Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, MrVOID said:

Ενοίκειο: $580 (75τμ. στο Αιγάλεω, μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο)

Ρεύμα / Νερό / Αέριο: $100

Κινητό: $27 (Unlimited πλάνο, με έξτρα sim σε router για το σπίτι)

Supermarket: $360 (Μεταξύ δύο αλυσίδων, ακολουθώ διατροφή)

Γυμναστήριο: $7 (Πληρώνω χρονιαία, τόσο βγαίνει ανά μήνα)

Βενζίνες: $150 (Υβριδικό αμάξι και μηχανή, η απόσταση από τη δουλειά είναι 5 χλμ.)

Service & Ασφάλεια Αυτοκινήτου και Μηχανής: $50 (Τα βάζω στην άκρη κάθε μήνα για το τέλος του έτους)

= $1274 είναι τα πάγια έξοδα μου.

Από εκεί και πέρα, προσαρμόζομαι κάθε μήνα ανάλογα τις ορέξεις για έξω (βλ. ποτό, φαγητό, σινεμά, εκδορμή) και για ταξίδια (ή για την καύλα μου ρε παιδί μου) κάνω χρήση των δώρων Πάσχα, Αδείας (καλοκαιριού) και Χριστουγέννων.

Αυτά από εμένα.

Τα δολλαρια που γράφεις είναι USA ή AUD?

• Haha 3
  • Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ναι αλλα και με τα αναλογα εσοδα. Γνωστος μου απο κοντνο νομο που εχει ελιες μου ειπε πως το δικο του χωραφι 20 στρεμματων ελιας θα του δωσει πχ 30Κ το χρονο καθαρο εισοδημα και ο Χαλκδικιωτης με ιδια εκταση θα παρει 150Κ-200Κ λογω διαφορετικης ποιοτητας. Ισχυει αυτο κατ αρχην; Ισως και να εξηγε τα τοσο μεγαλα μεροκαματα συγκριτικα με αλλους νομους

Δεν ισχύει όχι σε καμία περίπτωση. Αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν. Ένα δουλεμένο χωράφι 10 στρεμμάτων θα πάρει 250 δέντρα max ανά 6 επί 6 μέτρα απόσταση ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να γίνετε σωστά η γονιμοποίηση και να αφήσεις και γυρίσματα για το τρακτέρ. 250 δέντρα μια καλή χρονιά θα δώσουν 70 κιλά ανά δέντρο σε βάζω 16 τόνους πάνω κάτω πάντα σε καλή χρονιά. 16 τόνοι με 1.20 που θα βγει η τιμή με διαλογεα είναι 19 χιλιάδες στο βάζω 20 χιλιάδες ευρώ από τα οποία τα καθαρά είναι τα μισά. Για να βγάλεις 150 και 200 χιλιάρικα καθαρά θες 4 και 5 χιλιάδες δέντρα. Αν του φίλου σου με 20 στρέμματα βγάζει 30κ καθαρά τότε η έχει πολύ νερό οπότε βγαίνει όλη πρώτη και την πουλάει 1.50 ευρώ καθαρά η είναι βιολογική καλλιέργεια που συνήθως πηγαίνει 1.80 1.90 σκούπα ψηλή η χοντρή. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, sphinxgr said:

Γιατί δεν γίνεσαι εργοδότης να έρθω για 2000€ καθαρά κ 8ωρο τότε, αφού δεν σε απασχολεί να δίνεις απλόχερα? 

Έχω κ φίλους που θα έρθουν μαζί. 

Ρε παιδιά (όχι εσύ συγκεκριμένα προφανώς), τί συζητάμε τώρα για ελιές. Έχει πεθάνει το έργο για τους Έλληνες εδώ και 15 χρόνια. Αφού επί περίοδο κρίσης της Ελλάδας δεν πήγε ούτε ένας Έλληνας για ελιές, τί τις συζητάμε τώρα το 2025. 

Πάμε παρακάτω, έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Αν δεν είναι δικές σου οι ελιές να πας με 2 ξαδέρφια να μαζέψετε μαζί, άλλος να μιλάει Ελληνικά δε θα βρίσκεται στο χωράφι. 

Τις δικές μας πάντως αν κάποιος όντως θέλει να τις μαζέψει και είναι από Κρήτη, ας μου στείλει ένα PM. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tutuyo said:

επισης παντα υπαρχουν εκτακτα εξοδα

Δλδ αμα σου σπασει ενα δοντι τι θα κανεις, θα περιμενεις τον αλλο μηνα κααααααποια στιγμη να το φτιαξεις και θα κουμπωνεις μεζουλιντ?

Αμα κανει λιγε μερες παραπανω κρυο, τι θα κανεις δεν θα επεκτεινεις την θερμανση σου, θα πεθανεις στο κρυο?

Αμα παιξει κομενακι και βγειτε και γουσταρετε?Δεν θα πατε ενα σινεμα/θεατρο κτλ?Κι αμα ζητησει εκδρομη χειμερινη to know us better?

Υπάρχει ενα πολύ καλό εργαλείο που το λένε πιστωτική, με σωστή χρήση καλύπτει ακριβώς αυτά που αναφέρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, polaki είπε

Τα δολλαρια που γράφεις είναι USA ή AUD?

Βαριόμουν να ψάξω πως μπαίνει το γαμίδι το ευρώ σε αυτό το kbd.

Μόλις τώρα, sdikr είπε

Υπάρχει ενα πολύ καλό εργαλείο που το λένε πιστωτική, με σωστή χρήση καλύπτει ακριβώς αυτά που αναφέρεις

N A I ! ! ! Πληρώνω τα πάντα με πιστωτική εδώ και πέντε χρόνια, ακόμη και έναν καφέ που θα πάρω στο χέρι. Κάθε πρωί πριν πάω στη δουλειά και αφού έχει γίνει η ενημέρωση στην τράπεζα, αποπληρώνω όσα χάλασα την προηγούμενη ημέρα. 

Επεξ/σία από MrVOID
Δημοσ.
2 minutes ago, Arkin said:

Δεν ισχύει όχι σε καμία περίπτωση. Αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν. Ένα δουλεμένο χωράφι 10 στρεμμάτων θα πάρει 250 δέντρα max ανά 6 επί 6 μέτρα απόσταση ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να γίνετε σωστά η γονιμοποίηση και να αφήσεις και γυρίσματα για το τρακτέρ. 250 δέντρα μια καλή χρονιά θα δώσουν 70 κιλά ανά δέντρο σε βάζω 16 τόνους πάνω κάτω πάντα σε καλή χρονιά. 16 τόνοι με 1.20 που θα βγει η τιμή με διαλογεα είναι 19 χιλιάδες στο βάζω 20 χιλιάδες ευρώ από τα οποία τα καθαρά είναι τα μισά. Για να βγάλεις 150 και 200 χιλιάρικα καθαρά θες 4 και 5 χιλιάδες δέντρα. Αν του φίλου σου με 20 στρέμματα βγάζει 30κ καθαρά τότε η έχει πολύ νερό οπότε βγαίνει όλη πρώτη και την πουλάει 1.50 ευρώ καθαρά η είναι βιολογική καλλιέργεια που συνήθως πηγαίνει 1.80 1.90 σκούπα ψηλή η χοντρή. 

Δεν έχει νόημα φίλε μου η ανάλυση αυτή, είναι φανερό ότι απλά πετάγονται στον αέρα αριθμοί και ποσά από ανθρώπους που δεν έχουν δική τους εμπειρία, απλά κάπου κάποτε άκουσαν κάποιον. 

Και τα 250 δέντρα που είπες πολλά μου ακούγονται και πρέπει να έχει γίνει με το μοιρογνωμόνιο που λέει ο λόγος η δενδροφύτευση για να μην φύγεις ούτε 1 εκατοστό πιο πέρα. Για να γίνει σωστή δουλειά τώρα λέμε, αλλιώς το να στουμπώσει κάποιος 300 ρίζες εκεί θα το βρει μπροστά του.

Τί 200.000€ συζητάμε τώρα.. μιλάμε για εκτός πραγματικότητας νούμερα....

3 minutes ago, sdikr said:

Η οποία από ποιά λεφτά θα πληρωθεί, απ'τον μπαμπά και τη μαμά? 

Δημοσ.
2 minutes ago, MrVOID said:

N A I ! ! ! Πληρώνω τα πάντα με πιστωτική εδώ και πέντε χρόνια, ακόμη και έναν καφέ που θα πάρω στο χέρι. Κάθε πρωί πριν πάω στη δουλειά και αφού έχει γίνει η ενημέρωση στην τράπεζα, αποπληρώνω όσα χάλασα την προηγούμενη ημέρα. 

έχεις περίπου 56 ήμερες άτοκες ή εστω 30 ημέρες μέχι να κλείσεις λογιαριασμο και να μην μπούνε τόκοι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, polaki είπε

Τις δικές μας πάντως αν κάποιος όντως θέλει να τις μαζέψει και είναι από Κρήτη, ας μου στείλει ένα PM. 

Εδω εμεις δίνουμε 60  7 ωρες και διάλειμμα μεσα και φαγητό και ασφάλεια και δε βρίσκουμε... Και γενικά απο τα σχόλια που διαβάζω δε παίζει να βρουμε..

Δημοσ.
3 minutes ago, MrVOID said:

Ναι μωρέ πλάκα έκανα! :D

Εγώ τις μισές φορές το γράφω στη google και το κάνω copy paste! :D

Δημοσ.
1 minute ago, polaki said:

Δεν έχει νόημα φίλε μου η ανάλυση αυτή, είναι φανερό ότι απλά πετάγονται στον αέρα αριθμοί και ποσά από ανθρώπους που δεν έχουν δική τους εμπειρία, απλά κάπου κάποτε άκουσαν κάποιον. 

Και τα 250 δέντρα που είπες πολλά μου ακούγονται και πρέπει να έχει γίνει με το μοιρογνωμόνιο που λέει ο λόγος η δενδροφύτευση για να μην φύγεις ούτε 1 εκατοστό πιο πέρα. Για να γίνει σωστή δουλειά τώρα λέμε, αλλιώς το να στουμπώσει κάποιος 300 ρίζες εκεί θα το βρει μπροστά του.

Αναφέρει το ποστ που απαντάω,  "θα περιμένεις να πληρωθείς τον επόμενο μήνα"

Δημοσ.

Ρε παιδιά (όχι εσύ συγκεκριμένα προφανώς), τί συζητάμε τώρα για ελιές. Έχει πεθάνει το έργο για τους Έλληνες εδώ και 15 χρόνια. Αφού επί περίοδο κρίσης της Ελλάδας δεν πήγε ούτε ένας Έλληνας για ελιές, τί τις συζητάμε τώρα το 2025. 

Πάμε παρακάτω, έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Αν δεν είναι δικές σου οι ελιές να πας με 2 ξαδέρφια να μαζέψετε μαζί, άλλος να μιλάει Ελληνικά δε θα βρίσκεται στο χωράφι. 

Επειδή είναι τεμπέλης ο Έλληνας δεν σημαίνει ότι πέθαναν οι ελιές. Άνθρωποι με 2 3 πτυχία δεν βγάζουν ούτε τα μισά από ότι εγώ. Ναι προφανώς ειναι αραχτοι γραφειαρα στο τέλος του μήνα μετράνε πόσα έμειναν όμως. Το έχω ξανά πει. Ο Έλληνας προτιμάει 800 ευρω εύκολα με μηδέν ιδρώτα παρά 4000 με σκληρή δουλειά. Για αυτό ξένοι εργάτες φτιάχνουν σπίτια παίρνουν αμάξια κτλ και ο Έλληνας πεινάει. Δεν υπάρχουν δουλειές που πληρώνουν Ελλάδα σε ανθρώπους με πτυχία. Εδώ και πολλά χρόνια. 

• Like 4
Δημοσ.
Just now, gorge18 said:

Εδω εμεις δίνουμε 60  7 ωρες και διάλειμμα μεσα και φαγητό και ασφάλεια και δε βρίσκουμε... Και γενικά απο τα σχόλια που διαβάζω δε παίζει να βρουμε..

Έλληνα δεν υπάρχει περίπτωση σου λέω.. χρόνια τώρα αυτή η ιστορία. Και δεν τη βλέπω να αλλάζει. Εδώ η γιαγιά μου να φανταστείς έδινε και δωρεάν διαμονή στο σπίτι στο χωριό (4 υπνοδωμάτια) λίγο έξω από Ελούντα στην Κρήτη και δεν ερχόταν άνθρωπος, μόνο αλλοδαποί. Τί συζητάμε τώρα..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Έτσι είναι εγώ τα ξέρω πολλά χρόνια έχω 2700 δέντρα και όπου μπορώ τα κοιτάω μόνος από χόρτα από κλάδεμα πότισμα πιο τίμια δουλεια δεν υπάρχει πουλάς το προϊόν σου που τρέχεις όλο το χρόνο να μεγαλώσεις και έχεις και αντίξοες συνθήκες ειδικά ο καιρός που φέτος γονάτισε πολύ κόσμο που δεν έχει νερό. 

Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Επειδή είναι τεμπέλης ο Έλληνας δεν σημαίνει ότι πέθαναν οι ελιές. Άνθρωποι με 2 3 πτυχία δεν βγάζουν ούτε τα μισά από ότι εγώ. Ναι προφανώς ειναι αραχτοι γραφειαρα στο τέλος του μήνα μετράνε πόσα έμειναν όμως. Το έχω ξανά πει. Ο Έλληνας προτιμάει 800 ευρω εύκολα με μηδέν ιδρώτα παρά 4000 με σκληρή δουλειά. Για αυτό ξένοι εργάτες φτιάχνουν σπίτια παίρνουν αμάξια κτλ και ο Έλληνας πεινάει. Δεν υπάρχουν δουλειές που πληρώνουν Ελλάδα σε ανθρώπους με πτυχία. Εδώ και πολλά χρόνια. 

Προσοχή δεν είπα ότι πέθαναν οι ελιές, προς θεού! Είπα απλά ότι Έλληνας για να πάει στις ελιές πρέπει να είναι δικές του. Να πάει για να πληρωθεί ο ίδιος μεροκάματο αν δεν έχει προσωπική σχέση με το χωράφι δεν υπάρχει περίπτωση. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MrVOID είπε

Ναι μωρέ πλάκα έκανα! :D

Εγώ τις μισές φορές το γράφω στη google και το κάνω copy paste! :D

Δεξί Alt + ε (έψιλον) ενώ γράφετε ελληνικά

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...