nikap78 Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στους συμforumιτες, Θελω να αντικαταστησω τον σταθερο μου (midi ATX).Μου πιανει χώρο βαρεθηκα να τον εχω στα ποδια του γραφειου 😂. Θελω να ειναι αρκετα γρηγορο αλλα οχι top. Αγορασα και εναν SSD 1Tb για τον παλιο αλλα θελω να τον αξιοποιησω για τον καινουριο. Ελαχιστο gaming για onboard καρτα το βλεπω. Εχω οθονη πληκτρολογιο ποντικι μονο το κουτι θελω. Θα ηθελα να μπορει να παει στα 64Gb Ram μελλοντικα ή και αμεσα. Με Budget 400-500 ευρω μπορειτε να μου προτείνετε κάτι αξιολογο? Εχω τις γνωσεις να εγκαταστήσω λειτουργικο και να τοποθετησω τον SSD. Ευχαριστω. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από nikap78
@topos Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 12 hours ago, nikap78 said: Καλυσπέρα στους συμforumιτες, Θελω να αντικαταστησω τον σταθερο μου (midi ATX).Μου πιανει χώρο βαρεθηκα να τον εχω στα ποδια του γραφειου 😂. Θελω να ειναι αρκετα γρηγορο αλλα οχι top. Αγορασα και εναν SSD 1Tb για τον παλιο αλλα θελω να τον αξιοποιησω για τον καινουριο. Ελαχιστο gaming για onboard καρτα το βλεπω. Εχω οθονη πληκτρολογιο ποντικι μονο το κουτι θελω. Θα ηθελα να μπορει να παει στα 64Gb Ram μελλοντικα ή και αμεσα. Με Budget 400-500 ευρω μπορειτε να μου προτείνετε κάτι αξιολογο? Εχω τις γνωσεις να εγκαταστήσω λειτουργικο και να τοποθετησω τον SSD. Ευχαριστω. Ssd η nvme έχεις πάρει? Συνήθως οι "κλασικοί" 2,5inch ssd δεν μπαίνουν σε mini pc. Τώρα, παίζουν διαφορά αξιόλογα mini pc κατά καιρούς στις προσφορές(συνήθως εχουν cpu από laptop όπως αυτό που είναι πολύ καλή αγορα για 179ευρω) που είναι αρκετα καλά για γενική χρήση. Εάν δεν ξέρεις τι σημαίνει "barebone"-> Spoiler το mini pc έχετε με το κουτί/τροφοδοτικό/μητρική και cpu και εσύ πρέπει να αγοράσεις έξτρα -απο όπου θέλεις- την ram και τον nvme Όσα παίρνουν ddr4 μπορείς να τους βάλεις μέχρι 64gb ram. Όσα παίρνουν ddr5 μπορείς να βαλεις μέχρι 96gb (ίσως και 128). Και στις 2 περιπτώσεις η ram που παίρνουν λέγονται "so-dimm"(είναι πρακτικά και αυτή για laptop.) Spoiler Τα παιχνίδια βέβαια με αυτά -τουλαχιστων καινουργια- τα ξεχνάς μιας κ δεν μπορείς να προσθέσεις κάρτα γραφικών μετά. Επειδη αναφέρεις 64gb ram, τρέχεις κάτι συγκεκριμένο?π.χ κάνεις video/photo editing?
nikap78 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 4 ώρες Κατ΄αρχας θελω να σε ευχαριστησω για την απαντηση. Ο σκληρος ειναι SSD δεν ειναι nvme(σαν τις ram δεν ειναι αυτο?) Οχι δεν κανω video/photo editing. Ειναι overkill τα 64Gb θεωρεις? Ελεγα μηπως θελήσω αργοτερα να βαλω κανενα πιο βαρυ προγραμμα ή FM26 μήπως βοηθάει στην εμπειρια χρήσης.
@topos Δημοσ. πριν από 18 λεπτά Δημοσ. πριν από 18 λεπτά 4 hours ago, nikap78 said: Κατ΄αρχας θελω να σε ευχαριστησω για την απαντηση. Ο σκληρος ειναι SSD δεν ειναι nvme(σαν τις ram δεν ειναι αυτο?) Οχι δεν κανω video/photo editing. Ειναι overkill τα 64Gb θεωρεις? Ελεγα μηπως θελήσω αργοτερα να βαλω κανενα πιο βαρυ προγραμμα ή FM26 μήπως βοηθάει στην εμπειρια χρήσης. Το fm26 λογικά θα το τρέξει η ενσωματωμένη igpu, όμως το fm28 (που λέει ο λόγος) μάλλον δεν θα μπορεί. Τώρα για πιο "βαριά" προγράμματα, εάν δεν χρησιμοποιούν την GPU θα είναι οκ. Εάν όμως δουλεύουν την GPU θα "σερνονται". Spoiler Αρκετά προγράμματα(photo/video editing,3d κοκ) πλέον χρησιμοποιούν την GPU περισσότερο από την cpu Βέβαια για να είσαι σχετικα καλυμμένος και για αυτά θέλεις ~1000 ακόμα σε "κλασικό" pc, αλλά εκεί ίσως θα μπορούσες να ξεκινήσεις με την ενσωματωμένη igpu και εάν έβλεπες ότι χρειάζεσαι και καλή GPU την προσθέτεις μετα Όσο για τα 64gb, εάν δεν την χρησιμοποιείς δεν προσφέρει κάτι. Πιστεύω πως για αμιγώς office pc πως δεν χρειαζετε. Προσωπικα εάν σκόπευα να το κρατήσω χρόνια, δεν είχα θέμα με το budget και είχε ddr5 μνήμες θα κοιτούσα για 2x24gb kit (48gb) εάν δεν είχαν σημαντική χρηματική διαφορά από τα 32gb. Υ.γ Τι parts έχει το τωρινό pc σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα