PSYHAS Δημοσ. Τρίτη στις 09:00 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:00 πμ Για ένα (όχι πολύ μεγάλο) διάστημα, προσπαθούσα να κυκλοφορήσω μόνο με ποδήλατο. βοηθούσε και ο καιρός, ενθαρρύνθηκα και από μια φίλη που το έκανε συχνά, άντε να δω κι εγώ. Αν και πραγματικοί ποδηλατοδρόμοι σαν το εξωτερικό δεν υπάρχουν, όσο δεν έρχεσαι σε επαφή με το μηχανοκίνητο όχλο, παλεύεται η κατάσταση. Όταν όμως αρχίζουν να σε προσπερνάνε πατίνια που έρχονται από το πουθενά, μηχανάκια και μηχανές χωρίς κανένα σεβασμό στον ΚΟΚ και με ότι ταχύτητα θέλουν, μέχρι αυτοκίνητα με επίδοξους ραλίστες που θα κάνουν κάθε είδους μαλατσία , τότε αναρωτιέσαι αν έχεις τελικά αυτοκτονικές τάσεις. Και μετά από λίγο καιρό, ξανά με το αυτοκινητάκι μου, γιατί δυστυχώς ούτε οι συγκοινωνίες βολεύουν να μετακινηθώ στη δουλειά μου. Οδήγηση με αλκοόλ θα έπρεπε να έχει παραδειγματική τιμωρία, που πρέπει να ειναι φυσικά οικονομική κι αναλόγως το παραπτωμα και με νομικές συνέπειες. εκεί δεν έχει, απλά βιαζόμουν κι έτρεξα λιγάκι παραπάνω, ή ήταν βαθύ πορτοκαλί και τελικά έγινε κόκκινο χωρίς να προλαβω να αντιδράσω ε μη σταματήσουμε απότομα και τρακάρουμε κι ολας. Εκεί είσαι εν δυνάμει δολοφόνος με τη θέλησή σου. Αν δεν καταλαβαίνουμε οτι ακόμη και η παραμικρή απόσπαση της προσοχής όταν οδηγούμε, είτε ειναι από κινητό είτε λόγω αλκοόλ είτε επειδή δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο δρόμο, μπορει να ειναι καταστροφική, τότε δε θα αλλάξει τίποτα. Και οκ σίγουρα θα πονέσει άμα μας έρχεται το μήνυμα με το πρόστιμο, που να δούμε αν θα τηρείται απαρέγκλιτα και ανεπηρέαστα από μέσα και γνωριμίες, αλλά δεν αρκεί νομίζω για να αλλάξει η συνολικότερη οδηγική συμπεριφορά. Σίγουρα θα φέρει περισσότερα έσοδα στο κράτος, που βέβαια θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει λίγο το απαράδεκτο οδικό δίκτυο της χώρας, ειδικά σε επαρχία και σε νησιά ειναι θαύμα που δεν έχουμε καθημερινά θύματα. Είναι μια αρχή? Όχι, δε μου αρέσει απλά να λειτουργεί τιμωρητικα το κράτος, όλα αυτά θα έπρεπε να συνδυάζονται με μια τεράστια πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης, εκπαίδευσης, αλληλεπίδρασης με τον πληθυσμό, ξεκινώντας από τα σχολεία (ειδικά από τη στιγμη που πολλοί πιτσιρικάδες κυκλοφορούν στους δρόμους με διάφορα μέσα) και επεκτείνοντας την σε όλο το κοινό. Να ενισχυθεί η νοοτροπία της ασφαλούς οδήγησης, η τήρηση του ΚΟΚ, η προτεραιοποιηση των ΜΜΜ και του ποδηλάτου, ο περιορισμός του αυτοκινήτου στο κέντρο των πόλεων, τα σαββατοκύριακα ποδηλάτου και πεζοπορίας που έχουν γίνει σε κάποια μέρη με πλήρη απαγόρευση αυτοκινήτων και μηχανών, κλπ. Ιδέες σίγουρα υπάρχουν, νέοι άνθρωποι που μπορούν να φέρουν έναν πιο ευρωπαϊκό αέρα, αρκεί να τις σιγοντάρουμε και όλοι οι μεγαλύτεροι, που επειδή έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δε θέλουμε να ξεβολευτούμε. 1
manolis940 Δημοσ. Τρίτη στις 09:06 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:06 πμ 56 λεπτά πριν, Akisvicky είπε Όλα με μέτρο πάντα ,νομίζετε ότι σας αγάπησαν και θέλουν μη παθετε κάτι για το καλό σας ,μακάρι να είναι έτσι αλλά ποτέ δεν αγάπησαν τον κοσμακι να τον αγαπήσουν τώρα και το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές πόσο πραγματικά...τον αγαπάνε ... Προσωπικά δεν με νοιάζει ο σκοπός. Αν από αύριο δεν πατάω φρένο όταν έχω πράσινο γιατί 5 λακαμάδες είδαν πορτοκαλί και πάτησαν γκάζι και άλλοι 5 ακόμα έκαψαν το κόκκινο τότε η ζωή μου θα έχει βελτιωθεί. Ελπίζω τα πλάνα που βλέπουμε στην οθόνη του OPEN να είναι πλάνα αρχείου και να μην αποτελούν το τωρινό σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα