Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο reviews είδα από τους γνωστούς youtubers κανείς δεν έκανε αναφορά στο ότι τα pro μοντέλα φέτος έχουν για πρώτη φορά 12gb ram ενώ όλα τα υπόλοιπα έμειναν στα 8gb. Τώρα πόσο σημαντικό είναι αυτό στο μέλλον δεν ξέρω, ίσως όταν έρθει η ai στα iphone να παίξει κάποιο ρόλο, για εμένα ο μόνος λόγος να πάει κάποιος στο pro είναι αυτά τα 4 παραπάνω gb ram. Ο cooling chamber καλή προσθήκη αλλά ok πρέπει να είσαι heavy user για να έχεις θέμα με αυτό.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 10/9/2025 στις 1:50 ΜΜ, digitalarchive είπε

πολυ περιεργα χρωμματα φετος και αν δεν τα δουμε απο κοντα δεν ξερω καν τι θηκη να παρω.

ειχα προπαραγκειλει την pitaka σε μαυρο αλλα μολις ειδα τα καινουργεια χρωμματα την ακυρωσα.

γυαλι θα παρω απο flolab με 20% εκπτωση.

να πω την μαυρη μου αληθεια κοιταω και το AIR

και 'γώ αλλά και air και προ είναι υπερβολή 

Μόλις τώρα, music_lover είπε

Όσο reviews είδα από τους γνωστούς youtubers κανείς δεν έκανε αναφορά στο ότι τα pro μοντέλα φέτος έχουν για πρώτη φορά 12gb ram ενώ όλα τα υπόλοιπα έμειναν στα 8gb. Τώρα πόσο σημαντικό είναι αυτό στο μέλλον δεν ξέρω, ίσως όταν έρθει η ai στα iphone να παίξει κάποιο ρόλο, για εμένα ο μόνος λόγος να πάει κάποιος στο pro είναι αυτά τα 4 παραπάνω gb ram. Ο cooling chamber καλή προσθήκη αλλά ok πρέπει να είσαι heavy user για να έχεις θέμα με αυτό.

πωσ το ξέρεις αυτό με την ράμπα ? θέλω να πω ποτέ δεν μασ λέει πόση ραμμένη βάζει η apple υπάρχει κάποιο benchmark που να το λεεει ?

Στις 11/9/2025 στις 9:50 ΠΜ, Costaskokk είπε

Η βελτίωση στην διαχείριση της θερμοκρασίας (aluminum, vapor chamber, επεξεργαστής κτλ)  σίγουρα είναι σίγουρα θετικό, περισσότερο για τους πιο απαιτητικούς χρήστες (πολλές ώρες χρήσεις, εφαρμογές /παιχνίδια κτλ.) & για την μείωση φθοράς της μπαταρίας, για τους υπόλοιπους λίγη διαφορά θα δούμε (εμένα το 16PM δεν το βρήκα ποτέ υπερβολικά ζεστό, ούτε είχα μείωση στην απόδοση)....

Από την άλλη η αύξηση (όταν επιβεβαιωθεί) της RAM είναι σημαντικό για όλους, ιδιαίτερα με τις εφαρμογές που γίνονται κάθε χρόνο και πιο απαιτητικές...

Τα υπόλοιπα καμερες, οθόνες (antiscrach , anti reflective), μπαταρία είναι θετικό οι βελτιώσεις , αλλά όχι και καθοριστικές...

Τώρα αναφορικά με το αισθητικό μέρος (πίσω μέρος πλάτης, χρώματα κτλ.) είναι υποκειμενικά θέματα, οπότε...

Φέτος μετά την αλλαγή του πίσου μέρους, του χρόνου ετοιμαστείται για αλλαγή της μπροστικής οθόνης (Dynamic Island)...

.

μακάρι ,

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jmanol000 είπε

και 'γώ αλλά και air και προ είναι υπερβολή 

πωσ το ξέρεις αυτό με την ράμπα ? θέλω να πω ποτέ δεν μασ λέει πόση ραμμένη βάζει η apple υπάρχει κάποιο benchmark που να το λεεει ?

Το διάβασα στο gmsarena

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=14049&idPhone2=14050

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Έλα ντε, δεν ξέρω, πάντως το γράφει και η wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_17_Pro

επειδή είναι πιο παχύ ? δεν εξηγείται αλλιώς τα ίδια Μπάζελ με πέρσι έχει 

9 λεπτά πριν, music_lover είπε

κοιτά το vapor chamber δεν είναι μόνο για heavy users λογω ηλιου στην ελλαδα ζετσιανεται και ριχνει φωτεινοτηατ πολυ το κινητο , οτιδηποτε βοηθησει ευπροσδεκτο 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Κατά τη λογική σας θα έπρεπε να συνεχίσουν να βάζουν τιτάνιο και ας είχαμε θέματα υπερθέρμανσης μόνο και μόνο για να έχετε την αίσθηση του premium; Δηλαδή να διορθώνουμε το λάθος με λάθος. Εγώ βλέπω ότι η εταιρεία αναγνώρισε το λάθος της και το διορθώνει. 

Μα συνεχίζουν και το βάζουν πχ Air. Και πίστεψε με θα το ξαναβάλουν. Αυτό με τις θερμοκρασίες είναι το αφγηγημα για να δικαιολογήσουν την επιστροφή στο φτηνό αλουμίνιο 

Δημοσ.
Στις 13/9/2025 στις 8:32 ΠΜ, Pathorious είπε

Για επαγγελματική marketing, χρήση social video (Instagram, TikTok, CapCut), η αναβάθμιση σε 17 Pro Max αξιζει.

• μειώνει χρόνο παραγωγής (επεξεργασία, export),

• προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας (ειδικά σε δύσκολο φως / ανακλάσεις),

• και είναι πιο αξιόπιστο σε μεγάλα γυρίσματα χωρίς υπερθέρμανση.To 16 max pro εχει μεγαλο θεμα υπερθερμανσης.

Κατηγορία iPhone 16 Pro Max iPhone 17 Pro Max Διαφορά / Τι σημαίνει
SoC A18 Pro (3nm) A19 Pro (2nm) +20% απόδοση, -30% κατανάλωση → λιγότερο throttling
Neural Engine 35 TOPS 70+ TOPS Διπλάσια ταχύτητα AI on-device
Θερμικά Παραδοσιακό graphite Graphene thermal interface Καλύτερη απαγωγή θερμότητας
Μπαταρία / SOT Πολύ καλή (~8–9h SOT) +1.5–2 ώρες περισσότερη διάρκεια Μεγαλύτερη αυτονομία
Camera – κύριος αισθητήρας 1/1.28" stacked 1/1.12" stacked Περισσότερο φως, καλύτερο HDR
Camera – zoom 5x tetraprism 6x tetraprism 2ης γενιάς Πιο οξύ & σταθερό
Photonic Engine 1ης γενιάς 2ης γενιάς (hardware accelerated) Φυσικότερα χρώματα & λεπτομέρεια
Οθόνη LTPO 2.0 / ProMotion 1–120Hz LTPO 3.0 / ProMotion πιο αποδοτικό Μικρότερη κατανάλωση, πιο ομαλή
Glass Κλασικό Ceramic Shield Nano-textured Ceramic Shield Λιγότερες αντανακλάσεις
Wi-Fi Wi-Fi 6E Wi-Fi 7 Πολύ υψηλότερες ταχύτητες
UWB UWB 2 UWB 3 Μεγαλύτερη εμβέλεια, Vision Pro-ready
AI features (Apple Intelligence) Βασική / cloud-based Πλήρως on-device Ταχύτερα, πιο ιδιωτικά

Αυτά τα specs που ακριβώς αναφέρονται; Ούτε ο main αισθητήρας είναι 1/1.12 ούτε ο zoom είναι x6.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Mitskp είπε

Το τιτάνιο είναι πιο ακριβό υλικό, πιο premium κ στιβαρό, το αλουμίνιο όμως είναι πιο δροσερό δεν εγκλωβίζει την θερμότητα μέσα στην συσκευή, για μένα καλύτερα αλουμινίο, για τις θερμοκρασίες της Ελλάδας κουμπώνει μια χαρά, μακάρι να κάνει την διαφορά.

και το stainless steel που είχανε τα 12,13,14 φαινότανε στιβαρό και premium 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως το 16 pm μαύρο  μου ξέβαψε στα κουμπιά του ήχου και λίγο γύρω από το βύσμα. Πάντα σε θήκη. Το 15 pm natural titanium είναι απλώς άθικτο, σαν να το βγάζεις από το κουτί του τώρα. Δυσκολεύομαι να αγοράσω ξανά κάτι με ανοδίωση. Και τα 17 pm μάλλον είναι όλα με βαφή.

Επεξ/σία από pace
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, kalogero είπε

IMG_9923.jpeg

Να πεις στο chatgpt ή όποιο ΑΙ χρησιμοποίησες ότι ξέχασε να πει για την πολύ καλύτερη επαγωγή θερμότητας που έχει το αλουμίνιο.:D

Αν τώρα κάποιος είναι δύτης οκ... Έχασε που δεν είναι τιτάνιο.:D

Επεξ/σία από CarbonFibre
Δημοσ.

To από 17αρι με το 17αρι προ για πρώτη φορά είναι τόσο κοντα 

ιδια οθόνη-ίδιο μέγεθος-ιδια απόδοση για το 90% εφαρμοφών μέσου χρήστη.

Στο 17 pro έχεις την τρίτη κα΄μερα- telephoto αν τραβάς τοπια -καλύτερο επεξεργαστή 

αν παιζεις παιχνίδια ή κανεις επεξεργασία video-photos -(AI not yet) 

λίγο καλύτερη μπαταρία -μικρόφωνα -σημα 5g 

Συνοψίζοντας αν δεν σε ενδιαφέρει επαγγελματικα το βίντεο και η φωτογραφία 

φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα σε καλύψει απόλυτα το απλό 17αρι 

Η εξήγηση από ιδιοκτήτη καταστήματος Γερμανού για την μεγάλη ζήτηση φέτος ειναι λόγω της επιδότησης απο ψηφιακά εργαλεία αγοράζουν όλοι μήλα  και φοβάται ότι ειδικά για τα max θα πάμε μετα το πολυτεχνείο για διαθεσιμότητα. όπως το άκουσα το μεταφέρω. 

spacer.png

https://www.phonearena.com/phones/compare/Apple-iPhone-17,Apple-iPhone-17-Pro/phones/12493,12495

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/9/2025 στις 8:01 ΠΜ, Vesouvious είπε

Μα συνεχίζουν και το βάζουν πχ Air. Και πίστεψε με θα το ξαναβάλουν. Αυτό με τις θερμοκρασίες είναι το αφγηγημα για να δικαιολογήσουν την επιστροφή στο φτηνό αλουμίνιο 

Πας καλά ; Από πότε η φυσική των υλικών είναι αφήγημα ; Τι καπνίζεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

Πας καλά ; Από πότε η φυσική των υλικών είναι αφήγημα ; Τι καπνίζεις 

Φίλε μου δεν νομίζω ότι παραπανω φίλος , δεν συμμερίζεται την διαφορετική διαχείρηση που έχουν τα μέταλλα στην θερμότητα...

Άλλα το γεγόνός ότι η μηλιά προτίμησε ένα πιο οικονομικό μέταλλο , σε σχέση με την καλύτερη διαχείρηση που μπορεί να είχε με το τιτάνιο. Κάτι και που εγώ το θεωρώ πιθανό σενάριο...

Ρόλο έπαιξε και η βελτίωση του επεξεργαστή στα θέματα της θερμοκρασίας + του vapor chamber + η αύξηση της μπαταρίας....

.

Επεξ/σία από Costaskokk
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...