csontheline Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ (επεξεργασμένο) Η ενέργεια είναι πανάκριβη λόγω του τρόπου που λειτουργεί η παροχή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που θα ψηνόταν να πληρώνει το 20% του τωρινού του λογαριασμού, αλλά να μην είναι σίγουρος αν θα ανάψει η λάμπα ακριβώς την στιγμή που την χρειάζεται. Για το ακριβό ρεύμα, ψαχνείτε με τις ενεργειακές κοινότητες. Η Ελλάδα είναι αρκετά μπροστά σε αυτό και η επένδυση βγαίνει σχετικά σύντομα. Σε αντίθεση με εδώ που είμαι, που ακούω βλακείες γιατί δεν κατανοούν ότι το να καις πετρέλαιο καλοκαιριάτικα για ΖΝΧ είναι ΠΟΛΥ ακριβότερο (μακροχρόνια) από το να επενδύσεις σε ηλιακούς. Αυτό για να δείτε ότι οι ηλίθιοι και οι ανίκανοι δεν είναι προτέρημα μόνο της Ελλάδας (ίσα που έξω είναι και χειρότεροι). Επεξ/σία Τρίτη στις 04:29 μμ από csontheline
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 05:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:03 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cumulus είπε Αυτες ειναι οι μειωσεις -343 ευρώ για εισοδήματα 10.000-11.000 ευρώ -563 ευρώ για εισοδήματα 11.000-12.000 ευρώ -1.043 ευρώ για εισοδήματα 13.000-14.000 -2.483 ευρώ για εισοδήματα 19.000-20.000 ευρώ Οποιου του φαινονται λιγα μπορει να τα δινει σε εμενα. Τωρα στο ρευμα συμφωνα με τα στατιστικα ειμαστε στο μο της ΕΕ,αλλη μια βλακεια που εχουν πιστεψει. Σην βενζινη ειμαστε λιγο πανω απο το μο Σουπερ μαρκετ ,εχεις παει εξωτερικο;Να δεις εμφιαλωμενο νερο 2,5 ευρω.Ενα ακτινιδιο ενα ευρω. Τωρα περιμενω ναι αλλα εμεις εχουμε χαμηλοτερους μισθους σε ολη την Ευρωπη .Ναι αλλα και εμεις εχουμε τη μεγαλυτερη φοροδιαφυγη σε ολη την Ευρωπη. Έλα τώρα πιάσαμε τα προϊόντα που μας συμφέρουν για να πετάξουμε εκει μια κοτσανα, λες και ο Έλληνας αμα πάει να ζήσει εξωτερικό θα τρώει ακτινίδιο και θα πίνει ενα εμφιαλωμένο νερο την ημερα. Νορβηγία με πολύ υψηλότερους μισθούς έχουν ίδιες και παραπλησιες τιμές σε πολλά προϊόντα σούπερ μάρκετ. Αγγλία η τιμή του έτοιμου παγωτού ειναι απο 2 ως 4 φορές φθηνότερα από ότι εδώ, γενικά τα προϊόντα σούπερ μάρκετ στην Αγγλία είναι φθηνότερα από εδώ, τα ίδια πάνω κάτω και στην Γερμανία. Εκεί που υπάρχει προβλημα στο εξωτερικό είναι τα φρούτα, ακριβότερα ως επί το πλείστον με χαμηλότερη ποιότητα, όπως και το λάδι που σε σχέση με το χειρότερο δικό μας είναι η μέρα με την νύχτα. Αλλά έχουν υψηλότερους μισθούς και φθηνότερα ολα τα υπόλοιπα οπότε πρακτικά δεν δημιουργεί κανένα θέμα αυτό. Πιο πολύ θα πρέπει να μας απασχολεί το ότι οι τιμές σε βασικά αγαθά προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα τείνει να φτάσει τα επίπεδα χωρών του εξωτερικού χωρίς να έχουμε τους αντίστοιχους μισθούς, παρα το τι γίνεται στο εξωτερικό με αυτά. Καρτελοποιηση στο τέρμα και πολιτική εξουσία ανεπαρκείς να βάλει χέρι στους νταβατζήδες και λυμαίνονται αυτόν τον χώρο της αγοράς για να διορθώσει τις τιμές. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:04 μμ από mariosnik_ 3 1
cumulus Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ 15 minutes ago, mariosnik_ said: Έλα τώρα πιάσαμε τα προϊόντα που μας συμφέρουν για να πετάξουμε εκει μια κοτσανα, λες και ο Έλληνας αμα πάει να ζήσει εξωτερικό θα τρώει ακτινίδιο και θα πίνει ενα εμφιαλωμένο νερο την ημερα. Νορβηγία με πολύ υψηλότερους μισθούς έχουν ίδιες και παραπλησιες τιμές σε πολλά προϊόντα σούπερ μάρκετ. Αγγλία η τιμή του έτοιμου παγωτού ειναι απο 2 ως 4 φορές φθηνότερα από ότι εδώ, γενικά τα προϊόντα σούπερ μάρκετ στην Αγγλία είναι φθηνότερα από εδώ, τα ίδια πάνω κάτω και στην Γερμανία. Εκεί που υπάρχει προβλημα στο εξωτερικό είναι τα φρούτα, ακριβότερα ως επί το πλείστον με χαμηλότερη ποιότητα, όπως και το λάδι που σε σχέση με το χειρότερο δικό μας είναι η μέρα με την νύχτα. Αλλά έχουν υψηλότερους μισθούς και φθηνότερα ολα τα υπόλοιπα οπότε πρακτικά δεν δημιουργεί κανένα θέμα αυτό. Πιο πολύ θα πρέπει να μας απασχολεί το ότι οι τιμές σε βασικά αγαθά προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα τείνει να φτάσει τα επίπεδα χωρών του εξωτερικού χωρίς να έχουμε τους αντίστοιχους μισθούς, παρα το τι γίνεται στο εξωτερικό με αυτά. Καρτελοποιηση στο τέρμα και πολιτική εξουσία ανεπαρκείς να βάλει χέρι στους νταβατζήδες και λυμαίνονται αυτόν τον χώρο της αγοράς για να διορθώσει τις τιμές. Ας πάμε τότε στο φαΐ γιατί το αφήγημα με το απορρυπαντικό δεν μας. βγήκε Μακαρονια σύγκριση 🇬🇷 Ελλάδα (online supermarkets) My Market – My Kouzina Σπαγγέτι No6 500 g: 0,62 € (τιμή κιλού αναγραφόμενη: 1,24 €). mymarket.gr Μασούτης – Melissa Σπαγγέτι No6 500 g: 0,74 € (αναγρ. 1,48 €/kg). Masoutis My Market – ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι No6 500 g: 0,69 € (αναγρ. 1,38 €/kg). mymarket.gr Τα παραπάνω είναι κυρίως οικονομικές/ελληνικές μάρκες. Οι τιμές συχνά αλλάζουν με προσφορές. 🇳🇴 Νορβηγία (MENY online) Sopps Spaghetti 500 g: 16,90 kr (αναγρ. 33,80 kr/kg). www.meny.no Eldorado Spaghetti Fullkorn 500 g: 18,50 kr (αναγρ. 37,00 kr/kg). www.meny.no First Price Spaghetti 1 kg: 21,90 kr (21,90 kr/kg). www.meny.no Barilla Spaghetti 1 kg: 32,90 kr (32,90 kr/kg). www.meny.no Γρήγορη εικόνα (τιμή/κιλό τοπικό νόμισμα) Ελλάδα: ~1,24–1,48 €/kg (οικονομικές μάρκες). mymarket.gr+2Masoutis+2 Νορβηγία: ~21,90–37,00 kr/kg (από First Price έως Eldorado). Πες μου τώρα ότι ο Έλληνας δεν θα φάει μακαρόνια στο εξωτερικό Άμα θέλεις να βάλουμε μια σύγκριση στα ενοίκια εκτός αν πιστεύεις ότι ο Έλληνας δε θα νοικιάσει αλλά θα κοιμάται στη φυση Τις κοτσάνες τις πετάνε άλλοι με το ακριβότερο ρεύμα την ακριβότερη βενζίνη ,απορρυπαντικά που ο άλλος γέλαγε κιόλας και όταν εκτέθηκε με τις τιμές που του έδειξα το έπαιξε τρελίτσα. 1
mike15 Δημοσ. Τρίτη στις 05:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:21 μμ 6 ώρες πριν, chrisxkar είπε Ολοι έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση απλά ψάξε στο χάρτη ελαιοτριβεία βρές κάποιο με αξιολογήσεις (που θα σημαίνει οτι θα το προτιμούν οι τοπικοί για να πηγαίνουν τις ελιές τους) σχεδόν πάντα πουλάνε λάδι και αποκλείω να ασχοληθούν να νοθεύσουν στην περίοδο που ξεκινάνε οι ελιές θα πρέπει να έχεις πέσει στο υπερλαμόγιο συνήθως αυτές είναι τακτικές μεταπωλητών που αγοράζουν και νοθεύουν μετά.Στο σούπερ δεν είναι θέμα νοθείας είναι θέμα του ότι το καλύτερο λάδι που έχω φάει από σούπερ και άρα το πιο ακριβό είναι αδιάφορο άγευστο φουλ σε σύγκριση με λάδι παραγωγού(κάθονται πολύ καιρο σε δεξαμενές ανακατεύουν τα χρέπια λάδια με τα χ-ψ καλά για να έχουν μία μέτρια ποιότητα μετά αποθηκεύονται σε μικρές συσκευασίες που ποτέ δεν είναι σε ιδανικές συνθηκες γενικά μέχρι να φτάσει σε εσένα το τυποποιημένο έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα για να του ρίξουν την ποιότητα). μου εχουν πει τα ελαιοτριβεια.δεν ηξερα οτι μπορεις να πας να αγορασεις εκει λαδι απο παραγωγο.φανταστηκα οτι δεν πουλανε ολοι,καποιοι το κανουν ετικετα και το στελνουν εξω και καποιοι το πουλανε σε γνωστους τους η΄χυμα σε εταιρειες.παντως σε αλλο φορουμ ενας σχετικος σνα εσενα μου ειπε οτι και εκει γινοτναι λαμογιες.δεν θυμαμαι τι ειπε. σιγουρα εχει διαφορετικη γευση του παραγωγου.μας εχουν φερει λαδι και δεν συγκρινεται.επειδη εχω αγορασει αγουρελαιο και μαρεσει πολυ ,οπως και φρεσκο λαδι με πρασινο θολο χρωμα. εγω δεν θελω να παω να αγορασω απο ενα τυχαιο παραγωγο,καποιον που ξερω οτι εχει καλο λαδι απο συσταση,η΄απο δοκιμη,τον αρκιν ας πουμε 😁 που ειναι και κοντα. 6 ώρες πριν, chrisxkar είπε Τι εννοείς πιο ακριβός ο παραγωγός εγώ βγάζω μικρή παραγωγή τύπου 200-250κιλά αγουρέλαιο πέρσι αρχές νοεμβρίου που το ελαιοτριβείο μου το αγόραζε 8,5 ευρώ και στο σούπερ έπαιζαν κάτι τρελά 11-12 ευρώ το λίτρο εγώ πόσο έπρεπε να το δώσω? και 8 που έλεγα (που κανονικά το αγουρέλαιο είναι ακριβότερο γιατί θυσιάζεις ποσότητα για να βγάλεις αγουρέλαιο) σε όλους φαινόταν ακριβό και είτε αγόραζαν το πιο ακριβα ψιλόσκουπίδια τύπου ελαίς,άλτις ή έβρισκαν και καλά κάποιον μαγκα από το ίντερνετ με 5 ευρώ το κιλό( επείδη άλλωστε έχει λογική το φετινό λάδι που του το αγοράζει το ελαιοτριβείο ακριβότερα να είπε όχι εγώ θα αγοράσω συσκευασίες χώρια και θα το δώσω φθηνότερα στον κωστάκη που με βρήκε από αγγελία) στο σουπερ,χωρις να το υπερασπιζομαι ,απλα λεω τι βρισκω,γινονται πολλες εκπτωσεις ,μαυτην την λογικη αγοραζει καποιος πιο φθηνα.σιγουρα η ποιοτητα δεν συγκρινεται με του παραγωγου.και φυσικα το λαδι που βγαινει σε εκπτωση ειναι προηγουμενης σοδειας ,οχι το φρεσκο το δικο σου,αλλα ειναι λαδι σε εκπτωση. 18 ώρες πριν, Arkin είπε Η ντοματα τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα δεν θα την προτεινα. Εβαζε γνωστος μου 40 στρεμματα χωρις θερμοκηπιο πολλα χρονια και πηγαινε μεσα λαχαναγορα. Λογο της τουτας ομως τα τελευταια χρονια οι επιπτωσεις ειναι τρομερες και η φυρα η ντοματα που θα πεταξεις σε παρα πολυ υψηλο επιπεδο που δεν αξιζει το ρισκο. Θες πολυ νερο πολλα λιπασματα παρα πολλα εργατικα και παλι χωρις καλη τιμη και βαλε και την τουτα εχει κοσμο που με την ντοματα μπηκαν πολλα χιλιαρικα μεσα δυστυχως τα τελευταια χρονια η τουτα φετος δεν ενφανιστηκε,μιλησα με τον παραγωγο μου και λεει οτι εξαφανιστηκε απο μονη της.φετος φαγαμε ντοματα χωρις σημαδια μεσα.μονο απο καψιμο ειχαν λιγες.γενικα η τοματα ειναι ζορικο προιον,εχω φυτεψει μικρος στον κηπο μου,θελει πολυ προσοχη.οι περισοτεροι την βαζουν για κραχτη για τα αλλα προιοντα που πωλουν οταν μιλαμε για παγκο,αλλιως για εμποριο βαζεις μια αντοχης με φαρμακα που δνε ειναι τοματα οπως την ξερουμε.εχιε τετοιος ποικιλιες. 4 ώρες πριν, Babis_allos είπε Γενικά διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια που 'απλοποιούν' το να γίνεις αγρότης, πόσο μάλλον όχι απλά να δουλέψεις ως αγρότης για κάποιον άλλο αλλά να τρέχεις εσύ τα χωράφια, μπορώ μόνο να δώ μια απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Πρέπει να καταλάβετε ότι όποιος εδω μέσα δεν είναι αγρότης είναι απολύτως ΑΣΧΕΤΟΣ με τη δουλειά. Δεν μπορεί επειδή υπάρχουν προγράμματα για νέους αγρότες ξαφνικά να νοικιάσει όλα τα εργαλεία να βρεί τα στρέμματα και να ξέρει τι θα κάνει. Ξεχνάτε τι θα πει άσχετος. Άσχετος θα πεί άσχετος. Δεν ξέρει απολύτως τίποτα. Τώρα να είναι κάποιος 18 χρονών και να προσπαθήσεις να τον πείσεις ότι είναι καλύτερα να διαβάσει να προετοιμαστεί, να μάθει, να δουλέψει πρώτα σε κανά χωράφι αλλουνού και σιγά σιγά να μάθει τη δουλειά αντί να τρέχει στα Πανεπιστήμια, πάω πάσο και συμφωνώ απολύτως ότι ίσως να είναι μια καλύτερη επιλογή. Αλλά να μιλάμε τώρα για ανθρώπους που έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους, δουλεύουν ήδη κάπου, έχουν ήδη τις υποχρεώσεις τους, λες και μπορούν σχετικά απλά να τα τινάξουν όλα και να πάνε να αγοράσουν φάρμα και να μάθουν πως να την τρέχουν είναι επιστημονική φαντασία και μόνο τα μούτρα τους θα φάνε. Είναι παρόμοιο με το να πάω εγώ να βρώ έναν μέσο αγρότη και να του πώ ξέρεις τι; Άσε τη φάρμα και πήγαίνε του χρόνου να γίνεις quant researcher/trader στην goldman που πληρώνει 1 μύριο το χρόνο+. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά ως κάποιος που δουλεύει σε τράπεζα εξίσου ακραία μου ακούγεται η πρόταση να παραιτούμουν (αν δεν πληρωνόμουν καλά), να μετακόμιζα στην επαρχεία ως κάποιος που δεν έχει απολύτως καμία μα καμία σχέση με αγροτικά (ούτε πόσο νερό να βάλω στην γλάστρα μου δεν ξέρω) και να τρέξω δική μου φάρμα (ή να επενδύσω δεν ξέρω πόσα χρόνια και πόσα χρήματα χωρίς να εργάζομαι πουθενά για να μάθω αυτή τη δουλειά). γιαυτο πρεπει να βλεπει Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που μεσα απο την πλοκη εξηγουν τα παντα για την ελια😅 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Oπα φιλε μου, Παρισι ημουν πριν λιγες μέρες σε τουριστικη περιοχη. Ναι το νερό έξω το βρισκεις και 4 ευρω το μπουκαλάκι, αλλά σε ακριβο σουπερ μαρκετ (τυπου carfour, γιατι αυτά ειναι τα ακριβά τους εκει), ειχε 80 λεπτά. Και σε κάποια φρουτα ηταν φθηνοτεροι απο εμάς, οπως και στα μακαρονια, οσπρια κτλ. Σε άλλα οπως πχ ακτινιδια δεν κοιταξα αλλά γενικά οι διαφορές δεν ειναι τιποτε τρομερο. Κρεατα δε κοιταξα αλλά στα απορυπαντικά γέλαγε το συμπαν. Μιλάμε για πολυ φθηνότερα. Και με τι μισθους έτσι? εχιε προιοντα οπως πολυεινικων που εινα πιο φθηνα και προιοντα δικα μας που ειναι πιο ακριβα και το αντιθετο.
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ 8 λεπτά πριν, cumulus είπε Ας πάμε τότε στο φαΐ γιατί το αφήγημα με το απορρυπαντικό δεν μας. βγήκε Μακαρονια σύγκριση 🇬🇷 Ελλάδα (online supermarkets) My Market – My Kouzina Σπαγγέτι No6 500 g: 0,62 € (τιμή κιλού αναγραφόμενη: 1,24 €). mymarket.gr Μασούτης – Melissa Σπαγγέτι No6 500 g: 0,74 € (αναγρ. 1,48 €/kg). Masoutis My Market – ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι No6 500 g: 0,69 € (αναγρ. 1,38 €/kg). mymarket.gr Τα παραπάνω είναι κυρίως οικονομικές/ελληνικές μάρκες. Οι τιμές συχνά αλλάζουν με προσφορές. 🇳🇴 Νορβηγία (MENY online) Sopps Spaghetti 500 g: 16,90 kr (αναγρ. 33,80 kr/kg). www.meny.no Eldorado Spaghetti Fullkorn 500 g: 18,50 kr (αναγρ. 37,00 kr/kg). www.meny.no First Price Spaghetti 1 kg: 21,90 kr (21,90 kr/kg). www.meny.no Barilla Spaghetti 1 kg: 32,90 kr (32,90 kr/kg). www.meny.no Γρήγορη εικόνα (τιμή/κιλό τοπικό νόμισμα) Ελλάδα: ~1,24–1,48 €/kg (οικονομικές μάρκες). mymarket.gr+2Masoutis+2 Νορβηγία: ~21,90–37,00 kr/kg (από First Price έως Eldorado). Πες μου τώρα ότι ο Έλληνας δεν θα φάει μακαρόνια στο εξωτερικό Άμα θέλεις να βάλουμε μια σύγκριση στα ενοίκια εκτός αν πιστεύεις ότι ο Έλληνας δε θα νοικιάσει αλλά θα κοιμάται στη φυση Τις κοτσάνες τις πετάνε άλλοι με το ακριβότερο ρεύμα την ακριβότερη βενζίνη ,απορρυπαντικά που ο άλλος γέλαγε κιόλας και όταν εκτέθηκε με τις τιμές που του έδειξα το έπαιξε τρελίτσα. Συγκριση με νορβηγια χωρις καν ευρω και με πλουτο 40 φορες της ελλαδας. Γιατι δεν κανουμε συγκριση με χωρες που παιζουν μπαλα στη δικια μας λιγκα; Βαλε καμια ρουμανια καμια βουλγαρια. Η βενζινη και το ρευμα στην ελλαδα πρεπει να ειναι ευκολα στην 1η θεση ακριβειας στην Ευρώπη υπολογιζοντας την αγοραστικη δυναμη. Ποια αλλη χωρα εχει 1,80 βενζινη με μισθούς 1000ευρω;
mike15 Δημοσ. Τρίτη στις 05:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:32 μμ νομιζω οτι ειμαστε δευτερη στην βενζινη,δανια νομιζω πρωτη πιο ακριβη?
cumulus Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ Just now, basilis_k6 said: Συγκριση με νορβηγια χωρις καν ευρω και με πλουτο 40 φορες της ελλαδας. Γιατι δεν κανουμε συγκριση με χωρες που παιζουν μπαλα στη δικια μας λιγκα; Βαλε καμια ρουμανια καμια βουλγαρια. Η βενζινη και το ρευμα στην ελλαδα πρεπει να ειναι ευκολα στην 1η θεση ακριβειας στην Ευρώπη υπολογιζοντας την αγοραστικη δυναμη. Ποια αλλη χωρα εχει 1,80 βενζινη με μισθούς 1000ευρω; Μόλις αρχίσει να καταρρέει το παραμύθι ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα,καλά κάποιοι γράφουν ότι είμαστε 2 φορές πάνω,της ακριβότερης βενζίνης σούπερ μάρκετ κλπ αρχίζει το άλλο με τους μισθούς . Να αρχίσω και εγώ τότε με τα ενοίκια που είναι 4 φορές επάνω .Το ότι είμαστε πρώτοι στη φοροδιαφυγή στην Ευρώπη δεν βλέπω να σας αγγίζει . Ειπαμε εδώ πιστέψατε ότι πωλείται το Μπούρτζι . Για να τελειώσει το παραμυθάκι ,ναι είμαστε χαμηλά σε αγοραστική δύναμη ,αλλά από εκεί που περιμένατε να πάρετε 20 ευρώ από την τράπεζα κάθε μέρα και κάνατε μοκο ,ειρωνεύεστε την αύξηση του βασικού μισθού που είναι 35% από το 2019 . 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ 17 λεπτά πριν, cumulus είπε Ας πάμε τότε στο φαΐ γιατί το αφήγημα με το απορρυπαντικό δεν μας. βγήκε Μακαρονια σύγκριση 🇬🇷 Ελλάδα (online supermarkets) My Market – My Kouzina Σπαγγέτι No6 500 g: 0,62 € (τιμή κιλού αναγραφόμενη: 1,24 €). mymarket.gr Μασούτης – Melissa Σπαγγέτι No6 500 g: 0,74 € (αναγρ. 1,48 €/kg). Masoutis My Market – ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι No6 500 g: 0,69 € (αναγρ. 1,38 €/kg). mymarket.gr Τα παραπάνω είναι κυρίως οικονομικές/ελληνικές μάρκες. Οι τιμές συχνά αλλάζουν με προσφορές. 🇳🇴 Νορβηγία (MENY online) Sopps Spaghetti 500 g: 16,90 kr (αναγρ. 33,80 kr/kg). www.meny.no Eldorado Spaghetti Fullkorn 500 g: 18,50 kr (αναγρ. 37,00 kr/kg). www.meny.no First Price Spaghetti 1 kg: 21,90 kr (21,90 kr/kg). www.meny.no Barilla Spaghetti 1 kg: 32,90 kr (32,90 kr/kg). www.meny.no Γρήγορη εικόνα (τιμή/κιλό τοπικό νόμισμα) Ελλάδα: ~1,24–1,48 €/kg (οικονομικές μάρκες). mymarket.gr+2Masoutis+2 Νορβηγία: ~21,90–37,00 kr/kg (από First Price έως Eldorado). Πες μου τώρα ότι ο Έλληνας δεν θα φάει μακαρόνια στο εξωτερικό Άμα θέλεις να βάλουμε μια σύγκριση στα ενοίκια εκτός αν πιστεύεις ότι ο Έλληνας δε θα νοικιάσει αλλά θα κοιμάται στη φυση Τις κοτσάνες τις πετάνε άλλοι με το ακριβότερο ρεύμα την ακριβότερη βενζίνη ,απορρυπαντικά που ο άλλος γέλαγε κιόλας και όταν εκτέθηκε με τις τιμές που του έδειξα το έπαιξε τρελίτσα. Norway's average annual salary is approximately €56,810, as reported by WeAreDevelopers in late 2023. Other recent sources suggest a lower figure, with Trading Economics indicating average monthly earnings of roughly NOK 61,300 (about €5,027 per month) as of June 2025, which would be approximately €60,324 annually. More detailed breakdown: High-Income Country: Norway is considered one of the top-paying countries in Europe, with Northern and Western European countries generally leading in salary levels. Annual Salary: The figure of €56,810 is a widely cited average annual salary for Norway. Monthly Salary: Recent figures from June 2025 suggest a monthly earning of around NOK 61,300, which converts to approximately €5,027 per month, or roughly €60,324 per year. 1
cumulus Δημοσ. Τρίτη στις 05:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:35 μμ 3 minutes ago, mike15 said: νομιζω οτι ειμαστε δευτερη στην βενζινη,δανια νομιζω πρωτη πιο ακριβη? Δες εδώ και βγάλε το συμπέρασμα σου https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ 9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Συγκριση με νορβηγια χωρις καν ευρω και με πλουτο 40 φορες της ελλαδας. Γιατι δεν κανουμε συγκριση με χωρες που παιζουν μπαλα στη δικια μας λιγκα; Βαλε καμια ρουμανια καμια βουλγαρια. Η βενζινη και το ρευμα στην ελλαδα πρεπει να ειναι ευκολα στην 1η θεση ακριβειας στην Ευρώπη υπολογιζοντας την αγοραστικη δυναμη. Ποια αλλη χωρα εχει 1,80 βενζινη με μισθούς 1000ευρω; Η βενζίνη είναι κυρίως φόροι.
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Μόλις αρχίσει να καταρρέει το παραμύθι ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα,καλά κάποιοι γράφουν ότι είμαστε 2 φορές πάνω,της ακριβότερης βενζίνης σούπερ μάρκετ κλπ αρχίζει το άλλο με τους μισθούς . Να αρχίσω και εγώ τότε με τα ενοίκια που είναι 4 φορές επάνω .Το ότι είμαστε πρώτοι στη φοροδιαφυγή στην Ευρώπη δεν βλέπω να σας αγγίζει . Ειπαμε εδώ πιστέψατε ότι πωλείται το Μπούρτζι . Για να τελειώσει το παραμυθάκι ,ναι είμαστε χαμηλά σε αγοραστική δύναμη ,αλλά από εκεί που περιμένατε να πάρετε 20 ευρώ από την τράπεζα κάθε μέρα και κάνατε μοκο ,ειρωνεύεστε την αύξηση του βασικού μισθού που είναι 35% από το 2019 . Τι μπουρτζι και μπουρδες λες; Ειμαστε η 2η πιο φτωχή χωρα της Ευρώπης και ανεβαινουμε στο ποντιουμ σε καθε μετρηση ακριβειας ειτε ειναι ρευμα ειτε ειναι καυσιμα ειτε φασολακια. Γιαυτο σε λιγο θα ειμαστε και με τη βουλα η πιο φτωχη, ερχεται και η βουλγαρια να μας περασει. 4
cumulus Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 2 minutes ago, Ukforthemoment said: Norway's average annual salary is approximately €56,810, as reported by WeAreDevelopers in late 2023. Other recent sources suggest a lower figure, with Trading Economics indicating average monthly earnings of roughly NOK 61,300 (about €5,027 per month) as of June 2025, which would be approximately €60,324 annually. More detailed breakdown: High-Income Country: Norway is considered one of the top-paying countries in Europe, with Northern and Western European countries generally leading in salary levels. Annual Salary: The figure of €56,810 is a widely cited average annual salary for Norway. Monthly Salary: Recent figures from June 2025 suggest a monthly earning of around NOK 61,300, which converts to approximately €5,027 per month, or roughly €60,324 per year. Σαφώς δεν συγκρινόμαστε με την Νορβηγία ,αλλά το παραμύθι ότι και καλά όλα είναι φτηνότερα έξω πρέπει να σταματήσει . 2
ObeyWario! Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 19 λεπτά πριν, cumulus είπε Ας πάμε τότε στο φαΐ γιατί το αφήγημα με το απορρυπαντικό δεν μας. βγήκε Μακαρονια σύγκριση Το παρακάτω είναι πολύ κοντά στα πραγματικά νούμερα, αυτό που μας ενδιαφέρει η αγοραστική δύναμη: Local Purchasing Power in Oslo is 96.4% higher than in Athens https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&country2=Norway&city1=Athens&city2=Oslo 2
mike15 Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Δες εδώ και βγάλε το συμπέρασμα σου https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices επεσα μεσα για την δανια 1
cumulus Δημοσ. Τρίτη στις 05:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:38 μμ (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, basilis_k6 said: Τι μπουρτζι και μπουρδες λες; Ειμαστε η 2η πιο φτωχή χωρα της Ευρώπης και ανεβαινουμε στο ποντιουμ σε καθε μετρηση ακριβειας ειτε ειναι ρευμα ειτε ειναι καυσιμα ειτε φασολακια. Γιαυτο σε λιγο θα ειμαστε και με τη βουλα η πιο φτωχη, ερχεται και η βουλγαρια να μας περασει. Δεν βλέπω να σχολιάζεις την φοροδιαφυγή που είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη . Το ποσό φτωχοί είμαστε φαίνεται απο τα μποτιλιαρίσματα στα διόδια κάθε 3ημερο Επεξ/σία Τρίτη στις 05:39 μμ από cumulus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις