digitalarchive Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Huruduru είπε Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι επικοινώνησα με το Service της Apple και όχι μόνο δεν κατάφερε να μου βρει λύση με το πρόβλημα της Time Machine μετά το downgrade. Όταν του είπα ότι έχει bug και προβλήματα το Tahoe πήγε να με βγάλει τρελό με απαντήσεις του τύπου «η Apple δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ κάτι που έχει bug ή δεν είναι σταθερό» και του λέω ναι αλλά εγώ έχω προβλήματα και άλλοι τόσοι που διαβάζω σε φόρουμ και του στέλνω φωτογραφίες και μου απαντάει: «στο ίντερνετ λένε διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν και υπερβάλουν. Εχεις δοκιμάσει τις ίδιες λειτουργίες σε καθαρό καινούργιο χρήστη και πάλι είχες θέμα;» Του λέω ρε παλικάρι μου, ποια η λογική να διαγράψω τον χρήστη μου από τον υπολογιστή που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και έχω ένα σωρό ρυθμίσεις και προγράμματα και να αρχίσω από το μηδέν; Το λειτουργικό έχει προβλήματα κατάλαβε το επιτέλους. Και που απαντάει «Οκ.» Και μετά με γράφει στα @@ του. Στο πρώτο Migration εντωμεταξύ δεν ήθελε το μπ… να μου κάνει recover τον χρήστη μου. Έφαγα 4 ώρες μέχρι να το επαναφέρω και όπως είπα έχω μείνει με Tahoe και ας μην θέλω. Εντωμεταξύ ακόμα και η αριθμομηχανή έχει Memory Leak, τέτοια κατάντια. αφου ο @billdanos λεει παν εολα ρολοι αναβαθμηστε αφοβα σπερνουν τα καινουργεια OS της Apple. αλλα μαλλον εγω και εσυ ειμαστε οι περιεργοι .
Huruduru Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, digitalarchive είπε αφου ο @billdanos λεει παν εολα ρολοι αναβαθμηστε αφοβα σπερνουν τα καινουργεια OS της Apple. αλλα μαλλον εγω και εσυ ειμαστε οι περιεργοι . Απλά μερικοί έχουν υποκειμενική άποψη. Εχω επενδύσει και εγώ στην εταιρία κυριολεκτικά όχι μόνο ως πελάτης αλλά κανονικά ως επένδυση. Αλλά να λέμε και την αλήθεια που και που. Δεν είναι όλα ρόδινα.
jimmy213 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 8 hours ago, digitalarchive said: αφου ο @billdanos λεει παν εολα ρολοι αναβαθμηστε αφοβα σπερνουν τα καινουργεια OS της Apple. αλλα μαλλον εγω και εσυ ειμαστε οι περιεργοι . Τι προβλήματα βρήκες εσύ;
digitalarchive Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου πολλα το λειτουργικο καθε χρονο ειναι φρου φρου και αρωμματα και απο επαγγελματικο perspective μηδενικη υποστηριξη. 1
Huruduru Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, digitalarchive είπε πολλα το λειτουργικο καθε χρονο ειναι φρου φρου και αρωμματα και απο επαγγελματικο perspective μηδενικη υποστηριξη. Κάνω boot το m4 Pro mini και έχω εδώ και χρόνια συνδεμένα ηχεία πάνω με Aux καλώδιο. Πλέον με την Tahoe όσο είναι στην login screen, κάνουν popping παράσιτα. Βάζω τον κωδικό και με το που πατήσω enter πετάει κάτω loading bar και παίρνει 4-5 δεύτερα να φορτώσει την desktop. 1700€ desktop υπολογιστής με m4 pro. Liquid Ass™ Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από Huruduru
digitalarchive Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, Huruduru είπε Κάνω boot το m4 Pro mini και έχω εδώ και χρόνια συνδεμένα ηχεία πάνω με Aux καλώδιο. Πλέον με την Tahoe όσο είναι στην login screen, κάνουν popping παράσιτα. Βάζω τον κωδικό και με το που πατήσω enter πετάει κάτω loading bar και παίρνει 4-5 δεύτερα να φορτώσει την desktop. 1700€ desktop υπολογιστής με m4 pro. ανεκαθεν ήταν περιεργοι οι drivers του audio με ξενα πραγματα ιδιως με καρτες ήχου και ελειπης drivers (σε αυτο φταινε και οι εταιριας αλλα ποιος γαμάει τους mac users) δοκιμασες kill core audio στο terminal? δεν δοκιμαζεις και τη τυχη σου με EQ mac? θα δοκιμασα και με καποιο USB C -> 3.5mm jack εναλλακτικα αν σου βρισκεται καποιο mini DAC πιστευω θα δουθλευε οπως εισαι κανε rollback τα λειτουργικα αυτα στη καλυτερη ειναι μπετα. τα βγαζουν ολα μαζι για το φενεσθε. αλλα εδω μεσα θα ακουσεις κοσμο με απλα μ1 να σου λενε οτι πανε νερό. σε τρωγε να πατησεις το κουμπακι ε του update... (την εχω πατησει απειρες φορες)
jimmy213 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 9 hours ago, digitalarchive said: αλλα εδω μεσα θα ακουσεις κοσμο με απλα μ1 να σου λενε οτι πανε νερό. Γιατί να μην το ακούσεις και γιατί πρέπει ντε και καλά να λένε ψέματα; Εσύ δεν τα έβαλες καν κι έχεις άποψη. Παραπάνω λέει ότι του παίρνει 4-5 δεύτερα να μπει στο desktop. Εγώ με Μ4 Macbook Pro δεν είδα κανένα πρόβλημα ούτε διαφορά στην ταχύτητα. Το τι τρέχει ο καθένας και πώς στο σύστημα του, δεν το ξέρουμε. Προφανώς δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Εγώ έκανα τα upgrades την Παρασκευή κι όχι day one σε περίπτωση που βγει κάτι σοβαρό. Δεν βγήκε κάτι και προχώρησα.
Huruduru Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, digitalarchive είπε ανεκαθεν ήταν περιεργοι οι drivers του audio με ξενα πραγματα ιδιως με καρτες ήχου και ελειπης drivers (σε αυτο φταινε και οι εταιριας αλλα ποιος γαμάει τους mac users) δοκιμασες kill core audio στο terminal? δεν δοκιμαζεις και τη τυχη σου με EQ mac? θα δοκιμασα και με καποιο USB C -> 3.5mm jack εναλλακτικα αν σου βρισκεται καποιο mini DAC πιστευω θα δουθλευε οπως εισαι κανε rollback τα λειτουργικα αυτα στη καλυτερη ειναι μπετα. τα βγαζουν ολα μαζι για το φενεσθε. αλλα εδω μεσα θα ακουσεις κοσμο με απλα μ1 να σου λενε οτι πανε νερό. σε τρωγε να πατησεις το κουμπακι ε του update... (την εχω πατησει απειρες φορες) Τα έχω συνδεμένα με το ανταπτορακι της Apple. Εκεί είναι το τραγικό, ο ήχος μεταφέρετε μέσω του μικρού Dac της Apple. Με έτρωγε δυστυχώς να την κάνω την μ…. Τώρα απλά υπομονή 6-7 μήνες μέχρι να την στρώσουν.
Dimitris_1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Στις 17/9/2025 στις 12:49 ΜΜ, takislz είπε Μόλις περάσεις το αρχικό σοκ το συνηθίζεις, έπειτα από λίγες ημέρες αρχίζει και σου αρέσει και έπειτα από 3 μήνες που το χρησιμοποιώ, το προτιμώ έτσι που το έκαναν. Δεν ξέρω τι δείχνεις στην εικόνα παραπάνω, η τελική μορφή του Apps είναι η παρακάτω, με προτεινόμενα και από κάτω τα αυτόματα δημιουργημένα tabs, πολύ βολικό και σαφώς πιο γρήγορο. Γλυτώσαμε τα σκρολαρίσματα δεξιά αριστερά και μερικά κλικ του παλιού του τρόπου, δηλαδή της γελοίας αντιγραφής του iPad. Εγώ που έχω λίγο καιρό σε MacOS μπορώ να πώ ότι όντως το Launch Pad ήταν κάπως αναχρονιστικό. Όμως θα ήθελα φάκελους και να μπορώ να ορίσω ένα custom Layout/Page με την σειρά που θέλω. Υπάρχουν εφαρμογές που τις ανοίγω μια δυο φορές την μέρα ή περιστασιακά που δεν θα ήθελα να είναι στο Dock και συνήθως μου παίρνει πιο πολύ χρόνο μέχρι να κάνει sync ο εγκέφαλος και να γράψω το όνομα της εφαρμογής. Μικρό το κακό αλλά ας ελπίσουμε ότι στα επόμενα Updates θα τα λύσουν. Στις 19/9/2025 στις 12:51 ΜΜ, Huruduru είπε To Quick Look λαγκάρει και στο δικό μου M4 Pro. Update όσο αφορά το Downgrade: Μην βασιστείτε σε Time Machine Backups όσοι κάνετε Downgrade. Έκανα Downgrade σε 15.7 και ενώ τα Backup μου πριν την Tahoe είχαν την ίδια έκδοση, ο Assistant δεν τα εντόπιζε στο λειτουργικό μέσα και σε Recovery Mode μου πετούσε μήνυμα να κάνω Re-Install το λειτουργικό, κάτι που έκανα 3 φορές και μάλιστα επικοινώνησα με την Apple απευθείας. Η λύση; Δυστυχώς πίσω στην Tahoe και τα Backup μου έγιναν δεκτά. Σε τι τύπου αρχεία; Δεν μου έχει τύχει ακόμα με το Preview. Είμαι με MBP M3 Pro 18 GB. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς μου γίνεται στο Windows VM (Parallels) λόγω SQL Management Studio & Visual Studio. Από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα και κάποια σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα.
Huruduru Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Εγώ που έχω λίγο καιρό σε MacOS μπορώ να πώ ότι όντως το Launch Pad ήταν κάπως αναχρονιστικό. Όμως θα ήθελα φάκελους και να μπορώ να ορίσω ένα custom Layout/Page με την σειρά που θέλω. Υπάρχουν εφαρμογές που τις ανοίγω μια δυο φορές την μέρα ή περιστασιακά που δεν θα ήθελα να είναι στο Dock και συνήθως μου παίρνει πιο πολύ χρόνο μέχρι να κάνει sync ο εγκέφαλος και να γράψω το όνομα της εφαρμογής. Μικρό το κακό αλλά ας ελπίσουμε ότι στα επόμενα Updates θα τα λύσουν. Σε τι τύπου αρχεία; Δεν μου έχει τύχει ακόμα με το Preview. Είμαι με MBP M3 Pro 18 GB. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς μου γίνεται στο Windows VM (Parallels) λόγω SQL Management Studio & Visual Studio. Από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα και κάποια σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα. Βρήκα λύση για το Launchpad. Μέσα στον φάκελο του χρήστη έχει ένα φάκελο Applications. Έκανα όλα τα προγράμματα drag and drop εκεί μέσα και δημιούργησε συντομεύσεις για το κάθε πρόγραμμα, εκεί λοιπόν έσβησα αυτές που δεν θέλω, έκανα φακέλους και στην συνέχεια έβαλα τον φάκελο Applications στην Dock με Grid View. Αντιμετώπισα κάτι καινούργιο σήμερα. Εδώ και μήνες έχω κάνει ένα δίσκο Share στο δίκτυο για να παίρνω κάτι Backup από τον Server μου μέσω δικτύου αυτόματα. Μετά την Tahoe ο δίσκος δεν μπορούσε να βρεθεί στο δίκτυο, ούτε το iPhone τον έβλεπε. Έπρεπε να αφαιρέσω τον δίσκο, να τον ξαναβάλω, να κλείσω τον διακόπτη Share να κάνω επανεκκίνηση και μετά να τον ξαναενεργοποιήσω για να λειτουργήσει. Γιατί επανεκκίνηση με ανοιχτό τον διακόπτη δεν έλυσε το πρόβλημα. Τέτοια τραγικά Bug είχα στο παρελθόν μόνο σε Windows. Πλέον το "it just works" πήγε περίπατο.. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από Huruduru 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Στις 21/9/2025 στις 12:52 ΠΜ, digitalarchive είπε αλλα εδω μεσα θα ακουσεις κοσμο με απλα μ1 να σου λενε οτι πανε νερό. Σταματήστε να λέτε μπούρδες και να παραπληροφορείτε τον κόσμο επειδή με τις δικές συσκευές και τα setup έχετε θέματα με τα οποία δεν θέλετε η δεν μπορείτε να ασχοληθείτε ώστε να τα λύσετε! Εδώ δεν μπορείτε να λύσετε απλά θέματα πληκτρολογίου, γλώσσας και διόρθωσης κειμένου και θέλετε να περάσετε και άλλα πιο σύνθεμα με hardware και drivers??? 😛 Ναι, το Tahoe σε Μ1 Macbook pro πάει "νερό" και μάλιστα ακόμη πιο smooth σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Το χρησιμοποιώ (ακόμη και τώρα) για Photo & Video Editing (DaVinci Resolve). Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως το παλιό iMac i7 5K του 2020, τα πάει εξίσου καλά χωρίς κανένα απολύτως θέμα! Ακόμη και ο χρόνος του boot time ειναι καλύτερος σε σχέση με το αρχικό λειτουργικό που φορούσε όταν αγοράστηκε. Φοβερό ε?
Huruduru Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, billdanos είπε Σταματήστε να λέτε μπούρδες και να παραπληροφορείτε τον κόσμο επειδή με τις δικές συσκευές και τα setup έχετε θέματα με τα οποία δεν θέλετε η δεν μπορείτε να ασχοληθείτε ώστε να τα λύσετε! Εδώ δεν μπορείτε να λύσετε απλά θέματα πληκτρολογίου, γλώσσας και διόρθωσης κειμένου και θέλετε να περάσετε και άλλα πιο σύνθεμα με hardware και drivers??? 😛 Ναι, το Tahoe σε Μ1 Macbook pro πάει "νερό" και μάλιστα ακόμη πιο smooth σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Το χρησιμοποιώ (ακόμη και τώρα) για Photo & Video Editing (DaVinci Resolve). Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως το παλιό iMac i7 5K του 2020, τα πάει εξίσου καλά χωρίς κανένα απολύτως θέμα! Ακόμη και ο χρόνος του boot time ειναι καλύτερος σε σχέση με το αρχικό λειτουργικό που φορούσε όταν αγοράστηκε. Φοβερό ε? Το ενδεχόμενο να σταματήσεις να λες εσύ μπούρδες στον κόσμο; Το ότι καλύπτει τις δυο εργασίες που κάνεις εσύ δεν πάει να πει ότι δεν έχει θέματα και θα πρέπει να καλύπτει όλους τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς εσύ να χαρακτηρίζεις τους υπόλοιπους ότι λένε μπούρδες και δεν είσαι σε θέση να λύσουν ή ασχοληθούν λες και είναι ανόητοι. Γνωρίζεις εσύ τις ικανότητες του καθενός, εδώ δεν ήταν σε θέση service υπάλληλος της Apple να λύσει το θέμα, θα το λύσεις εσύ. Είσαι γνωστός Fan της Apple εδώ μέσα το ξέρουν και οι πέτρες αλλά σοβαρέψου λίγο. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από Huruduru 1
atheatos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Huruduru είπε service υπάλληλος της Apple Εδω γελάνε . Οι περισσότεροι από αυτούς που προλαμβάνουν για το customer support, εχουν μικρότερη εμπειρία σε mac απο οτι εσυ.... Επίσης το service δεν ειναι σε θέση, να λύσει software προβλήματα, παρα μονο hardware. Εχω 20 χρονια εμπειρία σε mac os και παντα με κάθε ΝΕΟ λειτουργικό παντα τα ιδια θέματα. Δεν πρόκειται να αλλάξει κατι , μέχρι το λειτουργικό να στρώσει σε καποιο update. Αλλα απο την στιγμή που δουλευει στην πλειοψηφία δεν θα κάτσουν να φτιάξουν κατι που δεν δουλεύει σε σενα και μένα. Επισης ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ update. Αν θες να δοκιμασεις το καινουργιο λειτουργικό , απλα το εγκαθιστάς σε έναν εξωτερικό σκληρό, χωρίς να πειράξεις τον εσωτερικό σκληρό και παίζεις.... Στις 15/9/2025 στις 10:49 ΜΜ, Jmanol000 είπε θα ήθελα να ακούσω πωσ είναι η εμπερια σασ με το νέο λογισμικό , πόσο καλά το τρέχει το Mac ? Γιατί δεν το δοκιμάζεις σε ενα εξωτερικό σκληρό? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από atheatos
Jmanol000 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, atheatos είπε Εδω γελάνε . Οι περισσότεροι από αυτούς που προλαμβάνουν για το customer support, εχουν μικρότερη εμπειρία σε mac απο οτι εσυ.... Επίσης το service δεν ειναι σε θέση, να λύσει software προβλήματα, παρα μονο hardware. Εχω 20 χρονια εμπειρία σε mac os και παντα με κάθε ΝΕΟ λειτουργικό παντα τα ιδια θέματα. Δεν πρόκειται να αλλάξει κατι , μέχρι το λειτουργικό να στρώσει σε καποιο update. Αλλα απο την στιγμή που δουλευει στην πλειοψηφία δεν θα κάτσουν να φτιάξουν κατι που δεν δουλεύει σε σενα και μένα. Επισης ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ update. Αν θες να δοκιμασεις το καινουργιο λειτουργικό , απλα το εγκαθιστάς σε έναν εξωτερικό σκληρό, χωρίς να πειράξεις τον εσωτερικό σκληρό και παίζεις.... Γιατί δεν το δοκιμάζεις σε ενα εξωτερικό σκληρό? Τι εννοείς ; Το έχω βάλει το λογισμικό και έχω αναμοικτες εμπειριες
atheatos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Jmanol000 είπε Τι εννοείς ; Το έχω βάλει το λογισμικό και έχω αναμοικτες εμπειριες Απλα για να αποφύγεις να χασεις το προηγούμενο και το μπελά της επαναφοράς του, μπορείς να το δοκιμάσεις με dual boot σε εξωτερικό σκληρό, τό καινούργιο. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα