Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, cpc464 είπε

Στο ίδιο άρθρο μιλάει για επιπλέον 1388, εγώ προσωπικά σε δρομολόγιο Αθήνα-Κόρινθος-Πάτρα-Καλαμάτα έχω δεί πολλές καινούργιες,όταν μπούν σε λειτουργία θα έρθουν πολλές λυπητερές.

Αν μιλούσαμε για 100000 κάμερες θα έλεγα οκ ότι γίνεται μια αρχή. Αυτές όμως οι κάμερες δεν καλύπτουν ούτε βασικούς δρόμους της Αττικής πόσο μάλλον να υπάρξει πανελλαδική κάλυψη. 

4 ώρες πριν, panther_512 είπε

Η κάμερα στο φανάρι γράφει για:

Ταχύτητα

Πέρασμα με κόκκινο 

Πάτημα διάβασης πεζών

Πάτημα γραμμής πρίν τη διάβαση 

Στρίψιμο όταν έχει σβήσει το βελάκι στροφής 

Τώρα, τα σοβαρά τροχαία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν συμβαίνουν  στα φανάρια. Αντίθετα, τώρα τα ατυχήματα στα φανάρια αυξήθηκαν, διότι όταν πλησιάζεις, είσαι με το άγχος μην ανάψει κόκκινο όταν θα το πλησιάσεις. Αν ανάψει κόκκινο, πατάς απότομα φρένο και σου την δίνει ο από πίσω.

Με τις κινητές κάμερες, απλά όλοι οι οδηγοί έχουν την εφαρμογή Waze και ξέρεις πού βρίσκονται. Από τότε που μπήκαν οι κάμερες, όλοι εγκατέστησαν το Waze.

Οπότε τί καταφέραμε με τις κάμερες?

Τίποτα, πέραν από το να βγάζουν εξωδικα σε αυτόν που πάτησε γραμμή στο φανάρι, που δεν πρόλαβε να στρίψει με το πράσινο βελάκι, και αυτόν που πάει το πρωί στη δουλειά του και αγχωμενος πάει με 60 αντί με 50.

Όπως σωστά ανέφερε ο συμφορουμίτης πιο πάνω, χρειάζεται ολιστική προσέγγιση. 

Μου φαίνεται πολύ δύσκολο οι αδελφοί κύπριοι να είναι τόσο μπετόβλακες όπως περιγράφεις. Δηλαδή να τρακάρεις τον άλλο από πίσω με αυτό τον τρόπο θέλει προσπάθεια.

Τώρα όσον αφορά την συντρηπτική πλειοψηφία θα δεις ότι πουθενά δεν υπάρχει συντριπτική πλειοψηφία σε ένα υποσύνολο αυτής της βαθμίδας. Οι κάμερες στα φανάρια έχουν σκοπό να μειώσουν ατυχήματα - δυστυχήματα στα φανάρια που όταν γίνουν πολλές φορές είναι πολύ τραγικά λόγο του ότι αυτός που έχει πράσινο αναπτύσσει ταχύτητα με αυτοπεποίθηση χωρίς να ελέγξει. 

Θέλοντας όμως να σταθώ στο waze περισσότερο. Που είναι το πρόβλημα με το waze και όλα τα άλλα apps που έχουν πάνω τα σημεία που υπάρχουν κάμερες. Οι κάμερες υπάρχουν ως μέτρο πρόληψης και όχι ως εισπρακτικό μέσο. Αν ο άλλος γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάμερα, δεν αναπτύξει ταχύτητα, δεν περάσει κόκκινο, δεν μπει στην λεωφοριολωρίδα κοκ, η κάμερα έχει κάνει την δουλειά της. 

5 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Και το Λονδίνο έχει τις περισσότερες κάμερες / άτομο στην Ευρώπη (νομίζω μετά από Μόσχα;) αλλά μια χαρά χάλια είναι..

Άσχετο. Το Λονδίνο ωστόσο είναι μια χαρά πόλη για να περπατήσεις ή να οδηγήσεις χωρίς να βλέπεις μία παράβαση ανά λεπτό. 

6 ώρες πριν, hyperspaced είπε

ΚΑΜΕΡΕΣ που στέλνουν το πρόστιμο κατευθείαν στην ΑΑΔΕ.  Δυστυχώς μόνο έτσι στους ελληναράδες του ραγιαδιστάν.

Δείτε εδώ τη νυχού με την Porsche που οδηγούσε στούπα με τέρμα γκάζια..  Να πληρώσει για όλες τις υλικές ζημιές και μετά να περάσει από έναν έλεγχο στην ΑΑΔΕ για τα μαύρα.

45χρονη επιχειρηματίας με κέντρο αισθητικής είναι η ιδιοκτήτρια της Porsche που προκάλεσε το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη - Newsbeast

45χρονη επιχειρηματίας με κέντρο αισθητικής είναι η ιδιοκτήτρια της Porsche που προκάλεσε το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Δεν είναι ζήτημα το που πάει το πρόστιμο αλλά το πότε πάει επίσης. Έχω δει κλήσεις για ταχύτητα 3 χρόνια μετά. Πως θα συμμορφωθεί ο παραβάτης αυτά τα 3 χρόνια; Πως θα γνωρίζει αν πριν 3 χρόνια εκείνη την μέρα οδηγούσε εκείνος το αμάξι του; 

• Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ποιος μπαμπαρας τα σκέφτεται αυτά?

Το κινητό πλέον είναι επέκταση του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή που είναι ξύπνιος.

Πχ υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν 2-3 πράγματα κάθε φορά ταυτόχρονα και οδηγανε μια χαρά.

Οι Νομοθέτες ας στοχεύσουν στην ασφάλεια και στο πώς δίνονται τα διπλώματα οδήγησης.

Εδώ τα αυτοκίνητα πλέον έχουν 2-3 οθόνες μέσα με 1002 πράγματα 

• Confused 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@manolis940 φίλε μου μένω Κύπρο πέραν των 20 ετών τώρα και τα ξέρω τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Οι κάμερες είναι πρώτα εισπρακτικό μέτρο και μετά οτιδήποτε άλλο.

Εξού και το μηδενικό αποτέλεσμα στην μείωση σοβαρών τροχαίων.

Μόνες τους δεν κάνουν τίποτα. 

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

Ποιος μπαμπαρας τα σκέφτεται αυτά?

Το κινητό πλέον είναι επέκταση του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή που είναι ξύπνιος.

Πχ υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν 2-3 πράγματα κάθε φορά ταυτόχρονα και οδηγανε μια χαρά.

Οι Νομοθέτες ας στοχεύσουν στην ασφάλεια και στο πώς δίνονται τα διπλώματα οδήγησης.

Εδώ τα αυτοκίνητα πλέον έχουν 2-3 οθόνες μέσα με 1002 πράγματα 

Εχω ακούσει δικαιολογίες και δικαιολογίες αλλά εσύ το τερμάτισες.

• Like 3
Δημοσ.

Μακάρι να τους γράψουν ΟΛΟΥΣ!!! Όχι μόνο τη 1η εβδομάδα με τα κανάλια να τραβάνε!

Έχει παραγίνει το κακό με τα κινητά....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω ποιοι θα την πληρώσουν τη νύφη, πάντως μόνο τις δύο τελευταίες μέρες έχω δει:

Κινητά κανονικότατα  συγχρόνως με την οδήγηση, επειδή ΕΠΡΕΠΕ εκείνη τη στιγμη να μιλήσουν. Παραβιάσεις κόκκινων φαναριών κατ´ επανάληψη. Μηχανόβιοι σε δικό τους κόσμο, ειδικά πακεταδες καμικάζι, δεν υπάρχουν μονόδρομοι για αυτούς ότι τους βολέψει, αναστροφές παράνομες συνεχώς, κράνη κατά βούληση για να μην πιεστούν τα χοντροκεφάλια τους και σφήνες όπου κι όπως γουστάρουν. Επαγγελματίες (?) οδηγοί άνευ σχολιασμού καλύτερα, ένας φορτηγατζής αποφάσισε χθες τελευταία στιγμή να αλλάξει πορεία κι αν δεν προλάβαινε το μηχανάκι να σταματήσει, θαχαμε σίγουρα δυστύχημα. Α ναι , φυσικά και έβριζε όλον τον κόσμο μετά, που δεν τον επιβραβεύσαμε για την έμπνευση του. Καλα, παραβιάσεις λεωφορειολωρίδων και ποδηλατοδρόμων, εννοείται. Κι ας μη μιλήσουμε για κάτι κουφιοκεφαλοπατινακηδες, που άντε τα παιδιά λες είναι και μικρά και ανώριμα, αλλά βλέπεις και κάτι μαντράχαλους, -ες, που πετάγονται από το πουθενά. Σήμερα, μια μάλλον μητέρα με το παιδί της, μπήκε πατητή ανάποδα σε μονόδρομο, μιλώντας συγχρόνως και στο κινητό, με το ένα χέρι , φυσικά χωρίς κράνη κι οι δυο. 
Απελπισία, αυτά δε φτιάχνονται μόνο με τον ΚΟΚ, θέλει πολύ εκπαίδευση. 

Επεξ/σία από PSYHAS
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, PSYHAS είπε

Δε ξέρω ποιοι θα την πληρώσουν τη νύφη, πάντως μόνο τις δύο τελευταίες μέρες έχω δει:

Κινητά κανονικότατα  συγχρόνως με την οδήγηση, επειδή ΕΠΡΕΠΕ εκείνη τη στιγμη να μιλήσουν. Παραβιάσεις κόκκινων φαναριών κατ´ επανάληψη. Μηχανόβιοι σε δικό τους κόσμο, ειδικά πακεταδες καμικάζι, δεν υπάρχουν μονόδρομοι για αυτούς ότι τους βολέψει, αναστροφές παράνομες συνεχώς, κράνη κατά βούληση για να μην πιεστούν τα χοντροκεφάλια τους και σφήνες όπου κι όπως γουστάρουν. Επαγγελματίες (?) οδηγοί άνευ σχολιασμού καλύτερα, ένας φορτηγατζής αποφάσισε χθες τελευταία στιγμή να αλλάξει πορεία κι αν δεν προλάβαινε το μηχανάκι να σταματήσει, θαχαμε σίγουρα δυστύχημα. Α ναι , φυσικά και έβριζε όλον τον κόσμο μετά, που δεν τον επιβραβεύσαμε για την έμπνευση του. Καλα, παραβιάσεις λεωφορειολωρίδων και ποδηλατοδρόμων, εννοείται. Κι ας μη μιλήσουμε για κάτι κουφιοκεφαλοπατινακηδες, που άντε τα παιδιά λες είναι και μικρά και ανώριμα, αλλά βλέπεις και κάτι μαντράχαλους, -ες, που πετάγονται από το πουθενά. Σήμερα, μια μάλλον μητέρα με το παιδί της, μπήκε πατητή ανάποδα σε μονόδρομο, μιλώντας συγχρόνως και στο κινητό, με το ένα χέρι , φυσικά χωρίς κράνη κι οι δυο. 
Απεκπισια, αυτά δε φτιάχνονται μόνο με τον ΚΟΚ, θέλει πολύ εκπαίδευση. 

Ειναι θεμα παιδειας οπως εχουμε αναφερει δυστυχως και δεν θα αλλαξει με κανενα ΚΟΚ εκτος αν για καθε παραβαση πηγαινει αυτοματα εφορια αλλα για να γινει αυτο θες καμερες παντου που δεν προκειται να γινει ποτε Ελλαδα. Χωρις παιδεια δεν εχεις ουτε σωστη οδηγηση ουτε σωστο φερσιμο ουτε τιποτα για αυτο βλεπεις αυτη την παρανοια στους δρομους. Τις προαλλες ενας καραγκιοζης περασε σφαιρα απο μπροστα ενω ειχα εγω προτεραιοτητα και πηγε να βγει και απο πανω. Σε ενα ατυχημα ενα ηλικιωμενος περασε σε μονοδρομο χτυπησε ενα αλλο αμαξι το οποιο παει για ολικη μιας και δεν γινεται να επισκευαστει. Ο γερος μολις βγηκε απο το αμαξι πηγε να βγει απο πανω οτι που πας κτλ ενω ηταν σε μονοδρομο το αλλο αμαξι ερχονταν κανονικα. Οποτε καταλαβαινεις τι γινεται και μην παμε σε νεολαια που εχει αποθρασυνθει τελειως τα τελευταια χρονια καποτε σηκωνομασταν για να κατσουν οι μεγαλοι στο λεωφορειο εδω και πολλα χρονια ομως ουτε καν.

Η Εσθονια περσι δεν ειχε κανενα θανατηφορο ατυχημα στους δρομους εμεις ειχαμε 600 νεκρους και Αυγουστο καθε 14 ωρες καποιος σκοτωνοταν. Ειμαστε απο τις τελευταιες χωρες με τα μεγαλυτερα ποσοστα θανατων κατα την οδηγηση και δεν ξερω τι μπορει να γινει για να αλλαξει αυτο. Η αστυνομια δεν κανει τιποτα ο ΚΟΚ μπαινει απλα για παραπανω εσοδα και θα πιασουν τον 1/100 και αν μιας και χωρις καμερες δεν μπορεις να εισαι εκει οταν γινεται η παραβαση και προσωπικα δεν με νοιαζει για τους επικειμενους δολοφονους με νοιαζει για τον αθωο κοσμο που δεν φταιει σε τιποτα για αυτον που θελει να αυτοκτονησει και οδηγαει πιωμενος η τρεχει με 200 σε δρομο με οριο 80 η περναει STOP και κοκκινο φαναρι η δεν βαζει ζωνη κυριολεκτικα χεστηκα τι θα παθει. Ο αθωος γιατι να την πληρωσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αντί να βάλουν μάθημα στα σχόλια ΚΟΚ,πρώτων βοηθειών,συμπεριφορά κτλ…γιατί παιδεία 000 ,μαθαίνουν πως ο γιωργακης μπορεί να κάνει σχέση με τον Νικόλα και η γεωργία με την σοφία…..

Πάλι καλά..με τον βασικό μισθό μπορώ να φάω καμία δυο κλησουλες 😂

Επεξ/σία από JohnnieGr88
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, JohnnieGr88 said:

αντί να βάλουν μάθημα στα σχόλια ΚΟΚ,πρώτων βοηθειών,συμπεριφορά κτλ…γιατί παιδεία 000 ,μαθαίνουν πως ο γιωργακης μπορεί να κάνει σχέση με τον Νικόλα και η γεωργία με την σοφία…..

Πάλι καλά..με τον βασικό μισθό μπορώ να φάω καμία δυο κλησουλες 😂

Όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό πως γινόμαστε παναγίτσες?

Μας κάνουν upload την παιδεία όπως στο Matrix? "I know kung fu!"

Μπορούν να γίνουν και τα δυο, αλλά βραχυ/μεσοπρόθεσμα η συχνότητα που σε πιάνουν έχει αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Φυσικά οι κάμερες όπως στην Ευρώπη θα κάνουν δουλειά οπότε ίσως αποκτήσουν οδηγική παιδεία. Γιατί σε αυτή τη χώρα όλα πλέον είναι θέμα παιδείας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...