miltos_id Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Το άρθρο έπρεπε να έχει τίτλο "η Ευρωπαϊκή ένωση αποκλείει " 1
andreas1gr Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Huruduru είπε Ευχαριστώ πολύ Ε.Ε. που νοιάζεσαι για την τσέπ.. για τους κατοίκους σου. Δεν γ… λέω ‘‘γώ σιγά σιγά; Είμαι καταναλωτής και οι γραφειοκράτες αυτού του μπ… που ονομάζεται Ε.Ε. μπλοκάρουν δυνατότητες από ένα προϊόν που πλήρωσα από την τσέπη μου ακριβά. Φτάνει, ας είχατε τα @@ να είχατε τεχνολογικούς κολοσσούς σε αυτούς τους χώρους και όχι να εξαρτάστε από αυτούς που προσπαθείτε τώρα να εκμεταλλευτείτε οικονομικά με κυρώσεις και απειλές. 1. Δεν σε ανάγκασε η ΕΕ να πληρώσεις ακριβά μια συσκευή που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες δυνατότητες... Η αγορά ειναι τεράστια και μπορείς να επιλέξεις κάτι άλλο. 2. Τα όποια πρόστιμα που πληρώνουν οι πολυεθνικές δεν πάνε απλά σε τσεπ... Πως νομίζεις βγαίνουν τα δισεκατομμύρια του κάθε ΕΣΠΑ κλπ κλπ...; 3. Σταματήστε να σκέφτεστε σα να είστε μέτοχοι της κάθε πολυεθνικής Apple /Google επειδή αγοράσατε ενα υπερκοστολογημενο προιον της... 4. Την καλημέρα μου. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από andreas1gr 2
kanenaprivacy Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) αντίστοιχες υπηρεσίες από google με τα δικά τους ακουστικά δεν είναι σε κανονική λειτουργία στην Ευρώπη; Δηλαδή προληπτικά η apple δεν το έβαλε σε λειτουργία στην Ευρώπη γιατί φοβάται πως η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι συμβατή με τους νόμους της Ε.Ε. και μήπως φάει πρόστιμο; Πρέπει να συγκαταθέσει κάποιος για να του μεταφράσει την φωνή μια μηχανή; ( έστω πως δεν χρησιμοποιείται η φωνή και το περιεχόμενο για κανέναν άλλο σκοπό ) Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από kanenaprivacy
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 3 ώρες 7 λεπτά πριν, andreas1gr είπε 1. Δεν σε ανάγκασε η ΕΕ να πληρώσεις ακριβά μια συσκευή που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες δυνατότητες... Η αγορά ειναι τεράστια και μπορείς να επιλέξεις κάτι άλλο. 2. Τα όποια πρόστιμα που πληρώνουν οι πολυεθνικές δεν πάνε απλά σε τσεπ... Πως νομίζεις βγαίνουν τα δισεκατομμύρια του κάθε ΕΣΠΑ κλπ κλπ...; 3. Σταματήστε να σκέφτεστε σα να είστε μέτοχοι της κάθε πολυεθνικής Apple /Google επειδή αγοράσατε ενα υπερκοστολογημενο προιον της... 4. Την καλημέρα μου. Άρα είμαι ελεύθερος να πάρω μια άλλη συσκευή φθηνότερη από μικρότερη εταιρεία η οποία πάλι θα στέλνει αβάδιστα όλα μου τα δεδομένα σε σέρβερς κάπου στα βάθη της Κίνας! 😛 3
axidousgr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες τροπο να κανουμε το apple id μας Ελβετικο για να παιζουν οι υπηρεσιες εχουμε ? και δεν παει η ΕΕ να βαζει περιορισμους Μπορουμε να κανουμε κατι με το apple id και να το παμε σε Ελβετια η καποια αλλη χωρα ? να υποστηριζει την καρτα μας ?
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 8 ώρες πριν, Dead-Poet είπε «Ο συνομιλητής», έστω ένας σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο που δεν μιλάει γρυ αγγλικά (ή ο,τιδήποτε άλλο πέραν της μητρικής του γλώσσας), έχει τις εξής επιλογές: είτε συγκατατίθεται να σταλεί η φωνή του για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα στους σέρβερς της Apple προκειμένου να μπορέσει να συνεννοηθεί (και φυσικά αμέσως μετά να διαγραφεί), είτε μένει προσκολλημένος στα «προσωπικά δεδομένα» και ο πελάτης σηκώνεται και φεύγει αυθωρεί και παραχρήμα. Και ο σερβιτόρος μένει να (νομίζει ότι θα) του πληρώνουν για πολύ τα μισθά τα ντόπια γερόντια που παίρνουν σύνταξη πείνας. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, γιατί αυτή η λαγνεία με ο,τιδήποτε ορθοπολιτίκ επινοεί η γραφειοκρατία της Ευρώπης πρέπει κάποτε να αρχίσει να έχει και συνέπειες. Μπορεί να ανησυχεί γιατί στην Ελλάδα όταν ρωτήσουν πόσο κάνει ο πωλητής απαντά «Με ή χωρίς απόδειξη;» 😛 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε 1. Δεν σε ανάγκασε η ΕΕ να πληρώσεις ακριβά μια συσκευή που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες δυνατότητες... Η αγορά ειναι τεράστια και μπορείς να επιλέξεις κάτι άλλο. 2. Τα όποια πρόστιμα που πληρώνουν οι πολυεθνικές δεν πάνε απλά σε τσεπ... Πως νομίζεις βγαίνουν τα δισεκατομμύρια του κάθε ΕΣΠΑ κλπ κλπ...; 3. Σταματήστε να σκέφτεστε σα να είστε μέτοχοι της κάθε πολυεθνικής Apple /Google επειδή αγοράσατε ενα υπερκοστολογημενο προιον της... 4. Την καλημέρα μου. 1&3 σωστά. 4 καλημέρα Για το 2 θα σου πρότεινα να διαβάσεις. Πόσα νομίζεις είναι τα πρόστιμα; https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/budget/how-eu-budget-financed_el 1
darkmatinee Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 9 hours ago, divnt said: ...την ίδια ώρα η Ε.Ε... https://www.computerweekly.com/news/366630597/Chat-Control-EU-to-decide-on-requirement-for-tech-firms-to-scan-encrypted-messages (Ναι, ναι. Για το καλό μας γίνεται. Το ξέρω!) το whataboutism στη στρατόσφαιρα κ πάλι 5 hours ago, tsol46 said: Mα εγώ θέλω να μεταφέρεται η φωνή μου όπου θέλει η apple, αρκεί να έχω αυτόματη μετάφραση, δεν με ενδιαφέρει να με καταγράφει κιόλας. Γιατί η ΕΕ μου το στερεί?Προσωπικό μας δικαίωμα δεν είναι? Αν έχεις τόση μεγάλη ανάγκη να σε καταγράφουν, πετάξου στη Τουρκία και αγόρασέ το. 1 hour ago, billdanos said: Άρα είμαι ελεύθερος να πάρω μια άλλη συσκευή φθηνότερη από μικρότερη εταιρεία η οποία πάλι θα στέλνει αβάδιστα όλα μου τα δεδομένα σε σέρβερς κάπου στα βάθη της Κίνας! 😛 Θα πρέπει και αυτά να ελεγχθούν. Kudos στην Apple που θέλει πρώτα να συμβουλευτεί τις ευρωπαϊκές αρχές και μετά να λανσάρει την υπηρεσία της. 😎
Huruduru Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε 1. Δεν σε ανάγκασε η ΕΕ να πληρώσεις ακριβά μια συσκευή που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες δυνατότητες... Η αγορά ειναι τεράστια και μπορείς να επιλέξεις κάτι άλλο. 2. Τα όποια πρόστιμα που πληρώνουν οι πολυεθνικές δεν πάνε απλά σε τσεπ... Πως νομίζεις βγαίνουν τα δισεκατομμύρια του κάθε ΕΣΠΑ κλπ κλπ...; 3. Σταματήστε να σκέφτεστε σα να είστε μέτοχοι της κάθε πολυεθνικής Apple /Google επειδή αγοράσατε ενα υπερκοστολογημενο προιον της... 4. Την καλημέρα μου. 1. Είμαι χρόνια ευχαριστημένος χρήστης του οικοσυστήματος της Apple. Ολα λειτουργούσαν άψογα, δεν έχω σκοπό να πάω σε κάτι υποδεέστερο όπως τα Windows ή το Android που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μου επειδή το θέλει μια μανταμιτσα της Ε.Ε. 2.Η είσαι αφελής ή το παίζεις, αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει παρακμή στο πολιτικό σύστημα. Επίσης όπως ανέφερα και στο σχόλιο μου, να ήμασταν άξιοι να κρατούσαμε τις εταιρίες μας και όχι να τις κλείνουμε και να εξαρτιόμαστε από τις Αμερικανικές και μετά να τους βάζουμε και χέρι όπως μας βολεύει. 3. Που ξέρεις εσύ τι έχω και πως σκέφτομαι; Ναι έχω μετοχές τις εταιρίας όπως και προϊόντα αυτής και είμαι όπως ανέφερα και παραπάνω ευχαριστημένος. 4. Ανταποδίδω την καλημέρα μου. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Huruduru 1
bill_viper Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 11 ώρες πριν, Huruduru είπε Workaround τουλάχιστον αυτό που λειτουργεί σε εμένα για το mirroring. Αν έχεις λογαριασμό από χώρα εκτός της Ε.Ε. στο AppStore (εγώ χρησιμοποιώ τουρκικό για φθηνότερες συνδρομές) το Mirroring λειτουργεί. Πιστεύω το ίδιο θα ισχύει και με την μετάφραση. Πως το έκανες αυτό; Γιατί με δεύτερο Τούρκικο login ID στο Mac και πάλι δε με αφήνει σε κανέναν λογαριασμό (είτε τον κύριο Ελληνικό, είτε τον Τούρκικο).
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 42 λεπτά Δημοσ. πριν από 42 λεπτά (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα γενικά μοιάζει πολύπλοκο. Η Apple ισχυρίζεται ότι αν αναγκαστεί να ανοίξει το AI σε τρίτους συνεπάγεται σε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που ούτε η ίδια πολλές φορές δεν γνωρίζει λόγω του Secure Enclave & On Device Processing. Έχει μια αρκετή δόση αλήθειας αφού αν χάσει στο Privacy & Security τότε χάνει σε ένα κύριο selling point. Το ότι πιθανότατα κρύβει ότι προσδοκά σε μελλόντικα έσοδα από αυτό ή ότι έχει την τάση να σε κλειδώνει στο οικοσύστημα της είναι επίσης αλήθεια. Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια παραδοχή που κάνεις με το αγοράζεις οποιοδήποτε προϊόν της. Θα έχεις καλύτερο privacy/security με το αντίστοιχο κόστος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια εκδικητική στάση απέναντι στην ΕΕ. Πιστεύω ψάχνει την φόρμουλα που θα χάσει η ίδια τα λιγότερα και δεν θα ανατρέψει το business model της. Επίσης η ΕΕ της ζητάει 10 για να πάρει 3. Μόνο ένας ηλίθιος θα προκαλούσε ζημιά χωρίς να έχει κέρδος. Αν κάποιος πιέζει πάντως αυτή είναι η ΕΕ την Apple και όχι το αντίθετο. Η Apple λογικά χάνει πελάτες με αυτήν την απόφαση. Προφανώς τέτοιες συμφωνίες θέλουν χρόνο για να γίνουν. Επίσης όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία πρέπει και οι 2 για κάποιο λόγο να πανηγυρίζουν ότι πέτυχαν. Η Apple ότι βρήκε φόρμουλα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας και η ΕΕ ότι έβαλε φρένο στην αντικαταναλωτική συμπεριφορά της Apple και έκανε μια δίκαιη συμφωνία. Επεξ/σία πριν από 41 λεπτά από Dimitris_1981
Huruduru Δημοσ. πριν από 41 λεπτά Δημοσ. πριν από 41 λεπτά (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, bill_viper είπε Πως το έκανες αυτό; Γιατί με δεύτερο Τούρκικο login ID στο Mac και πάλι δε με αφήνει σε κανέναν λογαριασμό (είτε τον κύριο Ελληνικό, είτε τον Τούρκικο). Δεν χρειάζεται να βάλεις ως κύριο λογαριασμό στο Mac και στο iPhone τον τουρκικό, αρκεί να κάνεις Login μέσω του AppStore στο Mac και το ίδιο να κάνεις στο iPhone όταν πας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, έχει μία επιλογή για Media και αγορές με το εικονίδιο του AppStore, εκεί επίσης πρέπει να έχεις τον τουρκικό. Επεξ/σία πριν από 40 λεπτά από Huruduru 1 1
heavyrain Δημοσ. πριν από 35 λεπτά Δημοσ. πριν από 35 λεπτά 9 ώρες πριν, Dead-Poet είπε «Ο συνομιλητής», έστω ένας σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο που δεν μιλάει γρυ αγγλικά (ή ο,τιδήποτε άλλο πέραν της μητρικής του γλώσσας), έχει τις εξής επιλογές: είτε συγκατατίθεται να σταλεί η φωνή του για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα στους σέρβερς της Apple προκειμένου να μπορέσει να συνεννοηθεί (και φυσικά αμέσως μετά να διαγραφεί), είτε μένει προσκολλημένος στα «προσωπικά δεδομένα» και ο πελάτης σηκώνεται και φεύγει αυθωρεί και παραχρήμα. Και ο σερβιτόρος μένει να (νομίζει ότι θα) του πληρώνουν για πολύ τα μισθά τα ντόπια γερόντια που παίρνουν σύνταξη πείνας. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, γιατί αυτή η λαγνεία με ο,τιδήποτε ορθοπολιτίκ επινοεί η γραφειοκρατία της Ευρώπης πρέπει κάποτε να αρχίσει να έχει και συνέπειες. Αγαπητέ συμφορουμίτη, εσύ πολύ σωστα τα λες... αναφέρεις την κοινή απλή λογική..αλλα στις μέρες μας θέλει πολλή σκεψη και κριτικη ικανότητα να καταλάβει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων το αυτονόητο και ψάχνει φαντάσματα, εχθρούς και συνώμοσιες, του βγαίνει το επαναστατικό (του καναπέ και του φραπέ) στο οτιδήποτε είναι εκτός του μικρόκοσμού του. Μιζέρια και ασχετοσύνη το λίγοτερο... Αντι να εστιαζουμε ποσες χιλίαδες κόσμου κάνει τη ζωη ευκολότερη μια νέα τεχνολογία μας ενδιαφερει αν η apple ή οποιαδήποτε apple θα στείλει στους σερβερ της τα δεδομένα μας, λες και δεν γνωρίζουν ΗΔΗ τα παντα για εμάς.
bill_viper Δημοσ. πριν από 31 λεπτά Δημοσ. πριν από 31 λεπτά 6 λεπτά πριν, Huruduru είπε Δεν χρειάζεται να βάλεις ως κύριο λογαριασμό στο Mac και στο iPhone τον τουρκικό, αρκεί να κάνεις Login μέσω του AppStore στο Mac και το ίδιο να κάνεις στο iPhone όταν πας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, έχει μία επιλογή για Media και αγορές με το εικονίδιο του AppStore, εκεί επίσης πρέπει να έχεις τον τουρκικό. Ναι, ναι, κατάλαβα, εννοείς εδώ. Αν τα έχεις συνεχόμενα όμως στο Τούρκικο ID τα Media & purchases (και σε iPhone και σε Mac) δε σου δημιουργεί κάποιο θέμα με το Ελληνικό App Store;
Huruduru Δημοσ. πριν από 28 λεπτά Δημοσ. πριν από 28 λεπτά 2 λεπτά πριν, bill_viper είπε Ναι, ναι, κατάλαβα, εννοείς εδώ. Αν τα έχεις συνεχόμενα όμως στο Τούρκικο ID τα Media & purchases (και σε iPhone και σε Mac) δε σου δημιουργεί κάποιο θέμα με το Ελληνικό App Store; Το μόνο θέμα που έχω είναι, μια εφαρμογή που δεν είναι διαθέσιμη στο τουρκικό δεν εμφανίζεται στα Updates και διαγράφει την βιβλιοθήκη του Apple Music και την αντικαταστεί με τον λογαριασμό τον τουρκικό αλλά επειδή χρησιμοποιώ Apple Music μέσω Τουρκίας, δεν είναι θέμα για εμένα προσωπικά. 1
bill_viper Δημοσ. πριν από 25 λεπτά Δημοσ. πριν από 25 λεπτά 1 λεπτό πριν, Huruduru είπε Το μόνο θέμα που έχω είναι, μια εφαρμογή που δεν είναι διαθέσιμη στο τουρκικό δεν εμφανίζεται στα Updates και διαγράφει την βιβλιοθήκη του Apple Music και την αντικαταστεί με τον λογαριασμό τον τουρκικό αλλά επειδή χρησιμοποιώ Apple Music μέσω Τουρκίας, δεν είναι θέμα για εμένα προσωπικά. Thanks! I'll stick to Greek one. Θα έχω περισσότερα μείον από το μοναδικό συν του mirroring. Ειδικά αυτό με το Apple Music θα μου είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί έχω φτιάξει τεράστιο library 5 χρόνια τώρα που το χρησιμοποιώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα