Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα το  chatgpt  και παρα  πολλες  φορες οταν του ρωταω πραγματα μου λεει αλλα πραγματα και κανει παρα  πολλα λαθοι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Cubicolor είπε

Εβαλα το  chatgpt  και παρα  πολλες  φορες οταν του ρωταω πραγματα μου λεει αλλα πραγματα και κανει παρα  πολλα λαθοι.

Λάθη.

Πέρα απο αυτό μήπως του δίνεις πολύ αξία;

Δημοσ.

Συγγενείς (αρχάριοι με τον κόσμο των H/Y) μου είπαν ότι κάνουν το μεταπτυχιακό τους με το chatgpt (free έκδοση) και ούτε ελέγχουν αν αυτά που τους βγάζει είναι σωστά ή έγκυρα! :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή αξιόπιστο AI. Οι πληρωμένες εκδώσεις του chatGPT είναι κάπως καλύτερες αλλά όχι αλάνθαστες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για να εξάγω πληροφορίες από κείμενα. Πχ θέλω να περάσω σε ένα εμπορικό πρόγραμμα τα χαρακτηριστικά μίας κάμερας(CCTV) και αντί να ψάχνω μέσα στο manual τα χαρακτηριστικά του λέω να μου τα βγάλει. 

Για να το καταφέρω βέβαια και αυτό και για να μην φέρνει ότι να ναι, έχω φτιάξει ένα template που του λέω πως θέλω να μου φέρει τα αποτελέσματα, με τι σειρά, μορφή κτλ. Ειδάλλως, μια θα στα βγάλει σε bullet points, μια σε μέτρα την άλλη σε χιλιόμετρα κοκ. Πάλι τσεκάρω αν μου φανεί κάτι περίεργο πχ αν δω ένα ακριβό χαρακτηριστικό σε μία φθηνή κάμερα (πχ true WDR  σε κάμερα των 30€ για όσους ξέρουν) τότε είμαι σίγουρος ότι απλά δεν έχει καταλάβει και βάζω μία extra υποσημείωση στο template, όταν βλέπεις αυτό σημαίνει αυτό, όταν βλέπεις εκείνο σημαίνει το άλλο. 

Δεν είναι ότι βγάζει δουλειά αυτή την στιγμή το AI για να πεις ότι μπορείς να το εμπιστευτείς με κλειστά μάτια σε ότι απάντηση σου δώσει. 

Bonus. Όσες φορές έχω ζητήσει νομικά θέματα 9/10 φορές μου δίνει λανθασμένη απάντηση. Πχ

- Υπάρχει νόμος για αυτή την περίπτωση. 
- Ναι πως δεν υπάρχει ο τάδε. 

Διαβάζεις τον νόμο και αυτό που ρώτησες δεν υπάρχει. 

- Μα ξέρεις δε αναφέρετε στην περίπτωση που σου είπα
- Εεεε για την περίπτωση σου δεν διευκρινίζεται επαρκώς αλλά η λογική και όλοι οι επαγγελματίες ακολουθούν αυτή την πρακτική. 

6 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Συγγενείς (αρχάριοι με τον κόσμο των H/Y) μου είπαν ότι κάνουν το μεταπτυχιακό τους με το chatgpt (free έκδοση) και ούτε ελέγχουν αν αυτά που τους βγάζει είναι σωστά ή έγκυρα! :lol:

Καλά. Υπάρχουν κάτι μεταπτυχιακά εκεί έξω που ούτε οι καθηγητές ελέγχουν αν είναι σωστά ή έγκυρα :P 

Δημοσ.

Για κώδικα (αλλά με ικανοποιητικά όρια) ποιο είναι πιο αξιόπιστο; Χρησιμοποιώ το claude που έβγαζε καλό κώδικα (για κάποιους υπολογισμούς που ήθελα να κάνω σε excel αρχεία, όχι για δουλειά ή κάτι σημαντικό), αλλά δεν έχει μεγάλα όρια.

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Πoιο μοντέλο Αι θεωρείται πιο αξιόπιστο;
Δημοσ.

Επίσης, το πιο σημαντικό από όλα ειναι το prompting και όχι απαραίτητα το ίδιο το LLM model.

Αν απλά του πετάξεις ένα ξερό και κοφτό "Υπάρχει νόμος για αυτή την περίπτωση" ενδέχεται όντως να πάρεις μια γενική και πιο abstract απάντηση.
Όσο πιο πολύ περιγράψεις την ανάγκη και δώσεις context, τόσο πιο accurate response θα πάρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...