Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, μία πρόταση για συναρμολόγηση νέου tower σε περιορισμένο budget. Ευχαριστώ!

Ποσό που διαθέτουμε :

600-650 ευρώ μέγιστο

Χρήση υπολογιστή :

Φοιτητική χρήση με gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Όχι κάτι συγκεκριμένο, πλοήγηση, office suite κτλ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Θα πάρω ηχεία , εκτός του budget

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Επαρχία, αλλά θα κοιτάξω να το συναρμολογήσω σε κατάστημα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Λογικά από ένα για να μου κάνει και την συναρμολόγηση.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Ναι στο κατάστημα, κατά προτίμηση vision studio

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Θα βάλουμε εμείς

Δημοσ.

Το visionstudio μπορεί να είναι ένα συμπαθητικό μαγαζί αλλά έχει δύσκολο PC configurator, δεν έχει όλα τα πιθανα εξαρτηματα, και νομίζω δεν έχει και ανταγωνιστικές τιμές σε πολλά. Προσωπικά το βρίσκω δύσκολο να κάνω σύνθεση εκεί. 

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε ένα budget σαν το δικό σου είναι ότι δεν υπάρχει φτηνή κάρτα γραφικών της προκοπής. Πριν μήνες ηταν εύκολο, υπήρχε η 6600 στα 200Ε. Τώρα ούτε αυτή δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν ξέρω κατι φτηνοτερο απο τα 250Ε της 5050 8GB και τα 300Ε της 5060 8GB.

Aν πάρεις μια απο αυτές, πρέπει να στριμώξεις όλα τα υπόλοιπα. Με τιμές skroutz θα σκεφτόμουν:

- κουτί ότι πιο φτηνό 

- PSU γύρω στα 55Ε το Corsair 550W bronze

- 1TB NVMe γύρω στα 53Ε πχ Kingston pcie4

Και από πλατφόρμα:

Ή ΑΜ5 με

- 8400f γυρω στα 100Ε

- φτηνή μητρική γύρω στα 100Ε (ίσως με ζόρι να πέφτει μέχρι τα 80Ε)

- και μνήμες ddr5 32GB 6000 cl30 95E

Ή ΑΜ4 με 

- Cpu 5600 πάλι γύρω στα 100Ε

- μητρική Β550 εδώ υπάρχουν και φτηνότερες, ως και 65Ε

- και μνήμες ddr4 32GB 3200 γύρω στα 70E

Δηλαδή πλέον δεν γλιτώνεις και πάρα πολλά πηγαίνοντας σε ΑΜ4 αντί για ΑΜ5, κάνα 50ρικο μόνο κι αν. 

Το κακό είναι ότι και τα φτηνότερα από αυτά να βάλεις δε βλέπω να πέφτει κάτω από 650Ε, και το ακόμα πιο κακό είναι ότι δεν βλέπω να υπάρχουν στο visionstudio,  ίσως μόνο απο skroutz ή eshop. 

Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει καμμιά καλύτερη ιδέα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με όσα θέλεις βγάζεις σύστημα (σχεδόν) αρκεί να κάνεις τις ανάλογες υποχωρήσεις.

Στα 650€ βγάζεις υπερτίμιο 1080p gaming tower.

Παρακάτω παράδειγμα σύνθεσης από το e-shop, όπου συναρμολογεί με κόστος 7€ οπότε και μένεις οριακά στα 650€.

Φυσικά μπορείς με ακόμα ελάχιστες υποχωρήσεις να ρίξεις μερικά ευρώ ακόμη το budget (πχ KINGSTON SNV3S -3€, ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 -4€, Aegis F4-3200C16D -7€, INTEL ARC B570 - 27€).

Νομίζω το παρακάτω είναι πιθανότερα το καλύτερο συνδυσατικά combo που μπορείς να βγάλεις (για αγορές απο το e-shop) σε αυτό το budget όπου τα περισσότερα εξαρτήματα είναι περισσότερο από αξιοπρεπές...

image.png.3d4ff892d438835005401645d7c5e777.png

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 11/9/2025 στις 6:01 ΠΜ, nickol-us είπε

Με όσα θέλεις βγάζεις σύστημα (σχεδόν) αρκεί να κάνεις τις ανάλογες υποχωρήσεις.

Στα 650€ βγάζεις υπερτίμιο 1080p gaming tower.

Παρακάτω παράδειγμα σύνθεσης από το e-shop, όπου συναρμολογεί με κόστος 7€ οπότε και μένεις οριακά στα 650€.

Φυσικά μπορείς με ακόμα ελάχιστες υποχωρήσεις να ρίξεις μερικά ευρώ ακόμη το budget (πχ KINGSTON SNV3S -3€, ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 -4€, Aegis F4-3200C16D -7€, INTEL ARC B570 - 27€).

Νομίζω το παρακάτω είναι πιθανότερα το καλύτερο συνδυσατικά combo που μπορείς να βγάλεις (για αγορές απο το e-shop) σε αυτό το budget όπου τα περισσότερα εξαρτήματα είναι περισσότερο από αξιοπρεπές...

image.png.3d4ff892d438835005401645d7c5e777.png

Ωραίο δείχνει αυτό! ευχαριστώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...