Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GCX είπε

Χωρίς παρεξήγηση γενικά δεν έχω δει κανέναν να παίζει ΑΑΑ games σε κινητό. Ούτε πωλήσεις σοβαρές έχουν τα ports του resident evil, death stranding κλπ σε iPhone. https://www.reddit.com/r/iosgaming/comments/1e5l80s/resident_evil_7_has_reportedly_flopped_on_ios/

Ναι το ξέρω ότι τρέχει natively σε iPhone ευχαριστώ πολύ. Πληρωμένα είναι τα ports από την Apple. Άμα θες σοβαρά να κάνεις gaming πας σε pc ή κονσόλα.

Δεν παρεξηγώ φίλε μου. κουβέντα κάνουμε. Το point είναι πώς τρέχει: στο iPhone native και playable χωρίς setup, στο Android μέσω emulation/demo με πολλά προβλήματα. Άλλο το αν πουλάει (που όντως όχι ιδιαίτερα), άλλο το ότι η Apple δείχνει ότι έχει το hardware και το optimization για να το υποστηρίξει. Αυτό από μόνο του λέει κάτι για το SoC και το software integration. Γι αυτό κάνουμε συζήτηση εδώ. Όχι για το αν αξίζει το ΑΑΑ gaming σε κινητό.

12 λεπτά πριν, dimkord είπε

Γιατι πρεπει να ειναι δωρεαν; Ο ανθρωπος που καθισε και εφτιαξε ενα file manager που ειναι ευχρηστος και λειτουργικος, δεν πρεπει να πληρωθει; Και τι παει να πει οτι η χρηση τους ειναι προαιρετικη; Για τους περισσοτερους χρηστες ολο το λειτουργικο ειναι προαιρετικο, εκτος απο τις κλησεις, τα μηνυματα και τρια σοσιαλ. Τι παραπανω κανει ενας file manager που τον εχεις πληρωσει 3-4 ευρω; Αυτο:

Screenshot_2025-09-13-13-50-31-105_pl.solidexplorer2.jpg

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να πληρώνεται ο developer, αλλά ότι η “απεριόριστη ποικιλία” στην πράξη περιορίζεται όταν βγάλεις τις πληρωμένες ή τις γεμάτες διαφημίσεις εφαρμογές. Με αυτή τη λογική ελευθερία υπάρχει και στο iOS: πληρώνεις και παίρνεις ό,τι θες. Εκτός και αν με την έννοια της "ελευθερίας" εννοούμε ότι στο android έχεις την "ελευθερία" να γεμίσεις το κινητό σαβούρα... Και μετά να παραπονιέσαι γιατί κολλάει...

Αυτό που δείχνεις στο screenshot (LAN/SMB, FTP, WebDAV, cloud integrations κλπ.) το κάνουν και file managers στο iOS, πχ FE File Explorer Pro ή Documents by Readdle. Δεν είναι κάτι που δεν υπάρχει. Η διαφορά είναι ότι αυτά αφορούν power users. Ο μέσος χρήστης καλύπτεται πλήρως από τον ενσωματωμένο file manager της Apple και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ψάξει παραπάνω.

Πηγές: 
https://apps.apple.com/us/app/fe-file-explorer-pro/id499470113

https://apps.apple.com/us/app/documents-file-manager-docs/id364901807

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να πληρώνεται ο developer, αλλά ότι η “απεριόριστη ποικιλία” στην πράξη περιορίζεται όταν βγάλεις τις πληρωμένες ή τις γεμάτες διαφημίσεις εφαρμογές. Με αυτή τη λογική ελευθερία υπάρχει και στο iOS: πληρώνεις και παίρνεις ό,τι θες. Εκτός και αν με την έννοια της "ελευθερίας" εννοούμε ότι στο android έχεις την "ελευθερία" να γεμίσεις το κινητό σαβούρα... Και μετά να παραπονιέσαι γιατί κολλάει...

Αυτό που δείχνεις στο screenshot (LAN/SMB, FTP, WebDAV, cloud integrations κλπ.) το κάνουν και file managers στο iOS, πχ FE File Explorer Pro ή Documents by Readdle. Δεν είναι κάτι που δεν υπάρχει. Η διαφορά είναι ότι αυτά αφορούν power users. Ο μέσος χρήστης καλύπτεται πλήρως από τον ενσωματωμένο file manager της Apple και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ψάξει παραπάνω.

Τα ιδια λες παλι. Γιατι να αφαιρεσεις τις πληρωμενες; Επειδη εδωσες ενα χιλιαρικο για κινητο και τσιγκουνευεσαι τα 3 ευρω;

Καθε εφαρμογη αφορα οποιον τη χρειαζεται

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει αντιστοιχο στο ios. Απαντησα στο τι παραπανω κανουν απο τον ενσωματωμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, INFLUENCER είπε

Από το OnePlus 13 μου.

IMG_20250913_135625.jpg

Από το gsmarena για το Oneplus 13:

image.png.de98cd44584eea7e33132456507fa5c2.png

και gpu: 

image.png.53b572b6d866a990192ef64be6c451fc.png

και για το iphone 16 pro max;

image.png.8c15f4478ed674e87197517d0e9c5b86.png

και gpu:

image.png.b13b704e317c8376b53b4a80fc0084fb.png

και screenshot από το 16 pro max μου: 
image.jpeg.df6262882dba3ddc45c0b82fc7ba996d.jpeg

Στο "ζόρια" ποιο θα κρατήσει καλύτερα άραγε;... Αν οι πράξεις μου είναι σωστές το iphone 16 pro max κρατάει +30% σε cpu και σε gpu +120%.
Πηγές: 

https://www.gsmarena.com/oneplus_13-review-2777p4.php

https://www.gsmarena.com/apple_iphone_16_pro_max-review-2750p4.php

20 λεπτά πριν, dimkord είπε

Τα ιδια λες παλι. Γιατι να αφαιρεσεις τις πληρωμενες; Επειδη εδωσες ενα χιλιαρικο για κινητο και τσιγκουνευεσαι τα 3 ευρω;

Καθε εφαρμογη αφορα οποιον τη χρειαζεται

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει αντιστοιχο στο ios. Απαντησα στο τι παραπανω κανουν απο τον ενσωματωμενο

Ποια ίδια; Λέω αυτά που έγραφα εξαρχής, πριν μετατοπίσεις το θέμα. Δεν απαντάς σε αυτό που γράφω, αλλά σε κάτι άλλο που εσύ θεωρείς ότι γράφω.

Πότε είπα ότι δεν πρέπει να πληρώνεται ο developer; Η επιλογή για πληρωμένες εφαρμογές υπάρχει και στο iOS, δεν είναι αποκλειστικότητα του Android. Εγώ μίλησα για το ότι η “άπειρη ποικιλία” στην πράξη καταλήγει γεμάτη σαβούρα, με ελάχιστες αξιόλογες επιλογές.

Εσύ άλλαξες το πλαίσιο στη “δικαίωση” του developer, κάτι που κανείς δεν αμφισβήτησε. Ας μείνουμε στο αρχικό θέμα: αν όντως οι άπειρες επιλογές είναι όντως χρήσιμες ή απλώς φαίνονται πολλές στον αριθμό. Εγώ ΑΥΤΟ έθιξα. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου φίλε μου.

Αν θέλεις να δεις τη θέση μου για το αν πρέπει να πληρώνεται ο developer σε προκαλώ να πας σε οποιοδήποτε θέμα αφορά πειρατεία και να δεις ποια είναι η θέση μου στο θέμα. Βιβλία ολόκληρα για την υπεράσπιση των developers έχω γράψει. Δεν είναι τυχαίο που μόνο εσύ με κατηγόρησες γι αυτό. Όλοι οι άλλοι ξέρουν... Αυτή τη στιγμή που σου γράφω σε κινητό, macbook, windows pc που χρησιμοποιώ δεν υπάρχει τίποτα πειρατικό. Όλα τα έχω πληρωμένα. ΟΛΑ. Ούτε ταινίες, ούτε mp3, ούτε software, ούτε παιχνίδια. Όλα αγορασμένα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GCX είπε

Χωρίς παρεξήγηση γενικά δεν έχω δει κανέναν να παίζει ΑΑΑ games σε κινητό. Ούτε πωλήσεις σοβαρές έχουν τα ports του resident evil, death stranding κλπ σε iPhone. https://www.reddit.com/r/iosgaming/comments/1e5l80s/resident_evil_7_has_reportedly_flopped_on_ios/

Ναι το ξέρω ότι τρέχει natively σε iPhone ευχαριστώ πολύ. Πληρωμένα είναι τα ports από την Apple. Άμα θες σοβαρά να κάνεις gaming πας σε pc ή κονσόλα.

Switch for the win. Πολύ ανώτερη εμπειρία από το switch ανάλυση 3 4 φορές πάνω  παιζω σε 12αρι tablet. Εννοείται υπάρχει και δυνατό pc για pc games. 

Screenshot-2025-09-11-19-25-27-23-c3b306
Screenshot-2025-09-11-22-40-58-31-c3b306
Screenshot-2025-09-12-13-22-44-14-c3b306
Screenshot-2025-09-12-13-24-08-40-c3b306
Screenshot-2025-09-13-02-55-29-94-c3b306
Screenshot-2025-09-13-02-57-58-10-c3b306

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ποια ίδια; Λέω αυτά που έγραφα εξαρχής, πριν μετατοπίσεις το θέμα. Δεν απαντάς σε αυτό που γράφω, αλλά σε κάτι άλλο που εσύ θεωρείς ότι γράφω.

Εθιξες τρια θεματα και απαντησα με τρεις σαφεις προτασεις, μια για καθε θεμα. Εσυ καθεσαι και γραφεις εκθεσεις για την πειρατεια και οτι και το ios εχει πληρωμενες εφαρμογες, που εγω δεν ανεφερα ποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, INFLUENCER είπε

Από το OnePlus 13 μου.

IMG_20250913_135625.jpg

Ακόμη android 15 έχει το κινητό σου;🤣

Υπομονή…..

Επεξ/σία από giorgosaero
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, giorgosaero είπε

Ακόμη android 15 έχει το κινητό σου;🤣

Υπομονή…..

100 αν σε βαλουμε 2 κινητα μπροστα απλα να βλεπεις την οθονη χωρις να ξερεις πιο ειναι πιο και το ενα εχει android 10 και το αλλο android 16 δεν θα καταλαβεις πιο εχει το 16 και πιο το 10. Και αν παιξουμε και με καμια custom rom θα νομιζεις οτι το ενα κινητο ειναι στο android 100 και το αλλο στο android 1. Προ 10ετιας που ειμασταν στο android 4.2  2014 αν θυμαμαι καλα επαιζα με 4 εφαρμογες σε multiscreen σε κινητο με 3gb ram. Σημερα θελουν να σε πεισουν οτι θες 16gb ram για να κανεις multitasking με 2 εφαρμογες στην ιδια οθονη. Και προφανως συνεχιζουν και το ανεκδοτο με τις εκδοσεις για να κανουν τον κοσμο να μεταβει σε νεα κινητα παρολο που οι διαφορες ειναι στο απολυτο μηδεν εδω και 10 εκδοσεις. Προχωραμε και δυστυχως παρολο που ειμαστε στο insomnia θα περιμενε κανεις περισσοτερο καταρτισμενο κοσμο με γνωσεις πανω στα κινητα κτλ αλλα οπως βλεπω ειμαστε ακομα πολυ πισω σε αυτο.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Arkin είπε

100 αν σε βαλουμε 2 κινητα μπροστα απλα να βλεπεις την οθονη χωρις να ξερεις πιο ειναι πιο και το ενα εχει android 10 και το αλλο android 16 δεν θα καταλαβεις πιο εχει το 16 και πιο το 10. Και αν παιξουμε και με καμια custom rom θα νομιζεις οτι το ενα κινητο ειναι στο android 100 και το αλλο στο android 1. Προ 10ετιας που ειμασταν στο android 4.2  2014 αν θυμαμαι καλα επαιζα με 4 εφαρμογες σε multiscreen σε κινητο με 3gb ram. Σημερα θελουν να σε πεισουν οτι θες 16gb ram για να κανεις multitasking με 2 εφαρμογες στην ιδια οθονη. Και προφανως συνεχιζουν και το ανεκδοτο με τις εκδοσεις για να κανουν τον κοσμο να μεταβει σε νεα κινητα παρολο που οι διαφορες ειναι στο απολυτο μηδεν εδω και 10 εκδοσεις. Προχωραμε και δυστυχως παρολο που ειμαστε στο insomnia θα περιμενε κανεις περισσοτερο καταρτισμενο κοσμο με γνωσεις πανω στα κινητα κτλ αλλα οπως βλεπω ειμαστε ακομα πολυ πισω σε αυτο.

Μπραβο ρε επιστήμονα Arkin,άνοιξε μας τα μάτια, φώτισε μας με τις γνώσεις σου…..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giorgosaero είπε

Μπραβο ρε επιστήμονα Arkin,άνοιξε μας τα μάτια, φώτισε μας με τις γνώσεις σου…..

Προσπαθω

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι αλλά για αυτό οι Κινέζοι δε θα γίνουν ποτέ apple, παρόλο που τιμολογούν ως apple 

Θες να έχεις κορυφαίο επεξεργαστή οκ αλλά το software ας το ενημερώσουν όποτε θυμηθούν και 4 εκδόσεις το πολύ γιατί δε χρειάζεται παραπάνω

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η λογική Android 4.2 3GB Ram με Android 16 είναι σαν να λέμε Windows 3.11 με Windows XP ή Windows XP με Windows 11. Περισσότερο το 1ο θα έλεγα....

To Galaxy Note 3 πρέπει να ήταν το 1ο με 3GB RAM και Android 4.3 το 2013.
Τότε έπρεπε να δώσεις για αυτό 700$ MSRP. Δες τι παίρνεις με 700$ MSRP σήμερα....

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Η λογική Android 4.2 3GB Ram με Android 16 είναι σαν να λέμε Windows 3.11 με Windows XP ή Windows XP με Windows 11. Περισσότερο το 1ο θα έλεγα....

To Galaxy Note 3 πρέπει να ήταν το 1ο με 3GB RAM και Android 4.3 το 2013.
Τότε έπρεπε να δώσεις για αυτό 700$ MSRP. Δες τι παίρνεις με 700$ MSRP σήμερα....

400 ευρουλακια παρακαλω 6 μηνες μετα την παρουσιαση του Απριλιος 2014. Ακομα το εχω παμε στα 12 χρονια το εχω με android 14 και αναμενω και το 16 σιγα σιγα απλα αθανατα απορω κυριολεκτικα πως δουλευουν τοσα χρονια μετα και απειρες ωρες λειτουργιας. Οποτε ναι οπως καταλαβαινεις μας πουλανε τρελα φουμαρα καλα κανουν τα παιδια προφανως και εχουν και τα υπερκερδη τους καλα να ειναι να τρωνε για 10000 ζωες ακομα. Συνεχιζουμε το 3.11 vs xp απλα το διεγραψα απο την μνημη μου μολις το διαβασα μιας και εδω εχουμε κατι τελειως διαφορετικο που δειχνει πολλα.

8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Ναι αλλά για αυτό οι Κινέζοι δε θα γίνουν ποτέ apple, παρόλο που τιμολογούν ως apple 

Θες να έχεις κορυφαίο επεξεργαστή οκ αλλά το software ας το ενημερώσουν όποτε θυμηθούν και 4 εκδόσεις το πολύ γιατί δε χρειάζεται παραπάνω

Οι Κινεζοι εχουν περασει προ πολλου εταιριες οπως apple και samsung και παλι καλα να λεμε αλλιως οι 2 μεγαλοι θα μας πουλαγαν ακομα κινητα ερειπια στα 500 και 600 ευρω. Οποτε να ειναι καλα και να δινουν κινηταρες στις εξαιρετικες τιμες τιποτα παραπανω. 

• Haha 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Arkin είπε

400 ευρουλακια παρακαλω 6 μηνες μετα την παρουσιαση του Απριλιος 2014. Ακομα το εχω παμε στα 12 χρονια το εχω με android 14 και αναμενω και το 16 σιγα σιγα απλα αθανατα απορω κυριολεκτικα πως δουλευουν τοσα χρονια μετα και απειρες ωρες λειτουργιας. Οποτε ναι οπως καταλαβαινεις μας πουλανε τρελα φουμαρα καλα κανουν τα παιδια προφανως και εχουν και τα υπερκερδη τους καλα να ειναι να τρωνε για 10000 ζωες ακομα. Συνεχιζουμε το 3.11 vs xp απλα το διεγραψα απο την μνημη μου μολις το διαβασα μιας και εδω εχουμε κατι τελειως διαφορετικο που δειχνει πολλα.

Οι Κινεζοι εχουν περασει προ πολλου εταιριες οπως apple και samsung και παλι καλα να λεμε αλλιως οι 2 μεγαλοι θα μας πουλαγαν ακομα κινητα ερειπια στα 500 και 600 ευρω. Οποτε να ειναι καλα και να δινουν κινηταρες στις εξαιρετικες τιμες τιποτα παραπανω. 

To ίδιο ισχύει και σήμερα μετά από 6 μήνες. Πάρε A56 και βάλτο δίπλα στο Note 3. Και δεν σου βάζω πληθωρισμό μετά από 12 χρόνια....
Η σύγκριση είναι αντίστοιχη στο OS. Το Android 16 σε σχέση με το 4.3 είναι μέρα με την νύχτα. 
Γιατί πήγες Android 14 αφού το 4.3 είναι μια χαρά;;;

Κάποιον μπορεί να τον φτάνει και το αθάνατο 3210 αλλά αυτό δεν αφορά την τεχνολογία. Με τα ίδια χρήματα σήμερα έχεις χαώδη διαφορά σε όλους τους τομείς.
Και εγώ είχα κρατήσει το S9 5,5χρόνια αυτό δεν σημαίνει ότι όποιο mid range και να έπαιρνα μετά από 5,5 χρόνια δεν θα ήταν καλύτερο.

Αν κοιτάς μόνο specs μπορεί....
Επίσης είναι λογικό ότι στην premium αγορά κάθε ευρώ παραπάνω δεν έχει την αντίστοιχη απόδοση. Αν ψάχνεις για vfm τότε ούτε το S9 , ούτε το Note 3 ήταν στην εποχή τους. Απλά το χασμα ήταν μεγαλύτερο μεταξύ των flagship και mid range. Όσο ωριμάζει η τεχνολογία προφανώς και το χάσμα μεταξύ flagship και mid range μικραίνει.
Κατα τα άλλα αυτό με τους κινέζους λέγεται ανταγωνισμός.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...