MSSB Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη παρέα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ήθελα να κάνω μια ερώτηση να μάθω τη γνώμη σας γιατί είμαι σε δίλημμα. Είχα στην κατοχή μου έναν 14700K και τον πούλησα μαζί με τη μητρική και τις RAM. Ο cpu όπως είπα ήταν ο 14700Κ, η μητρική ήταν η Z790 AORUS ELITE X WIFI7 και οι RAM 2*16GB G.SKILL 7200MHz CL32. Όλα τα παραπάνω ήταν σε συνδιασμο με την 5090 και παίζω σε μια 1440p οθόνη. Θέλω είτε να αγοράσω ένα δυνατό λαπτοπ ώστε να μπορώ να το παίρνω μαζί μου και να παίζω εκεί γιατί ταξιδεύω πολύ λόγο δουλειάς, είτε να αγοράσω σε αντικατάσταση από αυτά που πούλησα, έναν 9800X3D μαζί με την ανάλογη μητρική και μνήμες για τον σταθερό μου και να παίζω όποτε βρίσκομαι στο σπίτι. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Από τον 14700Κ στην 9800X3D, σε 1440p ανάλυση και με 5090, θα δω διαφορά στα FPS ή πάνω κάτω θα είμαι στα ίδια. Όσους μήνες είχα τον cpu και τη κάρτα, η κάρτα πάντα δούλευε στο 95-97% οπότε δεν νομίζω να ήμουν cpu limited. Γνώμες πάνω σε αυτό κάποιος; Γιατί είμαι χωρίς τίποτα από τα δύο προς το παρόν (ούτε σταθερό ούτε λαπτοπ) και πρέπει να πάρω μια απόφαση γιατί έχω σκάσει.. Υ.Γ: Ξέχασα να αναφέρω ότι παίζω single player παιχνίδια π.χ Cronos που βγήκε τώρα, Silent Hill με το καλό τέλος του μήνα και τέτοια και όχι competitive. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου από MSSB
@topos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Όσα χρήματα και να δώσεις σε λάπτοπ αυτή την στιγμή νομίζω πως θα έχεις τις ~μισες επιδόσεις σε σχέση με την 5090 σου. Οι ονομασίες των mobile GPU είναι κουκουρούκου. Δεν εχουν τις αντίστοιχες με των desktop. Δηλαδή η 5090 mobile είναι πρακτικά πιο αργή από 5080 desktop Δεν λέω βεβαια ότι δεν μπορείς να παίξεις "ανετα" με 5080, απλά μην έχεις στο νου σου ότι θα είναι και εφάμιλλη με αυτή που έχεις τώρα λόγο ίδιου ονόματος. Επίσης αυτά τα laptop είναι βαριά/θορυβωδη και δεν δουλεύουν σωστά εκτός ρεύματος(ρίχνουν συχνότητες γιατί δεν μπορούν να δώσουν τόσο ρεύμα οι μπαταρίες οπότε πέφτουν και οι επιδόσεις αρκετα) Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από @topos 3
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν θα πας σε gaming laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών θα πρέπει να ετοιμάσεις γερό budget αν θέλεις να πλησιάσεις τις επιδόσεις που είχες στο desktop. Θα πας σε Dell Alienware αλλά για μια κάρτα 5070 ετοίμασε 3Κ+. Είναι και κάποια Dream Machine όπου με 2Κ παίρνεις 5070ti αλλά δεν τα ξέρω καθόλου. Μετά είναι τα MSI Katana με τιμές παρόμοιες με τα dream machine. Μια άλλη λύση είναι να πάρεις ένα καλό λάπτοπ στα 700-800€ και μια θήκη egpu 300-500€ και να βάλεις ότι κάρτα γραφικών θέλεις όπου οι επιδόσεις θα πλησιάζουν αυτές των desktop και όταν δεν την χρησιμοποιείς (την egpu) θα έχεις και την ευκολία ενός λάπτοπ. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από micos000 1
MSSB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μάλιστα. Για τις laptop gpus ξέρω ότι δεν είναι ίδιες με τις desktop (προφανώς και δεν γίνεται ένα laptop να δίνει 600W σε μια κάρτα γραφικών π.χ). Όσων αγορά την egpu που προτείνεις, προφανώς θα χρειαστώ και εξωτερική παροχή ρεύματος, τροφοδοτικό. Μία τελευταία ερώτηση. Ο 9800x3d σε σχέση με τον 14700k που είχα, θα είναι αναβάθμιση σε 2Κ ή πάνω κάτω θα είμαι στα ίδια; ξέρετε να μου πείτε κάτι πάνω σε αυτό μήπως; Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
Aris_ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου αν θες να παίζεις on the go καλύτερα αποτελέσματα θα εχεις με το να στίσεις ενα δυνατό μχν και να συνδέεσαι με parsec και το αλλο ειναι cloud gpu αγοράζεις ενα καλό μετριο laptop και το μονο που χρειάζεσαι ειναι καλή σύνδεση απο εκεί που είσαι 1
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, MSSB είπε προφανώς θα χρειαστώ και εξωτερική παροχή ρεύματος, τροφοδοτικό. Μέσα στην θήκη μπαίνει συνήθως ένα κανονικό atx τροφοδοτικό. 1 1
MSSB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα δω τι με βολεύει περισσότερο από ότι προτάθηκε!
Λύση Sheogorath Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Λύση Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, MSSB είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα δω τι με βολεύει περισσότερο από ότι προτάθηκε! Δες καλό λάπτοπ με αυτό εδώ https://www.geekbuying.com/item/AOOSTAR-AG02-eGPU-Dock-with-Oculink-and-USB4-Port-EU-Plug-527886.html?utm_medium=sysedm&utm_source=OrderShiped2019 1 1
MSSB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Δες καλό λάπτοπ με αυτό εδώ https://www.geekbuying.com/item/AOOSTAR-AG02-eGPU-Dock-with-Oculink-and-USB4-Port-EU-Plug-527886.html?utm_medium=sysedm&utm_source=OrderShiped2019 Με έβαλες φωτιές τώρα γιατί έχω ήδη ένα okay laptop στη κατοχή μου και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα αυτό που μου δείχνεις. Μάλλον εδώ με βλέπω!! Σε ευχαριστώ πολύ! 1
Sheogorath Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, MSSB είπε Με έβαλες φωτιές τώρα γιατί έχω ήδη ένα okay laptop στη κατοχή μου και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα αυτό που μου δείχνεις. Μάλλον εδώ με βλέπω!! Σε ευχαριστώ πολύ! Το ψήνω και εγώ με Yoga 7 και τον 8840HS με καμια 3060-3070.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα