dngtr67 Δημοσ. Σάββατο στις 12:07 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:07 πμ 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Ναι εγώ έχω solid explorer εδω και 10 χρόνια δεν τον αλλάζω με τιποτα απεριόριστες επιλογές. Και υπάρχουν εννοείται άλλοι 100 μην πω 1000 για αν θες κατι διαφορετικό. Ο επίσημος της Samsung και εμένα δεν μου αρέσει. Μα γιατί δεν φτιάχνει η samsung ένα file explorer ανώτερο του ios και πρέπει να βασίζομαι σε 3rd party, τόσο δύσκολο είναι; εγώ ξαναλέω ότι είναι θέμα γούστου
Tlykog Δημοσ. Σάββατο στις 12:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:53 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Thresh είπε Αφού δεν λένε να ανέβουν σε παραπάνω από 6 cores, δεν γίνεται να βελτιωθεί τόσο πολύ το multi. Η Apple πάντα ακολουθεί τη λογική “λιγότεροι αλλά δυνατότεροι πυρήνες”. Όλο το iOS είναι στημένο πάνω σε αυτό. Το ότι με 2 λιγότερους high-performance πυρήνες βγάζει αντίστοιχες επιδόσεις με τον ανταγωνισμό, λέει πολλά. Στην πράξη αυτό μετράει περισσότερο: οι περισσότερες εφαρμογές σε κινητό δεν αξιοποιούν 8 πυρήνες σε multi-threading. Άρα η εμπειρία χρήσης έρχεται από λίγους αλλά ισχυρούς πυρήνες, όχι από τον απόλυτο αριθμό τους. 14 ώρες πριν, TrialKid είπε Θα χάσει την καινοτομία... Κοίτα εμείς με 6core, εκεί στο RD της πετάνε χαρταετό. Έχει χάρη που παίρνει 1η κάθε φορά τα λιγότερα νανόμετρα από τους άλλους, οι άλλοι πάνε στο 6μηνο και μέχρι να τελειώσει έχει ξανά πάρει την επομενη τεχνολογία. Αν και όλα αυτά για τα social που παίζει το 95% είναι The rest are details... Ναι, πετάνε χαρταετό στο R&D, γι’ αυτό βγάζουν single που desktop δεν φτάνουν. Και για τα social που λες, μάλλον τυχαία τρέχουν οι πιο βαριές δουλειές (video, photo) πρώτα σε iPhone. Τα νανόμετρα βέβαια βοηθάνε, αλλά αν ήταν μόνο αυτά, όλοι θα ’χαν τα ίδια αποτελέσματα. Είναι μεγάλη καινοτομία να βγάζεις πιο αδύναμους πυρήνες από τους της Apple και να τους κάνεις copy paste στο SoC περισσότερες φορές, όπως ο ανταγωνισμός... 12 ώρες πριν, Pstathece είπε Ok ως ξεκάθαρος android fanboy το αναγνωρίζω ότι είναι θηρίο.... αλλά κινητό που θα το πάρουν μερικοί λεφτάδες και το OS δε το συζητάμε ούτε για αστείο. Σε σύγκριση με windows phone, με windows mobile, με windows desktop ή chromeOS ή Linux desktop (το καθένα στην εποχή του) και με τον βασικό ανταγωνιστή του το android (κι αυτό στην εποχή του, τώρα δηλαδή) δεν το συζητάμε καν, αν καταφέρουν ποτέ οι apple συσκευές να φτάσουν όλες αυτές που ανταγωνίζονται (windows desktop, Linux desktop, android {το Linux των mobile συσκευών} και ότι άλλο προσπαθούν να ανταγωνιστούν, τότε συζητάμε.... Θέλω τους σούπερ fanboys της apple να μου βρουν ένα πράγμα που δε κάνει ένα android και το κάνει μια apple συσκευή ή που το κάνει χειρότερα το android.... είμαι όλος αυτιά να ακούσω... Όσοι λεφτάδες θα πάρουν Samsung S series, Pixel 10 ή οποιαδήποτε ναυαρχίδα Android. Γιατί να μην είναι λεφτάς κι αυτός που θα πάρει το Fold 7 στα 2200€, που σε έναν χρόνο θα έχει χάσει τη μισή αξία; Στα υπόλοιπα μπερδεύεις τα επίπεδα. Κανείς δεν είπε ότι ένα iPhone θα αντικαταστήσει desktop ή Linux. Μιλάμε για SoC σε κινητό, εκεί που ανήκει η σύγκριση. Όσο για το "βρείτε κάτι που δεν κάνει το Android", η απάντηση είναι απλή: sustained performance, software optimization, αναβαθμίσεις στην ώρα τους σε όλα τα μοντέλα, λιγότερο κακόβουλο λογισμικό κ.α. Όχι ότι Android δεν κάνει τη δουλειά, αλλά ο συνδυασμός hardware–software της Apple δίνει προβάδισμα, κι αυτό φαίνεται στην πράξη. Και για να το κλείσουμε: μόνο η Google δίνει updates στην ώρα τους, οι υπόλοιποι ακόμη ακολουθούν το "πρώτα τα φετινά, μετά τα περσινά", ενώ οι κατασκευαστές όπως η Samsung, που έχουν ήδη δουλέψει έναν χρόνο πάνω στο ίδιο SoC, ξέρουν τα όρια και τη συμπεριφορά του και θα μπορούσαν να προσαρμόσουν το νέο UI ώστε να δοθεί ταυτόχρονα και στα περσινά μοντέλα. Το ότι καθυστερούν είναι επιλογή, όχι αδυναμία, με τιμή premium πάντα... Ακόμα κι εκεί όμως η Google χάνει στο hardware, αφού τα Tensor SoC της είναι πολύ πίσω από τις ναυαρχίδες, ενώ ζητά τα ίδια χρήματα. Περισσότερο μοιάζει να τα έβγαλε για να δείξει στους άλλους πως πρέπει να δίνονται οι αναβαθμίσεις, παρά για να πουλήσει πραγματικά. Για αυτό και Tensor και όχι Snapdragon ή Mediatek και ας προσπαθουν να τους παρουσιάσουν premium... Εγώ από την άλλη δηλώνω τα παραπάνω ως ξεκάθαρος fan της τεχνολογίας. Είχα Android, iOS, Symbian, BBOS, Windows phone/mobile, ubuntu touch, sailfishOS κ.α. 10 ώρες πριν, Arkin είπε Απλά να αναφέρω ότι στο android έχεις άλλες 500 εφαρμογές για file explorer 100 φορές ανώτερο του iOS και του default της Samsung. Όπως και για καθετί ευτυχώς ακόμα δεν το έχουν περιορίσει αυτό και οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Από τις 100 που λες, πόσες είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και με όλες τις επιλογές διαθέσιμες, όπως της Apple; Γιατί αν τελικά μείνουν 2–3, τότε η "απεριόριστη επιλογή" δεν είναι και τόσο απεριόριστη. Αν διαφωνείς, θέλω ονόματα για έλεγχο και όχι 1-2. Όσο είχα Android, ελάχιστες άξιζαν, και δεν ήταν δωρεάν. Στην τελική η χρήση τους είναι προαιρετική. Οι περισσότεροι χρήστες δεν ανοίγουν file manager. File manager χρησιμοποιείς για ποιους λόγους και τι παραπάνω κάνουν από τον ενσωματωμένο της Apple; Τι θελεις απο ενα file manager και δεν το κανει αυτος της Apple; Επεξ/σία Σάββατο στις 10:37 πμ από Tlykog 2
starthis Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 πμ 6 ώρες πριν, Arkin είπε Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει καν τι είναι android η iOS δεν πουλάνε κινητά αλλά status απο τα λιντλ μιας και ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα ακριβό κινητό ενώ αμάξι πχ ελάχιστοι. Και οπως λες στο τέλος όσο δύναμη και να υπάρχει κάτω από την οθόνη τελικά ζήτημα αν γίνετε αξιοποίηση του 10 20% της. Κυρίως οι κάμερες ενδιαφέρουν τους περισσότερους και πέφτουν και πολλά λεφτά εκεί. Προς τι η ζήλια κανείς δεν κατάλαβε. Η πλειοψηφία δε που δεν ξέρει τι είναι το iOS και τι το Android μάλλον είναι άνω των 70. Εχεις δίκιο όμως. Η δύναμη που αξιοποιείται είναι 2,5% και όλοι είναι influencers ή youtubers οπότε κανείς δεν ξέρει γιατί σκάει 1,5κ αφού δεν σε ρώτησε πρώτα.
Pstathece Δημοσ. Σάββατο στις 07:17 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:17 πμ 6 ώρες πριν, Tlykog είπε Όσοι λεφτάδες θα πάρουν Samsung S series, Pixel 10 ή οποιαδήποτε ναυαρχίδα Android. Γιατί να μην είναι λεφτάς κι αυτός που θα πάρει το Fold 7 στα 2200€, που σε έναν χρόνο θα έχει χάσει τη μισή αξία; Στα υπόλοιπα μπερδεύεις τα επίπεδα. Κανείς δεν είπε ότι ένα iPhone θα αντικαταστήσει desktop ή Linux. Μιλάμε για SoC σε κινητό, εκεί που ανήκει η σύγκριση. Όσο για το "βρείτε κάτι που δεν κάνει το Android", η απάντηση είναι απλή: sustained performance, software optimization, αναβαθμίσεις στην ώρα τους σε όλα τα μοντέλα, λιγότερο κακόβουλο λογισμικό κ.α. Όχι ότι Android δεν κάνει τη δουλειά, αλλά ο συνδυασμός hardware–software της Apple δίνει προβάδισμα, κι αυτό φαίνεται στην πράξη. Και για να το κλείσουμε: μόνο η Google δίνει updates στην ώρα τους, οι υπόλοιποι ακόμη ακολουθούν το "πρώτα τα φετινά, μετά τα περσινά". Ακόμα κι εκεί όμως η Google χάνει στο hardware, αφού τα Tensor SoC της είναι πολύ πίσω από τις ναυαρχίδες, ενώ ζητά τα ίδια χρήματα. Την μισή αξία χάνουν όλες οι συσκευές καθώς περνάει ο καιρός, είτε είναι android είτε apple. Επίσης δεν είπα ότι το iphone θα αντικαταστήσει desktop κτλ. Η apple σαν εταιρεία έχει επεκταθεί όμως και στο τμήμα υπολογιστών και λάπτοπ και τάμπλετ και ρολογιών και πάει λέγοντας. Γι'αυτό λέω το κάθε τι στην εποχή του, γιατί εννοείται πως δε συγκρίνεται το τωρινό iOS με windows phone... αλλά στην εποχή που ήταν must windows phone, το αντίστοιχο iOS ήταν πολύ πίσω σε διάφορους τομείς. Όχι ότι τώρα είναι πίσω. Αλλά κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Πιστεύω ότι όλους τους καλύπτει ένα λειτουργικό που να κάνει τα πάντα, σε καλή τιμή. Και δεν το προσφέρει αυτό η apple αν δε πας μια, 2 ή 3 γενιές πίσω refurbished ή μετάχειρη συσκευή. Επίσης τα tensor είναι πίσω σαφώς. Αλλά μόνο αν έχεις σκοπό να παίξεις triple A titles στο κινητό θα δεις διαφορά. Για browsing, φωτογραφίες και βίντεο, messaging, banking και ακόμα και αν είσαι λίγο πιο advanced και το θες για network management (σε κάποιο βαθμό) ή κάτι άλλο τέτοιο, δε θα δει κανένας καμία διαφορά. Συν το γεγονός ότι υπάρχουν μια πληθώρα εφαρμογών για όλα, συν το γεγονός ότι όπως ο πατέρας του το Linux έχει τρελό customisation και προσθέτουν συνεχώς περισσότερα... κ.α. πολλά!!!
Tlykog Δημοσ. Σάββατο στις 10:24 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:24 πμ 2 ώρες πριν, Pstathece είπε Την μισή αξία χάνουν όλες οι συσκευές καθώς περνάει ο καιρός, είτε είναι android είτε apple. Επίσης δεν είπα ότι το iphone θα αντικαταστήσει desktop κτλ. Η apple σαν εταιρεία έχει επεκταθεί όμως και στο τμήμα υπολογιστών και λάπτοπ και τάμπλετ και ρολογιών και πάει λέγοντας. Γι'αυτό λέω το κάθε τι στην εποχή του, γιατί εννοείται πως δε συγκρίνεται το τωρινό iOS με windows phone... αλλά στην εποχή που ήταν must windows phone, το αντίστοιχο iOS ήταν πολύ πίσω σε διάφορους τομείς. Όχι ότι τώρα είναι πίσω. Αλλά κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Πιστεύω ότι όλους τους καλύπτει ένα λειτουργικό που να κάνει τα πάντα, σε καλή τιμή. Και δεν το προσφέρει αυτό η apple αν δε πας μια, 2 ή 3 γενιές πίσω refurbished ή μετάχειρη συσκευή. Επίσης τα tensor είναι πίσω σαφώς. Αλλά μόνο αν έχεις σκοπό να παίξεις triple A titles στο κινητό θα δεις διαφορά. Για browsing, φωτογραφίες και βίντεο, messaging, banking και ακόμα και αν είσαι λίγο πιο advanced και το θες για network management (σε κάποιο βαθμό) ή κάτι άλλο τέτοιο, δε θα δει κανένας καμία διαφορά. Συν το γεγονός ότι υπάρχουν μια πληθώρα εφαρμογών για όλα, συν το γεγονός ότι όπως ο πατέρας του το Linux έχει τρελό customisation και προσθέτουν συνεχώς περισσότερα... κ.α. πολλά!!! Σε Android, π.χ. Xiaomi, οι συσκευές χάνουν μεγάλο μέρος της τιμής λιανικής όσο παλιώσουν. Η Apple κρατά υψηλότερη αξία λόγω ποιότητας, επιδόσεων, γενικότερης εμπειρίας χρήσης και συνέπειας στις αναβαθμίσεις, που κάνουν ακόμη και παλιότερο μοντέλο να μοιάζει και να συμπεριφέρεται σαν σύγχρονο. Εκεί έρχεσαι σε αντίφαση: από τη μία λες «όλες οι συσκευές χάνουν μισή αξία» και από την άλλη «η Apple δεν έχει καλή τιμή αν δεν πας σε 2–3 γενιές πίσω». Επιπλέον, τι σημαίνει «καλή τιμή»; Οι Samsung και Google δίνουν καλύτερη σχέση τιμής–απόδοσης; Γιατί οι ναυαρχίδες τους κοστίζουν το ίδιο. Η Apple βγάζει μόνο premium κατηγορία κινητών, εκεί κανένας δεν είναι φθηνός. Στα SoC, τα Tensor είναι περίπου στο 60% της ισχύος του ανταγωνισμού, με ίδια τιμή. Το να λες «δεν φαίνεται στην καθημερινότητα» δεν αλλάζει το γεγονός ότι πληρώνεις τα ίδια και παίρνεις λιγότερα. Και μάλιστα, όταν τα ζορίσεις, πέφτουν κι άλλο γιατί δεν έχουν καλό sustained performance. Δες πχ το νέο pixel, που πέφτει στο 28% η cpu και στο 58% η gpu, ενώ οι επιδόσεις του, αρχικά είναι στο 60-65% των υπολοίπων, με μπαταρία χειρότερη από το προηγούμενο μοντέλο και ζητάει premium τιμή. Πηγή: https://www.gsmarena.com/google_pixel_10-review-2878p4.php Για τις εφαρμογές: η «πληθώρα» συχνά σημαίνει χαμηλή ποιότητα, διαφημίσεις κάθε 15 δευτερόλεπτα και spam apps. Να μου λείπει τέτοια ποικιλία. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εφαρμογές στο App Store είναι παραπάνω από αρκετές, και η ποιότητα είναι αυτή που μετράει. Για τα Windows Phone, τα τίμησα στην εποχή τους (είχα αγοράσει 4 μοντέλα), αλλά η ίδια η Microsoft τα εγκατέλειψε. Το iOS δεν ήταν ποτέ «πίσω» από την εποχή του πολλές φορές καθυστερούσε να προσθέσει features γιατί έδινε προτεραιότητα σε απλότητα και ασφάλεια. Μην ξεχνάμε ότι το σημερινό Android UI εμπνεύστηκε από την Apple. Τα λειτουργικά δεν είναι «ελλιπή», είναι διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικό κοινό. Το Android δίνει ελευθερία και παραμετροποίηση, το iOS δίνει συνέπεια, σταθερότητα και πιο μακροχρόνια υποστήριξη. 4
CarbonFibre Δημοσ. Σάββατο στις 10:51 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:51 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, GCX είπε Κινητό είναι τι να το κάνεις, όλοι για fb και Instagram και Candy Crush το έχουν. Ούτε emulators έχουν τα iPhone ούτε, compatibility layers φάση winlator που μπορείς να τρέξεις pc games όπως το android και εκεί cliche κοινό, λίγοι τα ξέρουν. Γρήγορο μεν αλλά κάνεις δεν νοιάζεται. Έχουν emulators.(ppsspp, retroarch,provenance κ.ά) Resident evil στα android κινητά μπορεις να παίξεις; Death stranding; Επεξ/σία Σάββατο στις 10:53 πμ από CarbonFibre 1
Tlykog Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ 15 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Μετά από 7 χρόνια με iPhone, πήγα σε Android και διαπίστωσα αυτό που ήδη γνώριζα: με ένα android κινητό μεσαίας κατηγορίας είναι όλα ευκολότερα, γρηγορότερα, οικονομικότερα! Και μη μου πείτε για τις κάμερες! Πληρώνεις 1.200€ για να σου λένε ότι «το χρώμα είναι πιο natural», ενώ με μισά λεφτά σε Android έχεις wide, macro, night mode που όντως δουλεύουν. Μετά από 7 χρόνια πήγα από Porsche σε Hyundai και διαπίστωσα αυτό που ήδη γνώριζα: κινείσαι στην πόλη ευκολότερα και οικονομικότερα! Και μη μου πείτε για ποιότητα, επιδόσεις, ασφάλεια ή δερμάτινα καθίσματα… Πληρώνεις 100.000€ για να σου λένε “0-100 σε 3,8’’ και στρίβεις με 140”, ενώ με Hyundai έχεις γκάζι, φρένο και τιμόνι που όντως δουλεύουν, στο 1/10 του κόστους. 3 2 2 1
GCX Δημοσ. Σάββατο στις 10:57 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:57 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε Έχουν emulators.(ppsspp, retroarch,provenance κ.ά) Resident evil στα android κινητά μπορεις να παίξεις; Death stranding; ναι μπορείς. Μέσω winlator (wine για android) και τρέχουν μία χαρά. Σου δίνω ένα test με Snapdragon 8+ Gen 1 που είναι πρίν από 3 χρόνια. Ακόμα και cyberpunk 2077 μπορείς αλλά μόνο με τον 8 Elite. https://youtu.be/mKtvDedvAUI Επεξ/σία Σάββατο στις 10:59 πμ από GCX 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Σάββατο στις 11:14 πμ Super Moderators Δημοσ. Σάββατο στις 11:14 πμ 10 hours ago, Tlykog said: Η Apple πάντα ακολουθεί τη λογική “λιγότεροι αλλά δυνατότεροι πυρήνες”. Όλο το iOS είναι στημένο πάνω σε αυτό. Το ότι με 2 λιγότερους high-performance πυρήνες βγάζει αντίστοιχες επιδόσεις με τον ανταγωνισμό, λέει πολλά. Στην πράξη αυτό μετράει περισσότερο: οι περισσότερες εφαρμογές σε κινητό δεν αξιοποιούν 8 πυρήνες σε multi-threading. Άρα η εμπειρία χρήσης έρχεται από λίγους αλλά ισχυρούς πυρήνες, όχι από τον απόλυτο αριθμό τους. Ε τότε να μην αναρωτιέται ο κόσμος γιατί είναι μικρή η βελτίωση στο multi-threaded.
Tlykog Δημοσ. Σάββατο στις 11:25 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:25 πμ (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Thresh είπε Ε τότε να μην αναρωτιέται ο κόσμος γιατί είναι μικρή η βελτίωση στο multi-threaded. Το multi είναι άθροισμα από τα single, οπότε βελτίωση πάντα υπάρχει. Εγώ δεν αναρωτήθηκα, το έγραψα ως γεγονός και το αιτιολόγησα: είναι θέμα σχεδιαστικής επιλογής της Apple, όχι αδυναμία στο SoC. 43 λεπτά πριν, GCX είπε ναι μπορείς. Μέσω winlator (wine για android) και τρέχουν μία χαρά. Σου δίνω ένα test με Snapdragon 8+ Gen 1 που είναι πρίν από 3 χρόνια. Ακόμα και cyberpunk 2077 μπορείς αλλά μόνο με τον 8 Elite. https://youtu.be/mKtvDedvAUI Τρέχει… με fps που ανεβοκατεβαίνουν, το κινητό να καίει και η μπαταρία να σβήνει σε μισή ώρα. Demo είναι, όχι πραγματική δυνατότητα, εκτός κι αν θες να καταστρέψεις το κινητό σου γρήγορα και βασανιστικά. Και μετά από σετάρισμα στο Winlator, που δεν είναι για αρχάριους. Στο iPhone κατεβάζεις και παίζεις natively. Το μόνο “πλεονέκτημα” στο Android είναι το τζάμπα, αν σε νοιάζει αυτό. Εμένα όχι, είμαι ο ίδιος εργαζόμενος και σέβομαι τον κόπο των άλλων και ειδικά σε προϊόντα που απολαμβάνω. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:41 πμ από Tlykog 4 1
dngtr67 Δημοσ. Σάββατο στις 11:47 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:47 πμ Θεωρώ ότι η σύγκριση iphone με κινητά android είναι λίγο άδικη αλλά και άστοχη. Η Apple φτιάχνει το software αλλά και το hardware και κατασκευάζει 4-5 κινητά το χρόνο. Από την άλλη έχεις έναν ανοιχτό κώδικα που μπορεί οποιοσδήποτε να επέμβει (πχ custom rom για android*) και να κάνει ό,τι θέλει. Δηλ Συγκρίνουμε 5 κινητά από μια εταιρία με περίπου +750 κινητά από +150 εταιρίες (κατά προσέγγιση τα νούμερα). Μόνο και μόνο αυτό, δείχνει την αξία και το μέγεθος της Apple. * έχω φίλο που ρούταρε το galaxy s10 με custom rom, πέρασε το τελευταίο android, άλλαξε μπαταρία και μου λέει θα το έχω μέχρι να σβήσει ο ήλιος, να πάνε να μαμηθούν όλοι τους που θέλουν να τους δίνω λεφτά κάθε χρόνο για κινητό
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 12:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:23 μμ Και τα 2 λειτουργικά είναι μια χαρά. Εξαρτάται τι θες. H Apple έχει την λογική ότι το λειτουργικό πρέπει να είναι στο Background και να συνοδευεταί από καλής ποιότητας in-house Services και Software. Από εκεί και πέρα βάζεις τις εφαρμογές σου και δεν σε ενδιαφέρει το λειτουργικό. Όταν δει ένα feature του ανταγωνισμου που θέλει να αντιγράψει θα το κάνει με τον δικό της τρόπο και συνήθως θα είναι τόσο καλό που θα το ξανααντιγράψουν οι ανταγωνιστές της. Εξαίρεση έχει αποτελέσει το Launch των Apple Maps και το AI. Το Android έχει την λογική θα σου δώσω να κάνεις τα πάντα κι ας μην είναι και τόσο καλά. Αρκεί να το έχω κι εγώ και στην πορεία θα φτάσει να είναι αρκετά καλό ώστε να συγκρίνεται με την Apple. Είναι πιο εύκολο να προσφέρει πειραματικό software που δεν θα το βρεις στο iOS κι ας έχει αρκετά θεματάκια για αρκετές versions. Έχει σαφώς πιο ανοιχτή αρχιτεκτονική. Σε βάζει πιο πολύ μέσα στο λειτουργικό δίνοντας σου την δυνατότητα να το τροποποιήσεις σε τεράστιο βαθμό και αν σε ενδιαφέρει η ελευθερία επιλογών είναι μονόδρομος. Πάντα μιλάω συγκριτικά και βάσει της υποκειμενικής μου άποψης. Για εμένα ο λόγος που επέλεξα το iPhone μετά από χρόνια ήταν ότι είναι ένα λειτουργικό που θα το μάθω γρήγορα και δεν θα ασχολούμαι τόσο μαζί του. Έχει αυτά που χρειάζομαι out of the box. Σέβεται περισσότερο την ιδιωτικότητα . Το θεωρώ πιο σταθερό σε σχέση με ότι Android είχα στο παρελθόν. Το οικοσύστημα δουλεύει 9.5/10 και όχι 5/10. Φυσικά υπάρχουν και οι περιορισμοί και όλα όσα όντως κάνει η Apple. Κάποια από αυτά έχουν τεχνική αιτιολόγηση κάποια όχι. Σίγουρα όμως για να βγάλει ένα προϊόν που δεν βασίζεται στις πώληση/εκμετάλλευση των δεδομένων του χρήστη πρέπει κάπως να αντισταθμίσει τα έσοδα. Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή λειτουργεί με ανιδιοτέλεια. Το να θέλει κάποιος άλλα πράγματα από εμένα ή να το αξιολογεί διαφορετικά είναι λογικό και καλά κάνει. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο άλλος χλευάζει την επιλογή κάποιου ή θέλει να επιβάλλει την δική του στους άλλους. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες/προτιμήσεις. Δεν έχουμε καν οι ίδιοι τις ίδιες ανάγκες/προτιμήσεις σε διαφορετική περίοδο της ζωής μας. Σεβαστείτε το....
GCX Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ 54 λεπτά πριν, Tlykog είπε Το multi είναι άθροισμα από τα single, οπότε βελτίωση πάντα υπάρχει. Εγώ δεν αναρωτήθηκα, το έγραψα ως γεγονός και το αιτιολόγησα: είναι θέμα σχεδιαστικής επιλογής της Apple, όχι αδυναμία στο SoC. Τρέχει… με fps που ανεβοκατεβαίνουν, το κινητό να καίει και η μπαταρία να σβήνει σε μισή ώρα. Demo είναι, όχι πραγματική δυνατότητα, εκτός κι αν θες να καταστρέψεις το κινητό σου γρήγορα και βασανιστικά. Και μετά από σετάρισμα στο Winlator, που δεν είναι για αρχάριους. Στο iPhone κατεβάζεις και παίζεις natively. Το μόνο “πλεονέκτημα” στο Android είναι το τζάμπα, αν σε νοιάζει αυτό. Εμένα όχι, είμαι ο ίδιος εργαζόμενος και σέβομαι τον κόπο των άλλων και ειδικά σε προϊόντα που απολαμβάνω. Χωρίς παρεξήγηση γενικά δεν έχω δει κανέναν να παίζει ΑΑΑ games σε κινητό. Ούτε πωλήσεις σοβαρές έχουν τα ports του resident evil, death stranding κλπ σε iPhone. https://www.reddit.com/r/iosgaming/comments/1e5l80s/resident_evil_7_has_reportedly_flopped_on_ios/ Ναι το ξέρω ότι τρέχει natively σε iPhone ευχαριστώ πολύ. Πληρωμένα είναι τα ports από την Apple. Άμα θες σοβαρά να κάνεις gaming πας σε pc ή κονσόλα.
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ 50 λεπτά πριν, GCX είπε Χωρίς παρεξήγηση γενικά δεν έχω δει κανέναν να παίζει ΑΑΑ games σε κινητό. Ούτε πωλήσεις σοβαρές έχουν τα ports του resident evil, death stranding κλπ σε iPhone. https://www.reddit.com/r/iosgaming/comments/1e5l80s/resident_evil_7_has_reportedly_flopped_on_ios/ Ναι το ξέρω ότι τρέχει natively σε iPhone ευχαριστώ πολύ. Πληρωμένα είναι τα ports από την Apple. Άμα θες σοβαρά να κάνεις gaming πας σε pc ή κονσόλα. Και δεν βάζεις Winlator......
dimkord Δημοσ. Σάββατο στις 01:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:58 μμ 12 ώρες πριν, Tlykog είπε Από τις 100 που λες, πόσες είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και με όλες τις επιλογές διαθέσιμες, όπως της Apple; Γιατί αν τελικά μείνουν 2–3, τότε η "απεριόριστη επιλογή" δεν είναι και τόσο απεριόριστη. Αν διαφωνείς, θέλω ονόματα για έλεγχο και όχι 1-2. Όσο είχα Android, ελάχιστες άξιζαν, και δεν ήταν δωρεάν. Στην τελική η χρήση τους είναι προαιρετική. Οι περισσότεροι χρήστες δεν ανοίγουν file manager. File manager χρησιμοποιείς για ποιους λόγους και τι παραπάνω κάνουν από τον ενσωματωμένο της Apple; Τι θελεις απο ενα file manager και δεν το κανει αυτος της Apple; Γιατι πρεπει να ειναι δωρεαν; Ο ανθρωπος που καθισε και εφτιαξε ενα file manager που ειναι ευχρηστος και λειτουργικος, δεν πρεπει να πληρωθει; Και τι παει να πει οτι η χρηση τους ειναι προαιρετικη; Για τους περισσοτερους χρηστες ολο το λειτουργικο ειναι προαιρετικο, εκτος απο τις κλησεις, τα μηνυματα και τρια σοσιαλ. Τι παραπανω κανει ενας file manager που τον εχεις πληρωσει 3-4 ευρω; Αυτο:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα