Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μπερδευτεί λίγο, έχουμε μια νέα μοτοσικλέτα 300cc αγορά από ελληνικό κατάστημά, η μηχανή δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. όταν έρθει για να κυκλοφορώ στο δρόμο θέλω πινακίδα (έκδοση αριθμού κυκλοφορίας), τέλη κυκλοφορίας άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια.

Για να βγάλω άδειας κυκλοφορίας πρέπει να κάνω αίτηση σε Διεύθυνση Μεταφορών Αθηνών, μπορώ και ηλεκτρονικά;

και θέλω

Δύο Πιστοποιητικά Ταξινόμησης Οχήματος (Α & Β): <-----  από το Τελωνείο.
    Πιστοποιητικό συμμόρφωσης: (για καινούργια οχήματα).  <----- Από τον κατασκευαστή / πωλητή
    Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση: για χορήγηση άδειας και πινακίδων. σε Διεύθυνση Μεταφορών
    Φωτοαντίγραφο ταυτότητας .
    Παραστατικό τράπεζας: με την κατάθεση του τέλους αδείας. <----- 9€
    Τέλος μεταβίβασης: (ή σχετικό παραστατικό απαλλαγής).  <--------30€ , 39€  ?  Είναι πρώτη άδεια (καινούριο) και πάλι χρειάζεται;

Επίσης για το τελωνείο (Δύο Πιστοποιητικά Ταξινόμησης Οχήματος (Α & Β) δεν πρέπει να την κάνει ο έμπορος ή είναι του πελάτη;

Τι άλλο θέλει;

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

O έμπορος δεν πρέπει να στην παραδώσει έτοιμη με πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας; 

Δεν είμαι σίγουρος γι'αυτο προσπαθώ να βρω πληροφορίες και να μάθω την διαδικασία και το κόστος, μου πέταξε κάτι για μεταφορικά και extra χρεώσεις και τον ρώτησα τι εννοεί και έχουμε μείνει εκεί.

Ξέρω ότι πολλοί κάνουν δώρο την πινακίδα και την άδεια, αλλά τα τέλη κυκλοφορίας δεν ξέρω.

Δημοσ.

Ειναι υποχρεωμενος να στο παραδωσει με χαρτια / πινακιδα. Δεν ειναι δουλεια σου να ψαχνεις εγκρισεις τυπου, πιστοποιητικα, τελωνεια, κ.α.

Τι μηχανη ειναι?? Μπορει σιγουρα να κυκλοφορησει Ευρωπη / Ελλαδα??

Δημοσ.

Καλα αγορασες μοτοσυκλετα απο εμπορο και δεν τον ρωτησες;

Μοτοσυκλετα, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και άδεια δεν πωλείται απο έμπορο, είναι μέσα στην τιμη αγοράς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...