ήταν στα χέρια κάποιου προσεκτικού η λιγότερο προσεκτικού ( no offense ) , από εκεί και πέρα , έλεγχος ότι υπάρχουν όλα τα παρελκόμενα όπως στην περιγραφή , φόρτιση της μπαταρίας αν έφτασε ξεφόρτιστη , πράγμα που μπορεί να συνεννοηθεί κάποιος νωρίτερα , με σκοπό μόλις φτάσει στα χέρια του , να είναι έτοιμη για έλεγχο . Βλέπεις πορτάκι μπαταρίας στο κάτω μέρος να είναι ΟΚ , βάζεις μπρος , αλλάζεις μερικά mode πχ P , A με το mode dial στο επάνω μέρος , τραβώντας λίγες φωτογραφίες , εφόσον εμφανίζονται κανονικά στην οθόνη στο πίσω μέρος ( πλάτη ) , όλα πάνε καλά σε πρώτο στάδιο . Αυτό δεν θα χρειαστεί παραπάνω από 5 λεπτά . ΠΡΟΣΟΧΗ , πριν τραβήξεις , διόρθωσε την διοπτρία στο viewfinder , ώστε να ταιριάζει στα μάτια σου , έχει μία μικρή ροδέλα δίπλα στο viewfinder + / - , την οποία γυρίζεις μέχρι να βλέπεις καθαρά την εικόνα μέσα από αυτό . Πολύ πιθανόν να ταιριάζει ήδη στο βαθμό τον οποίο δεν βλέπεις τέλεια εσύ ο ίδιος . Όταν τελειώσεις με τις λίγες φωτογραφίες , βγάλε την κάρτα μνήμης και είτε δες τες απευθείας σε υπολογιστή ή τις μεταφέρεις , ώστε αφενός να δείς ότι όλα πάνε καλά σε επίπεδο εγγραφής , ανάγνωσης , αφετέρου ότι οι εικόνες εμφανίζονται όπως πρέπει , άσχετα με τις όποιες επιμέρους ρυθμίσεις έχει μέσα το σώμα και τις οποίες πιθανόν να αλλάξεις αργότερα . Τραβώντας μερικές φωτογραφίες , ότι νάναι εκείνη την ώρα , βλέπεις και το επίπεδο της μπαταρίας , αν παραμείνει σταθερό , εφόσον ήταν φορτισμένη πλήρως . Αν πάλι με 20 , 30 φωτογραφίες , το επίπεδο πέσει έστω μία γραμμή , σημαίνει ότι είναι στα τελειώματα και θες καινούργια , οπότε αποφασίζεις ανάλογα . Θεωρώ απίστευτο ένα τέτοιο σενάριο , το αναφέρω για το ου μη γένοιτο . Όπως την λειτουργείς εκείνη την στιγμή , ανοίγεις το φλας , έστω ότι ανοίγει , πάς στα σκοτεινά και βλέπεις αν φορτώνει κανονικά , ελέγχοντας και πάλι το επίπεδο της μπαταρίας , διότι τραβάει αρκετό ρεύμα σε τέτοια λειτουργία . Αν μείνει ακλόνητη φορτισμένη , είσαι καλά . Ομοίως για την εσωτερική μπαταρία , δεν αλλάζει έτσι εύκολα φυσικά , αφού φορτίσεις την μπαταρία , την ρίξεις μέσα στο σώμα , ρυθμίζεις ώρα και ημερομηνία , τραβήξεις μερικά καρέ , τότε την βγάζεις από το σώμα και την ξαναβάζεις μέσα . Ανοίγοντας την μηχανή , αν ΤΥΧΟΝ το σώμα ζητήσει στην πίσω οθόνη ( εκεί θα εμφανιστεί ) ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας , η εσωτερική μπαταρία είναι τελειωμένη , ένα σενάριο που κι' αυτό το θεωρώ απίστευτο για το συγκεκριμένο μοντέλο . Τα πολύ βασικά , τα έμαθες ήδη , θα ρίξω μιά ματιά στην αγγελία που παρέθεσες και πάλι , μήπως δώ κάτι επιλήψιμο για μένα . Το έκανα κιόλας , φαίνεται προσεγμένη , βλέπω την γνήσια μπαταρία και τον φορτιστή , δύο κάρτες μνήμης , τσαντούλα που σημαίνει ότι αγοράστηκε με την μορφή κιτ , το λαστιχένιο κάλυμμα στο viewfinder είναι στην θέση του , υπάρχει ο γνήσιος ιμάντας , θα ρωτούσα τον πωλητή , αν υπάρχουν όλα τα καπάκια δλδ αυτό του σώματος , συν τα δύο του φακού , μπρος πίσω . Προσοχή , μιλάω για την αγγελία της D3300 , στα 200 ευρώ , με τον ένα φακό . Δεν βλέπω κάτι που να με κάνει προσωπικά , να έχω ενστάσεις για το 200άρι , το οποίο θα του πλήρωνα ευχαρίστως αν είχε και την αρχική συσκευασία , συν το hotshoe cover , το τελευταίο δεν αποκλείεται να είναι μέσα στην τσάντα . Δεν βλέπω δλδ κάτι που να με κάνει μεν να θέλω το συγκεκριμένο σετ , αλλά υπάρχει κάτι που με βάζει να ζητήσω λίγο πιο κάτω πχ 180 ευρώ . Στην εξαιρετική περίπτωση που ήθελα αυτό το σετ , έβλεπα ότι υπάρχει κάτι μεμπτό αρχικά , είτε θα την απέρριπτα , είτε θα ζητούσα πολύ πιο κάτω , αν παράλληλα εκείνη την στιγμή δεν είχα βρει κάτι όμοιο , όπως το ήθελα . Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από babisskg 1
babisskg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Στις 16/9/2025 στις 11:15 ΜΜ, Nik1239 είπε Βρίσκομαι Κρήτη οπότε η αγορά μεταχειρισμένου με δυνατότητα να το δω από κοντά μειώνεται δραματικά σε σχέση με της Αθήνας. Αυτές του Σκρουτζ είναι με παζάρι αλλά δεν έχω την δυνατότητα να την δω από κοντά μόνο αφού την παραγγείλω και παραλάβω αν δεν μου κάνει μπορώ να την επιστρέψω μέσα σε 2 μέρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα