Aurumnus Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Εδώ και αρκετούς μήνες, από αναρτήσεις σε άλλα site και σχόλια αναγνωστών κάτω από άρθρα για ηλεκτρικό ρεύμα/ρευματοκλοπές/ΔΕΔΔΗΕ/κτλ, γράφουν ότι σε οικιακές παροχές με παλιούς μετρητές κοπανάνε αβέρτα και γράφουν ότι να'ναι και όποιον να'ναι για ρευματοκλοπές. Όποιον πάρει ο Χάρος δηλαδή. Και μετά τρέχουν οι νοικοκυραίοι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Αλήθεια; Ψέμματα; Δεν ξέρω. Αλλά πολύς καπνός για να μην υπάρχει φωτιά... 2 1
dsi44 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες κοψε κι εσυ ενα προστιμο στο δεδδηε,αφου ο καθενας αυθαιρετα κοβει προστιμα ας αρχισουμε κι εμεις να κοβουμε. 2
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 8 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 8 ώρες 4 hours ago, pontez2 said: Xιλιάδες σπιτια έχουν σπασμένες σφραγίδες απο το βαθυ παρελθόν. Ειτε λογω ρευματοκλοπής κάποιου εξυπνιδη ένοικου στο παρελθόν, ειτε και απο τεχνικους που δεν άλλαζαν τις σφραγιδες κάποτε. Και επειδη τωρα έχουν εντολη να ψάξουν τα πάντα, το πρωτο πράγμα που κοιτάνε ειναι αν ο ο μετρητής έχει χαρακιές, που ειναι ξεκάθαρο δειγμα ρευματοκλοπης. Αν υφισταται κάτι τέτοιο, θα ψάξουν στο παρελθον με βάσει αλγοριθμο, να δουν πότε υπηρξε ρευματοκλοπή. Στη δικη μου περίπτωση, πήγα ο ιδιος στα κεντρικά όταν μου πηραν τον μετρητή, ημουν μπροστά οταν τον άνοιξαν, έγραψαν οτι δεν υπήρχε κάποια χαρακιά, ωστοσο αυτο δε σημαίνει οπως μου ειπαν οτι δεν έχει γινει ρευματοκλοπή γιατι υπάρχει η δυνατότητα απο κάποιον εξειδικευμένο. Προφανως έψαξαν και δε βρηκαν κάτι και ειναι λογικο γιατι τα τελευταία 20 χρονια δεν ειχε πειράξει κανεις το ρολόι. Νωριτερα που έμενε άλλος ιδιοκτητης βέβαια δε ξέρω τι κάνανε. Το να έχει σημάδια ένας μετρητής 30 και 50 ετών είναι ξεκάθαρο δείγμα ρευματοκλοπής; Υπάρχει τέτοιος νόμος; 2
theoapo Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ήρθε και σε μένα ενημέρωση ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνει έλεγχος του μετρητή που αφαιρέσανε εν απουσία μου. Ο έλεγχος λέει ότι θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήριά τους ακόμα κι αν δεν παρευρεθώ στην διαδικασία. Το εύρημα ήταν "παραβιασμένοι πείροι καλλύματος μετρητή, βγαίνουν"... Το πρόβλημα είναι ότι υπήρχαν ενοικιαστές στο διαμέρισμα παλαιότερα και δεν μπορώ να ξέρω αν τυχόν το είχαν πειράξει. Αν είχαν κάνει κάτι, ο έλεγχος θα δείξει ημερομηνίες και πότε έγινε τυχόν ρευματοκλοπή; Τι να περιμένω, ξέρει κανείς ή έχει ακούσει κάτι σαν το παραπάνω;
pontez2 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Το να έχει σημάδια ένας μετρητής 30 και 50 ετών είναι ξεκάθαρο δείγμα ρευματοκλοπής; Υπάρχει τέτοιος νόμος; Το να ειναι σπασμένες οι σφραγιδες ειναι ένα δειγμα αλλά οχι απόδειξη. Αποδειξη ειναι να ειναι χαραγμένος ο "μετρητης", αυτο το στρογγυλο που γυρνάει, δε θυμάμαι ακριβως πως το λένε
ASFE Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες off topic Ειδα μονο την αρχη του τιτλου και το μυαλο μου πηγε κατευθειαν οτι ηρθε προστιμο για Τορρεντ off topic 1 2
sphinxgr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Κλασσικό θέμα που γίνεται σε πολλούς. Στέλνουν παρόμοιες επιστολές σε χιλιάδες άτομα μέσω του ΔΕΔΔΗΕ και ο τεχνικός που ελέγχει για κάθε περίπτωση κλοπής που "ανακαλύπτει" παίρνει 170€. Κ σου πετάει το μπαλάκι ελπίζοντας να μην ασχοληθείς κ να πληρώσεις. Οπότε, θέλει δικηγόρο που έχει ασχοληθεί με τέτοια θέματα.
theoapo Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Κλασσικό θέμα που γίνεται σε πολλούς. Στέλνουν παρόμοιες επιστολές σε χιλιάδες άτομα μέσω του ΔΕΔΔΗΕ και ο τεχνικός που ελέγχει για κάθε περίπτωση κλοπής που "ανακαλύπτει" παίρνει 170€. Κ σου πετάει το μπαλάκι ελπίζοντας να μην ασχοληθείς κ να πληρώσεις. Οπότε, θέλει δικηγόρο που έχει ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Να πληρώσεις τι πρόστιμο; Πως θα βγει πρόστιμο αν δεν έχει γίνει ρευματοκλοπή; Αυτό με τα 170€ ισχύει όντως; Δλδ πληρώνουμε εμείς χιλιάδες για να βγάζουν αυτοί μεροκάματο...; Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από theoapo
geo9419 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Κυριακή μεσημέρι καλοκαιριάτικα ερχεται σπίτι μου ένας ασφαλίτης με πολιτικά από το τμημα Διωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και μου αφήνει ένα έγγραφο οτι ειμαι ύποπτος και με καλούσαν σε εξέταση χωρις ορκο κατοπιν εισαγγελικής παραγγελιας. Το έγγραφο δεν ανέφερε το λόγο αλλά ο ασφαλίτης μου είπε για ρευματοκλοπή σε ενα διαμερισμα που έμενε ο πατέρας μου ο οποιος ειχε πεθάνει. Έβαλα δικηγόρο για να ξεμπερδέψω διοτι δεν ειχα κληρονομήσει το συγκεκριμένο διαμερισμα αλλά ο αδερφός μου ο οποίος και το πούλησε αμέσως. Η υπόθεση εννοείτε οτι παει δικαστικώς γιατί πρόκειτε για κλοπή. Δεν γνωριζω γιατί κανένας δεν αναφερει το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης και μενει μόνο στο πρόστιμο. Το προστιμο το οποίο ήρθε στον πατέρα μου είναι 1500 ευρώ για ενα σπίτι που ήταν κλειστό για 15 μηνες μεχρι να πουληθεί. Βάλτε δικηγόρο και μαζεψτε αποδεικτικά στοιχεία γιατί αυτοί τα στέλνουν φασόν σε όλους τα έγγραφα ρευματοκλοπής και κάνουν αρκετά λάθη. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από geo9419 1
sphinxgr Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 24 λεπτά πριν, theoapo είπε Να πληρώσεις τι πρόστιμο; Πως θα βγει πρόστιμο αν δεν έχει γίνει ρευματοκλοπή; Αυτό με τα 170€ ισχύει όντως; Δλδ πληρώνουμε εμείς χιλιάδες για να βγάζουν αυτοί μεροκάματο...; Υποθέτω ότι ρευματοκλοπή σημαίνει: Χαλασμένη Σφραγίδα + Απόκλιση στην μέτρηση του μετρητή σε σχέση με κάποιον που έχει διακριβωθεί. Οπότε αν ο μετρητής σου χάνει 3%, είσαι κλέφτης και πληρώνεις. Μη σου πω κ πως για 170€, δεν είναι ανάγκη να χάνει καν. Πόσοι θα ασχοληθούν να το αποδείξουν άλλωστε? https://www.facebook.com/groups/3400635693387873/permalink/9843493225768722/ https://www.facebook.com/groups/3400635693387873/permalink/24385330417825095/ https://www.facebook.com/groups/1552163991713019/permalink/4008454932750567/ https://www.facebook.com/groups/3400635693387873/permalink/24335104819514322/ https://www.facebook.com/groups/3400635693387873/permalink/3839877676130337/ 1
iorant Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 18 ώρες πριν, Nabuko είπε Αν το βραχυκύκλωμα που περιγράφεις είχε προκαλέσει ζημιές στο μετρητή, αυτό μπορεί να φαίνεται σήμερα ως “παραβίαση” και επειδή είναι ότι να ναι αυτοί σου κόψανε ένα πρόστιμο και να κόψεις το κεφάλι σου να βρεις το δίκιο σου. Καταρχήν ζήτα εγγράφως (και με αριθμό πρωτοκόλλου) αντίγραφο της έκθεσης ελέγχου του μετρητή. Εκεί πρέπει να φαίνεται πότε έγινε ο έλεγχος, τι διαπιστώθηκε και ποιος υπέγραψε. Κάνε ένσταση, νομίζω υπάρχει μια προθεσμία, δεν ξέρω αν είναι 30 μέρες ή κάτι τέτοιο. αν δεν κάνεις σημαίνει ότι αποδέχεσαι την κατηγορία και θα σου βεβαιωθεί τελεσίδικα το πρόστιμο. Άμα έχεις έγγραφα από το ανακριτικό της πυροσβεστικής και τον τεχνικό που διαπίστωσε τη βλάβη θα είναι ένα μεγάλο συν σαν αποδεικτικό υπέρ σου. Αν δεν δεχτούν την ένστασή σου κάνε μια προσφυγή στην ΡΑΑΕΥ και στον ΣτΚ Το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει κάθε δικαίωμα να μην το δεχθεί , αν δεν έχει γίνει από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο, παρουσία δικού του τεχνικού συμβούλου. Να κινηθείς νομικά εναντίον τους ζητώντας αποζημιώσεις. Τόσα χρόνια διακηρύττουν ότι ο μετρητής τους ανήκει και είναι δική τους ευθύνη η σωστή λειτουργία του. Να σου πω μονάχα ότι τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια έχουν απόκλιση 2-5% . Το ίδιο ρολόι μπορεί να κερδίζει 3% την ημέρα και να χάνει 4 % την νύχτα ή να έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα τις παραμέτρους. Τεστ χρονικής διάρκειας μικρότερης των 3-4 ημερών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο. 3
mike15 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες αμα θελουν να λενε οτι ειμαστε υπευθυνοι για τους μετρητες μας ,να τους βαζουν σε ιδιωτικο χωρο και να βαλουν τηλεμετρηση να παιρνουν τις μετρησεις. 1
nvel Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 39 λεπτά πριν, iorant είπε Το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει κάθε δικαίωμα να μην το δεχθεί , αν δεν έχει γίνει από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο, παρουσία δικού του τεχνικού συμβούλου. Να κινηθείς νομικά εναντίον τους ζητώντας αποζημιώσεις. Τόσα χρόνια διακηρύττουν ότι ο μετρητής τους ανήκει και είναι δική τους ευθύνη η σωστή λειτουργία του. Να σου πω μονάχα ότι τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια έχουν απόκλιση 2-5% . Το ίδιο ρολόι μπορεί να κερδίζει 3% την ημέρα και να χάνει 4 % την νύχτα ή να έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα τις παραμέτρους. Τεστ χρονικής διάρκειας μικρότερης των 3-4 ημερών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο. ο νόμος περιγράφει πως γίνονται οι έλεγχοι και τι είναι ρευματοκλοπή, το σφάλμα μέτρησης σε ένα μετρητή ενέργειας δεν θεωρείται ρευματοκλοπή. 1
vasilllis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 16 ώρες πριν, cinemusic είπε Ειπα εγω οτι εχει σχεση η βλαβη με το θεμα; Αναφερω την βλαβη ως ζημιά που μου εγινε και δεν αποζημιώθηκα και τωρα μετα καιρο μου ζητουν χρήματα για υποτιθέμενη κλοπη. Οχι δεν μου ήρθε κανένα χαρτι και δεν με ειδοποιησαν με κανενα τροπο. Εγινε έλεγχος τον περασμένο Μαιο επαναλαμβάνω χωρις την παρουσία μου, ουτε της δικής μου, ουτε του αδερφου μου που κατοικεί στο διαμέρισμα, και στον ελεγχο σημείωσαν οτι πιθανολογείται επέμβαση στην μετρητική διάταξη για την οποια θα υπάρχει εκ νεου ενημέρωση. Την ιδια ημερα άλλαξαν την χελωνα με νέο ψηφιακό μετρητή. Ισως για αυτο ηρθαν στην οικοδομη αφου απο το 1997 δεν νομίζω να εχουν κανει ποτε έλεγχο ( αν εκαναν ισως γλιτώναμε και την ζημιά απο το βραχυκύκλωμα ) Την επόμενη μερα σε επίσκεψη στην ΔΕΔΔΗΕ υπηρξαν καθησυχαστικοί ( οπως γραφω παραπάνω) λέγοντας πως γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στο χαρτι που αφησαν στην χελωνα υπαρχει μονο υπογραφή του υπαλλήλου που εκανε τον ελεγχο. 1) Παραβίαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας διαπίστωσης ρευματοκλοπής , λόγω έλλειψης προηγούμενης ειδοποίησης του χρήστη για παράσταση κατά τη διενέργεια αυτοψίας από το τεχνικό συνεργείο: πατησε πανω σε αυτο και ζητησε εξηγησεις. να στειλουν εργαστηριακα αποτελεσματα. Δες εδω https://www.varelaslaw.gr/nea/77-revmatoklopi-nomiko-plaisio 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Το να ειναι σπασμένες οι σφραγιδες ειναι ένα δειγμα αλλά οχι απόδειξη. Αποδειξη ειναι να ειναι χαραγμένος ο "μετρητης", αυτο το στρογγυλο που γυρνάει, δε θυμάμαι ακριβως πως το λένε Αυτα που τα εχεις δει γραμμενα?τι χαρακιες και γρατζουνιες αναφερεις? 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Κλασσικό θέμα που γίνεται σε πολλούς. Στέλνουν παρόμοιες επιστολές σε χιλιάδες άτομα μέσω του ΔΕΔΔΗΕ και ο τεχνικός που ελέγχει για κάθε περίπτωση κλοπής που "ανακαλύπτει" παίρνει 170€. Κ σου πετάει το μπαλάκι ελπίζοντας να μην ασχοληθείς κ να πληρώσεις. Οπότε, θέλει δικηγόρο που έχει ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Αυτο που το εχεις διαβασει? 39 λεπτά πριν, iorant είπε Το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει κάθε δικαίωμα να μην το δεχθεί , αν δεν έχει γίνει από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο, παρουσία δικού του τεχνικού συμβούλου. Να κινηθείς νομικά εναντίον τους ζητώντας αποζημιώσεις. Τόσα χρόνια διακηρύττουν ότι ο μετρητής τους ανήκει και είναι δική τους ευθύνη η σωστή λειτουργία του. Να σου πω μονάχα ότι τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια έχουν απόκλιση 2-5% . Το ίδιο ρολόι μπορεί να κερδίζει 3% την ημέρα και να χάνει 4 % την νύχτα ή να έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα τις παραμέτρους. Τεστ χρονικής διάρκειας μικρότερης των 3-4 ημερών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο. Εχεις τα προτυπα του εργαστηριου διακριβωσης? 1 λεπτό πριν, nvel είπε ο νόμος περιγράφει πως γίνονται οι έλεγχοι και τι είναι ρευματοκλοπή, το σφάλμα μέτρησης σε ένα μετρητή ενέργειας δεν θεωρείται ρευματοκλοπή. Τωρα το ειδα.Υπαρχει αναρτημενο?
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Για να κάνει έλεγχο ο ΔΕΔΔΗΕ στον μετρητή, δεν έρχεται έτσι από μόνος του. Χτύπησαν κάποια alarm στα συστήματα του τα οποία παρατήρησαν περιεργα πράγματα με τις καταναλώσεις σας. Ξαφνικές αλλαγές, κυρίως που έχουν να κάνουν με μείωση, υπάρχει αλγόριθμος που τους χτυπάει alarm ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και πιθανότητα ρευματοκλοπης. Πάμε τώρα στα ευρήματα του ελέγχου. Οι μετρητές έχουν δύο σφραγίδες, την εξωτερική, που σε πολλούς είναι ήδη σπασμένη, κακώς βέβαια. Και μια δεύτερη εσωτερική πριν τον μηχανισμό του μετρητή. Εχουμε και λέμε λοιπόν, με παραβιασμενη μόνο την πρώτη εξωτερική σφραγίδα, δύσκολα σου χρεώνουν πρόστιμο, ενδέχεται να σε χρεώσουν μόνο ένα εφάπαξ ποσο επειδή κανονικά και αυτή η σφραγίδα απαγορεύεται να είναι σπασμένη. Εαν βρεθεί παραβιασμενη και η δεύτερη εσωτερική, πράγμα που σημαίνει ότι προσπάθησε κάποιος να επέμβει στον μηχανισμό για αλλοίωση των μετρήσεων, τότε πληρώνεις πρόστιμο όσο και να χτυπιέσαι. Εαν βρεθεί άλλη μέθοδος παρέμβασης στο εσωτερικό του μετρητή ακόμα και να μην υπάρχει παραβιασμενη σφραγίδα, οπως τρύπα, πάλι πληρώνεις οσο και να χτυπιέσαι. Δυστυχως δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος προηγούμενος ιδιοκτήτης, ενοικιαστης η και γείτονας έχει κάνει την ζημιά στο ρολόι και ελλείψει δυνατότητας να αποδείξεις ποιος το έκανε, θα πληρώσεις τα πάντα. Αν δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εκδόσει έκθεση ελέγχου και εχει καταγράψει ακριβώς την αιτία μαζί με φωτογραφία, ότι και να κάνεις δεν έχει νόημα. Η εκτίμηση που σου λέει ο ΔΕΔΔΗΕ από το 2018, ουσιαστικά σημαίνει ότι από τότε είδαν διάφορες στις καταναλώσεις σας και για αυτό χτύπησε το σύστημα με αποτέλεσμα να σας κάνουν ελεγχο. Τα 4000 ευρω είναι εκτιμώμενη κατανάλωση που δεν καταγράφηκε με βάση τις διαφορές στην μέση κατανάλωση προ 2018 και μετά 2018 που τους έβγαλε ο αλγόριθμος. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά, τον δικηγόρο δεν τον γλιτώνετε με τίποτα. Προσπαθήστε να βρείτε έντιμο δικηγόρο με κάποιον συνεργάτη ηλεκτρολόγο για να σας συμβουλεψει κατάλληλα στο κατά πόσο αξίζει να πάτε σε δική και όχι μόνο να κάνετε δικαστήριο για να πάρουν αυτοί τις αμοιβές τους, άμα δεν κερδίσετε στο δικαστήριο αυτά που θα πληρώσετε θα είναι πολύ πάνω από 4000, δεδομένου ότι θα έχετε αμοιβές δικηγόρων των δικων σας και του ΔΕΔΔΗΕ, δικαστικά έξοδα, επιδικαζομενο ποσόν στο οποίο δεν αποκλείεται να προστεθούν τόκοι. Πρεπει να κάνετε αρχικά αυτό που αναφέρθηκε ήδη, αίτημα προσκομισης έκθεσης ελεγχου με αριθμο πρωτοκόλλου. Απο εκει ξεκινάνε όλα. Επίσης, ένα λάθος που είδα από τα γραφόμενα σου. Λες ότι σας ήρθε ένας φάκελος από ΔΕΔΔΗΕ και εσείς πήρατε τηλέφωνο την ΔΕΗ όπου σας καθησυχασε. Μεγάλο λάθος. Η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν διαχωριστεί εντελώς σαν φορείς και απλά συνεργάζονται. Στην ΔΕΗ μάλλον κάποιος άσχετος υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου σας απάντησε. Το να σας στέλνει επιστολή ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι κάτι σημαντικό το οποίο δεν πρέπει να αγνοείται. 8 ώρες πριν, ringboy είπε Δεν ξερω κατα ποσον εχει σχεση αυτο αλλα παλαιοτερα μου ηρθε ενας μηδενικος λογαριασμος και κατεβαινοντας να δω τον μετρητη διαπιστωνω οτι ηταν κολλημενος. Ενημερωσα την δεδδηε και εγινε τελικα αλλαγη του μετρητη. Προστιμο δεν βαλανε αλλα χρεωσανε λογαριασμο κατα προσεγγιση. Και πάρα πολύ καλά έκανες. Μάντεψε τι θα γινόταν αν το άφηνες έτσι επίτηδες. Θα σου ερχόντουσαν για έλεγχο μετά από Χ χρόνια, και μια ωραία τεκμαρτή κατανάλωση πολλών χιλιάδων ευρώ να τραβάς τα μαλλιά σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα