Προς το περιεχόμενο

iOS 26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, josuts είπε

Μακαρι διοτι ειμαι με 26.0.1 αλλα τιποτα.Ενω πριν το 26 δουλευαν αψογα!

Θα τη δώσει μέχρι τέλη του μήνα έχει μικρό-θεματάκια το 26 είναι μεγάλη ενημέρωση κ σε εμφάνιση  κ σε όγκο/gb.

Λογικά παμε για iOS 26.1 που θα είναι σταθερή.

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 minutes ago, josuts said:

Μακαρι διοτι ειμαι με 26.0.1 αλλα τιποτα.Ενω πριν το 26 δουλευαν αψογα!

Στο iOS φίλε είναι μόνο η Αμερική 

εδώ και iOS 50 να το κάνει τα μισά είναι κομμένα, και άλλα bugs βγάζει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά νιώθω ότι είμαι σε τόσο beta λειτουργικό… ένα χάος και αχταρμάς.

Λαγκαρίσματα τρελά σε iPhone 17 Pro Max, τόσα πολλά φρου φρου που χάνεται το νόημα.

Το adaptive refresh rate είναι τόσο απαρχαιωμένο και κακά δομημένο που το Android γελάει. Τα περισσότερα lag και shutter προερχονται απο αυτη τη λειτουργια. 120h στο κινητο δεν θα τα δουμε ποτέ με ενα 90άρι average. Γι αυτό και αρκετά android ειναι ποιο smooth σε συγκεκριμένες συνθηκες.

Νιώθω λες και δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτά που θέλω να κάνω και κάτι συνέχεια ψάχνω, είτε για να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τι δείχνει, είτε ένας πονοκέφαλος με αυτό το liquid glass…

Τέτοιες αλλαγές δεν χωράνε beta, ο καταναλωτής ταλαιπωρείται αφάνταστα πολύ.

Δυστυχώς, το κινητό σέρνεται άσχημα και σε everyday use…

Αντί να σε εστιάσει σε notifications centre, ελευθερία σε haptics μέσω focus profile και λειτουργίες που βοηθάνε το χρήστη, η εταιρία με το ζόρι κάνει ένα εφέ που κανέναν δεν εξυπηρετεί. 

Δλδ τι μας προσφερε το iOS 26 εκτός από ζάλη;

Και πως αφήνει να τρέξει ενα λειτουργικό στη κανούργια της ναβαρχίδα με τεράστια προβλήματα;

Apple intelligence; Μηδέν.

Πετσοκομμένο λειτουργικό για τους Ευρωπαίους, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εταιρία δεν τα πάει καλά με την ΕΕ και τρώμε ένα κακό λειτουργικό στην καθημερινότητά μας.

Χειρότερο λειτουργικό ever. Και το internet σκούζει.

πραγματικά απορώ με κινητά με λιγοτερη ram η κάτω απο 14pro max τη εμπειρία εχουν.

Επεξ/σία από brody_polinsky
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, brody_polinsky είπε

Πρώτη φορά νιώθω ότι είμαι σε τόσο beta λειτουργικό… ένα χάος και αχταρμάς.

Λαγκαρίσματα τρελά σε iPhone 17 Pro Max, τόσα πολλά φρου φρου που χάνεται το νόημα.

Το adaptive refresh rate είναι τόσο απαρχαιωμένο και κακά δομημένο που το Android γελάει. Τα περισσότερα lag και shutter προερχονται απο αυτη τη λειτουργια. 120h στο κινητο δεν θα τα δουμε ποτέ με ενα 90άρι average. Γι αυτό και αρκετά android ειναι ποιο smooth σε συγκεκριμένες συνθηκες.

Νιώθω λες και δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτά που θέλω να κάνω και κάτι συνέχεια ψάχνω, είτε για να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τι δείχνει, είτε ένας πονοκέφαλος με αυτό το liquid glass…

Τέτοιες αλλαγές δεν χωράνε beta, ο καταναλωτής ταλαιπωρείται αφάνταστα πολύ.

Δυστυχώς, το κινητό σέρνεται άσχημα και σε everyday use…

Αντί να σε εστιάσει σε notifications centre, ελευθερία σε haptics μέσω focus profile και λειτουργίες που βοηθάνε το χρήστη, η εταιρία με το ζόρι κάνει ένα εφέ που κανέναν δεν εξυπηρετεί. 

Δλδ τι μας προσφερε το iOS 26 εκτός από ζάλη;

Και πως αφήνει να τρέξει ενα λειτουργικό στη κανούργια της ναβαρχίδα με τεράστια προβλήματα;

Apple intelligence; Μηδέν.

Πετσοκομμένο λειτουργικό για τους Ευρωπαίους, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εταιρία δεν τα πάει καλά με την ΕΕ και τρώμε ένα κακό λειτουργικό στην καθημερινότητά μας.

Χειρότερο λειτουργικό ever. Και το internet σκούζει.

πραγματικά απορώ με κινητά με λιγοτερη ram η κάτω απο 14pro max τη εμπειρία εχουν.

Θα συμφωνήσω δυστυχώς. Πρώτη φορά που έχω απογοητευθεί απο το νεο OS. Πολλά glitches. Battery drain στο full στο 14 pro max που έχω. Πολλά bugs κτλ.

Δημοσ.

Δυστυχώς έφερε πολλούς μπελάδες το iOS 26 πάρα καλό σε κάποιους και από ότι φαίνεται και το 26.1 θα είναι ακόμη χειρότερο. Μάλλον πέρασαν οι καλές εποχές τις Apple 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Vaswww είπε

Δυστυχώς έφερε πολλούς μπελάδες το iOS 26 πάρα καλό σε κάποιους και από ότι φαίνεται και το 26.1 θα είναι ακόμη χειρότερο. Μάλλον πέρασαν οι καλές εποχές τις Apple 

Τόσο καιρό το είχαν κλειστό το λειτουργικο με πολύ λίγα features και για αυτό ήταν τόσο σταθερό. Όταν άρχισαν να το ανοίγουν και να προσθέτουν πράγματα άρχισαν τα bugs!

• Like 1
Δημοσ.

Με την 26.0.1 είχα κι εγώ πολλά θέματα όμως έβαλα την 26.1 beta 3 κι είδα άσπρη μέρα.

Η 26.1 φαίνεται να διορθώνει πολλά από τα προβλήματα οπότε υπομονή δεν αργεί.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Με την 26.0.1 είχα κι εγώ πολλά θέματα όμως έβαλα την 26.1 beta 3 κι είδα άσπρη μέρα.

Η 26.1 φαίνεται να διορθώνει πολλά από τα προβλήματα οπότε υπομονή δεν αργεί.

Αρχές Νοεμβρίου βγαινει; 

• Super Moderators
Δημοσ.

Απορώ τι κάνετε στις συσκευές σας και αντιμετωπίζετε τόσα θέματα! Το να μιλάτε για έλλειψη smoothness σε iPhone είναι κομματάκι παράδοξο, ειδικά όταν μιλάμε και για τελευταία μοντέλα. Αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα με τη συσκευή σας εξ αρχής, υποψιάζομαι κάποιο restore από backup κατά το αρχικό setup που δεν έκατσε σωστά. Δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα μέχρι τώρα με το 17pro και το 26, όπως δεν αντιμετώπιζα και με το 16pro…  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι και σε 14 Pro Max και σε 14 απλό, ταλαιπωρημένα και τα 2 από θέμα μπαταρίας, φορτωμένα με ένα κάρο πράγματα, έτοιμα για αντικατάσταση είναι και τα 2 κι όμως τρέχουν άψογα! (26.01). Το μόνο θέμα σχετικά είναι η μπαταρία, άντε να είναι λίγο χειρότερα από πριν το 26. Όχι τραγικά πράγματα. Αναμενόμενο το θεωρώ. Ειλικρινά κι εγώ απορώ τι κάνετε. 
Υ.Γ. Δεν έκανα καν clean install. 

Επεξ/σία από NoMans
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, billdanos είπε

Απορώ τι κάνετε στις συσκευές σας και αντιμετωπίζετε τόσα θέματα! Το να μιλάτε για έλλειψη smoothness σε iPhone είναι κομματάκι παράδοξο, ειδικά όταν μιλάμε και για τελευταία μοντέλα. Αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα με τη συσκευή σας εξ αρχής, υποψιάζομαι κάποιο restore από backup κατά το αρχικό setup που δεν έκατσε σωστά. Δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα μέχρι τώρα με το 17pro και το 26, όπως δεν αντιμετώπιζα και με το 16pro…  

Είμαι με clean install, καινούργιο iCloud account, και δεν το έχω φορτώσει με τίποτα περίεργο. Ζήτημα να έχω εγκαταστήσει 20 εφαρμογές. Παρ’ όλα αυτά, το τηλέφωνο δυσκολεύεται. Για πρώτη φορά σκέφτομαι να περάσω την beta 26.1, μπας και στρώσει κάπως η κατάσταση — beta στη beta, κυριολεκτικά.

Και δεν είμαι ο μόνος. Πολύς κόσμος έχει παράπονα με το φετινό λειτουργικό.
Από visibility και readability, μέχρι frame drops και stutters, η εμπειρία δεν θυμίζει σε τίποτα την “ομαλότητα” που περιμένεις από μια εταιρεία σαν την Apple. Το κλασικό frame drop, για παράδειγμα, από το swipe στην App Library προς το Home Screen, είναι πλέον κανόνας.

Όσον αφορά τα 120Hz, όλοι ξέρουμε ότι στην πράξη τα βλέπουμε μόνο σε κανένα παιχνίδι ή όταν κάνεις screen record. Αν μάλιστα έχεις περάσει χρόνο σε Android συσκευές, οι διαφορές στο smothness είναι εμφανέστατες. (Στο android περισσότερο άκυρα κωλήματα εχουμε, αλλά το smothness του πλέον είναι σε άλλα επίπεδα.)

Και ειλικρινά, το λειτουργικό σού φαίνεται ομοιογενές; Αλλού liquid glass, αλλού τίποτα. “Bubbles” και “liquid effects” που περισσότερο διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο παρά το κάνουν πιο ευανάγνωστο.

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι να προσπαθεί να το κάνει να φαίνεται λειτουργικό από άποψη visibility — αλλά το αποτέλεσμα παραμένει μισό. Δεν σου βγαίνει; Το παρατάς. Μια τόσο ριζική αλλαγή στο UI δεν μπορεί να γίνεται με beta testing στους ίδιους τους χρήστες.

Ακόμα και τα icons είναι θολά. Προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί τόσο buggy λειτουργικό.

Αντί η Apple να φτιάξει τα πραγματικά απαρχαιωμένα συστήματα, επιλέγει να επενδύει σε φούσκες και animations. Πού είναι:

• Το Apple Intelligence ή έστω ένας Assistant που να δουλεύει; Η παρουσίασή του ήταν ξεκάθαρα misleading, όπως και στο iPad Pro.

• Ένα σωστά σχεδιασμένο Notification Centre; Γιατί άλλα notifications στο lock screen, άλλα στο κέντρο ειδοποιήσεων, άλλα mixed, άλλα summarized;

• Ένα universal back gesture;

• Ένα σωστό και smooth ProMotion, όχι “ματσακωνιές” για να γλιτώσουν μπαταρία. Το ProMotion σε MacBook και iPad λειτουργεί πολύ καλύτερα.

• Ένα στοιχειώδες audio output control; Είναι 2025 και ακόμα δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε ήχο, ringtone ή haptics από ένα απλό volume bar.

• App split screen;

• Picture-in-Picture που να δουλεύει σωστά;

Αντί γι’ αυτά, μας ταλαιπωρεί με περίεργα γραφικά και “εφέ” που δεν εξυπηρετούν καμία ουσιαστική λειτουργία. Ας φτιάξει πρώτα τα βασικά και μετά ας βάλει “γυαλιά” και “φούσκες”.

Τα λέω όμορφα, αλλά ειλικρινά δεν νιώθω σεβασμό όταν δίνω τόσα χρήματα για ένα iPhone 17 Pro Max και ζω με την εμπειρία ενός beta iOS.

Έχεις ένα στάνταρ hardware να “παντρέψεις” — το απόλυτο πλεονέκτημα της Apple — και το κάνεις μπουρδούκλωμα. Σαν να έχει σχεδιαστεί για doom scroll και iMessage με τους bro από το κολλέγιο, αντί για μια σοβαρή, σταθερή εμπειρία χρήσης.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, brody_polinsky είπε

είμαι με clean install, καινούργειο iCloud account και δεν το εχω φορτώσει με τίποτα περίεργο. ζητημα να εχω και 20 εφαρμογές.

πολύς κόσμος έχει παράπονα με το λειτουργικό.

από θέμα Visibility και Readabily μεχρι  frame drops και shutter δεν ειμαι ο μόνος. (κλασσικο frame drop από swipe από Apps Library στο homescreen)

όσο αναφορά τα drop hertz είναι ευρέως γνωστό οτι τα 120hz τα πιάνει μόνο σε κανένα παιχνίδι ή όταν κάνεις screen record.

αν παράληλα είσαι και χρήστης Android χρόνο + οι διαφορές ειναι εμφανέστες.

δηλαδή το λειτουργικό εσένα σου φένετεαι να εχει ομοιογένεια; αλλού liquid glass, αλλού όχι. bubbles liquid που μόνο διαστρέυλωση περιεχομένου δηλώνουν παρά ευκολία. 

μέχρι και τα δε icons ειναι blurry... εγώ πρωσοπικά δεν εχω ξαναδεί τόσο bugguy λειτουργικό.

ξανατονίζω αντι να φτιάξει απαρχαίωμενα συστηματα όπως:

Apple Intelligence η τουλάχιστον ενας Assistant να δουλεύει, εδώ η εταιρία μας κοροιδεύει ξεκάθαρα και ειναι αρκετά misleading στη παρουσιασή του (όπως και στο iPad Pro)

notification centre (ας μου εξηγήσει κάποιος αυτή τη παράνοια με άλλα notifications στο lock screen άλλα στο notification centre άλλα μικτά, αλλα summirized αλλα αλλιώς)

Universal back gesture

Audio output control (2025 και δεν μπορούμε να σετάρουμε τον ήχο απο το volume bar ή το ringtone ή εύκολη απενεργοποιήση και ενεργοποίση των haptics.

App Split Screen

PiP mode που δουλεέυι σωστά.

μας ταλεπωρει με περίεργα γραφικά που δεν εξυπηρετούν τίποτα. ας φτιάξει αυτά και μετα ας βάλει φούσκες και γυαλιά. Βασικές λειτουργίες θελουμε να δουμε

Όμορφα τα λέω αλλά δεν βλέπω να με σέβονται όταν τους δίνω τοσα χρήματα για το 17 pro max και να εχω την εμπειρία ενώς beta iOS.

Έχεις ενα στανταρ hardware να παντρέψεις και τα κάνεις όλα ενα μπουρδούκλωμα λες και έχουμε τις συσκεύες για doom scroll ή iMessage με τους bro από το κολλέγιο.

Εγώ στη θέση σου θα γύριζα στο Android! 😛 

Σοβαρά τώρα: μια χαρά μου φαίνεται το νέο λειτουργικό και τα εφεδάκια που έχει παίζουν ομαλά χωρίς θέματα. Άσε που δεν τα θεωρώ και υπερβολικά, μια απλή αισθητική αλλαγή έκαναν. 

Εκτιμώ πως απλά έμαθες να αλληλεπιδράς και να λειτουργείς συσκευές με android και δεν αφιερώνεις χρόνο ώστε να μάθεις και το iOS. Δεν είσαι και υποχρεωμένος βασικά, αλλά σίγουρα δεν φταίει το λειτουργικό και η συσκευή σου… :) 

Αντίστοιχα αρνητικά πράγματα με εσένα νιώθω κι εγώ όταν πιάνω Android συσκευές στα χέρια μου! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εγώ στη θέση σου θα γύριζα στο Android! 😛 

Σοβαρά τώρα: μια χαρά μου φαίνεται το νέο λειτουργικό και τα εφεδάκια που έχει παίζουν ομαλά χωρίς θέματα. Άσε που δεν τα θεωρώ και υπερβολικά, μια απλή αισθητική αλλαγή έκαναν. 

Εκτιμώ πως απλά έμαθες να αλληλεπιδράς και να λειτουργείς συσκευές με android και δεν αφιερώνεις χρόνο ώστε να μάθεις και το iOS. Δεν είσαι και υποχρεωμένος βασικά, αλλά σίγουρα δεν φταίει το λειτουργικό και η συσκευή σου… :) 

Αντίστοιχα αρνητικά πράγματα με εσένα νιώθω κι εγώ όταν πιάνω Android συσκευές στα χέρια μου! 

Στο τελευταίο κομμάτι έχεις πολύ δίκιο, και προσπαθώ να μην τρελαίνομαι, γιατί απλώς έχω συνηθίσει κάτι άλλο και προσπαθώ να βρω κάποιες λύσεις στην καθημερινότητά μου. 
Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα έχει πολύ δρόμο το iOS 26. Όπως και εγώ στο iOS  (για πολλαπλη) φορά:D.

τέσπα αυτή είναιι η γνώμη μου και οι παρατηρήσεις μου. κάποια στιγμή θα γράψω και τα θετικά του.

έβαλα να κατεβαίνει η 26.1 (τι έχω να χάσω;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...