Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, MikhailBakurin said:

Aυτά τα βάζω μέσα στο 1000/1500. Δε μπορείς να ζεις σαν αγρίμι, μόνος σου, ή να κάνεις μόνο εξόδους της τσιπιάς. 

επισης παντα υπαρχουν εκτακτα εξοδα

Δλδ αμα σου σπασει ενα δοντι τι θα κανεις, θα περιμενεις τον αλλο μηνα κααααααποια στιγμη να το φτιαξεις και θα κουμπωνεις μεζουλιντ?

Αμα κανει λιγε μερες παραπανω κρυο, τι θα κανεις δεν θα επεκτεινεις την θερμανση σου, θα πεθανεις στο κρυο?

Αμα παιξει κομενακι και βγειτε και γουσταρετε?Δεν θα πατε ενα σινεμα/θεατρο κτλ?Κι αμα ζητησει εκδρομη χειμερινη to know us better?

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιδανικό πάντως είναι να βγει κάποιος από τον ιδανικό κόσμο που ζει, να μείνει με γονείς ενήλικος 5 χρόνια ενώ δουλεύει, να βάζει τα μισά του έσοδα στην άκρη, έτσι ώστε να έχει μια βασική προκαταβολή να πάρει ένα σάπιο σπίτι πριν τα 30. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκιά, όπως δεν βγαίνουν με μια δουλειά ως υπάλληλοι. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες να έχεις αμάξι, σπίτι και να ζεις ζωάρα ενώ εισαι υπάλληλος και δεν σε πληρώνει κάποιος απο πίσω.

Η ζωή του υπαλλήλου ειναι φτώχεια για πάντα και πρέπει κάποιος να προσαρμοστεί σε αυτό. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να ζήσει κάποιος ζωάρα με το μισθό του. Και σαφέστατα βελτιώνεται η κατάσταση όταν υπάρξει σύντροφος με ίδια οικονομικά και συγκατοίκηση. 

***Τέλος για να δώσουμε κ κάποιους αριθμούς, αν είσαι υπάλληλος, σπάνια θα φτάσεις στη σύνταξη με μισθό μεγαλύτερο των 1300€ καθαρά. Ελάχιστοι τα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα 1300 γιατι έχουν διακριθεί στον τομέα τους  και έχουν δουλέψει αρκετά. Κάτι καθαρά τύπου 1500+ δεν είναι νόμος ούτε καθημερινότητα. Τα 1500 καθαρά κοστίζουν στον εργοδότη 2500 / μηνα σε 12μηνο ορίζοντα. Εσείς θα σας πληρώνατε 2500€ το μήνα για 8ωρο? Μάλλον οχι. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, sphinxgr said:

***Τέλος για να δώσουμε κ κάποιους αριθμούς, αν είσαι υπάλληλος, σπάνια θα φτάσεις στη σύνταξη με μισθό μεγαλύτερο των 1300€ καθαρά. Ελάχιστοι τα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα 1300 γιατι έχουν διακριθεί στον τομέα τους  και έχουν δουλέψει αρκετά. Κάτι καθαρά τύπου 1500+ δεν είναι νόμος ούτε καθημερινότητα. Τα 1500 καθαρά κοστίζουν στον εργοδότη 2500 / μηνα σε 12μηνο ορίζοντα. Εσείς θα σας πληρώνατε 2500€ το μήνα για 8ωρο? Μάλλον οχι. 

Ρε παιδιά, ή σας πιάνει η κλασική μπουμερο-μιζέρια που έχουμε παραδοσιακά στα Βαλκάνια (όλοι παραπονιούνται και κλαίγονται για το ''μάτι'', ή γιατί στο χριστιανισμό είναι ''αμαρτία'' να λες ότι όλα πάνε καλά και βγάζεις λεφτάκια), 

ή μιλάτε μόνο για υπαλλήλους δημοσίου, που εκεί τω όντι είναι δράμα η φάση,

ή εγώ γνωρίζω μόνο την ελίτ της ελίτ (που δεν ισχύει). 

Φίλοι υπάλληλοι δικηγόροι - μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων - οικονομολόγοι δηλώνουν 25 και 30κ το χρόνο στο Ε1 τους. Ξαναλέω, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Όλοι σε ηλικία 29-33. 

Εκτός κι αν μου λένε ψέματα. Εκεί, πάσο. Αλλά η γενική εικόνα που έχω, είναι ότι αν στα 30 σου μπουμπουνάς 1500-2000 καθαρά, τότε στα 50 σου θα είσαι στέλεχος πολλαπλάσιων αμοιβών. 

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

αν στα 30 σου μπουμπουνάς 1500-2000 καθαρά, τότε στα 50 σου θα είσαι στέλεχος πολλαπλάσιων αμοιβών. 

Γύρνα πλευρό τώρα που είναι νωρις !!!!

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, Que sera sera said:

Εδω που τα λεμε κατω απο 1000 ευρω καθαρα δεν ζεις κιολας.

Αν κανεις δεν δεχεται να δουλεψει για κατω απο 1000 ευρω, ο βασικος θα παει 1100

Όταν λες κανείς, τί εννοείς κανείς; 

Κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ, ή κανείς ΓΕΝΙΚΑ; 

Το ρωτάω γιατί υπάρχουν άλλοι λαοί που μένουν 7-8 άτομα μαζί σε 50τμ σπίτι και απλώνουν sleeping bags, και τρώνε μόνο φακές με κάρυ. 

Μέχρι στιγμής, οι λαοί αυτοί τουλάχιστον στην Ελλάδα ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με χειρονακτικές εργασίες ή delivery. Όταν ρώτησα το βοηθό κηπουρού της πολυκατοικίας όμως απ'το Πακιστάν που είναι εδώ ήδη 12 χρόνια, μου είπε ότι οι συνθήκες διαμονής που περιέγραψα (7 sleeping bag) είναι καλύτερες από εκεί που ήρθε. Άρα αυτός αγαπητέ μου θα συνεχίσει να παίρνει το χαμηλό βασικό, και δεν θα διεκδικήσει τα 1100 καθαρά που λες. 

Στην Αγγλία ειδικά με την όλοι Κοινοπολιτεία που όποιος θέλει από αυτές τις χώρες απλά κάνει χαρτιά και πάει εκεί, οι λαοί αυτοί ήδη ασχολούνται και με άλλους τομείς που εδώ δεν ασχολούνται όπως δουλείες γραφείου. 

Είναι πολύ σύνθετο το θέμα.

28 minutes ago, tutuyo said:

επισης παντα υπαρχουν εκτακτα εξοδα

Δλδ αμα σου σπασει ενα δοντι τι θα κανεις, θα περιμενεις τον αλλο μηνα κααααααποια στιγμη να το φτιαξεις και θα κουμπωνεις μεζουλιντ?

Αμα κανει λιγε μερες παραπανω κρυο, τι θα κανεις δεν θα επεκτεινεις την θερμανση σου, θα πεθανεις στο κρυο?

Αμα παιξει κομενακι και βγειτε και γουσταρετε?Δεν θα πατε ενα σινεμα/θεατρο κτλ?Κι αμα ζητησει εκδρομη χειμερινη to know us better?

Σε παλιότερο thread, είχα αναφέρει ότι αν όντως έχεις όρεξη/θέληση/καύλες να έχεις "κομενακι" όπως λες με μόνο 5€ στην τσέπη είσαι ήρωας και είχαν πέσει να με φάνε. 

Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει και καθόλου αυτή η επιλογή, τουλάχιστον κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια καθώς το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που θα είχα όρεξη να κάνω θα ήταν να ασχοληθώ με αυτό αν δεν έχω μια Χ άνεση. 

Ως προς το δόντι βέβαια που αναφέρεις, η άκρη θα βρεθεί από κάποιο συγγενή, δε γίνεται να μην έχεις κανέναν να σου δανείσει για το δόντι ή για άμεσο θέμα υγείας γενικότερα. Τώρα το πώς θα τα επιστρέψεις και πότε, είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.
3 hours ago, Babis_allos said:

Οπότε άν είναι κάποιος αναγκασμένος να μένει στο σπίτι με τους γονείς λόγω χαμηλού εισοδήματος αλλά στην πραγματικότητα θα ήθελε ανεξαρτησία, μπορεί να αρχίσει ήδη με το να έχει μια πιο υπεύθυνη στάση στο σπίτι με τους γονείς. Να καθαρίσει το δωμάτιο του, να βάλει κανά πλυντήριο, να απλώσει κανά ρούχο, να κάνει τα ψώνια μια στο τόσο, να μαγειρέψει καμιά μέρα φαγητό, να βοηθήσει με κάποια επισκευή κλπ κλπ (λέω πράγματα που δεν έκανα ποτέ). 

Σωστή παρατήρηση, έτσι κάνουν όλοι στην Αγγλία από την οποία έχω προσωπική εμπειρία. 

Το αμέσως επόμενο βήμα σε αυτούς αφού φύγουν απτους γονείς, είναι η συγκατοίκηση ακόμα και με αγνώστους (υπάρχουν αγγελίες που λένε αναζητώ δωμάτιο να μείνω ή αναζητείται συγκάτοικος κλπ) όπου εκεί μοιράζεσαι τα έξοδα του σπιτιού, και ο καθένας έχει τις υποχρεώσεις του για το τί θα φάει τί θα πιει. 

Έχω μείνει μια χρονιά έτσι στην Αγγλία στα νιάτα μου, δεν ήταν καθόλου άνετο ούτε μου άρεσε που η μία συγκάτοικος πηδιόταν σχεδόν κάθε μέρα ούτε που ο άλλος έβλεπε κάθε μέρα απ'τις 18:00 που γύρναγε μέχρι να κοιμηθεί τηλεόραση τέρμα δυνατά. Ήταν όμως ένας τρόπος να μοιραστούμε τις τότε 1500 λίρες το μήνα οπότε έβγαινε 500 το άτομο. 

Στην Ελλάδα δεν έχω δει να συμβαίνει αυτό εκτός ίσως από κάποιες λίγες περιπτώσεις φοιτητών. Δε λέω ότι είναι ιδανικό, αλλά ούτε στην Αγγλία κάποιος μπορεί να επιβιώσει μένοντας μόνος του δουλεύοντας super market ή με τον πρώτο μισθό. 

Απλά εκεί αν επενδύσεις στον εαυτό σου μπορείς να εξελιχθείς και να αρχίσεις να παίρνεις ένα καλό μισθό που θα στο επιτρέψει. Στην Ελλάδα είναι θεωρώ πολύ πιο δύσκολο. 

Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Αυτή τη στιγμή ξεκινάει η συγκομιδή ελιάς εδώ πηγαίνει 4 ευρώ το τελάρο. Ένας καλός εργάτης βγάζει 30 με 40 κλούβες στο 8ωρο. 120 με 160 ευρώ τη μέρα και διαρκεί 2 μήνες μετά Νοέμβριο ξεκινάει το λάδι. Λεφτά που θες 3 4 μήνες αλλού δουλειά.

Aπό τώρα η συγκομιδή ελιάς; Ηλεία Μεσσηνία πέρσι πάντως στα 2,5 ευρώ ήταν η αμοιβή και είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος 300 κιλά ελιά τη μέρα ειδικά αν δε μπει μηχανοκίνητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Aπό τώρα η συγκομιδή ελιάς; Ηλεία Μεσσηνία πέρσι πάντως στα 2,5 ευρώ ήταν η αμοιβή και είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος 300 κιλά ελιά τη μέρα ειδικά αν δε μπει μηχανοκίνητα.

Ήδη ξεκίνησαν κάποιοι στα πρώιμα ελιά χαλκιδικής 4 ευρω τελάρο εχουμε δέντρα με 4 5 κλούβες χοντρή ελιά εφόσον κόβετε βγάζεις 4 τελάρα την ώρα σχετικά άνετα εφόσον γνωρίζεις. Χθες βγήκαν πρώτοι τιμοκαταλογοι 1.70 η πρώτη το θέμα ειναι πολύς κόσμος δεν έχει νερό και ο καιρός πάει κόντρα πάλι καλά τα φέρνω βόλτα με 2 γεωτρήσεις και 2 δεξαμενές απλά δουλεύουν μόνιμα ολη τη βδομαδα χώρος σταματημό. 7 8 κυβικά νερό να φανταστείς την ώρα η κάθε μία. Τα δέντρα λόγου φορτώματος φέτος έχουν μεγάλες ανάγκες τα δίνω πάνω από 1 κυβικό τη βδομάδα νερό το μέγιστο που μπορώ. Προπερσι έδιναν και 5 ευρώ το τελάρο αλλά είχε 2.15 η ελιά με 90% μείωση παραγωγης. Φέτος εδώ που είμαι είμαστε καλά πιο κάτω όμως παραλίες δεν έχουν για αυτό και το 1.70 και ίσως ανέβει και άλλο. Γενικά Χαλκιδική έχουμε πολύ δυνατα μεροκαματα 60 70 κλάδεμα 50 60 βερίκοκα αραίωμα η μάζεμα και η καλλιέργεια γίνεται πολύ διαφορετικά από την υπόλοιπη Ελλάδα πέφτουν πολλαπλάσια χρήματα από νερό μέχρι λιπάσματα ραντισματα αλλά το προϊόν είναι καθαρά για εξαγωγή Αμερική κτλ πλούσιες χώρες πουλάνε στα 30 και 40 ευρώ το κιλό από ράφι σε κάθε χέρι που πάει τσιμπάει από την αρχική τιμή που φεύγει από μας. 

Επειδή είπες για μηχάνημα εμείς μόνο με χέρια γίνεται το μάζεμα και τελάρο στον ώμο. Το μηχάνημα προκαλεί πληγές και σημασία οπότε δεν είναι ακόμα λύση αυτό. Από 30 μέχρι 40 κλούβες τη μέρα ένας καλός εργάτης. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, hln3 said:

αλλά οι έξοδοι είναι κοινωνικοποίηση που είναι ανάγκη

απο πότε είναι ανάγκη; Τι λέτε;

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Ενοίκειο: $580 (75τμ. στο Αιγάλεω, μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο)

Ρεύμα / Νερό / Αέριο: $100

Κινητό: $27 (Unlimited πλάνο, με έξτρα sim σε router για το σπίτι)

Supermarket: $360 (Μεταξύ δύο αλυσίδων, ακολουθώ διατροφή)

Γυμναστήριο: $7 (Πληρώνω χρονιαία, τόσο βγαίνει ανά μήνα)

Βενζίνες: $150 (Υβριδικό αμάξι και μηχανή, η απόσταση από τη δουλειά είναι 5 χλμ.)

Service & Ασφάλεια Αυτοκινήτου και Μηχανής: $50 (Τα βάζω στην άκρη κάθε μήνα για το τέλος του έτους)

= $1274 είναι τα πάγια έξοδα μου.

Από εκεί και πέρα, προσαρμόζομαι κάθε μήνα ανάλογα τις ορέξεις για έξω (βλ. ποτό, φαγητό, σινεμά, εκδορμή) και για ταξίδια (ή για την καύλα μου ρε παιδί μου) κάνω χρήση των δώρων Πάσχα, Αδείας (καλοκαιριού) και Χριστουγέννων.

Αυτά από εμένα.

• Like 2
Δημοσ.
49 minutes ago, sphinxgr said:

Τα 1500 καθαρά κοστίζουν στον εργοδότη 2500 / μηνα σε 12μηνο ορίζοντα. Εσείς θα σας πληρώνατε 2500€ το μήνα για 8ωρο? Μάλλον οχι. 

ουτε που μας νοιαζει ποσο κοστιζει στον εργοδότη. Φυσικα και θα δωσει και παραπάνω για το 8ωρο.

Δημοσ.
6 minutes ago, Arkin said:

Ήδη ξεκίνησαν κάποιοι στα πρώιμα ελιά χαλκιδικής 4 ευρω τελάρο εχουμε δέντρα με 4 5 κλούβες χοντρή ελιά εφόσον κόβετε βγάζεις 4 τελάρα την ώρα σχετικά άνετα εφόσον γνωρίζεις. Χθες βγήκαν πρώτοι τιμοκαταλογοι 1.70 η πρώτη το θέμα ειναι πολύς κόσμος δεν έχει νερό και ο καιρός πάει κόντρα πάλι καλά τα φέρνω βόλτα με 2 γεωτρήσεις και 2 δεξαμενές απλά δουλεύουν μόνιμα ολη τη βδομαδα χώρος σταματημό. 7 8 κυβικά νερό να φανταστείς την ώρα η κάθε μία. Τα δέντρα λόγου φορτώματος φέτος έχουν μεγάλες ανάγκες τα δίνω πάνω από 1 κυβικό τη βδομάδα νερό το μέγιστο που μπορώ. Προπερσι έδιναν και 5 ευρώ το τελάρο αλλά είχε 2.15 η ελιά με 90% μείωση παραγωγης. Φέτος εδώ που είμαι είμαστε καλά πιο κάτω όμως παραλίες δεν έχουν για αυτό και το 1.70 και ίσως ανέβει και άλλο. Γενικά Χαλκιδική έχουμε πολύ δυνατα μεροκαματα 60 70 κλάδεμα 50 60 βερίκοκα αραίωμα η μάζεμα και η καλλιέργεια γίνεται πολύ διαφορετικά από την υπόλοιπη Ελλάδα πέφτουν πολλαπλάσια χρήματα από νερό μέχρι λιπάσματα ραντισματα αλλά το προϊόν είναι καθαρά για εξαγωγή Αμερική κτλ πλούσιες χώρες πουλάνε στα 30 και 40 ευρώ το κιλό από ράφι σε κάθε χέρι που πάει τσιμπάει από την αρχική τιμή που φεύγει από μας. 

Επειδή είπες για μηχάνημα εμείς μόνο με χέρια γίνεται το μάζεμα και τελάρο στον ώμο. Το μηχάνημα προκαλεί πληγές και σημασία οπότε δεν είναι ακόμα λύση αυτό. Από 30 μέχρι 40 κλούβες τη μέρα ένας καλός εργάτης. 

Ναι αλλα και με τα αναλογα εσοδα. Γνωστος μου απο κοντνο νομο που εχει ελιες μου ειπε πως το δικο του χωραφι 20 στρεμματων ελιας θα του δωσει πχ 30Κ το χρονο καθαρο εισοδημα και ο Χαλκδικιωτης με ιδια εκταση θα παρει 150Κ-200Κ λογω διαφορετικης ποιοτητας. Ισχυει αυτο κατ αρχην; Ισως και να εξηγε τα τοσο μεγαλα μεροκαματα συγκριτικα με αλλους νομους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, great είπε

ουτε που μας νοιαζει ποσο κοστιζει στον εργοδότη. Φυσικα και θα δωσει και παραπάνω για το 8ωρο.

Γιατί δεν γίνεσαι εργοδότης να έρθω για 2000€ καθαρά κ 8ωρο τότε, αφού δεν σε απασχολεί να δίνεις απλόχερα? 

Έχω κ φίλους που θα έρθουν μαζί. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ναι αλλα και με τα αναλογα εσοδα. Γνωστος μου απο κοντνο νομο που εχει ελιες μου ειπε πως το δικο του χωραφι 20 στρεμματων ελιας θα του δωσει πχ 30Κ το χρονο καθαρο εισοδημα και ο Χαλκδικιωτης με ιδια εκταση θα παρει 150Κ-200Κ λογω διαφορετικης ποιοτητας. Ισχυει αυτο κατ αρχην; Ισως και να εξηγε τα τοσο μεγαλα μεροκαματα συγκριτικα με αλλους νομους

Αν αφορά την ελιά ως ελιά τότε μπορεί να υπάρξει απόκληση (όχι ΤΟΣΟ πολύ όμως), αν αφορά το λάδι επίσης μπορεί να υπάρξει απόκληση, μεγαλύτερη (και πάλι όχι τόσο πολύ) -- το πιό μέτριο εξευγενισμένο ελαιόλαδο, δεν έχει ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά (σε αυτά τα στρέμματα) από το καλύτερο Π.Ο.Π / Βιολογικό / Αγουρέλαιο εκεί έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...