dasnowy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Θέλω να ξεκινήσω μία δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. Επειδή για αρχή τα ποσά θα είναι μικρά (ούτε 100 ευρώ το μήνα) θα ήθελα να αποφύγω την έναρξη ατομικής που έχει έξοδα 200 ευρώ το μήνα για λογιστή και ΕΦΚΑ (αν αυξηθούν τα έσοδα εννοείται θα κάνω έναρξη ατομικής). Λίγο που έψαξα διάβασα για το xolo go όπου κόβουν τιμολόγια αυτοί για εσένα και τα έσοδα θεωρούνται κέρδη από συνεταιρισμό, δηλαδή πιθανώς να μπορούν να δηλωθούν σαν κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα στην αλλοδαπή. Εννοείται θα ρωτήσω και λογιστή αλλά ήθελα να δω αν έχει κάποιος εμπειρία με αυτήν την υπηρεσία. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από dasnowy
latch Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Έχω την αίσθηση ότι αν έχεις ευκαιριακό εισόδημα μέχρι 10.000 δεν χρειάζεται να κανεις εναρξη. Επίσης αν έχεις μισθωτή εργασία και καλύπτονται οι εισφορές της β κατηγορίας εφκα δεν χρειάζεται να πληρώνεις ΕΦΚΑ αν τελικά κάνεις έναρξη. Σε κάθε περίπτωση ρωτάς λογιστή. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Το εχω δοκιμασει, μια χαρα ειναι για μικροποσα. Υπαρχει ενα "θεμα" που ο πελατης πρεπει να κανει καταθεση σε τραπεζα Λιθουανιας, καποιοι πελατες δεν το εβλεπαν με καλο ματι αλλα γενικα η δουλεια γινεται (στα περναει η Xolo αυτοματα μειον την προμηθεια στην τραπεζα σου). Οπως εχω ξαναπει βεβαια, ολες οι τραπεζες (Revolute/N26 κτλ) δινουν κανονικα στοιχεια στην ΑΑΔΕ, επιβεβαιωμενο με print report που ειχε ελεγκτης μπροστα μας. Βεβαια για μικρα ποσα δεν ασχολουνται 1
duende Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, latch είπε Έχω την αίσθηση ότι αν έχεις ευκαιριακό εισόδημα μέχρι 10.000 δεν χρειάζεται να κανεις εναρξη. Δηλαδη, καποιος που φτιαχνει και πουλαει μικροπραγματα δε χρειαζεται να κανει εναρξη, απλα δηλωνει τα ποσα? Και τι αποδειξη κοβει χωρις ταμειακη? 1
dasnowy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Fotis_Greece said: Οπως εχω ξαναπει βεβαια, ολες οι τραπεζες (Revolute/N26 κτλ) δινουν κανονικα στοιχεια στην ΑΑΔΕ, επιβεβαιωμενο με print report που ειχε ελεγκτης μπροστα μας. Βεβαια για μικρα ποσα δεν ασχολουνται Εγώ είχα σκοπό να τα στέλνω σε ελληνική τράπεζα μιας και θέλω να τα δηλώνω όλα κανονικά. 1 hour ago, duende said: Δηλαδη, καποιος που φτιαχνει και πουλαει μικροπραγματα δε χρειαζεται να κανει εναρξη, απλα δηλωνει τα ποσα? Και τι αποδειξη κοβει χωρις ταμειακη? Στη δική μου περίπτωση, δεν θα χρειάζομαι ταμειακή και pos ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι πως στα ευκαιριακά εισοδήματα χρειάζεται τίτλος κτήσης που δεν είναι εφικτό στην περίπτωση μου, επειδή οι συναλλαγές μου θα είναι με εταιρείες στο εξωτερικό. Κάπου διάβασα πως με τον κωδικό 781 δεν χρειάζεται τίτλος κτήσης. Πολύ μπέρδεμα μου φαίνεται. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από dasnowy
latch Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Ναι είναι πιάσ' τ' αβγό και κούρευ' το. 21 ώρες πριν, duende είπε Δηλαδη, καποιος που φτιαχνει και πουλαει μικροπραγματα δε χρειαζεται να κανει εναρξη, απλα δηλωνει τα ποσα? Και τι αποδειξη κοβει χωρις ταμειακη? Έτσι λέει στο link. Αν θυμάμαι καλά δεν κόβεις απόδειξη τα δηλώνεις απευθείας στο E1 σε κάποιους κωδικούς. Σε κάποια χρειάζεται τίτλος κτήσης σε άλλα όχι. Δεν ξέρω θα σε γελάσω. Disclaimer: Δεν είμαι λογιστής απλά το έχουν κάνει γνωστοί για μικροκατασκευές που είχαν φτιάξει και δεν τις ήθελαν πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα