majunior Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 12 λεπτά πριν, Black Demis είπε εχω φίλο που ζει με 750 ευρω 300 ευρω ισόγειο 43τμ ρεύμα κάνα 60 65 ευρώ έρχεται (δεν ανάβει σχεδον τπτ) ιντερνετ δεν έχει αυτοκίνητο δεν εχει μόνο κινιτο πληρώνει κάνα 20 ευρώ μήνα super market ολα της προσφοράς και μόνο τα απαραίτητα (100 120 ευρω μήνα) νερο αν δίνει 20 πολλά λέω δεν βγαινει ποτέ σχεδον (εναν καφέ αν βγει το μήνα πολύ ειναι) κοινόχρηστα και λοιπά έξοδα πχ κανα ρουχο κάνα 75 ευρω βαζει και στην άκρη λεφτά πήρε Iphone 16 pro max (ενα χρόνο μάζευε) ειναι καθαρά και μονο τι θες να κάνεις και πως να ζήσεις........ αν θες απλα να υπάρχει φτάνουν και περισσεύουν τα 700 ευρώ του βασικού..... αν θες να νιώσεις λίγο άνθρωπος τα διπλάσια και λιγα λεω Αν δε βγαίνει για καφέ τι το πήρε το iPhone 16 Pro Max; 7
wesker Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 12 λεπτά πριν, Black Demis είπε αν θες να νιώσεις λίγο άνθρωπος τα διπλάσια και λιγα λεω Στα λόγια μου έρχεσαι... Είναι το τι ορίζεις εσύ ως ποιότητα ζωής... Ο φίλος σου μπορεί να ειναι ΟΚ με τον τρόπο που ζεί. Για εσένα η ποιότητα ζωής αυτή να είναι ενα κλικ πάνω απο του ζητιάνου. Εγώ να ζω σε δικό μου σπίτι οκ με 1600€ μισθό. Εσύ να θεωρείς οτι η δική μου ποιότητα ζωής αν δεν εχω αμάξι που κάνει οσο το σπίτι μου να είναι 5 κλικ πανω απο του ζητιάνου κ.ο.κ. Το γενικό συμπέρασαμ ειναι οτι με ενοικιο και 1000€ απλά επιβιώνεις για να βγάλεις τον μήνα. 1
james01gr Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 ώρες πριν, wesker είπε Αν εχεις ενα Α εισόδημα εχεις και μια Α ποιότητα ζωής. Τώρα το ποιότητα ζωής μετεφρασέ το εσύ οπως θέλεις. Για εμένα ποιότητα ζωής είναι να διαμένω σε μια σχετικά καλή περιοχή, να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου με σχετική άνεση χωρίς να βαρυγκομάω η να δανείζομαι, να οδηγώ ενα αξιοπρεπές αυτοκίνητο, και οχι ενα ρημάδι 30ετίας που δεν θα ξέρω σε ποια στροφή θα με αφήσει, να μπορώ να κάνω ενα ταξίδι εξωτερικό τον χρόνο χωρις αυτά τα λεφτά να μου λειψουν απο κάτι άλλο, να μπορώ να βάζω κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Αυτά ειναι ποιότητα ζωής για έμένα, για εσένα μπορεί να ειναι να βγαινεις καθε σαββατο στα μπαρ και να ακουμπας 100ευρα φορωντας ρούχα που κοστίζουν 5 κατωτατους μισθούς, για καποιον άλλον να μπορεί να αλλάζει αμάξι κάθε 2 χρόνια, για κάποιον άλλον να εχει αμάξι και σκάφος κ.ο.κ. Ποιότητα ζωής είναι να ζεις σε μια πόλη η οποία σου είναι φιλική. Να μην χρειάζεσαι αυτοκίνητο, να υπάρχουν μέρη για αναψυχή χωρίς να πληρώνεις. Ένα ποδήλατο να σου αρκεί να μετακινείσαι. Να είναι η περιοχή καθαρή κτλ. Στο εξωτερικό οι ηλικίες έως 30 δεν έχουν αυτοκίνητο συνήθως, δεν το χρειάζονται. Κινούνται με ΜΜΜ. Για ταξίδια υπάρχουν τα τρένα. Εμείς ζούμε σε πόλεις που προαπαιτούμενο είναι να έχεις αυτοκίνητο. Γιατί δεν υπάρχουν αξιόπιστα ΜΜΜ να πας στην δουλειά σου ή δεν υπάρχουν 24ωρα για να πας την βόλτα σου και να γυρίσεις σώος σπίτι σου. 1
Black Demis Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 hour ago, majunior said: Αν δε βγαίνει για καφέ τι το πήρε το iPhone 16 Pro Max; γιατι η μονη του ζωη ειναι ενα κινιτο καθος για οτιδιποτε αλλο δεν εχει ουτε χρονο ουτε χρημα 1 hour ago, wesker said: Στα λόγια μου έρχεσαι... Είναι το τι ορίζεις εσύ ως ποιότητα ζωής... Ο φίλος σου μπορεί να ειναι ΟΚ με τον τρόπο που ζεί. Για εσένα η ποιότητα ζωής αυτή να είναι ενα κλικ πάνω απο του ζητιάνου. Εγώ να ζω σε δικό μου σπίτι οκ με 1600€ μισθό. Εσύ να θεωρείς οτι η δική μου ποιότητα ζωής αν δεν εχω αμάξι που κάνει οσο το σπίτι μου να είναι 5 κλικ πανω απο του ζητιάνου κ.ο.κ. Το γενικό συμπέρασαμ ειναι οτι με ενοικιο και 1000€ απλά επιβιώνεις για να βγάλεις τον μήνα. οκ δεν ειναι μονος του λει οτι η ζωη του ειναι απλά επιβίωση τπτ παραπάνω αλλά στο καπάκι πετάει άλλοι πεθαίνουν κάθε μέρα εμείς τουλαχιστον πρέπει να λέμε ευχαριστώ και ας ειναι η ζωή μας δουλειά σπιτι σπιτι δουλειά
SlickNick Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1.500 ευρώ αν έχεις και ενοίκιο είναι μία καλή αρχή για πριν τα 30. Στα 30 2.000 - 2.500 ευρώ είναι οκ για να ζεις σαν άνθρωπος και με ενοίκιο. 2
Black Demis Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 52 minutes ago, james01gr said: Ποιότητα ζωής είναι να ζεις σε μια πόλη η οποία σου είναι φιλική. Να μην χρειάζεσαι αυτοκίνητο, να υπάρχουν μέρη για αναψυχή χωρίς να πληρώνεις. Ένα ποδήλατο να σου αρκεί να μετακινείσαι. Να είναι η περιοχή καθαρή κτλ. Στο εξωτερικό οι ηλικίες έως 30 δεν έχουν αυτοκίνητο συνήθως, δεν το χρειάζονται. Κινούνται με ΜΜΜ. Για ταξίδια υπάρχουν τα τρένα. Εμείς ζούμε σε πόλεις που προαπαιτούμενο είναι να έχεις αυτοκίνητο. Γιατί δεν υπάρχουν αξιόπιστα ΜΜΜ να πας στην δουλειά σου ή δεν υπάρχουν 24ωρα για να πας την βόλτα σου και να γυρίσεις σώος σπίτι σου. για αυτοκίνητο και μηχανη διαφωνώ καθώς αρκετοί έχουμε αυτοκίνητο και μηχανη για έναν και μόνο λόγο για να ξεφεύγουμε από τα πάντα και να φεύγουμε όπου θελουμε όπως θελουμε χωρίς περιορισμό (η αλλιώς υποκατασταστο του xanax) + πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε από σημείο Α στο σημείο Β με διορατικότητα η αλλιώς χωρίς άλλους γύρο σου (βλ λεφωρεια τραμ μετρο κλπ) 1 minute ago, SlickNick said: 1.500 ευρώ αν έχεις και ενοίκιο είναι μία καλή αρχή για πριν τα 30. Στα 30 2.000 - 2.500 ευρώ είναι οκ για να ζεις σαν άνθρωπος και με ενοίκιο. μισθοί στην ελλαδα στην πλειοψηφία ειναι έως 1500 ευρώ (σε κατι καλό) που σημαίνει βρέξει χιονίσει αν μείνεις στην ελλαδα για να βγάζεις αυτά τα 2000+ θέλεις δικιά σου επιχείρηση η οτιδιποτε οχι σαν υπάλληλος 3
garrett156 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες αν έχεις αμάξι και δεν έχεις παρκινγκ τα xanax είναι εγγυημένα 1
Black Demis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 14 minutes ago, garrett156 said: αν έχεις αμάξι και δεν έχεις παρκινγκ τα xanax είναι εγγυημένα ένα μήνα ζουσα ετσι (μετα την μετακόμιση) μεχρι να ελευθερωθεί μια θεση στο parking που ήθελα να ενοικιάσω...... xanax ειναι πολύ αδύναμα για αυτη την δουλειά θέλει βαριά πρέζα για να μην βγεις εξω και σκοτώσεις κόσμο μετα απο 50+ λεπτα ψάχνοντας παρκιγκ 1
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, Black Demis είπε για αυτοκίνητο και μηχανη διαφωνώ καθώς αρκετοί έχουμε αυτοκίνητο και μηχανη για έναν και μόνο λόγο για να ξεφεύγουμε από τα πάντα και να φεύγουμε όπου θελουμε όπως θελουμε χωρίς περιορισμό (η αλλιώς υποκατασταστο του xanax) + πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε από σημείο Α στο σημείο Β με διορατικότητα η αλλιώς χωρίς άλλους γύρο σου (βλ λεφωρεια τραμ μετρο κλπ) μισθοί στην ελλαδα στην πλειοψηφία ειναι έως 1500 ευρώ (σε κατι καλό) που σημαίνει βρέξει χιονίσει αν μείνεις στην ελλαδα για να βγάζεις αυτά τα 2000+ θέλεις δικιά σου επιχείρηση η οτιδιποτε οχι σαν υπάλληλος το 46% των εργαζομένων έχουν απολαβές έως 1000 ευρώ 2
Niko09 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Με την συζυγο μου εχουμε εισοδημα 2,200 συνολικα το μηνα,1 παιδι στα 16,1 αυτοκινητο και δικο μας σπιτι.Δεν περισσευουν τιποτα στο τελος. 4
Black Demis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, MaxHeadroom_2023 said: το 46% των εργαζομένων έχουν απολαβές έως 1000 ευρώ μηλαω για ποιο εξειδικευμένους εργαζόμενους , ξέρω πολύ καλά ότι περιπου μισός πληθυσμός ειναι με βασικό η κάπου εκεί κοντά από αυτούς όσοι δεν έχουν δικό τους σπιτι πρακτικά αδυνατούν να ζουν μόνοι τους πλέον εκεί που πήγαν τα ενοίκια και προφανώς δεν θα έμπαιναν καν στην σκέψη να βρουν σπιτι κλπ... ένα 40% απο την άλλη παιρνει 1200-1500 ευρό αυτοί ειναι ότι κάποτε λέγαμε μεσαία τάξη.... προφανώς δεν εινα,ι άπλα ειναι ένα κλικ καλύτερη κατάσταση και βγαζουν τον μήνα χωρίς να πεινάνε...... και προφανώς ουτε σε αυτούς μένει κάτι στην άκρη ...... και υπόλοιποι που μένουν ειναι αφρόκρεμα της κοινωνίας που εχει λιγο απο ολα μεσα 3 minutes ago, Niko09 said: Με την συζυγο μου εχουμε εισοδημα 2,200 συνολικα το μηνα,1 παιδι στα 16,1 αυτοκινητο και δικο μας σπιτι.Δεν περισσευουν τιποτα στο τελος. για 3 άτομα και αυτοκίνητο ειναι ψίχουλα...... για ένα άτομο και δικό του σπιτι ειναι παράδεισος απο την άλλη και εμείς κάπου εκεί ειμαστε +/- 100 ευρώ παραπάνω και κάναμε παιδί.............. πραγματικά αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω όχι παιδί...... σκέψη για παιδί δεν θα ειχαμε , οχι απλά δεν μένει τπτ..... εχει καποιες μέρες που δεν έχουμε να φάμε.......και οχι δεν κάνω πλάκα... ένα μη προγραμματιζόμενο έξοδο να βγει βαράμε κανόνι Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Black Demis
hln3 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1600 ευρώ καθαρά αν είσαι σε ενοίκιο (βγαίνει κάπου στα 1900 ευρώ μεικτά μοιράζοντας και τα δώρα στους 12 μήνες) 450 ευρώ σπίτι 150 ευρώ λογαριασμοί/κοινόχρηστα 200 ευρώ φαγητό/αναλώσιμα Φύγανε τα μισά χωρίς να κάνεις τίποτα. Τώρα βάλε αυτοκινητό ~ 300 ευρώ / μήνα Διακοπές 10 ημέρες ~ 150 ευρώ / μήνα Καφέ/Ποτό/Γεύμα μια φορά την εβδομάδα ~ 150 ευρώ / μήνα 200 ευρώ αποταμιεύση ίσα ίσα για βλάβες, αλλαγή εξοπλισμού, κάτι έκτακτο Τέλος, πάνε τα 1600 ευρώ.
wesker Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 2 λεπτά πριν, hln3 είπε 1600 ευρώ καθαρά αν είσαι σε ενοίκιο (βγαίνει κάπου στα 1900 ευρώ μεικτά μοιράζοντας και τα δώρα στους 12 μήνες) 450 ευρώ σπίτι 150 ευρώ λογαριασμοί/κοινόχρηστα 200 ευρώ φαγητό/αναλώσιμα Φύγανε τα μισά χωρίς να κάνεις τίποτα. Τώρα βάλε αυτοκινητό ~ 300 ευρώ / μήνα Διακοπές 10 ημέρες ~ 150 ευρώ / μήνα Καφέ/Ποτό/Γεύμα μια φορά την εβδομάδα ~ 150 ευρώ / μήνα 200 ευρώ αποταμιεύση ίσα ίσα για βλάβες, αλλαγή εξοπλισμού, κάτι έκτακτο Τέλος, πάνε τα 1600 ευρώ. Για να μιλήσουμε με πραγματικά ποσά, τα πάγια έξοδα μας με την γυναικα μου τον τελευταιο μήνα ήταν: Κοινόχρηστα: 55€ Τηλεφωνο/Ιντερνετ: 41€ Σουπερ Μαρκετ: 220€ ΔΕΗ: 84€ Καυσιμα: 100€ Συνδρομές σε πλατφορμες Streaming: 25€ Κινητά: 50€ (και τα δυο μαζί) Μηνιαιες κάρτες ΜΜΜ: 67€ (και των δυο μαζί) Καταναλωτικά Δάνεια: 280€ Σύνολο: 922€ Αυτά ειναι τα σταθερά έξοδα κάθε μήνα. Τώρα για καφέ/φαγητό/ποτό εξω ή σε delivery δεν εχουμε ξεπεράσει ποτέ τα 150-200€/μήνα. Τα άλλα έξοδα παιζουν αναλογα τον μήνα (πχ ΕΥΔΑΠ δεν εχουμε ξεπεράσει ποτέ τα 35€/τρίμηνο) ή τα κοινόχρηστα τα οποία τον χειμώνα παιζουν απο 100-150€.
dsi44 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 26 minutes ago, hln3 said: 1600 ευρώ καθαρά αν είσαι σε ενοίκιο (βγαίνει κάπου στα 1900 ευρώ μεικτά μοιράζοντας και τα δώρα στους 12 μήνες) 450 ευρώ σπίτι 150 ευρώ λογαριασμοί/κοινόχρηστα 200 ευρώ φαγητό/αναλώσιμα Φύγανε τα μισά χωρίς να κάνεις τίποτα. Τώρα βάλε αυτοκινητό ~ 300 ευρώ / μήνα Διακοπές 10 ημέρες ~ 150 ευρώ / μήνα Καφέ/Ποτό/Γεύμα μια φορά την εβδομάδα ~ 150 ευρώ / μήνα 200 ευρώ αποταμιεύση ίσα ίσα για βλάβες, αλλαγή εξοπλισμού, κάτι έκτακτο Τέλος, πάνε τα 1600 ευρώ. αυτοκινητο λες 300€ το μηνα😭😂😂😂😂😂 σωπα ρε μεγαλε. 1
StamTheMan Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Παιδια,φυγετε απο την Αθηνα. Δε σας λεω τα δικα μας εξοδα εδω Καλαματα,γιατι θα βαλετε τα κλαμματα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα