Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, petran91 said:

Πάμε με αυτόν που πρότεινε ο φίλος @raul7

https://www.skroutz.gr/s/55766145/Western-Digital-SN5000-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS200T4B0E.html?product_id=260986943

ή σε κάποιον άλλον;

Εγώ θα πήγαινα σε αυτόν, αλλά εάν είναι να "ληφθεί" το ~20ευρω πήγαινε σε κάποιον φθηνότερο.

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

'Εστησα το μηχάνημα όλα πολύ ωραία αλλά ρε παιδιά στο wow βαράει 83 βαθμούς ο επεξεργαστής.. Και το κατάλαβα επειδή ακούω το ανεμιστηράκι και κατέβασα ryzen master να δω τι γίνεται.

Άνοιξα PBO 80 lvl 3, μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Windfur είπε

Ειχες βαλει σωστα παστες κτλπ στον επεξεργαστη πριν κουμπωσεις την ψυκτρα ετσι;

Την εργοστασιακή που είχε άφησα.

Δημοσ.

Βεβαιωσου οτι η ψυκτρα εφαπτεται σωστα στην επιφανεια του επεξεργαστη. Επισης τσεκαρε αν υπαρχει καποια "διαφανης" προστατευτικη ταινια στην επιφανεια της ψυκτρας, την εχει αφαιρεσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το PBO 80 lvl 3 δε ξέρω τι σημαίνει. Το level 3 άραγε είναι -30 CO; Εγώ ακολούθησα το εξής βίντεο και έριξα θερμοκρασία στον επεξεργαστή. Από την άλλη επειδή έχουμε ακόμα ζέστες και έχεις τον ταπεινό cooler του κουτιού ίσως δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις. Πριν αγοράσω aftermarket cooler με τον 7600 ήδη από την άνοιξη ήμουν πάνω από 60 βαθμούς σε idle.

Επεξ/σία από thanak96
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν δεν σας ενοχλει ο θορυβος και εφοσων δεν ριχνει συχνοτητες ειναι οκ ακομα και οι ~80c σε full load.Και εχεις και ~10c headroom για την ambient.

Y.Γ Εγω ειμαι στους ~50c idle και ~90c σε stress test occt ενω τραβαει 225watt o7900x (πρακτικα ειναι ~σχεδον 2 7600x κολλημενοι) με thermalright phantom spirit και tpm και ambient 27c.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Καλα και τι μου ελεγαν εμενα οτι οι AMD ειναι δροσερουληδες? Τετοιες θερμοκρασιες ουτε εγω με την ξυλοσομπα!

Αχ, μωρη βαρβατη Noctua, εσυ και οι τσαχπινιες σου

με τα διπλα ψυγεια σου, και με τους φανηδες σου

Δημοσ.
57 minutes ago, Chris2756 said:

Καλα και τι μου ελεγαν εμενα οτι οι AMD ειναι δροσερουληδες? Τετοιες θερμοκρασιες ουτε εγω με την ξυλοσομπα!

Αχ, μωρη βαρβατη Noctua, εσυ και οι τσαχπινιες σου

με τα διπλα ψυγεια σου, και με τους φανηδες σου

Ο 7600 όντως είναι δροσερός(65watt tdp), για αυτό τα καταφερνει η στοκ ψυκτρα -που δεν είναι και κανένα γομαρι.

Επίσης είναι φτιαγμένοι να κάνουν boost όσο τους επιτρέπει η ψυξη, -εάν ενεργοποιήσεις και pbo μπορεί να ακουμπήσει και ~95watt οπότε με αυτά τα δεδομένα + στοκ ψυκτρα οι 83c που βλέπει ο ts δεν μου φαινετε παράλογο.

Spoiler

To δικό μου ~90αρη ήταν στο "extreme" cpu test στο occt, δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση σε photo η video editing -του δικού μου workflow ,ή αντίστοιχα σε gamming- ούτε καν να πλησιάσει σε αυτά τα νούμερα.

Υπολογιζω στην χειρότερη των περιπτώσεων 10 με 15 βαθους κάτω οπότε ~75c σε real world 100% utilization.

Spoiler

Όλα αυτά βέβαια με ambient 27c που είχαμε σήμερα.Προφανως σε 40αρια θα πιάσει τα 90+ που κάπου εκεί είναι και το max(95).Και πάλι δεν θα αυτοκαταστραφεί, απλά ίσως να ρίξει την  συχνοτητα 100-200 hz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...