kalmik Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Είναι πλέον γνωστό ότι η ΔΕΔΗΕ έχει προσλάβει εξωτερικούς εργολάβους που ψάχνουν για ρευματοκλοπές και τους δίνειι bonus. Αποτέλεσμα: ανυπόστατες ρευματοκλοπές και πρόστιμα επί δικαίων και αδίκων καθότι οι μετρητές συχνά είναι σε εξωτερικούς χώ ρους προσβάσιμους στους πάντες. Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. ΥΓ Όλα αυτά όταν οι γνωστοί οπαδοί της Ρόμα κλέβουν ανενόχλητοι κατά σύστημα και επάγγελμα έχοντας "δημοκρατικό κεκτημένο" τη ρευματοκλοπή. 8
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 ώρες πριν, Aurumnus είπε Εδώ και αρκετούς μήνες, από αναρτήσεις σε άλλα site και σχόλια αναγνωστών κάτω από άρθρα για ηλεκτρικό ρεύμα/ρευματοκλοπές/ΔΕΔΔΗΕ/κτλ, γράφουν ότι σε οικιακές παροχές με παλιούς μετρητές κοπανάνε αβέρτα και γράφουν ότι να'ναι και όποιον να'ναι για ρευματοκλοπές. Όποιον πάρει ο Χάρος δηλαδή. Και μετά τρέχουν οι νοικοκυραίοι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Αλήθεια; Ψέμματα; Δεν ξέρω. Αλλά πολύς καπνός για να μην υπάρχει φωτιά... Ψέμματα ξεκάθαρα το 80-90%. Τώρα το υπόλοιπο, είτε έκαναν πατατα οι ίδιοι, είτε κάποιος άλλος, αλλά επειδή δεν κατέβαιναν να ελέγξουν το ρολόι τους και να ειδοποιήσουν τον ΔΕΔΔΗΕ σε τυχόν πρόβλημα, βρήκε πειραγμένο το ρολόι ο ΔΕΔΔΗΕ και τους έχωσε πρόστιμο, άμα τύχεις σε αυτή την περιπτωση είσαι άτυχος, και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άμα η έκθεση ελέγχου είναι σωστά τεκμηριωμένη.
nvel Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 34 λεπτά πριν, vasilllis είπε Τωρα το ειδα.Υπαρχει αναρτημενο? ο νόμος υπάρχει στο link που έβαλες 14 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εαν βρεθεί παραβιασμενη και η δεύτερη εσωτερική, πράγμα που σημαίνει ότι προσπάθησε κάποιος να επέμβει στον μηχανισμό για αλλοίωση των μετρήσεων, τότε πληρώνεις πρόστιμο όσο και να χτυπιέσαι. η κομμένη σφραγίδα μετρητή είναι ένδειξη ρευμοτοκλοπής όχι απόδειξή, και εγώ μπορώ να κόβω τις σφραγίδες οποιουδήποτε μετρητή χωρίς να τον επηρεάσω. 3
baspav Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Πριν περίπου 10 μήνες πάω να κάνω τον καθιερωμένο μου -σχεδον μηνιαίο- έλεγχο του μετρητή και διαπιστώνω πως είναι σε άθλια κατάσταση σε σχέση με πριν περίπου 1 μήνα. Συγκεκριμένα φαινόταν σαν κάποιος να τον είχε τραβήξει από κάτω, να τον ξεκούμπωσε, σφραγίδα κομμένη. Σημείωση, έχω νέο μετρητή ο οποίος με τον όχι καλό φωτισμό του υπόγειου δεν φαίνεται καλά. Μετά θυμήθηκα ότι εκείνη τη μέρα το πρωί ήταν να γίνει καταμέτρηση (σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό). Υπέθεσα λοιπόν ότι κάποιος το τράβηξε και το ξεκόλλησε γιατί έτσι φαινόταν καλύτερα ο μετρητής μέσα. Αμέσως τηλ στον δεδδηε, μια κοπελίτσα μου είπε να κάνω online την αίτηση και τι θέλω, την έκανα πράγματι και κάποιες μέρες με πήραν τηλ, τους εξήγησα και τελικά ήρθαν και τον "έφτιαξαν". Με αυτά που διαβάζω φοβάμαι ότι κάποια στιγμή αν τον έβλεπαν έτσι θα μου ερχόταν και μένα λυπητερή. Ευτυχώς υπάρχει η αίτηση ηλεκτρονικά που έκανα και για ποιο λόγο και δεν θα με ενοχλήσουν. Το ελπίζω.. 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 48 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Για να κάνει έλεγχο ο ΔΕΔΔΗΕ στον μετρητή, δεν έρχεται έτσι από μόνος του. Χτύπησαν κάποια alarm στα συστήματα του τα οποία παρατήρησαν περιεργα πράγματα με τις καταναλώσεις σας. Ξαφνικές αλλαγές, κυρίως που έχουν να κάνουν με μείωση, υπάρχει αλγόριθμος που τους χτυπάει alarm ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και πιθανότητα ρευματοκλοπης. Πάμε τώρα στα ευρήματα του ελέγχου. Οι μετρητές έχουν δύο σφραγίδες, την εξωτερική, που σε πολλούς είναι ήδη σπασμένη, κακώς βέβαια. Και μια δεύτερη εσωτερική πριν τον μηχανισμό του μετρητή. Εχουμε και λέμε λοιπόν, με παραβιασμενη μόνο την πρώτη εξωτερική σφραγίδα, δύσκολα σου χρεώνουν πρόστιμο, ενδέχεται να σε χρεώσουν μόνο ένα εφάπαξ ποσο επειδή κανονικά και αυτή η σφραγίδα απαγορεύεται να είναι σπασμένη. Εαν βρεθεί παραβιασμενη και η δεύτερη εσωτερική, πράγμα που σημαίνει ότι προσπάθησε κάποιος να επέμβει στον μηχανισμό για αλλοίωση των μετρήσεων, τότε πληρώνεις πρόστιμο όσο και να χτυπιέσαι. Εαν βρεθεί άλλη μέθοδος παρέμβασης στο εσωτερικό του μετρητή ακόμα και να μην υπάρχει παραβιασμενη σφραγίδα, οπως τρύπα, πάλι πληρώνεις οσο και να χτυπιέσαι. Δυστυχως δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος προηγούμενος ιδιοκτήτης, ενοικιαστης η και γείτονας έχει κάνει την ζημιά στο ρολόι και ελλείψει δυνατότητας να αποδείξεις ποιος το έκανε, θα πληρώσεις τα πάντα. Αν δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εκδόσει έκθεση ελέγχου και εχει καταγράψει ακριβώς την αιτία μαζί με φωτογραφία, ότι και να κάνεις δεν έχει νόημα. Η εκτίμηση που σου λέει ο ΔΕΔΔΗΕ από το 2018, ουσιαστικά σημαίνει ότι από τότε είδαν διάφορες στις καταναλώσεις σας και για αυτό χτύπησε το σύστημα με αποτέλεσμα να σας κάνουν ελεγχο. Τα 4000 ευρω είναι εκτιμώμενη κατανάλωση που δεν καταγράφηκε με βάση τις διαφορές στην μέση κατανάλωση προ 2018 και μετά 2018 που τους έβγαλε ο αλγόριθμος. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά, τον δικηγόρο δεν τον γλιτώνετε με τίποτα. Προσπαθήστε να βρείτε έντιμο δικηγόρο με κάποιον συνεργάτη ηλεκτρολόγο για να σας συμβουλεψει κατάλληλα στο κατά πόσο αξίζει να πάτε σε δική και όχι μόνο να κάνετε δικαστήριο για να πάρουν αυτοί τις αμοιβές τους, άμα δεν κερδίσετε στο δικαστήριο αυτά που θα πληρώσετε θα είναι πολύ πάνω από 4000, δεδομένου ότι θα έχετε αμοιβές δικηγόρων των δικων σας και του ΔΕΔΔΗΕ, δικαστικά έξοδα, επιδικαζομενο ποσόν στο οποίο δεν αποκλείεται να προστεθούν τόκοι. Πρεπει να κάνετε αρχικά αυτό που αναφέρθηκε ήδη, αίτημα προσκομισης έκθεσης ελεγχου με αριθμο πρωτοκόλλου. Απο εκει ξεκινάνε όλα. Επίσης, ένα λάθος που είδα από τα γραφόμενα σου. Λες ότι σας ήρθε ένας φάκελος από ΔΕΔΔΗΕ και εσείς πήρατε τηλέφωνο την ΔΕΗ όπου σας καθησυχασε. Μεγάλο λάθος. Η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν διαχωριστεί εντελώς σαν φορείς και απλά συνεργάζονται. Στην ΔΕΗ μάλλον κάποιος άσχετος υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου σας απάντησε. Το να σας στέλνει επιστολή ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι κάτι σημαντικό το οποίο δεν πρέπει να αγνοείται. Και πάρα πολύ καλά έκανες. Μάντεψε τι θα γινόταν αν το άφηνες έτσι επίτηδες. Θα σου ερχόντουσαν για έλεγχο μετά από Χ χρόνια, και μια ωραία τεκμαρτή κατανάλωση πολλών χιλιάδων ευρώ να τραβάς τα μαλλιά σου. Oταν αλλάζεις σε καινουργιο μετρητή στέλνουν τον παλιό για έλεγχο.Εκεί βρίσκουν ότι βρίσκουν. 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, nvel είπε ο νόμος υπάρχει στο link που έβαλες η κομμένη σφραγίδα μετρητή είναι ένδειξη ρευμοτοκλοπής όχι απόδειξή, και εγώ μπορώ να κόβω τις σφραγίδες οποιουδήποτε μετρητή χωρίς να τον επηρεάσω. Για την έξω ναι. Για την μέσα στον μηχανισμό, ειδικά αν υπάρχει και το alarm από τον αλγόριθμο για την κατανάλωση, δύσκολα το γλιτώνεις το πρόστιμο. 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Oταν αλλάζεις σε καινουργιο μετρητή στέλνουν τον παλιό για έλεγχο.Εκεί βρίσκουν ότι βρίσκουν. Σωστό αυτό, το είχα ξεχασει. Επίσης επιτόπιο έλεγχο κάνουν και όταν αλλάζεις όνομα στην παροχή. Επειδή το έχω δει μπροστά μου, κάνουν απλό έλεγχο. Δηλαδή, μπορεί να τους ξεφύγει και κάτι. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από mariosnik_ 1
latch Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Δεν είμαι δικηγόρος. Θα χρειαστεί να βρεις έναν. Επ' αυτού εδώ είναι τα 2 ΦΕΚ Αρχικό ΦΕΚ , Τροποποιητικό. Στο τροποποιητικό έκαναν προαιρετική την παρουσία ατόμου από ανεξάρτητη αρχή γιατί (Ελλαδάρα) δεν είχε ακόμα οριστεί αυτή η αρχή. Θα έπρεπε να σου είχαν θυροκολλήσει "Δελτίο επίσκεψης συνεργείου" αλλά αυτό μπορεί να πουν ότι χάθηκε. Επίσης στον φάκελο τον πρώτο θα πρέπει να έχει το "Δελτίο Αναφοράς Ρευματοκλοπής" με φωτογραφίες και έκθεση για τα ευρήματα τους, μαζί με τις υπολογιζόμενες χρεώσεις και τοπ διαχειριστικό κόστος ρευματοκλοπής. Αν δεν έχεις τον φάκελο ζήτα αντίγραφο αυτό είναι το Α και το Ω καθώς σε αυτό μπορείς να πατήσεις. Ανάλογα με το τι λέει εκεί θα δεις αν χρειαστεί να φέρεις δικό σου τεχνικό να συντάξει έκθεση για να αποκρούσεις τα φερόμενα ως ευρήματα ή το τι θα γράψεις στην ένστασή σου. Έχεις 90 μέρες από την πρώτη επίδοση για ένσταση με τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και επαναξιολόγηση. Δες τα επιχειρήματα τους και βάλε δικηγόρο να σε βοηθήσει στην σύνταξη της. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από latch Κάτι μου έλειπε
nvel Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Για την έξω ναι. Για την μέσα στον μηχανισμό, ειδικά αν υπάρχει και το alarm από τον αλγόριθμο για την κατανάλωση, δύσκολα το γλιτώνεις το πρόστιμο. έγραψα για την σφραγίδα του μετρητή όχι του κιβωτίου (που δεν είναι καν ένδειξη), ο νόμος είναι σαφής η κομμένη σφραγίδα μετρητή είναι πιθανολογούμενη ρευματοκλοπή, πρέπει να υπάρχουν και άλλα ευρήματα για να διαπιστωθεί η ρευμοτοκλοπή. Η καταγραφή μπορεί να είναι σχετικά σταθερή αλλά να υπάρχει ρευματοκλοπή λόγω αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από nvel 2
iorant Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, nvel είπε ο νόμος περιγράφει πως γίνονται οι έλεγχοι και τι είναι ρευματοκλοπή, το σφάλμα μέτρησης σε ένα μετρητή ενέργειας δεν θεωρείται ρευματοκλοπή. Ναι βέβαια δεν θεωρείται ρευματοκλοπη. Αλλά η αφαίρεση μετρητή με σκοπό τον έλεγχο , από δικά μου εργαστήρια , όπως καταλαβαίνεις μπορεί να είναι και κάπως καθοδηγούμενο. 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Εχεις τα προτυπα του εργαστηριου διακριβωσης? Πριν φθάσουμε στα πρότυπα διακριβωσης , πρέπει να φτάσουμε στα βασικά ,δικαιώμα παρουσίας του ενδιαφερομένου σε ανεξάρτητο εργαστήριο ελέγχου. Στην βιομηχανία που δουλεύω , τον Νοέμβριο του 2023 χρεωθηκαμε 125.000Kwh παραπάνω. Στην ανάλυση που λάβαμε , η χρέωση έγινε σε μέρες που είμασταν εκτός παραγωγής (αγροτικό προϊόν ) , και τα δικά μας όργανα κατέγραψαν κατανάλωση 6.500 kwh για το αντίστοιχο διάστημα. Ούτε τα ζυγόλογια παραγωγής δέχθηκαν , (έχουμε πιστοποιημένο προϊόν και τα ζυγόλογια με την ετικέτα παραγωγής είναι ιχνηλατισημα ) ούτε τις καταγραφές Από τις κάμερες δέχθηκαν , ούτε το ημερολόγιο παραγωγής. Για το αντίστοιχο διάστημα όλος περίεργος χρεωθηκαμε μόνο ενεργό ισχύ και το συνημίτονο του συστήματος είναι απόλυτη μονάδα. 0 kvar. Πράγμα λίγο περίεργο όταν έχεις 1200kw κίνηση σε μοτέρ που δουλεύουν και ελεύθερου φορτίου , έστω και για να μικρο ακανονιστο χρονικό διάστημα. Το σύστημα αντιστάθμισης για το συγκεκριμένο χρονικο διάστημα έδινε κουμπομενους μόνο τους πυκνωτές αντιστάθμισης του μετάσχιματιστη. Όσες ενστάσεις και να κάναμε άκρη δεν βρήκαμε. Τα πληρώσαμε και ησύχασαμε. 1
cinemusic Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες Προσπάθησα σημερα να βγαλω ακρη αλλα τείνω στο συμπέρασμα πως οσο πιο γρήγορα το παρω απόφαση τοσο λιγοτερο θα ασχοληθώ με το θέμα και την στεναχώρια του ( λες και δεν εχω άλλες σκοτούρες) Πήγαμε σημερα στην ΔΕΔΔΗΕ που σημειωτέων δεν δέχονται κοσμο ,δεν υπάρχει κάποιο γραφείο που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο και τελικα με τα χίλια ζορια κατέβηκε κάποιος στην εισοδο για να μας προϋπαντήσει. Απίθανα πράγματα. Αποφάσισαν οτι εγινε ρευματοκλοπη απο το 2018 επειδή είδαν χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος και όπως φαίνεται αυτος ηταν ο λόγος της επίσκεψης για έλεγχο και αλλαγή της χελώνας. Προφανώς θα έβλεπαν χαμηλότερες αφου απο το 2018 ξανα μπηκε σε λειτουργία ο καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης πως ως τοτε ηταν off. Συνεπως τα δυο κλιματιστικά που χρησιμοποιούσαμε για θέρμανση και ρουφούσαν ρευμα , πλεον θα δούλευαν μονο το καλοκαίρι για ψύξη. Χωρις να εχουν δηλαδη κάποιο στοιχείο, υποθετικά εβαλαν μια ημερομηνία με βαση την μειωμένη χρήση. Γιατι όμως τους πηρε 7 χρονια για να κάνουν ελεγχο όταν έβλεπαν από το 2018 μειωμένη χρήση , δεν μπορω να ξερω. Διαβαζοτας την έκθεση βλεπω πως επειδή εχουν περάσει 5 έτη απο την υποτιθέμενη ημερομηνία ρευματοκλοπης, ο υπολογισσμος για τις μειωμένες χρεώσεις εγινε για τα ετη 2020 ως 2025. ( θα έπρεπε να ειμαι χαρούμενος αλλα ΟΧΙ ο αχάριστος) Βεβαια οι χρεώσεις απο το 2020 και μετα ειναι ακομα μικρότερες αφου πλεον χωρις την μητέρα μου στο σπιτι ( την χασαμε το 2020) και μονο κάτοικο του σπιτιου τον αδερφό μου , η κατανάλωση ρευματος πλεον ηταν πενιχρή. Μιλάμε για εναν ανθρωπο που λείπει σχεδον ολη την ημερα από το σπιτι λόγω εργασίας . Και πως να αποδείξεις οτι οι μειωμένες κιλοβατώρες οφείλονται στην μη χρήση και οχι σε ρευματοκλοπη; Οσο σκέφτομαι την μητερα μου το καλοκαίρι που οσο ζουσε και ηταν μονη στο σπιτι για λογους οικονομιας δεν εκανε χρηση του κλιματισμού αλλα ενος ανεμιστήρα, με πιάνουν τα διαόλια. Ουτε την οικονομία και τις θυσίες των ανθρώπων μπορούν να σκεφτούν, ούτε τιποτα. «Αφου δεν ξόδεψες, αρα έκλεψες» , λες και ολοι ειναι σαν τα μούτρα τους. Και έρχομαι στην περιβόητη χελωνα. Πως αποδεικνύεις οτι δεν έχεις βαλει χερι οταν ερχονται χωρίς ειδοποίηση την ξηλώνουν , την αλλάζουν και εσυ δεν εχεις ιδεα; Σου στέλνουν μετα τρεις μηνες 3 φωτογραφίες από τον μετρητή , που φυσικά δεν καταλαβαίνεις τι βλεπεις γιατι δεν εισαι τεχνικος , και απορείς με το εν απουσία σου πόρισμα . Θα με φάει το γιατι. Γιατι δεν ενημερώθηκα για τον έλεγχο; Γιατι αλλάξανε χελώνα χωρίς την παρουσία μου; Ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει πως μου εχουν στείλει συστημένο. Και γιατί δεν το πήρα ποτε , ενώ τον λογαριασμό χτες , και την ειδοποίηση πριν τρεις μήνες ότι άλλαξε η χελώνα , τις βρήκα μπροστά στην πόρτα; Και εδώ είναι το πιο ωραιο. Η ΔΕΔΔΗΕ στέλνει με συστημένο ειδοποίηση ελέγχου. Αν την πρώτη φορά δεν βρεθεί ο χρήστης, η επιστολή επιστρέφει στην ΔΕΔΔΗΕ και γίνεται εκ νέου αποστολή. Αν παλι δεν βρουν τον παραλήπτη τοτε είναι νομικα καλυμμένοι να μην συνεχίσουν την προσπάθεια εύρεσής του πελάτη τους. Το συστημένο πάει στο φάκελο μαζι με αλλα έγγραφα που έχουν συντάξει και ο έλεγχος γίνεται χωρις την παρουσία του ενδιαφερομένου. Κάπου εδώ χάνετε η οποιαδήποτε ευκαιρία αντίδρασης, Από την στιγμή που δεν ημουν παρον κατά τον έλεγχο ότι και να υποστηρίξω δεν μπορώ να το αποδείξω . Δεν εχω καμια εικονα από εκείνη την μερα. Η χελώνα βγηκε, πηγε στο τεχνικό τμήμα τους και αυτο διαπίστωσε ότι μπηκε χερι. Πως και γιατι δεν μπορώ να ξερω . Ακομα και αν καλόπιστα υιοθετήσω την άποψη των τεχνικών τους , ότι κάποιος τον πείραξε αυτό δεν αλλάζει για μενα αφου δεν υπάρχει τροπος να αποδείξω πως δεν ήμουν εγώ. Τα παραπάνω βγαίνουν μετα από συζήτηση και με δικηγόρο που φυσικά και αυτος μου έδωσε να καταλάβω πως το καλύτερο που μπορει να κερδηθεί από μια δικαστική διένεξη είναι το ποσό των μαζεμένων χρεώσεων της τελευταίας πενταετίας. Πόσο όμως θα είναι αυτό το ποσό και τελικα θα αξίζει τον κόπο ή απλώς θα γυρισω τα χρήματα μου σε νομικά έξοδα . Μάλλον το δεύτερο.
nvel Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 21 λεπτά πριν, iorant είπε Ναι βέβαια δεν θεωρείται ρευματοκλοπη. Αλλά η αφαίρεση μετρητή με σκοπό τον έλεγχο , από δικά μου εργαστήρια , όπως καταλαβαίνεις μπορεί να είναι και κάπως καθοδηγούμενο. ο έλεγχος γίνεται από τον δεδδηε (που έχει διαπιστευμένο εργαστήριο) γιατί αυτό ορίζει ο κώδικας του δικτύου, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται και μπορεί να είναι παρών κατά τον έλεγχο στο εργαστήριο. 1
iorant Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 5 λεπτά πριν, nvel είπε ο έλεγχος γίνεται από τον δεδδηε (που έχει διαπιστευμένο εργαστήριο) γιατί αυτό ορίζει ο κώδικας του δικτύου, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται και μπορεί να είναι παρών κατά τον έλεγχο στο εργαστήριο. Μην παίρνεις όρκο. Θεωρητικά έτσι είναι.. πρακτικά απέχουμε αρκετά 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, cinemusic είπε Προσπάθησα σημερα να βγαλω ακρη αλλα τείνω στο συμπέρασμα πως οσο πιο γρήγορα το παρω απόφαση τοσο λιγοτερο θα ασχοληθώ με το θέμα και την στεναχώρια του ( λες και δεν εχω άλλες σκοτούρες) Πήγαμε σημερα στην ΔΕΔΔΗΕ που σημειωτέων δεν δέχονται κοσμο ,δεν υπάρχει κάποιο γραφείο που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο και τελικα με τα χίλια ζορια κατέβηκε κάποιος στην εισοδο για να μας προϋπαντήσει. Απίθανα πράγματα. Αποφάσισαν οτι εγινε ρευματοκλοπη απο το 2018 επειδή είδαν χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος και όπως φαίνεται αυτος ηταν ο λόγος της επίσκεψης για έλεγχο και αλλαγή της χελώνας. Προφανώς θα έβλεπαν χαμηλότερες αφου απο το 2018 ξανα μπηκε σε λειτουργία ο καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης πως ως τοτε ηταν off. Συνεπως τα δυο κλιματιστικά που χρησιμοποιούσαμε για θέρμανση και ρουφούσαν ρευμα , πλεον θα δούλευαν μονο το καλοκαίρι για ψύξη. Χωρις να εχουν δηλαδη κάποιο στοιχείο, υποθετικά εβαλαν μια ημερομηνία με βαση την μειωμένη χρήση. Γιατι όμως τους πηρε 7 χρονια για να κάνουν ελεγχο όταν έβλεπαν από το 2018 μειωμένη χρήση , δεν μπορω να ξερω. Διαβαζοτας την έκθεση βλεπω πως επειδή εχουν περάσει 5 έτη απο την υποτιθέμενη ημερομηνία ρευματοκλοπης, ο υπολογισσμος για τις μειωμένες χρεώσεις εγινε για τα ετη 2020 ως 2025. ( θα έπρεπε να ειμαι χαρούμενος αλλα ΟΧΙ ο αχάριστος) Βεβαια οι χρεώσεις απο το 2020 και μετα ειναι ακομα μικρότερες αφου πλεον χωρις την μητέρα μου στο σπιτι ( την χασαμε το 2020) και μονο κάτοικο του σπιτιου τον αδερφό μου , η κατανάλωση ρευματος πλεον ηταν πενιχρή. Μιλάμε για εναν ανθρωπο που λείπει σχεδον ολη την ημερα από το σπιτι λόγω εργασίας . Και πως να αποδείξεις οτι οι μειωμένες κιλοβατώρες οφείλονται στην μη χρήση και οχι σε ρευματοκλοπη; Οσο σκέφτομαι την μητερα μου το καλοκαίρι που οσο ζουσε και ηταν μονη στο σπιτι για λογους οικονομιας δεν εκανε χρηση του κλιματισμού αλλα ενος ανεμιστήρα, με πιάνουν τα διαόλια. Ουτε την οικονομία και τις θυσίες των ανθρώπων μπορούν να σκεφτούν, ούτε τιποτα. «Αφου δεν ξόδεψες, αρα έκλεψες» , λες και ολοι ειναι σαν τα μούτρα τους. Και έρχομαι στην περιβόητη χελωνα. Πως αποδεικνύεις οτι δεν έχεις βαλει χερι οταν ερχονται χωρίς ειδοποίηση την ξηλώνουν , την αλλάζουν και εσυ δεν εχεις ιδεα; Σου στέλνουν μετα τρεις μηνες 3 φωτογραφίες από τον μετρητή , που φυσικά δεν καταλαβαίνεις τι βλεπεις γιατι δεν εισαι τεχνικος , και απορείς με το εν απουσία σου πόρισμα . Θα με φάει το γιατι. Γιατι δεν ενημερώθηκα για τον έλεγχο; Γιατι αλλάξανε χελώνα χωρίς την παρουσία μου; Ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει πως μου εχουν στείλει συστημένο. Και γιατί δεν το πήρα ποτε , ενώ τον λογαριασμό χτες , και την ειδοποίηση πριν τρεις μήνες ότι άλλαξε η χελώνα , τις βρήκα μπροστά στην πόρτα; Και εδώ είναι το πιο ωραιο. Η ΔΕΔΔΗΕ στέλνει με συστημένο ειδοποίηση ελέγχου. Αν την πρώτη φορά δεν βρεθεί ο χρήστης, η επιστολή επιστρέφει στην ΔΕΔΔΗΕ και γίνεται εκ νέου αποστολή. Αν παλι δεν βρουν τον παραλήπτη τοτε είναι νομικα καλυμμένοι να μην συνεχίσουν την προσπάθεια εύρεσής του πελάτη τους. Το συστημένο πάει στο φάκελο μαζι με αλλα έγγραφα που έχουν συντάξει και ο έλεγχος γίνεται χωρις την παρουσία του ενδιαφερομένου. Κάπου εδώ χάνετε η οποιαδήποτε ευκαιρία αντίδρασης, Από την στιγμή που δεν ημουν παρον κατά τον έλεγχο ότι και να υποστηρίξω δεν μπορώ να το αποδείξω . Δεν εχω καμια εικονα από εκείνη την μερα. Η χελώνα βγηκε, πηγε στο τεχνικό τμήμα τους και αυτο διαπίστωσε ότι μπηκε χερι. Πως και γιατι δεν μπορώ να ξερω . Ακομα και αν καλόπιστα υιοθετήσω την άποψη των τεχνικών τους , ότι κάποιος τον πείραξε αυτό δεν αλλάζει για μενα αφου δεν υπάρχει τροπος να αποδείξω πως δεν ήμουν εγώ. Τα παραπάνω βγαίνουν μετα από συζήτηση και με δικηγόρο που φυσικά και αυτος μου έδωσε να καταλάβω πως το καλύτερο που μπορει να κερδηθεί από μια δικαστική διένεξη είναι το ποσό των μαζεμένων χρεώσεων της τελευταίας πενταετίας. Πόσο όμως θα είναι αυτό το ποσό και τελικα θα αξίζει τον κόπο ή απλώς θα γυρισω τα χρήματα μου σε νομικά έξοδα . Μάλλον το δεύτερο. Ακριβως οτι σου είπα πριν. Ολα αυτα τα εχω ξανακουσει σχεδον copy paste. Ο δικηγορος λογικα θα κερδίσει αλλα θα σου παρει αρκετα για να το κανει. Μιλαμε για απαραδεκτες καταστασεις. Αυτο που περιγραφεις ειναι μια νομιμη κλοπη και τιποτε αλλο.
yiannis72 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, nvel είπε ο έλεγχος γίνεται από τον δεδδηε (που έχει διαπιστευμένο εργαστήριο) γιατί αυτό ορίζει ο κώδικας του δικτύου, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται και μπορεί να είναι παρών κατά τον έλεγχο στο εργαστήριο. Εμένα πάντως η ενημέρωση από τον Δεδδηε για τον ελεγχο του μετρητή που αντικαταστάθηκε,μου ήρθε δύο βδομάδες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία . 3 μήνες μετά,δεν έχω ακόμη κάποια ενημέρωση.
robot-man Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Επειδή κάποιοι πέφτετε από τα σύννεφα, η κατάσταση είναι η εξής: Ο ΔΕΔΔΗΕ κάθε χρόνο πληρώνει κάποια εκατομμύρια σε πρόστιμα στη ΡΑΑΕΥ λόγω των απωλειών του δικτύου. Ο ΔΕΔΔΗΕ επειδή είναι ανίκανος να βρει τους πραγματικούς κλέφτες, έχει βρει ένα άλλο σχέδιο. Έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό και κατηγορεί για ρευματοκλοπή τους καταναλωτές με το παραμικρό. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο ρευματοκλοπών ο τεχνικός που θα αφαιρέσει τον μετρητή πρέπει να ειδοποιήσει τον χρήστη της παροχής που υπογράφει ότι έλαβε γνώση και στη συνέχεια ο χρήστης πρέπει να κληθεί στον τόπο που ελέγχεται ο μετρητής. Στη πράξη σπάνια συμβαίνει αυτό. Οι υπάλληλοι των εργολάβων (που μπορεί ούτε ελληνικά να μη μιλάνε) ξηλώνουν στα κρυφά τον μετρητή που θεωρούν παραβιασμένο και τον στέλνουν για έλεγχο όπου κι εκεί ο χρήστης δεν καλείται και στη συνέχεια λαμβάνει ειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι εντοπίσθηκε ρευματοκλοπή. Τα επιχειρήματα είναι συνήθως σαθρά και ανυπόστατα. Επικαλούνται κομμένες σφραγίδες, χαρακιές στον τροχό, σπασμένα τζαμάκια, σημάδια στα νούμερα και γενικά φθορές που είναι απόλυτα λογικό να εντοπίζονται σε μετρητές 50 και 60 χρονών. Επίσης ελέγχουν αν οι καταναλώσεις είναι χαμηλότερες πράγμα που μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους όπως για παράδειγμα αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα ή μετακόμιση ατόμων σε άλλο σπίτι. Στην ειδοποίηση υπάρχει ένα βαρβάτο πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια ο ΔΕΔΔΗΕ υποβάλει και μήνυση. Με αυτό τον τρόπο ποντάρει στο να τρομοκρατηθεί ο καταναλωτής και να πληρώσει το πρόστιμο για να μην του κοπεί το ρεύμα και για να μην καταδικαστεί και λερωθεί το ποινικό μητρώο. Στο δικαστήριο, κανονικά ο κατήγορος φέρει το βάρος της απόδειξης, εντούτοις ο καταναλωτής καλείται να αποδείξει ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες που του προσάπτει ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν τελικά καταφέρει και πείσει το δικαστήριο ότι είναι αθώος η περιπέτεια δε σταματάει εκεί. Ο ΔΕΔΔΗΕ επανέρχεται με αγωγή και ζητάει το πρόστιμο στα αστικά δικαστήρια αυτή τη φορά. Πάνω κάτω το pattern αυτό είναι. Στο facebook σε σελίδα ιδιοκτητών ακινήτων κάθε μέρα υπάρχουν δημοσιεύσεις για κατηγορίες ρευματοκλοπής. Έχει φτιαχτεί και ομάδα και μάλιστα προσπαθούν να κινηθούν ομαδικά γιατί το θέμα έχει παραγίνει αν και δεν έχει λάβει ακόμα μεγάλη δημοσιότητα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα