petran91 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Ποσό που διαθέτουμε : Μεχρι 1000 αλλα δεν θελω το εξαντλησω, θεωρω μπορουμε και πολυ φθηνοτερα γι αυτα που θελω. Χρήση υπολογιστή : Office και light gaming τυπου λολ wow, χαλαρα πραγματα αλλα σε αυτα θελω ultra και πολλα fps λογω οθονης. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανενα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω μια Dell G2724D Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ροδος Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν θα με χαλουσε να βαλω ατοκες δοσεις (απο ενα καταστημα) αλλα ας μην ειναι περιορισμος. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο εμενα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα βαλω εγω Windows. Καλησπέρα, απέχω λίγο καιρό από το άθλημα και θέλω βοήθεια. Δεν θέλω κάτι τρελό όπως γράφω παραπάνω, απλά θα ήθελα αν κάποια στιγμή μου την βαρέσει να μπορώ να βάλω καμία 5070 και να είναι άνετη. Σε κουτί δεν θέλω full tower, κάτι πιο διακριτικό. Αν μας παίρνει και mini itx ακόμα καλύτερα αλλά αν μας βγαίνει ακριβότερα από micro πχ, δεν το προτιμούμε. Γενικά όσο φθηνότερα, τόσο καλύτερα Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
TopCLR Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Λογικά θα πάρεις το "κλασικό" πακέτο: Ryzen 5 7600/7500F (~150 - 190€) + Μητρική Β650/850 (από 120€ εώς το άπειρο!) + 32GB DDR5 6000Mhz CL30 (~90 - 110€). Δίσκο nvme τουλάχιστον 1TB, δεν είναι ανάγκη για υπερβολές τύπου "Samsung 990 pro", ένας pci-e 4.0 στα περίπου 60€. Εφόσον έχεις σκοπό για μεγάλη κάρτα μετά, κοίτα για τροφοδοτικό τουλάχιστον 850W. Για τώρα αν καταφέρεις να "χωρέσεις" κάποια 9060ΧΤ 16GB (~380€), καλύτερη θα είναι η 5060ti 16GB αλλά πάει άλλα 100€ πάνω και μάλλον δεν θα μπει. 3
petran91 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Λογικά θα πάρεις το "κλασικό" πακέτο: Ryzen 5 7600/7500F (~150 - 190€) + Μητρική Β650/850 (από 120€ εώς το άπειρο!) + 32GB DDR5 6000Mhz CL30 (~90 - 110€). Δίσκο nvme τουλάχιστον 1TB, δεν είναι ανάγκη για υπερβολές τύπου "Samsung 990 pro", ένας pci-e 4.0 στα περίπου 60€. Εφόσον έχεις σκοπό για μεγάλη κάρτα μετά, κοίτα για τροφοδοτικό τουλάχιστον 850W. Για τώρα αν καταφέρεις να "χωρέσεις" κάποια 9060ΧΤ 16GB (~380€), καλύτερη θα είναι η 5060ti 16GB αλλά πάει άλλα 100€ πάνω και μάλλον δεν θα μπει. Ωραία, και το chatgpt το ίδιο πρότεινε σε επεξεργαστή ram και mobo απλά εμπιστεύομαι πιο πολύ την ανθρώπινη εμπειρία γι αυτό και ρώτησα. Οπότε φτιάχνω μια σύνθεση και επανέρχομαι για αξιοκογηση! Ευχαριστώ!
petran91 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Επανέρχομαι με το build χωρίς την GPU. Υπάρχει κάποια ένσταση ή προχωράω;
TopCLR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μια σημείωση στην σύνθεση που έκανες. Το κουτί που επέλεξες χωράει μέχρι mATX μέγεθος μητρικές, εσύ έχεις επιλέξει μητρική κανονικού μεγέθους (ΑΤΧ). Πρέπει να αλλάξεις το κουτί ή την μητρική.
petran91 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, TopCLR είπε Μια σημείωση στην σύνθεση που έκανες. Το κουτί που επέλεξες χωράει μέχρι mATX μέγεθος μητρικές, εσύ έχεις επιλέξει μητρική κανονικού μεγέθους (ΑΤΧ). Πρέπει να αλλάξεις το κουτί ή την μητρική. Η φωτογραφία είναι λάθος, το M στον τίτλο της σημαίνει micro atx, και οι άλλες φωτογραφίες της στο Σκρουτζ δείχνουν την μικρότερη μητρική. 1
petran91 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Τελικά έκανα παραγγελία τα παρακάτω και τα περιμένω από μέρα σε μέρα. Αν κάτι δεν σας αρέσει πείτε όσο προλαβαίνω να επιστρέψω κάτι! Συνολο 926€
raul7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μια που ρώτησες, εμένα δεν μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή ο Crucial (ταχύτητες, αντοχή, εγγύηση), θα επέλεγα τον Western Digital Blue SN5000 στην ίδια τιμή από το ίδιο κατάστημα. Μπορεί να μην καταλάβεις πολλές φορές τις διαφορές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις καλύτερα specs στην ίδια τιμή. Επίσης επειδή την φοβήθηκα λίγο αυτή τη σειρά αυτή των τροφοδοτικών με βάση τα reviews, θα μπορούσες στην τιμή αυτή να δεις το SEASONIC G12 GC-750W 750W ή το CORSAIR RM850E 850W FULLY MODULAR. Αυτά αν έχεις στο μυαλό σου την αναβάθμιση στο μέλλον σε ενεργοβόρα κάρτα, αλλιώς μπορείς να δεις και σε λιγότερα w καθώς η κάρτα αυτή έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε ρεύμα. Φυσικά και όσα παρήγγειλες ταιριάζουν μαζί και θα παίξουν μια χαρά, απλά λέμε προτάσεις. 1
petran91 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, raul7 είπε Μια που ρώτησες, εμένα δεν μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή ο Crucial (ταχύτητες, αντοχή, εγγύηση), θα επέλεγα τον Western Digital Blue SN5000 στην ίδια τιμή από το ίδιο κατάστημα. Μπορεί να μην καταλάβεις πολλές φορές τις διαφορές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις καλύτερα specs στην ίδια τιμή. Επίσης επειδή την φοβήθηκα λίγο αυτή τη σειρά αυτή των τροφοδοτικών με βάση τα reviews, θα μπορούσες στην τιμή αυτή να δεις το SEASONIC G12 GC-750W 750W ή το CORSAIR RM850E 850W FULLY MODULAR. Αυτά αν έχεις στο μυαλό σου την αναβάθμιση στο μέλλον σε ενεργοβόρα κάρτα, αλλιώς μπορείς να δεις και σε λιγότερα w καθώς η κάρτα αυτή έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε ρεύμα. Φυσικά και όσα παρήγγειλες ταιριάζουν μαζί και θα παίξουν μια χαρά, απλά λέμε προτάσεις. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις! Αν το Corsair ήταν άμεσα διαθέσιμο θα το άλλαζα επι τόπου. Κατά τα άλλα το review των Cybernetics που εμπιστεύομαι, λίγο πολύ λέει είναι μια χαρά το συγκεκριμένο thermaltake οπότε γι αυτό το έβαλα και στην παραγγελία. Διαθεσιμότητα και τιμή κοιτούσα είναι η αλήθεια, και να είναι fully modular. Οσο για τον nvme θα αλλαχτεί σε 2tb έτσι κι αλλιώς, οπότε θα πάω στον WD που πρότεινες.
raul7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 17 λεπτά πριν, petran91 είπε Κατά τα άλλα το review των Cybernetics που εμπιστεύομαι, λίγο πολύ λέει είναι μια χαρά το συγκεκριμένο thermaltake Κι εγώ από cybenetics είδα review σε παρόμοιο μοντέλο της σειράς toughpower, απλά έδωσα περισσότερη βάση στα αρνητικά που έλεγε.. Αν το βρήκες σε καλή τιμή και διαθεσιμότητα είναι μια χαρά, άσε που με αυτή την κάρτα δεν θα ζοριστει και πολύ έτσι κι αλλιώς! 1
TopCLR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 19 ώρες πριν, petran91 είπε Τελικά έκανα παραγγελία τα παρακάτω και τα περιμένω από μέρα σε μέρα. Αν κάτι δεν σας αρέσει πείτε όσο προλαβαίνω να επιστρέψω κάτι! Οι μνήμες Patriot είναι σίγουρα οι 6000Mhz CL30 γιατί υπάρχουν ίδιες με CL36;
petran91 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, TopCLR είπε Οι μνήμες Patriot είναι σίγουρα οι 6000Mhz CL30 γιατί υπάρχουν ίδιες με CL36; https://www.skroutz.gr/s/48887375/Patriot-Viper-Venom-DDR5-32GB-RAM-me-2x16GB-Modules-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-PVV532G600C30K.html Αυτές είναι. Απο την περιγραφή καταλαβαίνω 30 ε;
Cubicolor Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) θα σου προτεινα αυτο CPU: AMD Ryzen 5 7600X (~260€) Πολύ δυνατός σε gaming, 6c/12t, χαλαρά κρατάει LoL/WoW σε ultra 1440p με high fps. Motherboard: B650 (π.χ. MSI B650M Mortar WiFi) (~200€) Σταθερή, με WiFi/BT, future-proof. RAM: 32GB DDR5 6000MHz (2×16GB) (90€) https://shopflix.gr/p/SF-10795704/mnimi-ram-gskill-trident-z5-rgb-32gb-ddr5-6000-mhz-2x16gb-10770226 Overkill για LoL/WoW αλλά σού δίνει άνεση και για μέλλον/πολυπαράθυρο. GPU: AMD Radeon RX 6750 XT (~360€) ή Nvidia RTX 4060 Ti 16GB (~450€) Και οι δύο τρέχουν άνετα LoL/WoW σε 1440p ultra 165Hz. Η 6750XT είναι φθηνότερη και πιο δυνατή στο raw fps. Storage: NVMe SSD 1TB (π.χ. Kingston KC3000 / Crucial P5 Plus) (~70–80€) Ταχύτητες >6000MB/s, Windows + games φορτώνουν άμεσα. PSU: 650–750W 80+ Gold (Corsair RM750e / Be Quiet Pure Power 11) (~90–100€) Αθόρυβο, αποδοτικό, αρκετό headroom. Case: Mid tower με airflow (π.χ. Phanteks P400A / Fractal Pop Air) (~80€) Σύνολο: ~800–850€ Αν πάρεις την RX 6750 XT αντί για την RTX 4060 Ti, πέφτεις ακόμα και στα ~780€. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Cubicolor
petran91 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 18 λεπτά πριν, Cubicolor είπε Σύνολο: ~800–850€ Αν πάρεις την RX 6750 XT αντί για την RTX 4060 Ti, πέφτεις ακόμα και στα ~780€ Κάτι δεν βγαίνει στα μαθηματικά σου 😆
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα