Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μπερδευτεί λίγο, έχουμε μια νέα μοτοσικλέτα 300cc αγορά από ελληνικό κατάστημά, η μηχανή δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. όταν έρθει για να κυκλοφορώ στο δρόμο θέλω πινακίδα (έκδοση αριθμού κυκλοφορίας), τέλη κυκλοφορίας άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια.

Για να βγάλω άδειας κυκλοφορίας πρέπει να κάνω αίτηση σε Διεύθυνση Μεταφορών Αθηνών, μπορώ και ηλεκτρονικά;

και θέλω

Δύο Πιστοποιητικά Ταξινόμησης Οχήματος (Α & Β): <-----  από το Τελωνείο.
    Πιστοποιητικό συμμόρφωσης: (για καινούργια οχήματα).  <----- Από τον κατασκευαστή / πωλητή
    Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση: για χορήγηση άδειας και πινακίδων. σε Διεύθυνση Μεταφορών
    Φωτοαντίγραφο ταυτότητας .
    Παραστατικό τράπεζας: με την κατάθεση του τέλους αδείας. <----- 9€
    Τέλος μεταβίβασης: (ή σχετικό παραστατικό απαλλαγής).  <--------30€ , 39€  ?  Είναι πρώτη άδεια (καινούριο) και πάλι χρειάζεται;

Επίσης για το τελωνείο (Δύο Πιστοποιητικά Ταξινόμησης Οχήματος (Α & Β) δεν πρέπει να την κάνει ο έμπορος ή είναι του πελάτη;

Τι άλλο θέλει;

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

O έμπορος δεν πρέπει να στην παραδώσει έτοιμη με πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας; 

Δεν είμαι σίγουρος γι'αυτο προσπαθώ να βρω πληροφορίες και να μάθω την διαδικασία και το κόστος, μου πέταξε κάτι για μεταφορικά και extra χρεώσεις και τον ρώτησα τι εννοεί και έχουμε μείνει εκεί.

Ξέρω ότι πολλοί κάνουν δώρο την πινακίδα και την άδεια, αλλά τα τέλη κυκλοφορίας δεν ξέρω.

Δημοσ.

Ειναι υποχρεωμενος να στο παραδωσει με χαρτια / πινακιδα. Δεν ειναι δουλεια σου να ψαχνεις εγκρισεις τυπου, πιστοποιητικα, τελωνεια, κ.α.

Τι μηχανη ειναι?? Μπορει σιγουρα να κυκλοφορησει Ευρωπη / Ελλαδα??

• Like 2
Δημοσ.

Καλα αγορασες μοτοσυκλετα απο εμπορο και δεν τον ρωτησες;

Μοτοσυκλετα, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και άδεια δεν πωλείται απο έμπορο, είναι μέσα στην τιμη αγοράς.

• Like 2
Δημοσ.

Αν είναι καινούριο, το κόστος αγοράς δεν περιλαμβάνει έξοδα για έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδας. Τα πληρώνεις έξτρα αυτά. Συνήθως τα αναλαμβάνει ο έμπορος αυτά και τον πληρώνεις στο τέλος. Μόλις τα εκδόσει σου στέλνει φωτό την άδεια για να βγάλεις και ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεσπα, εγώ ρώτησα αν κάποιος ξέρει αναλυτικά την διαδικασία και το κόστος.

14 hours ago, SaFiS said:

Ειναι υποχρεωμενος να στο παραδωσει με χαρτια / πινακιδα. Δεν ειναι δουλεια σου να ψαχνεις εγκρισεις τυπου, πιστοποιητικα, τελωνεια, κ.α.

Τι μηχανη ειναι?? Μπορει σιγουρα να κυκλοφορησει Ευρωπη / Ελλαδα??

Ναι κυκλοφορεί κανονικά, είναι νέο μοντέλο, δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη αλλά επειδή μπορεί το όλο να είναι απλά παρεξήγηση δεν θέλω να "φωτογραφίσω" το κατάστημα.

Επεξ/σία από Havik
  • Moderators
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Havik είπε

Τεσπα, εγώ ρώτησα αν κάποιος ξέρει αναλυτικά την διαδικασία και το κόστος.

Ναι κυκλοφορεί κανονικά, είναι νέο μοντέλο, δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη αλλά επειδή μπορεί το όλο να είναι απλά παρεξήγηση δεν θέλω να "φωτογραφίσω" το κατάστημα.

Αν δεν έρχεται επίσημα είσαι σίγουρος ότι το όχημα έχει όλα τα πιστοποιητικά έγκρισης τύπου που χρειάζεται? Μήπως σου πουλάει φούμαρα αυτές όλες οι διαδικασίες είναι υποχρέωση του εμπόρου, αυτός πρέπει να σου πει πχ 3000 το όχημα και 100 για την άδεια πινακίδα, αν σου πούλησε όχημα και σου πετάει το μπαλάκι βγάλε άκρη μόνος σου για άδεια, κάτι βρομάει 

• Like 1
Δημοσ.

Επικοινώνησε μαζί μου, τα μεταφορικά που είπε δεν ισχύουν, μάλλον νόμιζε ότι θα μου το παραδώσει σπίτι; στην τιμή δεν περιλαμβάνεται κόστος έκδοσης της αδείας κυκλοφορίας καθώς δεν τα κάνει δώρο,  δεν υπάρχουν άλλες έξτρα χρεώσεις πέρα (αν ζητήσω) από τοποθέτηση aftermarket εξοπλισμού ή κάτι άλλο, αυτή την στιγμή τρέχει pre-order προσφορά -400€.

Γενικά είχα ρωτήσει 3 καταστήματα (άλλες μάρκες μηχανές) όλοι λέγαν με το "κλειδί στο χέρι" , δλδ κόστος διεκπεραίωσης, άδεια κυκλοφορίας, πινακίδα, δεν θυμάμαι για τα τέλη κυκλοφορίας δυστυχώς, π.χ. ο Βυνιος σε κάποιες λέει ότι είναι δώρο σε μερικά που είδα. 

Οπότε είναι το κόστος απόκτησης της μηχανής + κόστος έκδοσης της αδείας κυκλοφορίας.

Ασφάλεια προφανώς είναι του αγοραστή.

Μένουν τα τέλη κυκλοφορίας που τον ρώτησα και αναμένω,  που εκτός και αν για κάποιο περίεργο λόγο είναι "απαιτούμενα" για να βγάλεις πρώτη άδεια δεν βλέπω να είναι μέσα στην τιμή.

Γενικά μιλάμε για + 30 -με 70€ από ότι καταλαβαίνω, βέβαια είναι -400€ λόγο pre-order που το λες και -"300€" πλέον.

Το μπέρδεμα με την άδεια έγινε από λάθος μου σαν αγοραστείς είμαι, 1. αφελής που δεν ρώτησα ευθέως, 2.για κάποιο ηλίθιο λόγο υπέθεσα ότι θα τα κάνει δώρο αφού τα έκαναν και τα άλλα  τρία καταστήματα (άλλες μάρκες) 3.το ότι ήμουν κουρασμένος μετά την δουλεία σίγουρα δεν και δεν βοήθησε για΄τι σκεφτόμουν και άλλα παράλληλα και 4. επειδή είπε ότι θα χρειαστεί το ΑΦΜ για την άδεια ενίσχυσε την πεποίθηση μου ότι θα τα κάνει δώρο.....

Αλλά αφού δεν τα κάνει δώρο δεν καταλαβαίνω τι τον νοιάζει; στο κάτω κάτω μπορεί να θέλω να καταθέσω τα έγραφα μόνος και να μην πληρώσω διεκπεραιωτή, λέμε τώρα.

Βεβαία και αυτός ίσως θα έπρεπε να το διευκρινίσει.

Ωστόσο αν κάποιος ξέρει διαδικασία θα ήθελα να την ξέρω εγκυκλοπαιδικά.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν πας μονος σου να κανεις εκτελωνισμο και ταξινομηση θα σε δαγκωσουν για καινουργιο οχημα αλλα και θα ειναι καχυποπτοι (αφου 99% πανε εμποροι/εισαγωγεις) οτι θα φερεις καμμια κινεζια, Ρωσσικο κτλ

Αντιθετα οι εισαγωγεις πανε με παρτιδες (απο 2-3 ως 100αδες) και ειναι τυπικο και για τις 2 μεριες.

Θα πρεπει να λαβεις αν πας μονος απο το εργοστασιο (κεντρικη αντιπροσωπεια) το πιστοποιητικο συμμοφορσης για Ευρωπη, αναλυτικο εξοπλισμο (ακομα και τασακι) και βεβαια να εχεις πληρωσει τα παραβολα.... (προφανως και καποια αποδειξη αγορας/τιμολογιο)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω να τα καταφέρεις μόνος σου, και ουτε θα βρεις καποιον απο εδω που να το εχει κάνει μονος του.

Η απαντηση του ΑΙ ειναι η παρακάτω 

.

Απαραίτητα εγγράφα:

Δύο (2) πιστοποιητικά ταξινόμησης οχήματος (Α & Β) από το Τελωνείο. 

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης. 

Ευκρινές φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. 

Παραστατικό τράπεζας με την κατάθεση του τέλους άδειας και το τέλος μεταβίβασης (αν χρειάζεται), στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και ο αριθμός πλαισίου του οχήματος. 

1. Συλλογή Δικαιολογητικών:

Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω. 

2. Υποβολή Αίτησης:

Υποβάλετε την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και τα δικαιολογητικά σε μία υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών ή σε ΚΕΠ. Η υποβολή μπορεί να γίνει ψηφιακά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. 

3. Πληρωμή Τελών:

Καταθέστε το τέλος άδειας και το τέλος μεταβίβασης (αν υπάρχει) στην τράπεζα. 

4. Έλεγχος και Έκδοση:

Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχει τα δικαιολογητικά και, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, εκδίδει τη νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. 

Καλη τυχη με το δημόσιο😁

• Haha 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Havik είπε

Επικοινώνησε μαζί μου, τα μεταφορικά που είπε δεν ισχύουν, μάλλον νόμιζε ότι θα μου το παραδώσει σπίτι; στην τιμή δεν περιλαμβάνεται κόστος έκδοσης της αδείας κυκλοφορίας καθώς δεν τα κάνει δώρο,  δεν υπάρχουν άλλες έξτρα χρεώσεις πέρα (αν ζητήσω) από τοποθέτηση aftermarket εξοπλισμού ή κάτι άλλο, αυτή την στιγμή τρέχει pre-order προσφορά -400€.

Γενικά είχα ρωτήσει 3 καταστήματα (άλλες μάρκες μηχανές) όλοι λέγαν με το "κλειδί στο χέρι" , δλδ κόστος διεκπεραίωσης, άδεια κυκλοφορίας, πινακίδα, δεν θυμάμαι για τα τέλη κυκλοφορίας δυστυχώς, π.χ. ο Βυνιος σε κάποιες λέει ότι είναι δώρο σε μερικά που είδα. 

Οπότε είναι το κόστος απόκτησης της μηχανής + κόστος έκδοσης της αδείας κυκλοφορίας.

Ασφάλεια προφανώς είναι του αγοραστή.

Μένουν τα τέλη κυκλοφορίας που τον ρώτησα και αναμένω,  που εκτός και αν για κάποιο περίεργο λόγο είναι "απαιτούμενα" για να βγάλεις πρώτη άδεια δεν βλέπω να είναι μέσα στην τιμή.

Γενικά μιλάμε για + 30 -με 70€ από ότι καταλαβαίνω, βέβαια είναι -400€ λόγο pre-order που το λες και -"300€" πλέον.

Το μπέρδεμα με την άδεια έγινε από λάθος μου σαν αγοραστείς είμαι, 1. αφελής που δεν ρώτησα ευθέως, 2.για κάποιο ηλίθιο λόγο υπέθεσα ότι θα τα κάνει δώρο αφού τα έκαναν και τα άλλα  τρία καταστήματα (άλλες μάρκες) 3.το ότι ήμουν κουρασμένος μετά την δουλεία σίγουρα δεν και δεν βοήθησε για΄τι σκεφτόμουν και άλλα παράλληλα και 4. επειδή είπε ότι θα χρειαστεί το ΑΦΜ για την άδεια ενίσχυσε την πεποίθηση μου ότι θα τα κάνει δώρο.....

Αλλά αφού δεν τα κάνει δώρο δεν καταλαβαίνω τι τον νοιάζει; στο κάτω κάτω μπορεί να θέλω να καταθέσω τα έγραφα μόνος και να μην πληρώσω διεκπεραιωτή, λέμε τώρα.

Βεβαία και αυτός ίσως θα έπρεπε να το διευκρινίσει.

Ωστόσο αν κάποιος ξέρει διαδικασία θα ήθελα να την ξέρω εγκυκλοπαιδικά.

Πινακίδες σε  όχημα δεν νομίζω ότι βγαίνουν χωρίς να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...