karib Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Εχω τηλεφωνο nokia και οι ηχοι που μπορει να παιξει και να γραψει ειναι της μορφης .amr. Εχω το καλωδιο data για συνδεση σε pc. Επισης κατεβασα μια εφαρμογη που μετατρεπει wav σε amr, που ειναι η μορφη ηχου που υποστηριζει το nokia. Παρολα αυτα, ενω το wav ειναι πολυ καλο, μετα τη μετατροπη ακουω σκουπιδια. Το προγραμμα δεν εχει πολλες επιλογες ωστε να πω οτι εκανα λαθος. Κατι αλλο φταιει. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι τι ηχοι μπορουν να μετατραπουν σε amr. Δηλαδη, το wav που εχω το εχω μετατρεψει απο mp3 σε wav με προγραμμα επεξεργασιας ηχου. Ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω πχ. ενα τραγουδι να το μετατρεψω σε amr ωστε να το παιζει το nokia. Ο τελικος σκοπος μου ειναι να εχω ενα ηχο εισερχομενης κλησης απο τραγουδι σε μορφη amr, και οχι τα χαζα ringtones που δεν με καλυπτουν καθολου. Επισης το κινητο μου δεν υποστηριζει Mp3 οποτε το amr ειναι μονοδρομος. Εχετε καμια ιδεα να περασω με αξιοπρεπη ποιοτητα καποιους ηχους στο κινητο σε μορφη amr?
matrixlord Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Το amr απο μόνο του έχει χάλια ποιότητα! Φαντάσου κάτι σαν ένα wav 8Κhz 16bit και χειρότερο. Μάλλον πρέπει να αρκεστείς σε αυτό. Εκτός αν το κινητό σου αναπαράγει ήχους wav...
karib Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Ας ακουγα κατι συναφες με αυτο που ηθελα κι ας ηταν και σε χαλια ποιοτητα... Αλλα δεν ακουω τιποτε. Οποτε μαλλον αυτο που ζηταω δεν γινεται?
matrixlord Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δηλαδή δεν ακούς τίποτά;;; παράξενο!! Τότε κάνεις εσύ κάτι λάθος. Ψάξε για άλλο πρόγραμμα ή ψάξε μήπως κάνεις εσύ τίποτα λάθος...
karib Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Η βλακεια με τα amr ειναι οτι (απ'οτι διαβασα) ειναι πατεντα της sony-ericsson. Αυτοι κρατουν το format κλειστο και δεν δινουν τα δικαιωματα σε τριτους. Ο converter που βρηκα ειναι της sony-ericsson. Εξειδικευμενα sound editors με υποστηριξη σε δεκαδες φορματ ηχου, δεν υποστηριζουν το .amr. Τι να πω ρε γαμωτο...
karib Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Κάνε ηχογραφηση... το κομματι που θέλεις Το εκανα. Ηταν η μονη λυση. Αλλα οσο κι αν προσπάθησα(το κινητο διπλα στο ηχειο) η ενταση ηταν πολυ χαμηλη. Προφανως η ηχογραφηαη ειναι φτιαγμενη μονο για φωνη. Και με πολυ χαμηλη ενταση -αν και ακουγεται το τραγουδι) δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ως ηχο κλήσης όπως ήθελα. Τελικα για όλα φταει το amr μου φαίνεται.
sotris99 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Αν το κινητό σου παίζει mp3 κάνε το εξής: Υπήρχε ένα πρόγραμμα το mp3producer που σου επέτρεπε να χρησιμοποιείς τον adpcm codec της Micro$oft και να επανασυμπιέζεις τα wav αρχεία σε wav μορφή με μέγεθος mp3!!!
karib Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Αν το κινητό σου παίζει mp3 κάνε το εξής: Μακαρι να επαιζε! Οχι, δεν παιζει, γι αυτο ειμαι εγκλωβισμενος στο χαζο-amr.
atvelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Η βλακεια με τα amr ειναι οτι (απ'οτι διαβασα) ειναι πατεντα της sony-ericsson. Αυτοι κρατουν το format κλειστο και δεν δινουν τα δικαιωματα σε τριτους. Ο converter που βρηκα ειναι της sony-ericsson. Εξειδικευμενα sound editors με υποστηριξη σε δεκαδες φορματ ηχου' date=' δεν υποστηριζουν το .amr. Τι να πω ρε γαμωτο...[/quote']. Πως γινεται να ειναι πατεντα της sony-ericsson και στο Τ610 που εχω να μην παιζει ως ηχος κλησης το .amr???
nikoskon Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Παιδιά το amr είναι συμπίεση ήχου για την ανθρώπινη φωνή,δηλαδή για τις συχνότητες που παράγουμε όταν μιλάμε.Τα τραγούδια χρησιμοποιούν μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων σε σχέση με το εύρος συχνοτήτων ενός ανθρώπου που μιλά.Συνεπώς μην περιμένετε να ηχογραφείτε τραγούδια σε μορφή amr και να έχετε ποιότητα.Ουσιαστικά το amr χρησιμοποιείται για φωνητικά μηνύματα(VoX-MMS) και γενικότερα για ηχογράφηση φωνής. Ελπίζω να βοήθησα στα περί amr...
karib Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Το κινητο μου ειναι το Nokia 7200. Πως γινεται να ειναι πατεντα της sony-ericsson και στο Τ610 που εχω να μην παιζει ως ηχος κλησης το .amr??? Δεν θυμαμαι που, αλλα το διαβασα καπου στο net. Τωρα γιατι δεν το υποστηριζει το t610 δεν το ξερω.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 o metatropeas pou exeis gia to amr einai aftos pou prepei. ton xrisimopoiw kai gw. epeidi exw asxolithei poly koita ti tha kaneis. prwton to wav prepei na einai 16bit/8kHz kata tin metatropi se amr me to programma tis SE (MIKESOFT) epelekse poiotita 122, oute parapanw, oute parakatw. perimenw na mou peis ti egine!!! (exw ftiaksei merika ringtones se amr, ama thes na sou steilw kanena...)
karib Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Φιλε Physics_Rulez ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μολις το δοκιμασω θα σου πω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.