archer100 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Arkin said: Δεν ισχύει όχι σε καμία περίπτωση. Αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν. Ένα δουλεμένο χωράφι 10 στρεμμάτων θα πάρει 250 δέντρα max ανά 6 επί 6 μέτρα απόσταση ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να γίνετε σωστά η γονιμοποίηση και να αφήσεις και γυρίσματα για το τρακτέρ. 250 δέντρα μια καλή χρονιά θα δώσουν 70 κιλά ανά δέντρο σε βάζω 16 τόνους πάνω κάτω πάντα σε καλή χρονιά. 16 τόνοι με 1.20 που θα βγει η τιμή με διαλογεα είναι 19 χιλιάδες στο βάζω 20 χιλιάδες ευρώ από τα οποία τα καθαρά είναι τα μισά. Για να βγάλεις 150 και 200 χιλιάρικα καθαρά θες 4 και 5 χιλιάδες δέντρα. Αν του φίλου σου με 20 στρέμματα βγάζει 30κ καθαρά τότε η έχει πολύ νερό οπότε βγαίνει όλη πρώτη και την πουλάει 1.50 ευρώ καθαρά η είναι βιολογική καλλιέργεια που συνήθως πηγαίνει 1.80 1.90 σκούπα ψηλή η χοντρή. Ευχαριστω για την αναλυση. Δεν εχω ιδεα απο ελαιοκαλλιεργειες, αυτος εχει δικα του χωραφια, ισως μου ειπε αλλο νουμερο πχ 50 στρεμματα (που και παλι δε βγαινει με την αναλυση σου) αλλα η αναλογια ηταν τοση, πχ 30Κ με 150Κ γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Μαλλον θα μιλησε με κανεναν ντοπιο και θα εβαλε και τιποτε αλλο στην εξισωση (επιδοτησεις, εξτρα μελισσια, κλπ) και θα το ειπε ο αλλος οτι καθαριζει συνολικα τοσα απο την απασχοληση του με τη γεωργια Αλλα μου κανει ακομα εντυπωση γιατι δεν ειναι ατομο που πεταει τυχαια νουμερα στον αερα, ειναι πολυ τεχνοκρατης Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από archer100 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 21 λεπτά πριν, MrVOID είπε Ενοίκειο: $580 (75τμ. στο Αιγάλεω, μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο) Ρεύμα / Νερό / Αέριο: $100 Κινητό: $27 (Unlimited πλάνο, με έξτρα sim σε router για το σπίτι) Supermarket: $360 (Μεταξύ δύο αλυσίδων, ακολουθώ διατροφή) Γυμναστήριο: $7 (Πληρώνω χρονιαία, τόσο βγαίνει ανά μήνα) Βενζίνες: $150 (Υβριδικό αμάξι και μηχανή, η απόσταση από τη δουλειά είναι 5 χλμ.) Service & Ασφάλεια Αυτοκινήτου και Μηχανής: $50 (Τα βάζω στην άκρη κάθε μήνα για το τέλος του έτους) = $1274 είναι τα πάγια έξοδα μου. Από εκεί και πέρα, προσαρμόζομαι κάθε μήνα ανάλογα τις ορέξεις για έξω (βλ. ποτό, φαγητό, σινεμά, εκδορμή) και για ταξίδια (ή για την καύλα μου ρε παιδί μου) κάνω χρήση των δώρων Πάσχα, Αδείας (καλοκαιριού) και Χριστουγέννων. Αυτά από εμένα. Τα $ είναι ΗΠΑ Καναδά ή Αυστραλίας;
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, MrVOID είπε Βαριόμουν να ψάξω πως μπαίνει το γαμίδι το ευρώ σε αυτό το kbd. N A I ! ! ! Πληρώνω τα πάντα με πιστωτική εδώ και πέντε χρόνια, ακόμη και έναν καφέ που θα πάρω στο χέρι. Κάθε πρωί πριν πάω στη δουλειά και αφού έχει γίνει η ενημέρωση στην τράπεζα, αποπληρώνω όσα χάλασα την προηγούμενη ημέρα. Δεν είναι η σωστή χρήση της κάρτας αυτή πάντως. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Rebelos2018 1
Arkin Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μόλις τώρα, polaki είπε Προσοχή δεν είπα ότι πέθαναν οι ελιές, προς θεού! Είπα απλά ότι Έλληνας για να πάει στις ελιές πρέπει να είναι δικές του. Να πάει για να πληρωθεί ο ίδιος μεροκάματο αν δεν έχει προσωπική σχέση με το χωράφι δεν υπάρχει περίπτωση. Σε κατάλαβα πως το είπες ναι και έχεις δίκιο. Και έτσι είναι δεν θα δεις Έλληνα να δουλεύει σε ξένο χωράφι εδώ σε δικά του δεν πάει πολλές φορές. Κρίμα αλλά είναι η αλήθεια. Είναι δύσκολη δουλειά εγώ είμαι μαθημενος αλλά άνθρωπος της πόλης απλά δεν θα άντεχε πάνω από 1 ώρα.
vamvakoolas Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 minute ago, Ukforthemoment said: Τα $ είναι ΗΠΑ Καναδά ή Αυστραλίας; Λιβεριανό δολάριο https://en.wikipedia.org/wiki/Liberian_dollar 2
MrVOID Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μόλις τώρα, Rebelos2018 είπε Δεν είναι η χρηστή χρήση της κάρτας αυτή πάντως. Είναι ΚΑΙ αυτή, δεν είναι προφανώς μόνο αυτή (ούτε η κύρια χρήση της). Αντί να χρησιμοποιώ τα δικά μου χρήματα, πιστώνομαι της τράπεζας, και αφού δεν προλαβαίνει να τα τοκίσει, επιστρέφω ακαίρεο το ποσό ΠΟΛΥ πριν γίνει το "αντιλογισμός".
sphinxgr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 3 λεπτά πριν, gorge18 είπε Εδω εμεις δίνουμε 60 7 ωρες και διάλειμμα μεσα και φαγητό και ασφάλεια και δε βρίσκουμε... Και γενικά απο τα σχόλια που διαβάζω δε παίζει να βρουμε.. Μεσσηνία πέρυσι έπαιζε πάντως το εξής για ελιές: 500€ για 8 ώρες για 5 εργάτες. 50€ ο εργάτης καθαρά + ασφάλιση και τα υπόλοιπα ο μεσάζοντας που έφερνε τα εργαλεία / πανιά και τους εργάτες κλπ. Productivity 5 στρέμματα στο 8ωρο = 20 τσουβάλια = 200 λίτρα λάδι. Το δικαίωμα αν θυμάμαι καλά ήταν στο 7%. 1
Arkin Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Ευχαριστω για την αναλυση. Δεν εχω ιδεα απο ελαιοκαλλιεργειες, αυτος εχει δικα του χωραφια, ισως μου ειπε αλλο νουμερο πχ 50 στρεμματα (που και παλι δε βγαινει με την αναλυση σου) αλλα η αναλογιια ηταν τοση, πχ 30Κ με 150Κ γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Μαλλον θα μιλησε με κανεναν ντοπιο και θα εβαλε και τιποτε αλλο στην εξισωση (επιδοτησεις, εξτρα μελισσια, κλπ) και θα το ειπε ο αλλος οτι καθαριζει συνολικα τοσα απο την απασχοληση του με τη γεωργια Αλλα μου κανει ακομα εντυπωση γιατι δεν ειναι ατομο που πεταει τυχαια νουμερα στον αερα, ειναι πολυ τεχνοκρατης Αν δεν μου πεις ακριβώς καλλιέργεια δέντρα κτλ δεν μπορώ να στα βγάλω ακριβώς. Από μελίσσια δεν γνωρίζω αλλά έχουν κάποιοι στα μέρη μου. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αυτά τα νούμερα. Και σε βάζω καλες χρονιές. 2012 είχε πάει 80 λεπτά η ελιά η κλούβα 2 ευρω και προσωπικά από 60 τόνους 15 έβγαλα λάδι και 45 τονοι πήγα 46 λεπτα το κιλό. Δύσκολη χρονιά ξηρασίες λίβες. Τα τελευταία χρόνια έχει κάπως σταθεροποιηθει η τιμή όχι εκεί που θα έπρεπε αλλά και τα έξοδα πολύ παραπάνω από το 2012. Είναι πολλοί οι παράμετροι δεν είναι πας 8 ώρες σε ξένη δουλειά φεύγεις και αυτό είναι. Έχεις 1002 στο κεφάλι σου. Οι επιδοτήσεις είναι 35 ευρω το στρέμμα και αν βάλεις και οικολογικά σχέδια παίρνεις ακόμα 15 20 ευρώ αλλά πρέπει να κάνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο κάθε χωράφι γίνονται έλεγχοι κάθε χρόνο. 1
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, MrVOID είπε Είναι ΚΑΙ αυτή, δεν είναι προφανώς μόνο αυτή (ούτε η κύρια χρήση της). Αντί να χρησιμοποιώ τα δικά μου χρήματα, πιστώνομαι της τράπεζας, και αφού δεν προλαβαίνει να τα τοκίσει, επιστρέφω ακαίρεο το ποσό ΠΟΛΥ πριν γίνει το "αντιλογισμός". Εννοώ να την αποπληρώνεις την επόμενη ημέρα Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Rebelos2018
MrVOID Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μόλις τώρα, Rebelos2018 είπε Εννοώ να τη αποπληρώνεις την επόμενη ημέρα Είμαι περίεργος, τι θέλεις τώρα 😅😅😅😅😅😅 1
pontez2 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Παιδιά, επειδη αρκετοι αναφέρονται σε αγροτική ζωή, γιατι δε πάνε οι νέοι κτλ. Τα λέει ωραια ο @Arkin Απλά να πληροφορισω οτι οι αγροτικές εργασίες δεν ειναι ένα ποτισμα και να ριξεις σπορους. Ειναι πολυ σκληρη δουλειά με καθημερινη ενασχόλιση που σε πολλές περιπτώσεις έχεις χασουρα διοτι οι επιδοτίσεις δεν φτάνουν. Πρέπει να έχεις τεράστιες εκτάσεις σε πολύ ευφορη γη ωστε να βγάζεις. Και ακριβως επειδη ειναι σκληρη δουλειά το μεροκάματο ειναι ακριβό και δεν βρισκεις ευκολα εργάτες. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν οι νεοι και δεν ασχολουνται, διοτι αν δεν έχεις οπως έγραψα μεγάλες εκτάσεις, απλά δεν αξιζει να ασχοληθεις. Πόσο μάλλον τωρα που πρέπει να τα πάρουν φθηνά απο εσένα για να τα πουλησουν ακριβά οι μεσαζοντες Ρωτηστε ποσοι νέοι αγροτες μαγευτηκαν απο τα 20ρικα που έδωσε η Ευρωπαικη Ένωση και τωρα κλαινε γιατι έχουν δεσμευτει για 7 χρονια, και δε βγαινει ουτε καρπός αλλά τα λιπάσματα και τα εργατικά τρέχουν. Μονο τεράστιες ευφορες εκτάσεις ή μονο σαν β ενασχόλιση για κάτι έξτρα ή απλά να βγάζεις το λαδάκι σου. Σε καμία περίπτωση "α έχω ένα χωραφάκι να βγάλω το προς το ζην. 1
Arkin Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μεσσηνία πέρυσι έπαιζε πάντως το εξής για ελιές: 500€ για 8 ώρες για 5 εργάτες. 50€ ο εργάτης καθαρά + ασφάλιση και τα υπόλοιπα ο μεσάζοντας που έφερνε τα εργαλεία / πανιά και τους εργάτες κλπ. Productivity 5 στρέμματα στο 8ωρο = 20 τσουβάλια = 200 λίτρα λάδι. Το δικαίωμα αν θυμάμαι καλά ήταν στο 7%. Είναι άλλο ελιές για λάδι οι οποίες έχουν πολύ μικρότερα συνολικά έξοδα από ελιές εξαγωγής και ειδικά ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ που είναι η καλύτερη ελιά παγκοσμίως. Μηδέν μηχανήματα μαζεματος μήνες λινατσα με το χέρι μαζεύονται και καθαρή ελιά ούτε δακο ουτε ακαρη σωστό κλάδεμα κτλ. Οι ελιές για λάδι τις κλαδευουν στα χοντρά δεν πειράζει αν είναι ψηλή η χοντρή και μπορούν να κατεβάσουν και 150 200 κιλά αν είναι πολύ μεγάλα τα δέντρα. Χαλκιδικής ελιές 70 κιλά είναι μια καλή παραγωγή για να έχεις και μέγεθος μετά τις 3 κλούβες αρχίζει πέφτει η ποιότητα.
archer100 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, pontez2 said: Παιδιά, επειδη αρκετοι αναφέρονται σε αγροτική ζωή, γιατι δε πάνε οι νέοι κτλ. Τα λέει ωραια ο @Arkin Απλά να πληροφορισω οτι οι αγροτικές εργασίες δεν ειναι ένα ποτισμα και να ριξεις σπορους. Ειναι πολυ σκληρη δουλειά με καθημερινη ενασχόλιση που σε πολλές περιπτώσεις έχεις χασουρα διοτι οι επιδοτίσεις δεν φτάνουν. Πρέπει να έχεις τεράστιες εκτάσεις σε πολύ ευφορη γη ωστε να βγάζεις. Και ακριβως επειδη ειναι σκληρη δουλειά το μεροκάματο ειναι ακριβό και δεν βρισκεις ευκολα εργάτες. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν οι νεοι και δεν ασχολουνται, διοτι αν δεν έχεις οπως έγραψα μεγάλες εκτάσεις, απλά δεν αξιζει να ασχοληθεις. Πόσο μάλλον τωρα που πρέπει να τα πάρουν φθηνά απο εσένα για να τα πουλησουν ακριβά οι μεσαζοντες Ρωτηστε ποσοι νέοι αγροτες μαγευτηκαν απο τα 20ρικα που έδωσε η Ευρωπαικη Ένωση και τωρα κλαινε γιατι έχουν δεσμευτει για 7 χρονια, και δε βγαινει ουτε καρπός αλλά τα λιπάσματα και τα εργατικά τρέχουν. Μονο τεράστιες ευφορες εκτάσεις ή μονο σαν β ενασχόλιση για κάτι έξτρα ή απλά να βγάζεις το λαδάκι σου. Σε καμία περίπτωση "α έχω ένα χωραφάκι να βγάλω το προς το ζην. Αφου δεν πηγε ο Ελληνας αγροτης στην καρδια της κρισης, να παει τωρα που καπως εστρωσε το πραγμα απιθανο. Μονο οσοι μεγαλωσαν στην αγροτια και την ξερουν ισως ασχοληθουν Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από archer100
Arkin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Παιδιά, επειδη αρκετοι αναφέρονται σε αγροτική ζωή, γιατι δε πάνε οι νέοι κτλ. Τα λέει ωραια ο @Arkin Απλά να πληροφορισω οτι οι αγροτικές εργασίες δεν ειναι ένα ποτισμα και να ριξεις σπορους. Ειναι πολυ σκληρη δουλειά με καθημερινη ενασχόλιση που σε πολλές περιπτώσεις έχεις χασουρα διοτι οι επιδοτίσεις δεν φτάνουν. Πρέπει να έχεις τεράστιες εκτάσεις σε πολύ ευφορη γη ωστε να βγάζεις. Και ακριβως επειδη ειναι σκληρη δουλειά το μεροκάματο ειναι ακριβό και δεν βρισκεις ευκολα εργάτες. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν οι νεοι και δεν ασχολουνται, διοτι αν δεν έχεις οπως έγραψα μεγάλες εκτάσεις, απλά δεν αξιζει να ασχοληθεις. Πόσο μάλλον τωρα που πρέπει να τα πάρουν φθηνά απο εσένα για να τα πουλησουν ακριβά οι μεσαζοντες Ρωτηστε ποσοι νέοι αγροτες μαγευτηκαν απο τα 20ρικα που έδωσε η Ευρωπαικη Ένωση και τωρα κλαινε γιατι έχουν δεσμευτει για 7 χρονια, και δε βγαινει ουτε καρπός αλλά τα λιπάσματα και τα εργατικά τρέχουν. Μονο τεράστιες ευφορες εκτάσεις ή μονο σαν β ενασχόλιση για κάτι έξτρα ή απλά να βγάζεις το λαδάκι σου. Σε καμία περίπτωση "α έχω ένα χωραφάκι να βγάλω το προς το ζην. Το πότισμα είναι το εύκολο. Απλά θέλει ώρες και 15 και 20 ώρες σερί ειδικά αν είναι πολλά χωράφια και συχνές αλλαγές. Θα χρειαστεί και τσάπα και μισινεζα για χόρτα θα χρειαστεί κλάδεμα και καλοκαίρι τα λαίμαργα για όσους γνωρίζετε με 70 βαθμούς ήλιο πάνω στο δέντρο θα χρειαστεί λίπασμα 3 φορές το χρόνο πέφτει με το χέρι θα χρειαστεί ράντισμα ανά 20 μέρες από το δέσιμο μέχρι τη συγκομιδή και χαλκό χειμώνα ανα 40 μέρες και πολλά ακόμα. Και δεν ειναι μόνο αυτά θέλει αγωγούς δεν θα πάει το νερό μόνο του στο χωράφι θέλει δίκτυα θέλει πολλά. Το θέμα είναι τι προτιμάς. 900 ευρώ το μήνα και στο τέλος του μήνα να κοιτάς πως να πληρώσεις το ενοίκιο η να στρώσεις κωλο να δουλέψεις σκληρά και σιγά σιγά να κάνεις περιουσία και να ζεις καλύτερα? Ο καθένας κάνει τις επιλογές του τίποτα δεν είναι εύκολο και σε κανέναν δεν χαρίζουν λεφτά όταν ζεις τίμια ζωή. Γιατί αυτοί με τα εκατομμύρια και τα δις μην τους ζηλεύετε μόνο τίμια ζωή δεν έζησαν για να έχουν αυτά που έχουν εγώ μιλάω για 100% τίμια δουλειά απλών ανθρώπων. 1
great Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 32 minutes ago, sphinxgr said: Γιατί δεν γίνεσαι εργοδότης να έρθω για 2000€ καθαρά κ 8ωρο τότε, αφού δεν σε απασχολεί να δίνεις απλόχερα? Έχω κ φίλους που θα έρθουν μαζί. Δεν καταλαβαινω τι ακριβως θες να πεις, οτι καποιος που ειναι senior ή c level δεν θα παρει 2500 καθαρα γιατι θα ειναι 4000 στον εργοδοτη οποτε δεν θα τα δωσει και αρα ολοι δουλευουν με ταβανι τα 1500 γιατι αυτο βολευει τον εργοδοτη? σε φάμπρικα δουλευεις ή εισαι εργοδότης; δεν καταλαβαινω! Και να ρωτησω κατι οσον αφορα το αγροτικο κομματι που παιζει πολυ εδω, οκ να γινεις αγροτης no problem, εννοειτε πρεπει να βαλεις γαλότσα κανενα προβλημα, πειτε μου καθε χρονο καθε χειμώνα υπαρχουν απειρα ρεπορταζ που λενε οτι καταστραφηκε η σοδεια τάδε με το χαλάζι, εφυγαν τα πορτοκάλια, καταστράφηκαν τοσο μηνων σοδειά και πολλα τέτοια. Και μετα περιμενουν τις επιδοτήσεις απο το κράτος. Το ρίσκο φαινετε τεράστιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα