Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια free εφαρμογή σαν το macs fan control, με την οποία να ρυθμίζω τον ανεμιστήρα στα mac mini, ώστε όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία στην cpu να ανεβάζει στροφές;

Το έχω με windows, γι αυτό θα θελα μια εφαρμογή γι αυτά.

Untitled 1.jpg

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου είναι εσφαλμένη η επιλογή ενός fan control utility, το οποίο υποτίθεται -ανάλογα με τις στροφές των ανεμιστήρων που αυθαίρετα καθορίζουμε-  θα μας λύσει το πρόβλημα. Όμως τα πράγματα σαφώς δεν είναι έτσι αφού προσπαθούμε να “καταπνίξουμε” το σύμπτωμα, αφήνοντας αλώβητο το αίτιο. Κατά βάση δηλαδή δεν αφήνουμε τους ανεμιστήρες να δουλέψουν όπως έχουν σχεδιασθεί, με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει.

Aυξημένες θερμοκρασίες λοιπόν μπορεί να προκαλέσουν κυρίως οι παρακάτω παράγοντες:

• Ανεπαρκής RAM.

• Ανεπαρκής ελεύθερος χώρος, ή σοβαρό θέμα στον δίσκo.

• Ένα εκτός ελέγχου process. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το kernel_task process, μπορεί να είναι προάγγελος για κατάρρευση του δίσκου. 

Αρχικά έλεγξε λοιπόν τα παραπάνω αλλά και το Spotlight μήπως έχει αλλοιωθεί και κάνει συνεχές indexing.

Θεωρώ δεδομένο ότι δεν χρησιμοποιείς malware (antivirus) ή Internet security scanners, optimizers, boosters και συναφή utilities, ή παράνομο λογισμικό.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Ειναι λίγο παλιό φίλε μου. Του 2010. Ο δίσκος είναι καλός, είναι σχεδόν άδειος, 8 γιγα ραμ έχω, απλά λογικό είναι να ανεβαίνει λίγο η cpu με τον επεξεργαστή αυτόν, χρησιμοποιώντας youtube. Βάζοντας το πρόσθετο h264ify και με αυτό το πρόγραμμα τα πράγματα είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Όντως το μηχάνημα είναι ξεπερασμένο, πάντως το macOS του διαθέτει δικλείδες ασφαλείας απέναντι στην υπερθέρμανση. Όταν κι αν δηλαδή η θερμοκρασία υπερβεί κάποιο όριο, το μηχάνημα θα κλείσει αυτόματα.

Μείνε λοιπόν μακριά από το όποιο fan control utility και άφησε το macOS να δουλέψει όπως έχει σχεδιαστεί, θα είσαι μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...