Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραιες πληροφοριες αρκιν και τα αλλα παιδια για την αγροτικη ενασχοληση.τουλαχιστον ειστε αληθνοι αγροτες οχι σαν την αλλη την κοτα που πηρε τον οπεκεπε και τα εκανε πορσε και φεραρι.

ο νεος κοσμος θελει δουλεια με πολλα φραγκα και ελευθερη ωρα για βολτες.αυτο δεν υπαρχει στην αγροτια,ειναι πληρη ενασχοληση.που να το εξηγησεις στον νεο αυτο. ειχε μια εκπομπη παλια στην ερτ ..για αυτους που πηραν τα βουνα..και παρουσιαζε νεους ανθρωπους που ειχαν βεβαια εργαστει στην πολη ,ακομα και στελεχη σπουδαγμενα που στιφθηκαν κυριολεκτικα και ειπαν να ξεφυγουν και πηγαν στα χωρια και εκαναν νεα αρχη ,βαζοντας τα εισοδηματα που μαζεψαν απο τις δουλειες τους και ζουν μια ηρεμη και ποιοτικη ζωη.φυσικα λενε οτι τους λειπει η πολη,οσον αφορα συναυλιες,αθλητικα κ.λ.π αλλα το χωριο δεν το αλλαζουν.

τωρα εαν ζεις αρκετα κοντα στην πολη,οπως ο αρκιν ας πουμε που ειναι 1 ωρα ,ε δεν το λες και οτι αποκοπηκες απο τα πεπραγμενα.εινι ιδανικη περιοτωση.εαν μας εφερνε και κανα ντενεκε απο το υπεροχο λαδι της χαλκιδικης θα ηταν ακομα καλυτερα 😁

η ολλανδια ξερω οτι ειναι επισης το κεντρο των σπορων.οτι φυτο θες ,οτι φυτο σπερνεται στην ελλαδα,ντοματες ,πιπιεριες κ.λ.π. εκει ειναι η αποθηκη.τα φερνουν αντιπροσωποι εδω και τα διανεμουν.

• Like 2
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

χωρίς ενοίκιο:

1000 καθαρά το απόλυτο πάτωμα, τσεκάρεις προσφορές σε σουπερ, εύχεσαι να μη σου τύχουν (πολλά) απρόβλεπτα έξοδα, βγαίνεις που και που, στάζεις για να μαζέψεις κάτι στην άκρη να πας 5 μέρες διακοπές το χρόνο

+200-300 και μπορείς: να συντηρήσεις ένα αμάξι που θα πρέπει όμως να στο πάρουν αρχικά οι γονείς αλλιώς άντε μάζευε 2 χρονάκια λεφτά για να πάρεις αμάξι 10ετίας +

με ενοίκιο: απλά να σου μένουν τα παραπάνω αφού πληρώσεις το ενοίκιο

Ιδανικό σενάριο, για άτομο 35 χρονών πάντα, που δεν είναι πια παιδάκι να συμβιβαστεί σε ημιυπόγα τρύπα και επιβάλλεται να έχει μεταφορικό μέσο για ελευθερία, +500 ευρώ ακόμα μηνιαίως για να είναι άνετος και να μπορεί να αποταμιεύει.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μετά είναι τα βελτίωσης. Μέχρι 100 120 χιλιάδες παλιότερα ήταν μέχρι 180 χιλιάδες. 60% για νέους αγρότες και 50% για όλους τους υπόλοιπους. Παίρνεις όλα τα μηχανήματα τρακτέρ τουρμπινα καταστροφέα και χτυπάς και γεώτρηση απλά δεν βγαίνει για δεξαμενή ενώ κάποτε με τα 180 εβγαινε. Έχει αναφερθει ότι θα βγουν προγράμματα μια για χαβουζες το ψάχνω προσωπικά γιατι σε μια χρονιά που θα έχεις 100 150 τόνους δεν έχεις νερό χάνονται παρα πολλά λεφτά μιας και θα ποτίσεις όσα μπορείς τα άλλα λάδι. 

Για υδροπονία ντομάτας ξέρεις αν έχει κάτι? Εκεί έχω ακούσει έχει καλή απόδοση αλλά θέλεις και μεγάλο κεφάλαιο 100κ το στρέμμα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mike15 είπε

ωραιες πληροφοριες αρκιν και τα αλλα παιδια για την αγροτικη ενασχοληση.τουλαχιστον ειστε αληθνοι αγροτες οχι σαν την αλλη την κοτα που πηρε τον οπεκεπε και τα εκανε πορσε και φεραρι.

ο νεος κοσμος θελει δουλεια με πολλα φραγκα και ελευθερη ωρα για βολτες.αυτο δεν υπαρχει στην αγροτια,ειναι πληρη ενασχοληση.που να το εξηγησεις στον νεο αυτο. ειχε μια εκπομπη παλια στην ερτ ..για αυτους που πηραν τα βουνα..και παρουσιαζε νεους ανθρωπους που ειχαν βεβαια εργαστει στην πολη ,ακομα και στελεχη σπουδαγμενα που στιφθηκαν κυριολεκτικα και ειπαν να ξεφυγουν και πηγαν στα χωρια και εκαναν νεα αρχη ,βαζοντας τα εισοδηματα που μαζεψαν απο τις δουλειες τους και ζουν μια ηρεμη και ποιοτικη ζωη.φυσικα λενε οτι τους λειπει η πολη,οσον αφορα συναυλιες,αθλητικα κ.λ.π αλλα το χωριο δεν το αλλαζουν.

τωρα εαν ζεις αρκετα κοντα στην πολη,οπως ο αρκιν ας πουμε που ειναι 1 ωρα ,ε δεν το λες και οτι αποκοπηκες απο τα πεπραγμενα.εινι ιδανικη περιοτωση.εαν μας εφερνε και κανα ντενεκε απο το υπεροχο λαδι της χαλκιδικης θα ηταν ακομα καλυτερα 😁

η ολλανδια ξερω οτι ειναι επισης το κεντρο των σπορων.οτι φυτο θες ,οτι φυτο σπερνεται στην ελλαδα,ντοματες ,πιπιεριες κ.λ.π. εκει ειναι η αποθηκη.τα φερνουν αντιπροσωποι εδω και τα διανεμουν.

Nα εισαι καλα φιλε μου. Εχουν πεσει τονοι ιδρωτας ολα τα χρονια οποτε μπορω να γραφω με βασεις και βιωματα και αν μπορω να βοηθαω και να δινω μια καλυτερη οπτικη πανω στο αντικειμενο. Και θα πατησω και σε αυτο που ειπες πριν λιγο εβλεπα βιντεο για την ξεφτιλισμενη που εφαγε 2.5 εκατομμυρια επιδοτησεις σε 5 χρονια χωρις να εχει δουλεψει ουτε μια μερα σε χωραφι χωρις να κατεχει ουτε ενα στρεμμα ενω ο πραγματικος αγροτης καθε χρονο τον κοβουν απο τα ηδη λιγα χρηματα που παιρνει ανα στρεμμα. Αυτο το θεμα ειναι τεραστιο και μακαρι να πιαστουν ολοι τους ο αλλος λεει δηλωνε χιλιαδες ζωες σε αεροδρομιο ο αλλος σε ενα απομερο νησι που δεν υπαρχει ανθρωπος και αλλα τετοια παρατραγουδα με εκατομμυρια επιδοτησεις και τον πραγματικο αγροτη τον κοβουν καθε χρονο. Παρανοια και με κατι τετοια νευριαζω παρα πολυ φυλακη ολοι τους ισοβια οχι 1-2 χρονια με αναστολη και μετα εξω και ξανα ζωαρα με τα εκατομμυρια που εκλεψαν απο ολους τους αγροτες. 

Η ζωη στο χωριο δεν συγκρινετε την ηρεμια μου δεν την αλλαζω κυριολεκτικα με τιποτα ειμαι 70χλμ απο Θεσσαλονικη και 15χλμ απο την κοντινοτερη κωμοπολη με 10000 κατοικους που εχει τα παντα οποτε δεν ειναι ασχημα και θαλασσα στα 10χλμ δεν μιλαμε για βουνα με 100 κατοικους που εκει οκ δεν θα μπορουσα να μεινω απλα ουτε και σε μεγαλη πολη. Το λαδακι το πινεις και σκετο δεν συγκρινετε με αυτα που πουλανε στα super market και παντα ειναι 100% καθαρο παρθενο μηδεν νοηθεια η οτιδηποτε κολπα κανουν οι γνωστοι μεσιτες. 

Δημοσ.
On 14/09/2025 at 19:31, dasimo said:

ο λόγος που οι νέοι μένουν σπίτι εως αργα είναι επειδή δεν κάνουν σχέσεις......Αν εχεις φτασει 32 με 1200 ευρω εισόδημα και δεν εχεις μια σχέση να βγάζει αλλα 1000, πως να φύγεις απο το σπίτι ? Με 2200 και ενα δυάρι σωστο μένουν 1600 ευρω ανετα disposable income. Αλλα κανείς δεν θέλει δεσμέυσεις. 

γιατι φεύγει μετά το μισό εισόδημα σε xanax για να αντέχει ένας τον άλλον...... για αυτό πλέον δεν κανουν σχέσεις καθώς πλέον κάνεις δεν κάνει υποχωρήσεις στα θέλω του ουτε δέχεσαι τα θέλω του άλλου .... ετσι σχέσεις όσο πάει θα χάνονται

εγω ακομη και παντρεμένος με παιδί ποτέ δεν δέχτηκα να μου πει οχι δεν θα κάνεις η θα το κάνεις ετσι.... όπως της λέω της γυναικάς κανε οτι θες όπου θες όποτε θες ετσι και εγώ θέλω και κάνω και συμφωνήσαμε όταν βγει όποιος βγει να κρατάει το παιδί... και τέλος. 
στην αρχη όταν παντρευτήκαμε αριχισαν δεν κάνεις αυτο δεν κάνεις εκείνο μόνο μαζί και πολλά άλλα με το που είδε οτι xanaxaki άρχισε να φεύγει σαν καραμέλα το κόψε  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, mike15 said:

ο νεος κοσμος θελει δουλεια με πολλα φραγκα και ελευθερη ωρα για βολτες.αυτο δεν υπαρχει στην αγροτια,ειναι πληρη ενασχοληση

Δεν ισχυει, το αντιθετο θα ελεγα. Δεν υπαρχει μερα που ο (μερακλης) αγροτης να μην σταθει για ενα τσιπουρο. Ασε που τα χωραφια δε θελουν καθε μερα δουλεια. Ακομα και τα ζωα που θελουν καθε μερα, τα τσιπουρα που πινεις και τα τραπεζια που θα βρεθεις ειναι πολυ περισσοτερα απο τον μεσο εταιρικο καριεριστα υπαλληλο στην Αθηνα 

Απλα δεν εχει συναυλιες κουλτουριαρικες, θεατρικες παραστασεις, μωλ, κλπ, κλπ για τα οποια ομως το 98% των αγροτων εχει μηδενικο ενδιαφερον ουτως η αλλως

Και το σημαντικοτερο ειναι πως στην αγροτια ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και ξεκουραστο να περασεις καλα με τους φιλους και να πεις τα καλαμπουρια σου. Δε σκεφτεσαι δικογραφα (δικηγοροι), τιμολογια (λογιστες), κανονισμους συμμορφωσης και κωδικες δεοντολογιας (τραπεζες), ορους ασφαλιστηριων συμβολαιων (ασφαλιστες), κοκ και μια αισθηση μονιμα στην πριζα. Και κυριως ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ εκτος απο τη δουλεια

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Για υδροπονία ντομάτας ξέρεις αν έχει κάτι? Εκεί έχω ακούσει έχει καλή απόδοση αλλά θέλεις και μεγάλο κεφάλαιο 100κ το στρέμμα 

Η ντοματα τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα δεν θα την προτεινα. Εβαζε γνωστος μου 40 στρεμματα χωρις θερμοκηπιο πολλα χρονια και πηγαινε μεσα λαχαναγορα. Λογο της τουτας ομως τα τελευταια χρονια οι επιπτωσεις ειναι τρομερες και η φυρα η ντοματα που θα πεταξεις σε παρα πολυ υψηλο επιπεδο που δεν αξιζει το ρισκο. Θες πολυ νερο πολλα λιπασματα παρα πολλα εργατικα και παλι χωρις καλη τιμη και βαλε και την τουτα εχει κοσμο που με την ντοματα μπηκαν πολλα χιλιαρικα μεσα δυστυχως τα τελευταια χρονια απο τους 10 παραγωγους που εβαζαν εδω που ειμαι δεν εχει μεινει κανεις και κανουν εισαγωγη απο Τουρκια κυριως που εχουν πολυ φθηνα εργατικα χερια. Δεν μπορουν να την παλεψουν και με τους Ευρωπαιους στις Βρυξελες στο κοινοβουλιο που μπλεξαμε εχουν κανει τα φαρμακα οικολογικα οσο δεν παει και δεν εχουν καμια επιδραση στο μικροβιο οποτε απλα ο κοσμος την εχει παρατησει. 

Αν θες να πας σε θερμοκηπιο εκει θα χρειαστεις τα διπλασια και παραπανω συγκριτικα με το εξωτερικο χωραφι εκει μπορεις να παλεψεις αλλα θες τρομερα πολλα φαρμακα και τεραστιο κεφαλαιο δεν το προτεινω περα απο το αν εχεις στην ακρη 400-500 χιλιαρικα και θα ασχοληθεις σοβαρα. 

https://www.syngenta.gr/news/sto-horafi/tuta-absoluta-mia-poly-sovari-apeili-gia-tin-kalliergeia-tis-tomatas

8 λεπτά πριν, archer100 είπε

Δεν ισχυει, το αντιθετο θα ελεγα. Δεν υπαρχει μερα που ο (μερακλης) αγροτης να μην σταθει για ενα τσιπουρο. Ασε που τα χωραφια δε θελουν καθε μερα δουλεια. Ακομα και τα ζωα που θελουν καθε μερα, τα τσιπουρα που πινεις και τα τραπεζια που θα βρεθεις ειναι πολυ περισσοτερα απο τον μεσο εταιρικο καριεριστα υπαλληλο στην Αθηνα 

Απλα δεν εχει συναυλιες κουλτουριαρικες, θεατρικες παραστασεις, μαλ, κλπ, κλπ για τα οποια ομως το 98% των αγροτων εχει μηδεν ενδιαφερον ουτως η αλλως

Κοιτα οταν υπαρχει δουλεια θα τα αφησω ολα. Θα παω ποτισμα 15 20 ωρες σερι θα ειμαι εκει στη συγκομιδη απο τις 6 το πρωι μεχρι 8 το βραδυ θα ειμαι εκει δεν μπορεις να τα αφησεις και τα ζωα ειναι ακομα χειροτερα οσον αφορα αυτο ειναι ζωντανες ζωες και σε θελουν καθε μερα εκει. Οταν ομως τελειωσω με οτιδηποτε εχω θα παω και την ταβερνα μου και βολτα και αραγμα θαλασσα και απο ολα αλλα πρωτα η δουλεια μετα ολα τα αλλα. Τωρα ναι επειδη ανεφερες θεατρο και γενικα πολυ κουλτουριαρικες φασεις προσωπικα απλα δεν. Θα δω καθε ειδους ταινια απο Tarkovsky μεχρι Bergman μεχρι οτι θελεις αλλα θεατρο δεν εχω παει ποτε ουτε θελω να το προσπαθησω οπως προφανως και οπερα και τετοια που τα ακουω και βγαζω αφρους. 

Να πω την αληθεια δεν εχει να κανει αυτο ομως τι επαγγελμα κανεις ειναι απλα τι σου αρεσει και με τι περνας καλα στον ελευθερο σου χρονο. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Arkin said:

Κοιτα οταν υπαρχει δουλεια θα τα αφησω ολα. Θα παω ποτισμα 15 20 ωρες σερι θα ειμαι εκει στη συγκομιδη απο τις 6 το πρωι μεχρι 8 το βραδυ θα ειμαι εκει δεν μπορεις να τα αφησεις και τα ζωα ειναι ακομα χειροτερα οσον αφορα αυτο ειναι ζωντανες ζωες και σε θελουν καθε μερα εκει. Οταν ομως τελειωσω με οτιδηποτε εχω θα παω και την ταβερνα μου και βολτα και αραγμα θαλασσα και απο ολα αλλα πρωτα η δουλεια μετα ολα τα αλλα. Τωρα ναι επειδη ανεφερες θεατρο και γενικα πολυ κουλτουριαρικες φασεις προσωπικα απλα δεν. Θα δω καθε ειδους ταινια απο Tarkovsky μεχρι Bergman μεχρι οτι θελεις αλλα θεατρο δεν εχω παει ποτε ουτε θελω να το προσπαθησω οπως προφανως και οπερα και τετοια που τα ακουω και βγαζω αφρους. 

Προσθεσα και την παρακατω παραγραφο, συμφωνεις με αυτο;

Και το σημαντικοτερο ειναι πως στην αγροτια ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και ξεκουραστο να περασεις καλα με τους φιλους και να πεις τα καλαμπουρια σου. Δε σκεφτεσαι δικογραφα (δικηγοροι), τιμολογια (λογιστες), κανονισμους συμμορφωσης και κωδικες δεοντολογιας (τραπεζες), ορους ασφαλιστηριων συμβολαιων (ασφαλιστες), κοκ και μια αισθηση μονιμα στην πριζα. Και κυριως ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ εκτος απο τη δουλεια

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
Μόλις τώρα, archer100 είπε

Προσθεσα και την παρακατω παραγραφο, συμφωνεις με αυτο;

Ισχυε το παρακατω πριν καποια χρονια. Σημερα που πληρωνω καθε μηνα εγω εφκα ρευμαρα εργοσημα τα παντα απο ebanking ειναι ενα παραπανω αγχος. Τα τιμολογια ευτυχως πανε λογιστρια θελουν και αυτες ενα 700αρι το χρονο οποτε ειναι δικη τους δουλεια αν και ολα περνανε αυτοματα στο βιβλιο στο myDATA οτι κοπει με ΑΦΜ φαινεται αμεσα εκει και στην εφαρμογη που εχω στο κινητο. Στα υπολοιπα που οκ μια μερα θα τα πληρωσεις ολα το μηνα και τελος ομως ισχυει. Εισαι εσυ και η δουλεια στο 99% χειρονακτικη. Δεν σκοτιζεις το μυαλο σου με οτιδηποτε αλλο δεν εχεις βαβουρα εισαι απλα εσυ και η δουλεια που βρισκεται μπροστα σου. Μεγαλο προσον αυτο σε μια δουλεια εχεις τη σωματικη κουραση βεβαια αλλα με τον καιρο δεν σε ενοχλει καθολου γιατι ξερεις οτι ειναι κατι που πρεπει να γινει και το κανεις δεν σκεφτεσαι ωχ πως θα κλαδεψω ωχ πως θα φορτωσω ωχ το ενα ωχ το αλλο. Και οτι κανεις το κανεις για σενα οχι για ενα ξενο αφεντικο σε μια εταιρια που και λεπτο να μην σταματησεις δεν θα ακουσεις το ευχαριστω μεγαλο προσον και αυτο. Δεν λειπουν βεβαια ο καιρος καθημερινος ελεγχος με αερα δεν ραντιζεις πχ ποτε η καποια φαρμακα θελουν ζεστη αλλα κρυο οπως και η τιμη που θες να ειναι καλη στο τελος της χρονιας και τελος το εργατικο που εδω θελουμε δουλιτσα υπηρχε χρονια που ερχονταν αστυνομια και επιαναν εργατες πρωι πρωι που πηγαιναν να μαζεψουν ελιες πραγμα απαραδεκτο και τραγικο. Αλλα η Ελλαδα αυτη ειναι τρωει τα παιδια της πολλες φορες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/9/2025 στις 9:52 ΜΜ, StamTheMan είπε

Παιδια,φυγετε απο την Αθηνα.
Δε σας λεω τα δικα μας εξοδα εδω Καλαματα,γιατι θα βαλετε τα κλαμματα.

Μιας και ρωτούσε κάποιος φίλος με αφορμή αυτό το ποστ, οφείλω να ομολογήσω ότι προσωπικά το έκανα το βήμα. Έφυγα από Αθήνα πριν 5 μήνες για Καλαμάτα, χωρίς να είμαι από εκεί. Φθηνή πάντως δεν μου φάνηκε σε τίποτα. Δεν ξέρω εάν είναι επειδή ακόμα δεν ξέρω πού να κινηθώ, αλλά με εξαίρεση τα περισσότερα μαγαζιά για φαγητό όλα τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο επίπεδο ή πάνω από την Αθήνα. Ενοίκια εννοείται και εδώ πανάκριβα, σούπερ μάρκετ πιο ακριβά από την Αθήνα, χασάπικα πιο ακριβά από την Αθήνα, γιατροί πάσης φύσεως σαφώς πιο ακριβοί από την Αθήνα, τεχνίτες σε παροξυσμό, βενζινάδικα όλα χάλια. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω Αθήνα μέσα στην επόμενη 10-15ετια εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε διάφορους τομείς, αλλά πιο φθηνή προσωπικά την Καλαμάτα δεν την βρήκα.

Εντύπωση πάντως μου κάνουν κι εμένα τα ποσά που βλέπω για το σούπερ μάρκετ. Δηλαδή το 250 και 300€ για φαγητό συνολικά τον μήνα για 2 άτομα μου κάνει τρομακτική εντύπωση πώς είναι δυνατόν να βγει. Ακόμα και κυνηγώντας μονίμως προσφορές ή αγοράζοντας προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Bigi444444 said:

Μιας και ρωτούσε κάποιος φίλος με αφορμή αυτό το ποστ, οφείλω να ομολογήσω ότι προσωπικά το έκανα το βήμα. Έφυγα από Αθήνα πριν 5 μήνες για Καλαμάτα, χωρίς να είμαι από εκεί. Φθηνή πάντως δεν μου φάνηκε σε τίποτα. Δεν ξέρω εάν είναι επειδή ακόμα δεν ξέρω πού να κινηθώ, αλλά με εξαίρεση τα περισσότερα μαγαζιά για φαγητό όλα τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο επίπεδο ή πάνω από την Αθήνα. Ενοίκια εννοείται και εδώ πανάκριβα, σούπερ μάρκετ πιο ακριβά από την Αθήνα, χασάπικα πιο ακριβά από την Αθήνα, γιατροί πάσης φύσεως σαφώς πιο ακριβοί από την Αθήνα, τεχνίτες σε παροξυσμό, βενζινάδικα όλα χάλια. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω Αθήνα μέσα στην επόμενη 10-15ετια εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε διάφορους τομείς, αλλά πιο φθηνή προσωπικά την Καλαμάτα δεν την βρήκα.

Εντύπωση πάντως μου κάνουν κι εμένα τα ποσά που βλέπω για το σούπερ μάρκετ. Δηλαδή το 250 και 300€ για φαγητό συνολικά τον μήνα για 2 άτομα μου κάνει τρομακτική εντύπωση πώς είναι δυνατόν να βγει. Ακόμα και κυνηγώντας μονίμως προσφορές ή αγοράζοντας προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Εχει κοσμο πολυ αδυνατο που τη βγαζει με λιτη διαιτα. Πολλα μακαρονια, ρυζι, οσπρια, σαλατες, κλπ ολα αυτα ειναι σχετικα φθηνα απο το Σουπερ Μαρκετ, τρεχουν μονιμως προσφορες, και ρυζι-οσπρια μπορεις να παρεις χυμα πολυ φθηνοτερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...